Studio Voetbal kraakt interview: 'Hij komt nooit meer in de top te spelen'
Maandag, 17 januari 2022 om 14:30

Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk, Theo Janssen en Arno Vermeulen betreuren de sportieve teloorgang van Mohamed Ihattaren. De middenvelder was afgelopen week het onderwerp van gesprek vanwege een groot interview in De Telegraaf. Daarin wees hij vooral met de beschuldigende vinger richting Mino Raiola en Roger Schmidt. De tafelgasten van Studio Voetbal namen zondag geen blad voor de mond en vinden dat Ihattaren eens heel goed in de spiegel moet kijken.

"Ik vind dit zo jammer allemaal, het is zo'n geweldige speler", benadrukte Van der Vaart. "Deze week stond een beetje in het teken van hoe gaan we hem weer positief in het nieuws brengen. Iedereen krijgt de schuld: Mino Raiola, Roger Schmidt, maar hij niet. Hij heeft zoveel talent en ik heb hem altijd wel beschermd. Dat zal ik ook altijd blijven doen, want voor hem ga je naar het stadion. Maar het wordt nu wel tijd dat hij opstaat en het laat zien. Je kan toch niet zeggen dat hij bij PSV geen kans heeft gekregen?"

Het interview van Ihattaren in De Telegraaf onderstreept 'volledig' de overtuiging van Vermeulen dat de middenvelder 'nooit meer in de top zal spelen'. "Hij moet het zelf gaan doen en dat gaat echt niet lukken. Deze speler komt nooit meer in de top te voetballen. Als je ook leest wat zijn denkpatroon is. Hij werd gewisseld tegen Ajax en dan gaat hij een dag later expres te laat komen. Om een gesprek met de trainer te krijgen. Dat gebeurt niet. Slecht gedrag ga je niet belonen. En dan is hij ook nog eens boos dat Schmidt aan de technisch directeur en algemeen directeur laat weten dat hij te laat is gekomen."

"Als je op die manier in je denkpatronen zit, dan gaat het nooit opgelost worden. Hij gaat het niet redden", vervolgde de commentator van de NOS. "En het moet ook niet afhangen van welke trainer je hebt. Nu krijgt Schmidt de volle laag en dat is volgens mij juist een menselijke trainer. In je loopbaan krijg je te maken met trainers waarmee je een klik hebt of minder. Hij moet het echt helemaal zelf gaan doen. Hij moet in de spiegel gaan kijken. Al die bullshit die hij in die twee interviews heeft gegeven, dat moet hij vergeten."

"Hij is nu twee keer veel te zwaar geweest en volgende maand wordt hij twintig jaar." Ook Van Hooijdonk is kritisch en wijst erop dat Ihattaren zelf met zijn zaakwaarnemer brak om met Raiola in zee te gaan. Nu heeft hij de Italiaanse Nederlander ingeruild voor Ali Dursun. "Nu is Raiola ineens niet meer goed. En zo gaat het maar door", haakte de oud-voetballer in. "Hij moet eens... Hij moet sociale media aan de kant zetten en werken aan een vetpercentage dat lijkt dat op dat van een profvoetballer."

"Dat je negentig minuten kan lopen als een profvoetballer. En dan gaan we weer eens echt praten over Mohamed Ihattaren." Van der Vaart vindt de rol van Raiola opmerkelijk. "Ihattaren speelde niet bij PSV. Hij was te dik. En Raiola brengt hem naar Juventus. Dat is een waanzinnige zaakwaarnemer." Janssen: "Misschien had zijn zaakwaarnemer wel moeten zeggen: 'Jij gaat lekker bij PSV blijven'. Of 'Je gaat naar een andere club in Nederland, we gaan je ergens wat lager zetten'. Ihattaren moet lekker ergens in de subtop gaan kijken of hij weer fit kan worden."

Van Hooijdonk wees op de column van Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad. "Hij gaf nogmaals aan dat kwaliteit niet in de benen, maar in het hoofd zit. Dit is een voorbeeld van een speler die in zijn hoofd helaas veel minder kwaliteiten heeft dan in zijn benen." Janssen haakte in en benadrukte dat ook hem werd verweten dat hij nooit topfit was of leefde voor zijn sport. "Maar ik deed wel mijn stinkende best en ik kon mezelf negentig minuten de pleuris lopen bij wijze van spreken. De kritiek op Ihattaren is terecht. Hij geeft aan: het ligt niet aan mij. Dat klopt niet: het ligt wel aan hem. Maar we moeten wel kijken of we hem een beetje kunnen helpen. Het is wel een goede voetballer."

"We hebben Ihattaren met z'n allen verpest", benadrukte Van Hooijdonk. "Bij PSV werd hij veel te groot gemaakt. Bij sommige voetballers loopt dat goed af en anderen raken van het padje af. Deze jongen is daar een voorbeeld van." Van der Vaart denkt dat het goed is dat Ihattaren onder leiding van oud-voetballer Gerald Vanenburg aan zijn fitheid werkt. "Ik ben er eigenlijk honderd procent van overtuigd dat het een succes gaat worden als hij naar Vanenburg luistert. Soms heb je iemand nodig tegen wie je opkijkt."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (108)

 
Heinazijn
 
6
17 januari 2022 om 08:13
Goed talent die Ihhataren, alleen nu nog even een betere motivatie.
 
Moozyy
 
12
17 januari 2022 om 08:33
Wanneer die z'n mindset weet om te buigen tot iets positiefs komt het wel goed met hem. Hij is tenslotte nog maar een tiener. Utrecht lijkt me een stap in de goede richting.
 
Japie_Krekel
 
6
17 januari 2022 om 10:28
Hij mag idd wat zelfkritischer zijn maar we schrijven hem ook wel erg snel af. Ihattaren is gewoon te lang bij PSV gebleven terwijl allang duidelijk was dat Schmidt hem niet moest. Was hij na 6 maanden vertrokken had het er misschien heel anders uit kunnen zien en had hij gewoon bij een Nederlamdse club kunnen zitten. Nu bleef hij ve te lang en moest hij overhaast naar Juventus vertrekken. Dat overgewicht wat hij heeft is wel zwaar amateuristisch. Dat kan een keer gebeuren maar niet twee keer in een jaar tijd dus daar moet hij nu echt snel wat aan gaan doen
 
Clarkkent2
 
13
17 januari 2022 om 10:46
eens japie, vond het echt raar dat ze bij studio voetbal deze jongen nu al gelijk afschrijven. Cancelculture lijkt ook in het voetbal in te zijn. Hij heeft 2 moeilijke jaren gehad, op een belangrijke tijd in de ontwikkeling van een profvoetballer, maar als ie wakker wordt en hard ervoor gaat kan ie nog heel goed worden. En weet je wat ik echt teleurstellend vond, dat Rafael van de Vaart en Theo Jansen, jongens die op hun 20e echt lastpakken waren en veel problemen hebben gehad met instelling, dat die het niet meer voor m opnamen. Dat zuurpruimen Vermeulen en Pierre hem al afschreven was tot daar aan toe, maar van Theo die op zn 20e rokend en zuipend aan vechtpartijen meedeed op de korenmarkt. Of raffie die sylvie toen belangrijker vond dan voetbal had ik wat meer verwacht....
 
