'Strijd om tweede plaats in Italië ook belangrijk voor toekomst Klaassen'
Donderdag, 25 mei 2017 om 23:30

Davy Klaassen wilde het woensdagavond na de verloren Europa League-finale niet over zijn toekomst hebben. "Aan een mogelijk vertrek wil ik sowieso nog niet denken. Dat zou raar zijn. Ik heb net de finale verloren en dan krijg ik zulke vragen. Ik vind dat jammer", vertelde de middenvelder annex captain van Ajax na het duel met Manchester United.

Sportmediaset uit Italië verzekert donderdagavond echter dat Klaassen na de finale toch heeft laten doorschemeren dat hij naar een grotere club wil vertrekken. AS Roma, Everton, Napoli en Lazio worden gezien als mogelijke bestemmingen. Napoli volgt de verrichtingen van de 24-jarige Oranje-international al langer, maar tot op heden slaagde de Serie A-club er niet in om de Nederlander ook daadwerkelijk aan te trekken.

Meer: Klaassen wordt na titel van Inter gevraagd naar eventuele terugkeer bij Ajax

Het Everton van Ronald Koeman heeft naar verluidt de beste papieren. Technisch directeur Monchi van AS Roma hoopt echter de strijd om de handtekening van Klaassen te winnen. De Serie A eindigt komend weekeinde en een tweede plaats zou rechtstreekse deelname aan de Champions League betekenen, in plaats van de voorrondes. De voorsprong op nummer drie Napoli bedraagt een punt. Ajax hoopt aan een eventuele transfer van Klaassen, die tot medio 2019 vastligt, 25 miljoen euro over te houden.

Meer nieuws
   
16:52
16:52
Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
18
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
psverdave
 
11
25 mei 2017 om 23:55
Zou mooi zijn als er weer een Nederlandse speler naar een goede subtopper zou gaan. Vind hem er ook wel passen. Spelen ook leuk voetbal en het leven daar is natuurlijk fantastisch.
 
NJfromVOL
 
11
26 mei 2017 om 00:02
Ik vind hem meer in Engeland passen dan in Italie. Met Koeman krijgt hij ook een coach tactisch sterk is en een winnaarsmentaliteit kweekt (beide ook van toepassing op Klaasen) en die precies weet wat hij in huis haalt. Lijkt mij de voorbode van een prima samenwerking.
 
3*Ajax
 
12
26 mei 2017 om 00:40
Hangt er van af. Als depay zijn ontwikkeling had voort gezet dan had hij nu gewoon alles bij Mourinho gespeeld. Niet voor niks dat United nog een terug koopoptie heeft opgenomen. Kijk maar naar Daley Blind. Ook verguisd als aankoop van Van Gaal op dit forum, maar heeft dit seizoen toch bijna alles gespeeld bij United. Als Klaassen zich dus zo ontwikkeld stelt de volgende trainer hem ook op. Over clasie, dat was al een 13 in een dozijn speler in de Eredivisie en komt met zijn 160 CM gewoon 25 CM te kort om fysiek mee te kunnen draaien in de PL. Heb nooit begrepen wat mensen er in gezien hebben, want je zag niks speciaals bij hem.
 
NJfromVOL
 
6
26 mei 2017 om 00:47
Terecht punt, maar als hij in zijn eerste seizoen zijn waarde kan bewijzen, zou hij dat risico niet hoeven lopen.
 
Dante
 
4
26 mei 2017 om 05:01
Clasie is 169cm en de gemiddelde lengte van premier league spelers is 181cm. Maar voor de rest ben ik het wel met je eens.
 
legende
 
9
26 mei 2017 om 06:48
Blind is nog steeds een mainstream voetballer die niets toevoegt aan united met ambitie. Klaassen is ook 13 in dozijn middenvelder. Niets meer en niets minder. Maar ja, ajacieden noemden ook ineens een bazoer baasoer en zou ook ineens naar barca gaan na 3 goede duels. Typisch weer. Klaassen en andere ajacieden die naar buitenland gaan, zullen niet naar grote clubs gaan. Simpelweg te beperkt in deze tijden waar naast intelligentie ook fysiekheid rol speeelt. I mean, zie klaassen tegen utd.
 
