Steven Bergwijn is het oneens met journalist en wil niets weten van vormcrisis
Woensdag, 23 november 2022 om 17:41

Steven Bergwijn vindt niet dat hij zich in een vormcrisis bevindt. De aanvaller van Ajax was het woensdagmiddag tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal oneens met NOS-journalist Jeroen Stekelenburg, die zich afvraagt waar de topvorm van Bergwijn is gebleven. Aan het begin van dit seizoen speelde de 24-jarige vleugelaanvaller een aantal indrukwekkende wedstrijden bij Ajax, maar de afgelopen maanden oogst hij steeds meer kritiek.

Op de vraag of Bergwijn zijn topvorm zelf ook mist reageert de buitenspeler vrij laconiek. "Ik weet het niet, ik zit lekker in mijn vel. Het gaat wel lekker eigenlijk." Stekelenburg weigert genoegen te nemen met dat antwoord. "Aan het begin van het seizoen werd er gezegd dat je met zevenmijlslaarzen door de Eredivisie liep. Dat magische is er een beetje vanaf. Vind je dat zelf ook niet?" Bergwijn is vervolgens kraakhelder: "Nee."

Bergwijn speelde tegen Senegal (0-2 winst) geen geweldige openingswedstrijd van zijn WK. Toch maakt de pijlsnelle aanvaller zich niet druk. "Jullie denken dat zij er niets van kunnen en dat wij er met 5-0 overheen moeten klappen, maar ze hebben gewoon goede spelers. Kijk maar naar waar ze spelen. Ik denk dat we het gewoon goed hebben gedaan."

Davy Klaassen was ook aanwezig tijdens de persconferentie van Oranje. Zijn moeder brak afgelopen maandag haar been in het stadion na een harde val. De middenvelder van Ajax hoorde pas na afloop van de wedstrijd wat er is gebeurd in het Al Thumama Stadium. "Ze is geopereerd en het gaat nu goed." Op de vraag of hij na zijn doelpunt een basisplaats wil hebben reageert Klaassen kort. "Iedereen wil in de basis."

Klaassen reageerde daarnaast kort op het statement van Duitsland voor de wedstrijd tegen Japan (1-2 nederlaag). De Duitsers gaven voor de aftrap een duidelijk signaal aan de FIFA. Bij de officiële teamfoto vooraf bedekten zij allen de mond om te protesteren tegen het besluit van de FIFA om de One Love-armband te verbieden. "Ik vond het een mooie uiting van Duitsland", aldus Klaassen. "Natuurlijk denk je eraan om als groep óók een statement naar buiten te brengen. Dat moet dan op een goede en pakkende manier zijn. Duitsland heeft een originele manier gevonden om hun standpunt uit te dragen."

Meer nieuws
   
21:42
21:42
Droomoverstap voor Weghorst komt dichterbij: 'Wout kan voor afkoopsom weg'
0
   
20:11
20:11
Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
15
   
20:02
20:02
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
20
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
18
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (64)

 
OldSpice
 
103
23 november 2022 om 17:45
Vervelende gozer. Zelfkritiek zou hem sieren
 
 
56
23 november 2022 om 17:46
Heeft na augustus geen goede wedstrijd meer gespeeld! Miskoop!
 
Jerr.l
 
18
23 november 2022 om 17:49
Dan kijk je geen interviews van hem, hele zelfkritische nuchtere gozer. Hij zit de laatste periode inderdaad zoals heel Ajax eigenlijk in een vormdip, dat dan weer wel.
 
enne_auch_enne
 
42
23 november 2022 om 18:22
Knap hoe je jezelf in 2 zinnen kunt tegenspreken. Het is een hele zelfkritische en nuchtere gozer, maar hij kan niet toegeven dat hij in de vormdip zit die heel Nederland bij hem waarneemt...
 