Japie_Krekel
 
7
17 januari 2022 om 10:52
Helemaal mee eens en bovendien hadden die twee zelf ook vaak overgewicht toen ze nog voetbalden. Ihattaren heeft wat fouten gemaakt maar hij is 19 jaar dus die kan zich echt nog wel herstellen op dat vlak. Op die leeftijd deed ik ook wel eens domme dingen
 
Jacco89
 
20
17 januari 2022 om 11:00
Hoe weet Japie nou dat Schmidt Ihattaren niet moet? Ik denk dat Schmidt gewoon al lang gezien heeft dat die gozer geen topsport kan bedrijven. Zijn wisselbeleid kan overkomen als pesterij maar kan ook een poging zijn om een shockeffeck teweeg te brengen bij onze Mo. Mouwen opstropen en potverdorie laten zien dat je bij de beste 11 hoort.
 
Japie_Krekel
 
1
17 januari 2022 om 11:13
Dat was toch aan alles duidelijk? Neem alleen al dat Messi verhaal na de wedstrijd tegen Ajax, de irritatie die van Schmidt zijn gezich af te lezen was zodra de naam Ihattaren viel. Schmidt was allergisch voor Ihattaren en dat kan je wel eens hebben. De fout van Ihattaren was om te lamg te blijven hangen. Die had in dat eerste jaar in de winterstop meteen moeten vertrekken ipv vechten tegen de bierkaai. Dat hij overgewicht had terwijl je weet dat er een nieuwe coach kwam was verder ook alles behalve handig van Ihattaren. Op dat vlak moet hij zelf ook in de spiegel kijken. Het is natuurlijk niet alleen Schmidt zijn schuld dat Ihattaren er nu voor staat hoe hij ervoor staat
 
Fossen
 
43
17 januari 2022 om 11:18
@jacco89, Niet aan beginnen joh. Japie heeft een enorme plaat voor zijn hoofd wat betreft Ihattaren en Schmidt. Volgens Japie was alles Schmidt zijn schuld, terwijl ik met Japie af had gesproken dat hij zijn ongelijk zou toegeven als Ihattaren ook in Italië voor problemen zou zorgen. Geen man van zijn woord die Japie. Japie vergeet ook nu namelijk te vertellen dat er in de hele wijde wereld geen enkele (0) trainers zijn die, als ze op dag 1 bij een club aankomen, en daar een jeugdspeler met maniertjes en overgewicht zien, daar niks van vinden. Dat heeft niks met niet moeten te maken, dat heeft er mee te maken dat Ihattaren vanaf het begin aan het jennen was. Dat blijkt uit alle verhalen van insiders binnen en buiten de club. Sterker nog, als je achteraf hoort hoe kinderachtig, onprofessioneel en irritant Ihattaren zich gedroeg dan heeft Schmidt zich als een hele nette meneer gedragen in al die interviews waarin hem weer werd gevraagd naar Ihattaren. Maar Japie haalt er altijd 1 uitspraak over 'geen Messi' uit omdat hij verder niks heeft als onderbouwing. Keer op keer antwoordde Schmidt heel netjes als hem weer werd gevraagd waarom Ihattaren niet speelde, dat hij nog veel moest leren. Geen woord over al die treiteren van Ihattaren, had Schmidt ook makkelijk kunnen vertellen natuurlijk. Heeft ie niet gedaan. Maar nogmaals, Japie wil het gewoon niet toegeven omdat zijn manier van denken te beperkt is.
 
Japie_Krekel
 
2
17 januari 2022 om 11:25
We hebben toch allemaal het interview van Ihattaren gelezen? Dat zal hij toch niet uit zijn duim zuigen? Alles wat ik vorig jaar over de situatie Schmidt en Ihattaren zei dat bevestigd hij daar. Schmidt moest hem niet en ipv dat Ihattaren zich koest hield om met een schone reputatie in de winterstop te vertrekken, ging hij zich amateuristisch opstellen en dat is Ihattaren zijn eigen schuld en niet de schuld van Schmidt. Anders was Ihattaren al veel eerder weg geweest, was hij waarschijnlijk gewoon in Nederland gebleven en dan had hij Schmidt na 6 maanden kunnen vergeten
 
Fossen
 
32
17 januari 2022 om 11:36
Hij zal het toch niet allemaal uit zijn duim zuigen? Eh, volgens Sampdoria wel, grapjas. En wat zegt Ihattaren nou eigenlijk in dat interview? Dat Schmidt hem niet moest? Maar wat is Ihattarens eigen verantwoordelijkheid dan? Jij draait het om. Je doet net alsof Schmidt op dag 1 heeft gezegd: ik moet jou niet en je krijgt geen kans bij mij. Maar zo ging het niet. Het was andersom. Ihattaren kwam op dag 1 met veel te veel overgewicht op de club en gedroeg zich als een vedette. Daarmee zei Ihattaren dus tegen Schmidt: het boeit me niet wat jij vindt, ik trek mijn eigen plan. Zelfs zijn medespelers hebben hem toen tot de orde moeten roepen. En alsnog gaf Schmidt hem heeeel veel speeltijd, en liet hij in interviews niet het achterste van zijn tong zien. Ik zal je nog een voorbeeld geven van hoe Ihattaren denkt dat de wereld werkt, laatst gelezen van sportjournalist Jurriaan van Wessem. Ihattaren zat afgelopen zomer op een terras in Monaco met zijn vrienden vrolijk rond te verkondigen tegen iedereen dat hij de dag erna bij Monaco een medische keuring zou hebben en daar zou tekenen. Toevallig zat naast hem een dokter van Monaco die snel naar de club belde om dat te controleren, want hij wist zelf van niks. Bleek onzin te zijn. Monaco had eventueel interesse maar er stond nog 0,0 vast. Resultaat: Monaco trok z`n handen er vanaf en hoefde hem niet meer te hebben. Weer z`n eigen glazen ingegooid.
 
Japie_Krekel
 
3
17 januari 2022 om 12:14
Hij mocht alleen spelen als 75 procent van de selectie geblesseerd wasen er geen andere keuze meer over was. Dan speelt hij een goede wedstrijd tegen Ajax en krijgt hij complimenten daarvoor en dan zegt de coach het was helemaal niet goed en hij is geen Messi. Dan snap je toch wel dat een coach van iemand af wil? Dat Ihattaren dan vervolgens zich amateuristisch opstelt dat is niet goed want toen dachten de andere Nederlandse clubs laat maar zitten want dat is een probleemgeval die we niet hoeven. Dat Monacoverhaal ken ik niet maar klinkt wel vergezocht. Ihattaren zit vervelebd te dien op een terras en toevallig zit op dat moment ook precies een dokter van Monaco op hetzelfde moment op dat terras
 
