Strijd om Wesley Fofana barst los: 'Ze zochten mijn zusje op school op'
Woensdag, 23 september 2020 om 18:17

West Ham United en Leicester City zijn verwikkeld in een strijd om de komst van Wesley Fofana. Daags nadat zijn club Saint-Étienne een bod van Leicester City van 32 miljoen euro afwees, heeft West Ham United zich volgens Sky Sports gemeld met een bod van 25 miljoen euro plus 11 miljoen aan variabelen. Het is onduidelijk of Saint-Étienne al op dat bod heeft gereageerd.

West Ham United is na twee wedstrijden nog puntloos in het nieuwe Premier League-seizoen en acht defensieve versterking noodzakelijk om de kansen op lijfsbehoud te vergroten. Pogingen om James Tarkowski van Burnley over te nemen waren onsuccesvol, waardoor de club uit Londen zich nu mengt in de strijd om Fofana. De pas negentienjarige Fransman groeide vorig seizoen uit tot basisspeler bij zijn club en speelde in het huidige seizoen drie van de vier competitiewedstrijden.

Dinsdag scheef L'Équipe dat Leicester City voor de derde keer een bod op Fofana afgewezen zag worden. De nummer vijf van het afgelopen Premier League-seizoen heeft biedingen gedaan van 25, 28,5 en 32 miljoen euro. Bij het laatste bod zat ook een doorverkooppercentage van tien procent inbegrepen, maar Saint-Étienne is voorlopig onvermurwbaar.

Toch is het de vraag of Fofana houdbaar is voor de Fransen, daar hij openlijk hint naar een transfer. Eerder deze maand zei de centrumverdediger dat het 'gestoord' zou zijn om een transfer naar Leicester City af te wijzen. Een overstap naar het King Power Stadium kan zijn 'leven veranderen', vertelde Fofana aan L'Équipe. Zijn contract bij Saint-Étienne loopt nog vier seizoenen door.

Ook op sociale media liet Fofana zijn vertrekwens doorschemeren, wat resulteerde in een stortvloed aan reacties. Hij besloot vervolgens zijn socialmedia-accounts te verwijderen. "Het deed me pijn dat ik een huursoldaat, een verrader en een klootzak werd genoemd. Maar de Saint-Étienne-supporters beledigden ook mijn moeder en mijn kleine zusje. Dat doet veel met me. Ik walg ervan."

"Sommigen gingen zelfs nog verder", voegde hij toe. "Mijn kleine zusje werd op school opgezocht. Ze werd uitgescholden en geduwd. Ze weet helemaal niets van voetbal, maar ze kreeg hiermee te maken. Ik heb haar in tranen gezien. Het is onacceptabel. Daarna bracht ik haar naar school. Ze was het slachtoffer van een stel idioten . Hun gedrag heeft veel invloed gehad op mijn besluit."

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
6
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
7
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
marieke90
 
23
23 september 2020 om 18:29
Heel raar verhaal,die supporters snappen toch wel dat transfers bij voetbal horen en dit is ook niet bepaald een gevoelige overstap,dus snap hun reactie niet helemaal...
 
DeVrijBasisEK
 
31
23 september 2020 om 18:44
Je denkt veel te rationeel voor een voetbalsupporter Marieke! Als voetbalsupporter hoor je boos te zijn op de hele wereld en je buurman een pak rammel te geven omdat hij een ander kleur shirtje aan heeft.
 
DeVrijBasisEK
 
11
23 september 2020 om 18:29
West Ham had het geld toch op en moest daarom dat talentje verkopen? De spelersgroep zal nu wel extra boos worden op het bestuur.
 
Rossoneri27
 
2
23 september 2020 om 18:47
Werd ook met Milan in verband gebracht maar als St Etienne bedragen als dat afslaat is Milan natuurlijk kansloos.
 
Piranha
 
9
23 september 2020 om 19:02
Voetbal is heilig in Saint Etienne, is toch wel de voetbalhoofdstad van Frankrijk ookal zijn de kapitaalkrachtige clubs als Psg, Lyon en Marseille meer bekend hedendaags, volksclub nummer 1 is Saint Etienne. Je moet als bekende voetballer ook wel een beetje tactisch zijn naar dit soort emo fans, want er lopen er overal wel een paar rond die niet helemaal in orde zijn. Die supporters die vinden natuurlijk allemaal dat hij zijn opkomst te danken heeft aan, en vragen wat respect terug. De openheid van Fofana is normaal opzich en het hogerop willen ook maar de salarissen die ze ontvangen zijn wel dankzij de fans dus je moet het brengen zodat fans het begrijpen.
 
Vegitosan
 
22
23 september 2020 om 20:01
Voetbalhoofdstad van Frankrijk, echt? Ben er een aantal keer geweest maar is me echt niet opgevallen. Heb meer drugsdealers gezien dan voetbalsupporters.
 
Piranha
 
0
24 september 2020 om 10:24
Haha, dat ligt dan waarschijnlijk meer aan waar je naar op zoek was. Nog steeds record kampioen (samen met Om), meeste loyale fanbase en de hele regio is fan. In Parijs vinden ze voetbal alleen leuk als er veel geld inzit, in Marseille is voetbal populair alleen wanneer het goed gaat, in Lyon hebben ze bioscoop publiek. Ga maar een keertje naar een wedstrijd, de derby tegen OL is het mooist!
 
Aubame
 
10
23 september 2020 om 19:15
Hoe het moderne voetbal alles kapot kan maken en dan met name die belachelijke bedragen waarmee spelers naar de Premier League worden gehaald. Deze jongen heeft in totaal maar 19 wedstrijden in de Ligue 1 gespeeld in de hoofdmacht van Saint-Etienne en wordt al meteen weggekocht voor een belachelijk hoog bedrag waar ze in Engeland gewoon hun kont mee lijken af te vegen. Vrees dat Saint-Etienne na Saliba nog een toekomstige wereldverdediger gaat kwijtraken. Zo zonde en veeeel te snel. Wat een verdediging hadden die kunnen hebben.
 
real8madrid
 
0
23 september 2020 om 21:03
Naar mijn mening is deze fofana een veel betere verdediger dan saliba die naar Arsenal is vertrokken. Aan de bal is saliba beter maar puur defensief is fofana naar mijn mening echt veel beter. Is dan ook makkelijk 36 miljoen euro waard naar mijn mening
 
Jackieboy10
 
0
23 september 2020 om 22:13
Nou, dan mag Arsenal hem er lekker bij op halen van mij ! Zal helaas niet gebeuren. Maar hoe jij hem omschrijft, lijkt mij met name de combinatie Fofana met Saliba dan sterk. Dit aangezien Saliba aan de bal dus sterker is en Fofana verdedigend sterker.
 
real8madrid
 
1
23 september 2020 om 23:15
Klopt. Vond hen samen ook een heerlijk koppel achterin afgelopen seizoen