Japie_Krekel
 
17
23 november 2022 om 18:58
Ik denk dat dit gewoon Bergwijn zijn niveau is. Bij PSV was het imo geen geweldenaar en bij de Spurs kwam hij er amper aan te pas. Het is een momentenvoetballer. Af en toe heeft hij 3 of 4 goede matches en dan is het weer 15 matches niks
 
CityTheBest
 
2
23 november 2022 om 19:06
Mijn god, ik zie alleen maar hele dikke buiken van mannen van middelbare leeftijd in dat filmpje. Ik hoop toch niet dat ik er ook zo bijloop over 25 jaar. Maar dat denk ik niet want ik sport zelf ook veel en blijf dat ook gewoon doen. En maar klagen dat alles zoveel duurder wordt in de supermarkt
 
Arie_AFCA
 
5
23 november 2022 om 19:43
Ik denk eerder dat het aan die trainer ligt, letterlijk elke speler presteert ondermaats sinds die clown aan het roer is. Kan geen toeval zijn.
 
Jantjeheelgoed
 
12
23 november 2022 om 18:30
Die onzin over Bergwijn die niet in vorm zou zijn. Wat verwacht men van hem? Ik zie hem ballen onder de hoogste druk steeds perfect aannemen, ballen vasthouden met twee verdedigers in z’n rug waardoor het team lekker kan doorvoetballen, in de diepte op snelheid aangespeeld worden, gemakkelijk tegenstanders uitspelen, twee weken geleden nog een werkelijk schitterende goal scoren enz. Hoeveel balverlies leidt Gakpo en belachelijk veel technische fouten maakt Gakpo? Over Vincent Jansen gaan we het maar niet hebben. Steven laat die mensen lekker kletsen en blijf lekker je ding doen. Je bent namelijk niet uit vorm maar ze hopen dat je dat bent. Succes op het WK!
 
FR010FRDAM
 
11
23 november 2022 om 19:42
Ja lekker Jantje, maar bij aanvallers draait het om rendement.Dus ook al heeft Gakpo balverlies, hij scoorde wel...en in de competitie is hij op dit moment de meest waardevolle speler qua goals en assists.En los dat Bergwijn je onzin hier niet zal lezen, is hij wel degelijk uit vorm.
 
Sirius
 
4
23 november 2022 om 19:48
@fr010frdam - Ik denk eigenlijk dat er ook niet zoveel meer in Bergwijn zit. Dat is gewoon geen hele goede speler voor Europese begrippen. Prima voor de top van de Eredivisie of een vergelijkbaar niveau, maar in top competities lopen gewoon veel betere aanvallers rond.
 
Kakadu
 
2
23 november 2022 om 19:53
En kun je me vertellen waarom mensen in godsnaam zouden willen dat hij uit vorm is?
 
Jantjeheelgoed
 
0
23 november 2022 om 23:42
@FR010 Voor duidelijkheid ik vind Gakpo ook een prima speler maar geef alleen aan dat Bergwijn het op veel punten gewoon stukken beter doet dan Gakpo. Bergwijn is sneller, technisch beter, balaanname veel beter, creatiever, technischer, sterker en rustiger aan de bal. En dat is allemaal feitelijk. Verder wat betreft rendement: 1. rendement is veel meer dan alleen goals scoren of assists geven. Gakpo geeft een eenvoudige pass niet op maat wat een zekere goal zou zijn van Bergwijn. Rendement van Gakpo? Bergwijn leidt op schitterende wijze een aanval in waaruit Frenkie de Jong zou moeten scoren gebeurt niet. Zo worden Bergwijn door toedoen van anderen zogenaamde rendementscijfers door de neus geboord. Bijdragen aan het spel is ook rendement en daar is Bergwijn gewoon een klasse beter in dan Gakpo. 2. Gakpo heeft nu gescoord in Oranje maar volgens mij is Bergwijn zo een beetje de beste speler van Oranje geweest in de laatste 10 wedstrijden en niet alleen vanwege zijn fantastische goals. Dat vindt Van Gaal ook. 3. Laat Gakpo maar eens bij het Ajax onder Schreuder gaan voetballen. Een trainer die alle moraal uit de ploeg heeft geslagen dan zullen we wel zien wat zijn rendement zal zijn. Ik raad je aan om de wedstrijd tegen Senegal nog eens te gaan bekijken en dan op Bergwijn te letten en met name op de punten die ik in mijn eerste post heb aangegeven. Dan zie je een speler van absolute Europese topklasse en dat zie je bij Gakpo een stuk minder afgezien van de goal. Waar je het helemaal niet zult zien is bij jongens als Vincent Jansen, Wout Weghorst of Davy Klaassen, die inderdaad scoorde en dus volgens kenners als jij beter zouden zijn dan Bergwijn…
 