Fossen
 
38
17 januari 2022 om 12:50
Japie stop nou maar, want wat je zegt klopt weer van geen kant. Maar dat zijn we gewend. `` Hij mocht alleen spelen als 75 procent van de selectie geblesseerd was en er geen andere keuze meer over was.`` Feitelijk onjuist, Ihattaren heeft vorig seizoen 20 (!) basisplaatsen gehad met een totaal van 1618 minuten. Of wil jij zeggen dat vorig seizoen 20x 75 procent van de selectie geblesseerd was en Schmidt geen andere keuze was? Gewoon gelul dus. ``dan speelt hij een goede wedstrijd tegen Ajax en krijgt hij complimenten daarvoor en dan zegt de coach het was helemaal niet goed en hij is geen Messi`` Ja dit is echt jouw paradepaardje he. Jouw absolute bewijs dat Schmidt de boeman is en Ihatarren niet mocht. Dit is voor jou HET bewijs. Niemand kan hier meer omheen, toch? Maar wacht eens even, zullen we eens kijken wat Schmidt nou Ãâ©cht gezegd heeft tijdens dat interview? Dan komen we opeens tot een heel andere conclusie: ``hij speelde goed, hij ontwikkelt zich goed en kan nu veel duels in een korte periode aan, maar hij is geen Lionel Messi. Ik vond dat we nieuwe energie nodig hadden. Met zeven schoten op doel en tien key passes had ik hem natuurlijk laten staan. Mo werd moe. Hij is nu betrouwbaar, ook in tactische zin. Dat is een grote stap voorwaarts.` Huh, dat is toch weer heel wat anders dan wat jij steeds doet laat voorkomen he? Jij doet constant alsof Schmidt in dat interview heeft gezegd dat Ihattaren helemaal niet zo goed was, laat staan Messi. Maar hij zegt compleet wat anders. Namelijk dat hij wãƒâ©l goed speelde, maar dat we niet moeten doen (zoals de interviewer voor deed komen) alsof Ihattaren er al is en perfecte wedstrijden speelt. Daarvoor moest Ihattaren nog heel veel leren. En dat met in het achterhoofd dat Ihattaren ondertussen dus op de trainingen de boel liep te verzieken, is dat een vol-ko-men logische opmerking. En ook hier stel jij de zaken voor alsof het een actie reactie van Ihattaren is, maar nogmaals, dat is het dus niet. Het was Ihattaren die begon met amateuristisch gedrag vertonen, jennen en treiteren, niet Schmidt. Schmidt reageerde daarop zoals elke professionele, buitenlandse trainer zou doen: niet belonen maar bestraffen, daar leert ie van. Heel simpel. Maar goed, je hebt dus wederom 2 foutieve beweringen gedaan dus nu zul je wel weer een miniscuul zinnetje eruit pikken om daar op verder te gaan of zelfs een compleet ander zijstraatje inslaan. Het verhaal over Monaco hoef je van mij niet te geloven hoor maar Jurriaan van Wessem heeft geen enkele aanleiding om dit te verzinnen en heeft hier naar eigen zeggen, binnen en buiten de voetballerij, meerdere bronnen voor.
 
Clarkkent2
 
4
17 januari 2022 om 13:00
Fossen, Japie zal best ongenuanceerd en vooringenomen zijn over Schmidt, maar ik geloof niet zo dat het een hele genuanceerde aardige vent is die met alle soorten spelers overweg kan. Ben heel benieuwd hoe bijvoorbeeld een Fred Rutten of ten Hag met Ihatarren waren omgegaan. En zoals ik eerder ook al aangeef, de manier waarop de hele voetbalwereld (en jij ook) nu over Ihatarren heen valt, vind ik ook erg overdreven. Hij heeft jullie niks persoonlijks aangedaan hoor? Het is een jongeman die na zn stormachtige doorbraak door verschillende redenen in een dip is gekomen. Deels extern (dood van zn vader, concurrentie, speelwijze), deels zn eigen karakter. Dat kan op je 19e. Als je dan ook nog zo'n deutsche koude regeltjes trainer treft, kan het flink verkeerd gaan. Voetbal gaat om je eigen talent en mentaliteit, maar ook zeker om wie je tegen komt in je carriere. Dat nu heel NL hem afschrijft omdat het in het eerste halfjaar daarna misgaat in zn eentje in Italie..... vind ik echt treffend. IK begrijp dat bij de hardcore PSV fan er flashbacks naar Labyad en Bakkali komen. Maar Ihatarren heeft niet eens de kans gehad om zich te revancheren. Dan zie je hoe vooringenomenheid werkt.
 
Fossen
 
10
17 januari 2022 om 13:07
@clarkkent2, ``maar ik geloof niet zo dat het een hele genuanceerde aardige vent is die met alle soorten spelers overweg kan`` Eh nee, maar dat stel ik ook nergens. Ook Schmidt zal ongetwijfeld eens raar uit de hoek kunnen komen, dat heb ik ook meerdere malen op deze site verteld. Het gaat mij ook niet om het verdedigen van Schmidt, of dat Schmidt 100 geen enkele verantwoordelijkheid heeft, maar om het feit dat Japie blind Schmidt overal de schuld van geeft in plaats van andersom te redeneren. Buiten dat: geen enkele trainer kan met alle spelers overweg. Japie komt vaak met van Bommel aan maar van Bommel kon weer niet met Lozano en Guti opschieten, die konden hem wel schieten. Dat is dus ook het hele punt. Je zult, ook als de trainer je niet ligt, zelf er wat van moeten maken. Daar zijn hele interviews over gehouden met betrekking tot Louis van Gaal bijvoorbeeld. Grote wereldsterren vonden hem maar een vreemde gozer maar wisten wel dat ze aan de bak moesten. ``de manier waarop de hele voetbalwereld (en jij ook) nu over Ihattaren heen valt, vind ik erg overdreven`` Dan heb je wederom niet zo goed opgelet. Ik heb meermaals aangegeven dat ik Ihattaren het allerbeste gun, en hoop dat hij er weer bovenop komt. Volgens mij hoopt iedereen dat. Wat dan niet mee helpt is dat hij achteraf in interviews gaat lopen natrappen en totaal geen zelfreflectie laat zien. Dat moet volgens mij van 2 kanten komen. Los van dat ik hem het allerbeste gun, wil dat niet zeggen dat ik mij niet zwaar heb geã¯rriteerd aan zijn gedrag binnen de club. Dat staat er dus los van. ''dan zie je hoe vooringenomenheid werkt'' Laten we nou niet doen alsof Ihattaren éã©n incidentje bij PSV heeft gehad en dat PSV supporters daarom klaar met hem zijn. Hij heeft maanden lang de kans gehad om zijn gedrag te verbeteren, maar koos er zelf voor om dat niet te doen. Tot grote irritatie van trainers, staff, medespelers, teammanagers en directie. Dus nee, het is niet even een kwestie van een weekje slecht trainen en dan afgeschreven worden. Mensen schrijven hem (deels terecht) af omdat hij in niks laat zien dat hij bereid is om aan zichzelf te werken of in de spiegel te kijken. En ja, hij is nog jong. Maar ook Memphis vertoonde raar gedrag in de jeugd, en alsnog ging hij als eerst het trainingsveld op en kwam er als laatste vanaf. Want hij wist wél dat het uit jezelf moet komen. Ihattaren heeft in al deze maanden geen glimpje hoop laten zien voor mensen die denken dat hij nog wel de top kan halen. Ik heb daar ook geen verwachtingen meer van. Maar nogmaals, ik hoop het van harte voor hem.
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2022 om 13:23
Ik geef Schmidt helemaal niet overal de schuld van. Dat Ihattaren overgewicht had dat is niet Schmidt zijn schuld. Dat Ihattaren moeilijk met tegenslag kan omgaan dat is ook niet Schmidt zijn schuld. Ik ben alleen van mening dat Schmidt af en toe ook Ihattaren wel wat vertrouwen en waardering had kunnen laten zien, want heel Nederland zag dat Ihattaren dat niet voelde van de coach behalve Schmidt
 
Fossen
 
24
17 januari 2022 om 13:29
Ja en nu kom je weer met een algemeen riedeltje, terwijl net hierboven alles wat je zegt met feiten weerlegd is. Terwijl jouw hele mening stoelt op die zogenaamde argumenten. Je uitspraken over geen kansen en de befaamde Lionel Messi uitspraak kloppen dus van geen kant, dat hebben we zojuist vastgesteld. Maar daar reageer je niet op, en dus kunnen we weer opnieuw beginnen.
 
