Steven Bergwijn kan fraaie reeks uit 2013 van Wilfried Bony evenaren
Zondag, 3 februari 2019 om 13:52

PSV deed vorig weekeinde uitstekende zaken in de titelrace. De koploper won zelf op eigen veld met 2-1 van FC Groningen en zag achtervolger Ajax een dag later met 6-2 klop krijgen van Feyenoord. De volgende horde voor PSV richting titelprolongatie is Fortuna Sittard, dat na een 2-1 zege op Vitesse keurig in de middenmoot van de Eredivisie staat. Opta blikt vooruit op het duel in het Philips Stadion, zondag vanaf 14.30 uur.

O Fortuna Sittard speelde tegen geen ploeg zoveel uitwedstrijden in de Eredivisie zonder een zege te boeken als tegen PSV (negentien, drie gelijke spelen en zestien nederlagen). PSV kwam in alle negentien duels tot scoren (46 goals in totaal).

O In alle competities won Fortuna Sittard één keer uit bij PSV: op 13 april 1999 voor de beker (1-3), met bij de Limburgers Mark van Bommel op het veld en Bert van Marwijk als trainer.

O Voor het derde opeenvolgende Eredivisie-seizoen staat de koploper op vijf punten van de nummer twee na negentien speelronden; de laatste club die een voorsprong van minimaal vijf punten na zoveel duels uit handen gaf was PSV in het seizoen 2011/12 (ten faveure van Ajax).

O PSV scoorde dit seizoen in de Eredivisie dertien keer uit een voorzet, vaker dan elk ander team en één keer minder dan de Eindhovenaren in het gehele seizoen 2017/18 deden.

O Vier van de laatste zes tegentreffers van PSV in de competitie waren schoten van buiten het strafschopgebied. De club kreeg dit seizoen in de Eredivisie relatief de meeste goals tegen op deze manier (45 procent, 5 van de 11 tegentreffers).

O Steven Bergwijn zorgde in zijn laatste acht duels in de Eredivisie voor een goal of assist en kan de eerste speler worden die dat in negen Eredivisie-optredens op rij doet sinds Wilfried Bony in mei 2013 (elf op rij in totaal).

O Fortuna Sittard pakte in de tien voorgaande uitduels in de Eredivisie met de koploper op dat moment in totaal één punt, een 2-2 gelijkspel in februari 1988 tegen PSV (één gelijkspel, negen nederlagen).

O De enige twee teams die dit seizoen in de Eredivisie in alle uitduels tot scoren kwamen zijn PSV en Fortuna Sittard (allebei negen wedstrijden).

O Alleen FC Emmen pakte dit seizoen in de Eredivisie meer punten na een achterstand (dertien) dan Fortuna Sittard (tien). De Limburgers verloren zes van de veertien duels waarin de club op achterstand kwam niet (twee zeges, vier gelijke spelen).

O Van alle huidige spelers in de Eredivisie ging alleen Luuk de Jong (232) dit seizoen meer luchtduels aan dan Fortuna-spits Andrija Novakovich (165). Laatstgenoemde zorgde afgelopen augustus voor de eerste tegentreffer dit seizoen in de competitie van PSV.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
20
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
1
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
KamielZeegers
 
0
3 februari 2019 om 09:17
Ik hoop dat Fortuna er een spannende pot van maakt, maar ben bang dat PSV gedisciplineerd genoeg is & uiteindelijk gewoon met 3-1 te sterk is.. Maar ik blijf hopen op een gelijkspelletje...