JustPSV95
 
1
24 november 2022 om 09:03
Sterker en creatiever klopt niet. Fysiek is gakpo gwn sterk en hij is juist een speler die gem. dit seizoen de meeste kansen creëert. Dan heb je verder buiten rendement een betere voorzet en een extra wapen bij corners. Bergwijn heeft nooit structureel geleverd met goals en assists & door het na te laten wedstrijden te beslissen is die bij spurs mislukt.
 
BGST
 
2
23 november 2022 om 21:29
Was een van de zwakste spelers van het veld. Heeft na 3 goede wedstrijden geen pepernoot meer geraakt. Lijkt op 30 miljoen in het putje. Is geen speld voor het Ajax spelletje. Heeft meer ruimte nodig.
 
AadHandgranaat
 
57
23 november 2022 om 17:46
"jullie denken dat zij er niets van kunnen en dat wij er met 5-0 overheen moeten klappen" Volgens mij heeft helemaal niemand dat gezegd. Die negatieve houding van de media/het publiek zit volgens mij vooral in de hoofden van die voetballers zelf.
 
kahsis
 
13
23 november 2022 om 18:00
Zeker niet, bij mij ook. Ik kijk het voetbal bij de Belgen of op de bbc. Dit omdat ik het negatieve gezeik meer dan beu ben. 2010 speelden we ook geen mooi voetbal maar we werden tweede. Als we maar winnen, daar gaat het om.
 
Vernon
 
4
23 november 2022 om 18:37
Klopt Aad, en zo maken ze het elke keer zo moeilijk om een normaal gesprek te voeren. Niemand verwacht 5-0. Men stelt een terechte vraag over de vorm van Bergwijn. Wat is er mis met zeggen dat het eerst een tijd heel goed ging, en dat het nu wat harder werken is voor resultaat? Hij is niet slecht, maar gewoon wat minder succesvol dan een paar maanden terug.
 
Gio69
 
17
23 november 2022 om 17:46
Hij heeft een bliksemafleider nodig zoals Depay. Als belangrijkste man choked hij al sinds zijn PSV tijd.
 
Sirius
 
1
23 november 2022 om 19:46
Mua, Bergwijn is gewoon niets beter dan z'n concurrenten. Dan kun je net zo goed Gakpo naast Memphis posteren mits hij niet op 10 speelt. Die acht ik eigenlijk een stuk verder dan Bergwijn.
 
Rochester
 
16
23 november 2022 om 17:47
Eerlijk is eerlijk; als Ajacied vind ik ook dat Bergwijn zwaar uitvorm is momenteel. Hij is niet eens zo goed als zijn periode bij PSV. Bergwijn begon echt vlammend aan dit seizoen en had zelf ook het idee dat zijn periode bij Tottenham Hotspur hem overduidelijk goed had gedaan, ondanks dat hij meestentijds op de bank zat en het van (korte) invalbeurten moest hebben. Maar de afgelopen 2 à 2,5 maand is hij zwaar uitvorm, al vind ik zelf ook dat dat is ontstaan bij Bergwijn door de verschuivingen bij Ajax. Hij begon dit seizoen op links en vanaf links is hij ook gewoon het beste. Heeft daar gewoon een heel hoog rendement en komt veel dreiging van hem af. Vanaf rechts kan hij natuurlijk ook spelen, maar haal je heel wat van zijn rendement en dreiging af.
 
Psv-er!
 
2
23 november 2022 om 18:18
Bij ons had hij soms nog van die slalom acties maar sinds hij in Engeland is gaan spelen lijkt hij minder soepel en meer krachtpatser. Hij moest daar vast bulken maar het heeft zijn spel niet goed gedaan volgens mij.
 