Dabor
 
28
17 januari 2022 om 15:01
Fossen, ik vind het bewonderenswaardig dat je het nog probeert. Je weerlegt alles wat Japie zegt met goed onderbouwde argumenten en nog gaat ie op dezefde voet verder. Zelfs als je denkt dat hij het begrijpt begint ie bij het eerste beste nieuwe artikel weer van voor af aan alsof deze discussie nooit bestaan heeft. Ik zou het allang opgegeven hebben als iemand zo'n dikke plaat voor zijn kop heeft. Ik ben het compleet eens met alles wat je hierboven vertelt!
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2022 om 15:32
Ik heb dat interview toen ook gezien en zo vriendelijk als dat jij het hier laat klinken kwam het toen duidelijk niet over. Schmidt zijn gezicht stond op onweer toen Ihattaren complimenten kreeg, dat viel zelfs de analisten die er toen zaten meteen op. Wie bij PSV haalt dan overigens wel Messi niveau? Ihattaren was in die wedstrijd de laatste speler die je zou moeten wisselen want hij was de beste op het veld. Vervolgens kwam hij superfit uit de zomerstop in het nieuwe seizoen en ipv dat Schmidt gezien zijn moeizame verstandhouding die jongen een signaal geeft van ik zie dat je nu je best doet, gunt hij hem niet eens een invalbeurtje. Dat jij dan vind dat Schmidt hem wel volop vertrouwen gaf, dat haal ik echt niet uit die handelingen
 
lubaldo
 
1
17 januari 2022 om 15:38
Ik vind wel dat zowel Van der Vaart als Theo Janssen veel grotere talenten waren dan Ihattaren.
 
Repelsteel76
 
4
17 januari 2022 om 16:09
Hou eens een keer op Japie met je dat Schmidt hem niet mocht.die jongen heeft volledig aan zichzelf te danken. Nu is hij weg bij PSV en is er nog steeds gezeur.mentale weerbaarheid van een zak stront. Hand eens in eigen boezem steken.
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2022 om 16:30
Wie weet. PSV is nu verleden tijd dus nu zal hij echt zijn kans moeten gaan pakken bij FC Utrecht want anders wordt het straks een ex toptalent dat eindigt in de marge van het voetbal
 
London Calling
 
4
17 januari 2022 om 16:31
@japie_krekel Er zullen best delen van het verhaal wel kloppen. Maar Ik heb gisteren of eergisteren Sjoerd Mossou (van het AD) over hem gehoord, die was al ver voor dit interview eens in het verhaal Ihattaren is gesprongen die het hele verhaal over de begeleiding in Italie weerlegt. Ze hebben hem daar een begeleider gegeven, iemand die hem kon helpen om zijn weg te vinden in Italie. Dat was dezelfde begeleider die in het verleden onder andere op mario Balotelli was gezet om die een beetje in het gareel te houden, en dus iemand die wel iets gewend was met lastige jongens in het voetbal. Kennelijk was het gedrag van Ihattaren zo extreem dat de voormalige begeleider van Balotelli van de ene verbazing in de andere viel en op een gegeven moment aangaf dat hij dit nog nooit mee had gemaakt met een voetballer en dat hij niets meer kon doen en heeft hij de opdracht terug gegeven. Volgens die begeleider was Ihattaren nooit kon bereiken of wilde hij nooit mee werken. Als je bijvoobeeld meermaals geen zin hebt om met je begeleider een bankrekening te openen door niet terug te bellen of afspraken niet na te komen, en je doet het zelf ook niet, ja, dan heb je die een paar maanden later inderdaad nog steeds niet. Er zal dus ongetwijfeld een kern van waarheid in het verhaal zitten, bijvoorbeeld het niet hebben van die bankrekening, maar hij geeft wel een heel verdraaid beeld aan het verhaal door te stellen dat hij dit maar in zijn eentje op moest lossen. En dat was niet alleen in Italie zo. Het zal best dat hij niet goed met Schmidt kon op schieten en het zal best dat dat van twee kanten kwam. Maar ook binnen PSV heeft hij van alle kanten hulp aangeboden gekregen. Iemand als Affelay die het beste met hem voor had, en met wie hij zelfs lange tijd mee reed naar de trainingen was op een gegeven moment ook helemaal klaar met hem en zijn gedrag en heeft toen zijn handen van hem afgetrokken. Dat doet iemand niet na een dag of een slechte week. Dat soort dingen liggen tocht echt bij Ihattaren zelf en bij niemand anders. Natuurlijk hebben we allemaal domme dingen gedaan als tiener (en bij veel van ons ook nog ver daarna) en dat rekenen we publieke figuren soms wel eens iets te hard aan. Het doen van domme dingen is op zich niet erg, maar als je het wil maken in de top (of dat nou als voetballer is of als iets anders) dan moet niet teveel van dat soort dingen doen, en dan moet je zeker de rest van de tijd zorgen dat je wel top bent.
 
Vernon
 
3
17 januari 2022 om 23:21
Fascinerend om te lezen. Fossen fileert de bijdrage van Japie, zegt nog iets een afspraak dat Japie zijn ongelijk zou toegeven als Ihattaren in Italië weer voor problemen zou zorgen. En Japie zeilt er omheen en verandert het onderwerp. Respect voor je geduld Fossen.
 
Jacco89
 
11
17 januari 2022 om 10:57
Ik denk dat zijn talent ook wel overschat wordt. 1x per 3 of 4 wedstrijden iets leuks laten zien is niet voldoende
 
Japie_Krekel
 
1
17 januari 2022 om 11:05
Hij was 17 onder Van Bommel en niet iedereen is Wayne Rooney. Hoeveel spelers van 17 jaar maken wekelijks het verschil bij een topclub? Een Vincius kon dat ook nig niet op die leeftijd. Ihattaren liet dingen zien op die leeftijd die ik al jaren geen enkel talent in Nederland heb zien doen. Dat hij vervolgens zijn vader verliest, onder een coach kwam te spelen die hem niet moest, verzandde in amateuristisch gedrag en overhaast vertrok naar Italie dat zijn allemaal dingen die hem hebben gestagneerd. Hij is echter nog jong dus dat kan nog goed komen
 
Heinazijn
 
7
17 januari 2022 om 11:10
PSV is ook geen Real Madrid
 
Japie_Krekel
 
1
17 januari 2022 om 11:15
Dat snap ik maar wat liet bv een Gakpo zien op zijn 17e bij PSV? Was die toen al wel wekelijks beslissend?
 
RamonDiaz
 
12
17 januari 2022 om 11:18
@Japie_Krekel Ihattaren komt bewust te laat om een gesprek met de trainer af te.dwingen, wat is dat voor kleutergedrag. Schmidt moet dan volgens jou zeggen, goed gedaan jochie? Tuurlijk ben je als trainer geen fan van dat soort spelers.
 
Fossen
 
13
17 januari 2022 om 11:20
Gedroeg Gakpo zich als een verwend irritant mannetje op zijn 17e Japie? Nee he? Dus wat lul je nou weer dan?
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2022 om 11:27
@Fossen Ik kan me niet heugen dat Ihattaren zich zo gedroeg op zijn 17e onder Van Bommel. Volgens mij liep hij toen gewoon perfect in de pas en waren er nul problemen
 
Fossen
 
12
17 januari 2022 om 11:37
En daar zit je dus fout Japie. Het was van Ihattaren bekend dat hij zich in de jeugd ook al regelmatig raar gedroeg en vedette gedrag vertoonde. Van Bommel accepteerde dat, maar dat wil niet zeggen dat hij perfect in de pas liep. Of dacht jij dat er in het buitenland ook maar 1 trainer is die dat gedrag wel accepteert? Schmidt had voor Ihattaren een zegen kunnen zijn omdat hij hem voorbereidde op de grote mensenwereld buiten Eindhoven. Ihattaren is er in Italië heel snel achter gekomen dat niet iedereen op meneer Mo en zijn gedrag zit te wachten. Zo werkt de wereld niet, maar Ihattaren (en jij ook niet) wil dat niet toegeven.
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2022 om 11:55
Wat heeft hij bij Sampdoria allemaal gedaan wat niet door de beugel kan dan? Van wat ik heb begrepen speelde hij gewoon niet, werd hij een beetje aan zijn lot overgelaten en vertrekt hij naar FC Utrecht
 
Fossen
 
14
17 januari 2022 om 12:12
Wat dacht je van opeens vertrekken, niet laten weten waar je bent, niks van je laten horen? Mijn hemel Japie. Als jij zelfs zijn tijd in Italië nog wil goed praten dan heb je geen plaat voor je kop maar een hele schuur.
 