Calm
 
0
26 mei 2017 om 15:27
@legende Waarom denk je dat? Ik dacht tot nu toe het tegenovergestelde. Blind is een intelligente speler en wordt elk jaar beter. Hij is het type dat juist met betere /intelligentere voetballers om hem heen, duidelijk beter veel gaat voetballen. Blind heeft al meermaals een stap omhoog gemaakt die eigenlijk niet leek te kunnen, maar t pakte altijd goed uit. Volgens mij komt dat daar door.
 
 
0
26 mei 2017 om 09:19
@njfromvol Je schrijft: "met Koeman krijgt hij ook een coach tactisch sterk is en een winnaarsmentaliteit kweekt (beide ook van toepassing op Klaasen) en die precies weet wat hij in huis haalt. Lijkt mij de voorbode van een prima samenwerking". Dat lijkt mij niet. Ik denk dat Davey Klaassen zal kiezen voor een club die CL speelt als hij weggaat. Of in ieder geval voor een club die daar uitzicht op heeft. En dat geldt dus niet voor Everton. Hij zit bovendien in een zetel omdat Ajax zijn vertrek met een speler uit de eigen gelederen zal opvangen en niet de transfermarkt op hoeft bij een vertrek. Daardoor kan Davey rustig de tijd nemen om zijn keuze te maken. Hij zou daar bij wijze van spreken ook mee kunnen wachten tot duidelijk is dat Ajax zich voor de groepsfase heeft geplaatst als nog een jaar bij Ajax blijven ook een optie is.
 
Petit_17
 
6
26 mei 2017 om 00:04
Roma zou een uitstekende club zijn voor hem! Wat een middenveld kunnen ze dan neerzetten met Strootman, Naingollan en Klaasen.
 
Stevie_G
 
30
26 mei 2017 om 00:11
Lekker creatief middenveld heb je dan. Nee, Klaassen moet lekker naar Koeman.
 
Calm
 
0
26 mei 2017 om 15:28
Koeman weet inderdaad wel raad met eredivisie spelers. Beste trainer waar je bij terecht kan komen.
 
YungSupreme
 
6
26 mei 2017 om 01:15
Zie toch echt veel liever De Rossi nog.
 
Jorinus
 
5
26 mei 2017 om 00:49
Denk dat de reden waarom Klaassen tot op het heden niet naar Napels is vertrokken ook ten grote dele bij hemzelf ligt. Hij ziet ook wel dat Napoli een speler heeft die qua stijl en vaardigheden op hem lijkt in Hamsik. Niet alleen schat ik echter Hamsik in kwaliteit hoger in dan Klaassen, maar Hamsik is ook nog eens nu al een clublegende voor Napoli. Twee jaar geleden leek het er opnieuw even op dat hij zou vertrekken uit Napels, maar voor mij (en veel anderen denk ik) is die twijfel er nauwelijks meer. Hij zou natuurlijk een ideale back-up zijn achter Hamsik, maar ik kan me niet voorstellen dat Klaassen dat ambieert. Dan is Roma toch een ietwat betere optie voor hem.
 
SpeedyAFC
 
4
26 mei 2017 om 00:57
Denk niet dat Klaassen op die manier kijkt naar zijn komende transfer. Zeker een speler die alweer dertig wordt is toch iets anders dan een speler die zich volop aan het ontwikkelen is. Hij zal meer geinteresseerd zijn in de plannen van de club, hoe die zich willen ontwikkelen om door te stoten naar de top. Wat dat betreft denk ik dat hij eerder naar Everton gaat.
 
stelleman
 
3
26 mei 2017 om 10:24
Ik vind.het echt achterlijk als je 32 miljoen voor milik kan krijgen als er al over 40 miljoen.voor dolberg word gesproken is klaassen toch minimaal ook 40 waard
 
tomdecocq
 
0
26 mei 2017 om 10:53
Ik werd wel een beetje moe van de journalist. Heb je net een finale verloren en dan krijg je meteen dit soort vragen pffff. Jaja het is een journalist en ook zijn werk, maar ik vond het heel irritant! Laat hem eerst dit verlies verwerken en hij komt er heus wel op terug. Klaassen reageerde er wel goed op vond ik! Everton vind ik een mooie stap! Weet niet of AS Roma verstandig is, daar hebben ze volgens mij een sterk middenveld, alleen als daar iemand vertrekt zou dat een mooie optie zijn. Vertrekken doet hij wel den ik, wil hem ook wel eens in een andere competitie zien.