Andres13
 
11
23 november 2022 om 18:18
Bij PSV was hij ook niet de bepalende man. Luuk de Jong en Lozano waren in die tijd veel belangrijker dan Bergwijn. De stap naar Spurs bleek ook te hoog te zijn. Bergwijn is een bruikbare spelers tegen de kleintjes, maar in topwedstrijden gaat hij niet het verschil maken
 
eenopinie
 
11
23 november 2022 om 18:23
Wat ik het meest opvallende vond was dat hij bij zijn wissel in de 81e minuut maar 7,5 km had gelopen. Dat is echt heel erg weinig. Alleen die statistiek geeft al aan dat hij niet het maximale doet. Dat gevoel heb ik ook steeds bij Ajax. Hij lijkt het allemaal wel goed te vinden, hij heeft niet de wens en wil om de allerbeste te zijn. De over mijn lijk mentaliteit moet Tadic er nog inbrengen, want van Schreuder verwacht ik niets. Hopelijk kan Louis iets bereiken. Het lijkt er echter niet op, want zelf vind hij het allemaal wel goed gaan.
 
El_Guaje7
 
22
23 november 2022 om 17:47
Deze jongen is bij PSV altijd best een goede voetballer geweest maar niet meer dan dat. Bij Spurs werd dat snel duidelijk en schiet nu bij Ajax ook al een tijdje geen deuk in een pak boter.Vind Gakpo bijvoorbeeld het beter doen dan Bergwijn destijds bij PSV kan veel meer zijn stempel drukken. Kan ook als een soort spelmaker spelen. Ook Memphis vond ik echt van een hoger niveau toen hij nog bij PSV zat. Vrees dat Ajax maar ook Spurs destijds veel te veel geld hebben betaald.
 
memphisdepay
 
11
23 november 2022 om 18:04
Vanaf dit seizoen is Gakpo echt gaan presteren. Daarvoor vond ik het vergelijkbaar met Bergwijn als ik heel eerlijk ben. Depay was natuurlijk de beste van de 3 maar denk dat Gakpo mentaal wel het beste in elkaar zit.
 
Davilla_7
 
6
23 november 2022 om 19:24
Dus vorig seizoen presteerde Gakpo nog niet echt in jouw ogen? Check zijn stats van vorig jaar anders nog even; iedere 76 minuten betrokken bij een goal in de ED, beter dan Bergwijn in zijn beste seizoen. Iemand die zulke statistieken haalt presteert hoe je het ook wendt of keert gewoon heel erg goed
 
Sitostick
 
0
23 november 2022 om 19:42
Vorig seizoen was Gakpo ook heel goed met fantastisch rendement
 
memphisdepay
 
1
23 november 2022 om 20:45
Ik verwoord het inderdaad niet helemaal goed. Laat ik het zo zeggen vanaf dit seizoen is Gakpo gewoon de man, steekt er met kop en schouders bovenuit ten opzichte van de rest. Hij was al een van de beste van PSV net zoals Bergwijn destijds, maar nu heb ik het idee dat hij misschien wel de beste speler is die ik de afgelopen jaren bij PSV heb gezien. 1,5-1 jaar geleden durfde ik niet perse te zeggen dat hij beter zou worden dan spelers als Malen of Bergwijn. Bergwijn was in goede seizoenen ook bij een goal of 25-30 betrokken in de eredivisie. Iets wat Gakpo toen nog niet echt beter had gedaan, hoewel hij natuurlijk wel met een coach zat die veel rouleerde en met blessures had te kampen. Per minuut heb je inderdaad gelijk.
 
Sirius
 
2
23 november 2022 om 19:45
Gakpo is vooral een stuk completer. Fysiek wat minder sterk, maar verder in elk opzicht completer. Ik vraag me wel af of Gakpo veel zou klaarspelen bij clubs als Tottenham overigens, maar ik heb meer vertrouwen in Gakpo dan in Bergwijn.
 
FlamengoBrasil
 
2
23 november 2022 om 17:52
Die Stekelenburg is een vervelende journalist, maar Bergwijn was net zo slecht als Janssen afgelopen maandag. Zelfkritiek is veel voetballers vreemd tegenwoordig. Ze moeten eens een voorbeeld nemen aan de Ligt. Speelde niet best, en gaf dit ook gewoon toe, en zei zelfs dat Timber beter geschikt is voor dit systeem.
 