Japie_Krekel
 
1
17 januari 2022 om 12:16
Dat waren meer geruchten zover ik weet dan dat Sampdoria dat officieel naar buiten heeft gebracht
 
Psv-er!
 
12
17 januari 2022 om 12:27
Overgewicht, niet op komen dagen en dan waren ze hem ook een langere tijd kwijt en was hij zonder toestemming terug naar Nederland gekomen. Is dat niet genoeg?
 
Fossen
 
6
17 januari 2022 om 12:54
''dat waren meer geruchten zover ik weet dan dat Sampdoria dat officieel naar buiten heeft gebracht'' Eh, nee. 21 oktober 2021: ''de situatie rondom Mohamed Ihattaren begint met de dag geheimzinniger te worden. De middenvelder is al enige tijd in geen velden of wegen te bekennen. Het geduld van Sampdoria raakt op. Trainer Roberto D'aversa is boos en houdt zeker tot de winterstop geen rekening meer met Ihattaren. Daniele Faggiano, de technisch directeur van Sampdoria, krijgt al sinds 12 oktober geen telefonisch contact. Op die dag liet Ihattaren weten naar Nederland te willen, maar toen was hij al onderweg. Het is een raadsel waar hij zich nu bevindt, zo laat Gazzetta-journalist Filippo Grimaldi aan de NOS weten. Ook vanuit het management van de voetballer blijft het angstvallig stil.''
 
Psvlld
 
6
17 januari 2022 om 13:07
@Fossen meerdere mensen hebben dit geprobeerd- het siert hun- maar deze discussie kun je urenlang voeren met Japie, zonder resultaat. Sommigen nemen het terecht een beetje op voor Mo, maar de beste man lult echt daadwerkelijk om alle feiten heen en verzint een soort van eigen realiteit. Doe ons alleen een plezier en laat dit links liggen want zometeen staat deze hele comment overzicht vol met een kansloze discussie.
 
Fossen
 
12
17 januari 2022 om 13:16
@psvlld, Heb je helemaal gelijk in, en wat jij zegt heb ik hier ook meermaals tegen anderen gezegd, dus eigenlijk erg dom van me haha. Ik kan er gewoon zo ontzettend slecht tegen als iemand in een discussie zo in cirkeltjes redeneert om zijn eigen gelijk te halen en niet bereid is om ook maar enige reflectie op argumenten toe te passen als overduidelijk blijkt dat het niet klopt. Dat mensen het opnemen voor Mo snap ik en mag van mij, er spelen genoeg verzachtende omstandigheden mee, maar zo overduidelijk onredelijk de boel omdraaien als Japie standaard doet irriteert me mateloos.
 
Japie_Krekel
 
1
17 januari 2022 om 13:26
Je draait zelf dingen ook om. Jij zegt dat ik zeg dat de huidige situatie waarin Ihattaren zit alleen Schmidt zijn schuld is terwijl ik al meerdere malen duidelijk ook heb aangegeven dat Ihattaren ook dingen fout heeft gedaan door overgewicht, amateuristisch gedrag bij PSV en verkeerde keuzes zoals vertrekken naar Italie. Die jongen was 18 jaar en zat diep in de put. Schmidt is een man met levenservaring en volgens mij ook wel een intelligente kerel. Dan verwacht je dat hij wel weet hoe je een wat lastiger karakter benaderd om hem aan de praat te krijgen
 
Fossen
 
14
17 januari 2022 om 13:37
En zoals ik hierboven al zei: we kunnen weer van voren af aan beginnen. Nu kan ik weer hier op ingaan, dan zeg jij weer iets wat niet klopt, dat weerleg ik dan, en dan zeg jij weer dat Schmidt iets anders moest doen. Etc, Etc, Etc. Ik pas voor vandaag weer.
 
Vernon
 
0
17 januari 2022 om 23:31
Ihattaren heeft zelf gezegd dat hij gewoon voor zichzelf koos en naar Nederland ging. En dat ze hem wilden bereiken maar dat dat niet lukte. En meneer heeft zelfs nog gezegd dat dat raar was, want ieder jongetje in Utrecht weet waar hij woont. Dat komt dus allemaal uit de mond van Ihattaren zelf. Is dat voldoende Japie?
 
Psv-er!
 
27
17 januari 2022 om 08:17
Zien Utrecht fans hem graag komen? Hij heeft natuurlijk veel talent maar als PSV fan kan ik je wel vertellen dat het zeer irritant was dat het altijd over Ihattaren ging tijdens de interviews. We wonnen met 5-0 door prachtige acties van Gakpo/madueke en nog steeds werd Schmidt altijd gevraagd naar Mo. Ik denk persoonlijk dat het heel slecht voor het moraal kan zijn van de spelers/trainer/fans.
 
fceindhoven030
 
28
17 januari 2022 om 08:24
@Psv-er! Ik zie hem graag komen, onze spitsen worden nauwelijks goed bediend en een fitte Mo kan dat als geen ander in de Eredivisie, mits in vorm. Hij heeft trouwens ook een goede trap, kan er eindelijk een corner verder komen dan de eerste paal wat normaal is bij Maher.
 
Psv-er!
 
1
17 januari 2022 om 09:38
Corners en vrije trappen kan hij inderdaad heel goed trappen. Ik hoop dan wel dat hij wat minder aandacht krijgt en zichzelf rustig terug kan knokken. Al deze media aandacht helpt daar natuurlijk niet in mee.
 
Vernon
 
0
17 januari 2022 om 10:25
“Een fitte Mo” Ja dat snap ik, maar hij is niet fit. Heb jij er vertrouwen in dat hij fit gaat worden?
 
fceindhoven030
 
4
17 januari 2022 om 11:32
@Vernon Ik heb er zeker vertrouwen in dat hij nog fit gaat worden, maar ik denk wel dat het een tijdje gaat duren minimaal 2 maanden schat ik.
 
Moozyy
 
30
17 januari 2022 om 08:30
Natuurlijk zien ze hem graag komen. Dat jij met een zure nasmaak zit omdat hij gefaald heeft bij PSV verandert niets..
 
THenry_228
 
13
17 januari 2022 om 09:47
@moozyy: waarom zouden PSV fans een zure nasmaak hebben inzake Mo? DIe jongen heeft er iets van een 8 leuke potjes gespeeld in 2020 en that's it. We moeten nou niet doen alsof Mo reeds een 'legende' was Psv. Hij is een van de vele leuke talentjes die uiteindelijk niet zo goed bleken te zijn als men op voorhand gedacht had. Gevalletje Dante Rigo, Bakkali,... Zo heb je er bij elk club. Part of the game.
 
Kevin1989
 
8
17 januari 2022 om 10:14
@Moozyy heel pienter ben je niet of wel? Daar doelt hij toch juist op en vraagt daarom of supporters van FC Utrecht bang zijn voor een soortgelijk scenario. Lijkt me geen hogere wiskunde maar gewoon een normale vraag. Over zuurheid gesproken zeg
 
PietFriet01
 
1
17 januari 2022 om 12:35
Met dien verstande dat Dante Rigo zich wel redelijk normaal gedroeg maar gewoon vroeg zijn top heeft bereikt.
 
gomes1psv
 
8
17 januari 2022 om 09:40
Ik vind het daarom ook goed dat Schmidt daar om die reden een streep onder heeft gezet. Op Psv's transferbeleid en zelfgenoegzaamheid wat betreft spelersbeoordeling valt echt genoeg aan te merken, maar 'we' hebben en hadden meer spelers dan alleen het toptalent Ihattaren. Cody Gakpo en Noni Madueke hebben de potentie en de mentaliteit om echt de top te bereiken, het duurt niet lang voordat Sangaré in Engeland of Italie gaat laten zien wat voor klasbak het is en in de beloften heeft PSV met Fofana, Bakayoko, Van de Blaak en Babari toptalent waar we de komende jaren nog veel van gaan horen.
 
RealMadrid-96
 
2
17 januari 2022 om 11:08
Ik niet. Als die foto die laatst opdook dat hij een winkeltje uitliep met een tasje recent is heb je er het eerste half jaar al niks aan. Ik zie Mo mentaal ook geen ommekeer maken, want zoals hij zelf al laatst heeft aangegeven: het ligt aan de hele wereld en niet aan hem.
 
Pieterpost
 
22
17 januari 2022 om 08:17
“We hebben Ihattaren met z'n allen verpest” Hier ben ik het wel een beetje mee eens. Voetballers zijn ook mensen en kunnen gevoelig zijn voor de publieke opinie, Manolev ook als 1 van de voorbeelden. Vind het verder een realistische analyse en vind het mooi dat voor Rafaël het glas toch nog halfvol is aan het eind van het artikel. Sowieso kan Utrecht wel een kwaliteitsinjectie gebruiken en zou toch mooi zijn als deze jongen z’n belofte toch inlost in tegenstelling tot eerder casussen.
 
Vernon
 
1
17 januari 2022 om 08:23
Ze gaan er nu vrolijk mee verder. Door weer zoveel aandacht aan hem te besteden. Het is ook moeilijk, want hij duikt weer op bij een voetbalclub. Maar toch. De kans bestaat gewoon dat er - behalve een matige mentaliteit - iets veel serieuzers met Ihattaren aan de hand is. En dan is hij alleen gebaat bij rust en hulp. Die moet hij ook zelf zoeken en accepteren. Maar aandacht in dit soort programma's helpt dan gewoon niet.
 
Pieterpost
 
4
17 januari 2022 om 08:29
Het beste is natuurlijk als hij zo snel mogelijk z’n voeten laat spreken, want dan zal duidelijk worden waar deze jongen precies staat, dan kunnen we stoppen met speculeren.
 
Regulator
 
3
17 januari 2022 om 09:51
@vernon: Ihattaren zit zelf echter wel achter het stuur. Brengt zijn statements in de media en signeert een contract bij Utrecht. Je kunt niet verwachten dat er geen reactie komt, nadat je zelf met een beschuldigend vingertje in de media bent opgetreden.
 
Vernon
 
0
17 januari 2022 om 10:27
Dat klopt, dat kun je ook niet verwachten. Ik denk alleen dat de volwassenen in de voetbalwereld hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Even met zijn alleb zeggen; hij is een tiener, hij zit in de shit, dus we gaan hem even beschermen in plaats van publiekelijk bespreken alsof alles verder normaal is.
 
Benzema.
 
17
17 januari 2022 om 08:25
Totaal niet te vergelijken met de situatie van Manolev. Ihattaren heeft het eerst voor zichzelf verpest voordat hij kritiek ging krijgen.
 
 
2
17 januari 2022 om 10:13
Het bestaan van een voetballer is ook moeilijk en confronterend. Zeker als je om de have klap met je bek in de krant staat. Daarom is het ook voor maar extreem weinig mensen weggelegd. Ihattaren heeft er zeker het talent voor, maar niet de mentale weerbaarheid. Daarbij is het overlijden van z'n vader natuurlijk ook van invloed. Je weet nooit wat dat met een jong ventje doet (zeg ik uit ervaring).
 
InkeMontana
 
16
17 januari 2022 om 08:18
Ik heb nog wel wat leuke boeken voor Ihattaren die beschrijven hoe je altijd zelf verantwoordelijk bent voor actie en reactie in het leven. Denk dat hij op dat stuk nog zeer veel kan leren. Hij geeft nu bijv. extreem veel Raiola de schuld terwijl hij die toch echt zelf als zaakwaarnemer heeft aangenomen en naar heeft geluisterd in de vorige transferperiode. Zelfde met zijn eifen reacties op acties van bijv. Schmidt. Hoop dat hij ergens inderdaad voor elkaar krijgt om zijn denkpatroon aan te passen, want slachtoffer denken gaat je nooit helpen.
 
fceindhoven030
 
15
17 januari 2022 om 08:26
@InkeMontana Gelukkig heeft hij nog de tijd om het te leren, hij is amper 20 jaar en sommige worden gewoon later volwassen. Sommige lijken dat nooit te worden, maar ik hoop dat dat niet het geval zal zijn voor Mo.
 
InkeMontana
 
3
17 januari 2022 om 08:53
Zeker waar! Op die leeftijd zijn zulke dingen ook nog lastig in te zien, dus wat dat betreft kan hij dat inderdaad nog prima leren. Uiteindelijk heeft deze jongen het natuurlijk ook niet makkelijk mede door het verlies van zijn vader ( ook al wil hij daar dan weer niet te veel aan op hangen, wat wel weer een goed voorbeeld is van je verantwoordelijkheid pakken )
 
AZE/CHE 4 EVER
 
6
17 januari 2022 om 09:56
Amper 20... je zou denken dat dat oud genoeg is om zelf een rekening te kunnen openen of een verzekering te nemen toch?
 
MrKrillin
 
6
17 januari 2022 om 10:19
Aze Tuurlijk jij doet dat natuurlijk even op j e19e, als je in een ander lang gaat wonen en waar helemaal niet veel Engels gesproken wordt. Jij fixt dat gewoon met google translate. Maar jammer, niet iedereen is zo zelfstandig als jij
 
fceindhoven030
 
12
17 januari 2022 om 10:24
@AZE/CHE 4 EVER Kom op je weet vast wel wat ik daarmee bedoel. Volwassenheid komt niet van de ene dag op de andere. Volwassenheid kom niet met de jaren, maar met ervaringen en uiteindelijk zal je daarvan moeten leren en goed reflecteren. Mo heeft inderdaad een hele rumoerige periode achter de rug, maar niemand anders dan hijzelf kan dit omzetten naar een positieve afloop. Laten we inplaats van constant kritiek uiten een keer wat steun geven in deze beslissende fase in zijn carrière.
 
Vernon
 
0
17 januari 2022 om 10:31
@fceindhoven, je zegt dat hij een roerige periode achter de rug heeft, maar dat is niet zo. Hij zit er nog in. Iedereen WIL graag dat het achter de rug is. Maar dat verandert er niks aan.
 