Rikkinho
 
1
23 november 2022 om 17:54
Fijn zo'n journalist. We willen toch met z'n allen een zo goed mogelijk WK met Nederland? Ga dan even een speler een vormcrisis aanpraten. Dat helpt! Sjongejonge. Ja ik zie ook wel dat hij uit vorm is, maar vind het niet handig dat een Nederlandse journalist daar nu de nadruk op legt.
 
FCTwenteRSD
 
15
23 november 2022 om 17:58
Zit niet in een vorm crisis. Het is gewoon een matige speler die gewoon niet beter kan.
 
 
18
23 november 2022 om 17:58
We verwachten niet dat jullie 5-0 winnen Steven, maar wel dat je af en toe een bal goed aanneemt.
 
FcKnudde1988
 
3
23 november 2022 om 18:01
Dat de aanvallers slecht waren vs Senegal kwam voort uit het trage opbouw van Nederland waardoor Senegal heel makkelijk mee kon schuiven en dus makkelijk gegroepeerd kon verdedigen Enige echte goede kans kwam ook voort uit Bergwijn en Berghuis die Frenkie vrij speelde. Enigste moment dat ze versnelde
 
ik1988
 
8
23 november 2022 om 18:04
Ajax moet Bergwijn weer zo snel mogelijk verkopen. Hopeloos uitvorm en geen enkele zelfreflectie. Weg gegooid geld!
 
Schveenman
 
2
23 november 2022 om 18:24
Ik verwacht nog wel wat van bergwijn. Maareh bergwijn begin vh seizoen en nu.. wel n verschil.
 
PSV-Hose
 
1
23 november 2022 om 18:26
Bergwijn is teruggekeerd met meer spiergroei maar is vergeten hoe die moet scoren lijkt wel. Zelfde geval met Depay. Beide fysiek gegroeid ten koste van hun handelingssnelheid.
 
tinus45
 
4
23 november 2022 om 18:33
Wat een raar kereltje is dit zeg, hij zit al maanden in een vormdip, misschien lijdt hij ook aan korte termijn geheugen of denkt hij dat je als duurste voetballer in Nederland geen kritische vragen mag krijgen.
 
fc moulijn
 
5
23 november 2022 om 18:35
Als dit geen vormcrisis is dan houd ik m'n hart vast wanneer hij er wel in zit
 
ajaxrkc33
 
1
23 november 2022 om 18:36
Zet Bergwijn op links en je zal zien dat het een goede voetballer is.
 
Soccerfan_1
 
5
23 november 2022 om 18:50
Daar wachten we bij Ajax ook nog steeds op. Ook op links is hij uit vorm.
 
Sirius
 
0
23 november 2022 om 19:42
Hij kan ook wel aardig voetballen, maar hij is niet snel genoeg in zijn handelen om op een hoog niveau van waarde te zijn. Hij zal hier en daar misschien een bal in de touwen werken, maar Bergwijn is niet beter dan al die andere buitenspelers die we hier in Nederland tot onze beschikking hebben. Zet Lang op zijn plek en je ziet buiten het positiespel (waar Lang wat beter in is) nauwelijks verandering. Je bent dan alleen wat minder gevaarlijk in de diepte.
 
Aqua1
 
1
23 november 2022 om 19:50
Veel geld betaal voor een speler die het niveau van PSV niet eens aankan, op basis van goed half jaar naar Spurs ging was bij psv ook vaak dramatisch slecht
 
toonvs
 
0
23 november 2022 om 18:44
Hij is alleen goed als je op de counter speelt met veel ruimtes. Kleine ruimtes is hij gewoon een stuk minder. Hij stond voor niks niet altijd reserve in Engeland.
 
Soccerfan_1
 
2
23 november 2022 om 18:50
Stel je voor dat je als voetballer ooit eens in een spiegel zou kijken. Deze types zullen nooit eens zelf kritisch zijn he.
 
consy
 
3
23 november 2022 om 18:57
Bergwijn moet je niet in zo'n persco neerzetten, daar is hij gewoon niet geschikt voor. Gewoon mond houden en voetballen lijkt me verstandiger.
 