THenry_228
 
2
17 januari 2022 om 10:44
@fceindhoven: Mo heeft zowel bij PSV als bij Sampdoria de steun gekregen die hij nodig had. Alleen, en dat was zowel in NL als in Italie de constante, heeft hij de aangeboden hulp nooit aanvaard. Maar dan moet je achteraf ook niet verongelijkt lopen doen. Het zou al helpen moest iedereen die jongen eens voor zijn verantwoordelijkheden zetten in plaats van een handje boven zijn hoofd te houden. Ik ben zelf op 14 jarige leeftijd mijn moeder verloren. Op school heb ik welgeteld 2 weken 'respijt gekregen', nadien was het 'business as usual'. Op het voetbal heb ik ongeveer een maand gekregen, nadien werd ik ook weer behandeld zoals iedereen anders. Neemt dat het verdriet weg? Nee. Maar het zorgt er wel voor dat je doorgaat met je leven, hoe moeilijk dat ook is (met vallen en opstaan).
 
fceindhoven030
 
0
17 januari 2022 om 11:13
@THenry_228 Hoewel ik het grotendeels met je eens ben vind ik niet dat je kan zeggen dat er genoeg hulp is aangeboden. Wat voor de een misschien genoeg is betekent niet dat dat genoeg is voor Mo. Uiteindelijk klopt het dat dat zijn eigen verantwoordelijkheid is, maar ik denk niet dat zijn directe omgeving een positieve invloed op hem heeft wat ook niet helpt. Iemand zou toch moeten zeggen van : “Eey Mo je gaat toch niet te laat komen om een gesprek te forceren.”
 
Woenselaar
 
3
17 januari 2022 om 12:45
Krillin, meneer kon ook zelfstandig het contract ondertekenen en een huis kopen. Wat probeer je nou te zeggen?
 
Jacco89
 
0
17 januari 2022 om 11:02
Inke welke boeken zijn dat? Oprechte vraag
 
fceindhoven030
 
6
17 januari 2022 om 11:09
@Jacco89 Het boek van Jordan B Peterson “ Beyond Order” is een goed boek.
 
burwatti
 
2
17 januari 2022 om 08:22
Ik hoorde deze heren ook zeggen dat het minimaal 4 weken duurt voordat Mo fit is.. dat lijkt me toch wel een beetje erg positief. Deze jongen moet +-20 kilo afvallen, en dan kan hij pas met de profs mee trainen weer.. vervolgens heeft hij ondertussen al 2 jaar? ofzo niet gevoetbald, neem aan dat Utrecht hem daarom 1,5 jaar wilt huren eerste half jaar "fit" krijgen en dan volgend jaar hopelijk aansluiten.
 
AmazingNinja
 
2
17 januari 2022 om 09:03
Mwah. Heeft afgelopen zomer nog gewoon de voorbereiding mee gedaan bij PSV en was toen fit en is ook nog fit genoeg geweest om bij Samp op de bank te zitten in September. Dus het is nog niet eens 12 maanden.
 
fanaticus
 
34
17 januari 2022 om 08:48
Hoe lang geleden heeft deze jongen voor het laatst een volledige wedstrijd gespeeld? Tel daarbij het overgewicht en de psychische cq mentale staat waarin hij verkeert op, en mijn conclusie is dat de kans nihil is dat hij weer topfit raakt.
 
PBR-AJAX
 
14
17 januari 2022 om 08:58
Lekker makkelijk weer. Die jongen heeft natuurlijk niet alles goed gedaan, maar we vergeten maar weer even dat hij pas 19 is en net zijn vader is verloren. Heb helaas in eenzelfde situatie gezeten en het heeft mij jaren gekost om mijn jonge leven weer op de rails te krijgen. Het is voor hem te hopen dat hij eerder doorkrijgt dat hij, en hij alleen ervoor kan zorgen dat hij zijn leven weer oppakt als voorheen. Dan is het zeker nog niet te laat.
 
fanaticus
 
43
17 januari 2022 om 09:15
Iemand zijn vader doen verliezen wens ik zelfs mijn ergste vijand niet toe, dat is ook mijn ergste nachtmerrie, durf ik niet eens over na te denken. Maar buiten dat gelden nog steeds harde wetten in het topvoetbal, en hoe wrang ook, er is bijna geen speler die met zulke mentale en daardoor ook fysieke ongemakken kampt als MI, en dan na een aantal jaar weer in de top weer gaat meedraaien of er niks gebeurd is, er is juist te veel gebeurd. Want daarvoor heb je een byzonder sterke mentaliteit en vooral zelfkritiek nodig, en daar schort het hoe vervelend ook voor MI juist aan. Als je zijn interviews lees van de afgelopen week, kun je toch niets anders concluderen dat hij er nog steeds niets maar dan ook echt niets van geleerd heeft?! Je kunt mij niet wijsmaken dat Schmidt, Gerbrands, Raiola, trainer van Samp, zijn begeleider in Italië, zijn begeleider in Nederland er allemaal naast zitten, en dat niemand naar hem om keek?! Vind dit erg zonde, en weet ook 1000000% zeker dat zijn pa vanaf boven liever ziet dat hij de pannen van het dak speelt, maar op het moment is hij eerder voer voor psychologen dan voer voor de heren van Studio Voetbal, VI en Rondo.
 
Sir Paul
 
9
17 januari 2022 om 09:30
Dat is t. Wie moeten we geloven? Schmidt, Gerbrands, Mart vd Heuvel,mensen bij Sampdoria of de ongedisciplineerde Mc Mo. Lijkt mij vrij duidelijk. Met name de verklaring van Mart is voor mij wel doorslaggevend. Heeft ook vBommel stevig aangepakt en terecht. En Mo moet idd eens met iemand praten. Misschien dat medicatie tegen ADHD kan helpen ofzo. Dat idee heb ik ook n beetje gezien zn disharmonische houding, impulsiviteit en consumptiegedrag. Tijd zal t leren. Er is iets tussen zn oren wat op zoek naar balans is. En dat lukt niet vanzelf, kan zijn dat hij zodoende zn toevlucht zoekt in hapjes en drankjes om een veronderstelde rust te creëren. Emo eten
 
PBR-AJAX
 
3
17 januari 2022 om 09:53
Ik ben het helemaal met je eens hoor. Zijn mentaliteit is nu - voor zover ik het kan en mag beoordelen - onder de maat. Daarmee gaat hij het absoluut niet redden. Ik vind het wel makkelijk om te zeggen dat hij daarom niks meer kan bereiken. Ik zie veel gelijkenissen met mezelf, zo'n 10 a 15 jaar geleden. Ik rommelde maar wat aan, was ongelukkig en gaf vooral anderen de schuld van mijn falen. Of ik zocht naar excuses om ergens onderuit te komen, ik nam totaal geen verantwoordelijkheid. Tot ik op een gegeven moment klaar was met het leven dat ik leefde. Als ik gelukkig wil worden, als ik iets wil bereiken, dan moet ik het zelf doen... Natuurlijk ligt dat al Ihattaren zelf. Misschien kan hij die knop niet omzetten, wie weet. Maar als het hem wel lukt, dan hoop ik dat hij dat snel kan.
 
Japie_Krekel
 
2
17 januari 2022 om 10:13
Adriano, een geweldige spits van Brazilie die zich liet gelden in de internationale top en het Braziliaanse elftal was meteen klaar met voetballen nadat zijn vader overleed. Ik hoop dat Ihattaren zich er wel overheen zet en zich terug knokt want het is een geweldige voetballer imo
 
Tinus88
 
1
17 januari 2022 om 09:19
A, studio voetbal waar vriend Mino Raiola af en toe aanschuift om zijn zegje te doen. Net zo doorzichtig als de één, twee tussen De Telegraaf en VI vandaag.
 
tubby
 
2
17 januari 2022 om 10:26
Dus het klopt volgens jou niet wat ze zeggen? Of omdat Mino soms aanschuift mogen ze niks meer zeggen waar Mino in voor komt behalve als het negatief is, anders is het een doorzichtige één, twee?
 