Sir Paul
 
3
23 november 2022 om 19:07
T wiel heeft hij ook al niet uitgevonden. Heeft 1 kunstje. Heeft nauwelijks techniek en overzicht. In de eredivisie bakt ie er weinig van. Uiteindelijk maar 1 redelijk seizoen.Beetje dom karakterloos ventje. Heeft t verder dan mij geschopt. Zo is t ook.
 
Sander555
 
1
23 november 2022 om 19:17
Wel goed om hem te prikkelen. Zet hem alleen maar op scherp
 
Raubaht
 
3
23 november 2022 om 19:17
Bij PSV was het niet veel bijzonders, in Engeland is die keihard op zijn bek gegaan en bij Ajax vooralsnog ook mislukt. Wat doet zo iemand op een WK? En dan ook nog eens in de basis? Maar wat een kapsoneslijertje is dit, een ernstig gebrek aan zelfreflectie deze knuppel. Nooit geen kritische noot richting zichzelf. En daarnaast staat die steevast als een zombie voor de microfoon. Zeer vervelend en arrogant gozertje dit.
 
Sirius
 
2
23 november 2022 om 19:39
Ik heb ook niet het idee dat het een vormcrisis is. In Oranje schoot hij er een paar in tegen niet zulke geweldige tegenstanders, terwijl hij voor de rest vrij onzichtbaar was. Toen werd hij ineens opgehyped, terwijl hij in Engeland nauwelijks iets klaarspeelde, bij PSV was het wat wisselvallig en kon hij in de CL totaal geen indruk maken. Nu bij Ajax laat hij wederom zien dat de top van de Eredivisie wellicht gewoon zijn niveau is, maar meer ook niet. Het gaat gewoon allemaal een versnelling te traag qua handelen. Dat kon je bij Tottenham heel goed zien. Dan doe je voetbaltechnisch mee, maar je bent continu net te traag om kansen voor jezelf te creeeren.
 
EnriqueD
 
1
23 november 2022 om 19:45
Zonde, want door zelfkritisch te blijven, blijf je jezelf willen ontwikkelen. Nu zegt hij alles wel best te vinden. Geen topspeler
 
Gabstra
 
5
23 november 2022 om 19:51
Deze man nooit meer aan een persconferentie op een eindtoernooi laten meedoen. Wat een drama. Beetje schamper lachen, schouder ophalen en nauwelijks antwoord geven. Deze momenten zijn er vooral om het thuisfront betrokken te houden en dat doe je niet door je slechte vorm te ontkennen. Op de bank ermee.
 
VinRoo
 
7
23 november 2022 om 19:57
Misschien vind meneer Bergwijn ook wel dat de kleur rood in werkelijkheid de kleur blauw is of dat het Nederlands elftal goed heeft gespeeld tegen Senegal. Hoe kan iemand zo dom of eigenwijs zijn? Even wat statistieken: Bergwijn heeft in de Eredivisie alleen tegen zwakke ploegen gescoord tot voor het WK. In de CL heeft hij 2 keer gescoord waarvan 1 keer tegen zwakke broeder Rangers. De enige 4 goals die Bergwijn tot nu toe heeft gescoord dit seizoen tegen goede tegenstanders zijn de goal tegen PSV in de Johan Cruyff Schaal, 1 goal tegen Napoli en de goal tegen de Belgen en een goal tegen de Polen in de Nations League A. Veder heeft ons omhooggevallen vriendje maar 3 assists (excelsior, Vitesse en RKC) in 28 wedstrijden tot nu toe. Hij speelt overigens ook nog beter verstoppertje in de meeste wedstijden tot nu toe dan een kinderlokker in de bosjes van een basisschool maar meneer heeft naar eigen zeggen geen vormcrisis. Donderstraal toch op!
 
 
1
23 november 2022 om 20:27
Wat een zak hooi...zelfreflectie is deze gozer wereldvreemd..!
 
Partyboooi
 
2
23 november 2022 om 21:05
Wat is Gakpo dan een verademing he, als je die ziet praten op tv... Bergwijn doet me denken aan de jonge Depay, die was ook zo vervelend altijd. Gelukkig bijgedraaid, miss doet Bergwijn dat ook
 
Aqua1
 
0
23 november 2022 om 23:46
Depay vervelend, vond dat wel meevallen. Al gaat depay nu wel leuk met de pers om.