Tinus88
 
0
17 januari 2022 om 11:33
Nee. en. Niet per se, nee.
 
RudolfRoets
 
2
17 januari 2022 om 09:29
Laten we hopen dat jij het wel gaat redden, in de eerste plaats voor hem zelf als mens en in de 2e plaats voor mij als voetballiefhebber. Bij deze een virtuele hun Mo, het is niet makkelijk om je vader te verliezen.
 
vastrekuh22
 
1
17 januari 2022 om 09:29
Utecht wilt Mo voor 1,5 jaar huren maar komt goed uit want gezien zijn gesteldheid wordt het dit seizoen ieders geval niks meer en of hij de top nooit meer haalt durf ik nog niet te stellen als hij zich mind-set goed weet te krijgen en hij krijgt goede hulp en steun vanuit Utrecht kan hij zo omdraaien
 
Ahmed A.Nuh
 
2
17 januari 2022 om 09:52
Vind het kort door de bocht om deze jongen nu al af te schrijven. Die jongen is zijn vader verloren op een jonge leeftijd en ik heb het idee dat het sinds dien berg afwaarts is gegaan. Gebrek aan begeleiding gebrek aandacht ivm zijn rouwprocess (iedereen verwacht anders en op zijn eigen tempo). Verkeerde keuze qua transfers en vervolgens aan zn lot overgelaten. Tuurlijk moet hij ook in de spiegel kijken, maar ik geloof dat het een combinatie is van slechte timing met het overlijden van zn vader en hoge verwachtingen bij psv en niet de juiste begeleiding ontvangen. Al met al, geloof ik wel dat hij erboven op kan komen mits zijn mentaliteit veranderd.
 
JustPSV95
 
3
17 januari 2022 om 10:03
Hij heeft wel begeleiding ontvangen, alleen daar brak die weer snel mee. Psv heeft meerdere keren professionele hulp aangeboden, fysiek als mentaal, maar mo wilde daar zelf geen gebruik maken. Een personal trainer en voedingscoach werd snel weer het contact mee verbroken door niets meer van zich te laten horen. Maar wel de club wijsmaken dat je goed ermee aan de slag bent.
 
007
 
2
17 januari 2022 om 09:59
Wat mij vooral opvalt in dit artikel is die tekst over zijn verblijf in Italië. Als ik dat lees dan vraag ik me echt de rol van Raiola af. Waarom heeft Mino deze jongen naar het buitenland gebracht? Dat Ihattaren zelf aan z'n situatie bijdraagt staat buiten elke discussie, maar zoals vaak met de Nederland/Italiaanse zaakwaarnemer voel ik dat deze man vooral uit is op z'n eigen portemonnee. Ik hoop dat de jongen zelf zijn geluk weer kan vinden, maar langzamerhand lijkt het er nu echt op dat hij op dit moment van zijn leven aan andere dingen moet denken dat een carrière in het profvoetbal.
 
Backcorner
 
6
17 januari 2022 om 10:02
Wat een gelul man. Haalt ook lekker z'n praatje onderuit met dat hij zegt dat hij volgende maand 21 wordt. Dan kan je zeggen; dat is een foutje. Maar als je zo stellig bent over iemand, dan is het minste wat je kan doen ervoor zorgen dat je feitenkennis accuraat is. Daarbij, die jongen is pas 19 jaar oud, bijna 20, niet iedereen is dan al volwassen. In werkelijkheid worden velen überhaupt nooit volwassen. Moet hij meer in de spiegel kijken; absoluut. Heeft hij een zware periode achter de rug (en misschien nog steeds wel): absoluut. Totale onzin om hem nu af te schrijven.
 
THenry_228
 
2
17 januari 2022 om 10:31
Waarom is het onzin om hem al af te schrijven? Omdat hij in 2020 iets van een 8 leuke potjes speelde voor PSV? Of omdat hij, net zoals Zakaria Bakkali of Dante Rigo, er bovenuit stak in de jeugdreeksen? Op basis van wat we het laatste 1,5 jaar van Mo hebben gezien, is het geen 'totale onzin' om uit te spreken dat Mo het niet meer gaat halen als profvoetballer. Het is nu aan Mo om te tonen dat hij wel de juiste mentaliteit heeft en dat hij zich wel kan terugknokken maar ik heb er ook een hard hoofd in. We spreken hier over een jongen die alles altijd op zijn talent gedaan heeft en nooit echt moeten 'vechten' heeft om iets te bereiken. Maar ondertussen heeft ie al een jaar geen wedstrijd gespeeld, blessures gehad, kampt ie met zwaar overgewicht, heeft hij niet geleefd als een sportman,... Wat denk je nu? Dat hij 2 maandjes traint en opeens de sterren van de hemel gaat spelen? Mo zal lelijk verschieten als ie weer op het veld staat want zijn talent zal niet langer volstaan. Hij zal er moeten voor werken en vechten... en laat dat laatste nu iets wat hij nog nooit moeten doen heeft in zijn gehele voetbalcarriere.
 
Backcorner
 
2
17 januari 2022 om 11:07
Daar heb je helemaal gelijk in. Echter, dat betekent dus niet dat het geen onzin is om hem af te schrijven. Hij heeft ontzettend veel talent, dat is duidelijk. Als hij zijn mentaliteit verandert, en dat is echt geen harde onmogelijkheid, dan kan hij absoluut nog steeds de top bereiken. Ik zeg ook niet dat de kans heel groot is, maar afschrijven, dat vind ik onzin. Dat kan over een aantal jaar, in het geval hij zijn professionaliteit niet verbeterd heeft.
 
THenry_228
 
1
17 januari 2022 om 11:37
En hoeveel jongens staan er aan de top met een waardeloze mentaliteit? Exact, geen enkele. Want de jongens met veel talent maar een waardeloze mentaliteit, dat zijn de 'clubhoppers' elk jaar van club veranderen. Je mentaliteit op een duurzame manier wijzigen is nagenoeg onmogelijk want mentaliteit is een afspiegeling van je eigen karakter. Je kan dat tijdelijk aanpassen of bijsturen maar op lange termijn val je heel makkelijk terug naar je 'oude zelf'. En onderschat de impact van een jaar geen enkele wedstrijd gespeeld te hebben niet op het talent...
 
Japie_Krekel
 
0
17 januari 2022 om 13:29
Mindset is echt wel iets wat je kan veranderen hoor. Je moet alleen het geluk hebben dat je iemand vond die je kan overtuigen van de voordelen van een andere mindset
 
GLENNN
 
1
17 januari 2022 om 10:36
Wat een onzin verkondigt die Vermeulen telkens weer op TV. Waarom krijgt hij nog telkens aandacht en een plek op TV? Ik betrap hem nauwelijks tot nooit op iets zinnigs. Ihatarren is nog altijd maar 19. Hij heeft een zware tijd achter de rug met zijn familie natuurlijk. De een gaat er beter mee om dan de ander, maar wellicht dat wanneer Mo het een plek kan geven, hij terug is in zijn vertrouwde omgeving (utrecht) en met minder druk te maken heeft, hij wel weer goed gaat spelen. Ik gun het Mo van harten, alleen moet hij er zelf wel wat aan gaan doen. Zijn instelling moet volledig op het voetbal gericht zijn.
 
Batistuta2020
 
1
17 januari 2022 om 11:15
Heeft Ihattaren in beschonken toestand een kind van 4 doodgereden? De trainer van Heracles is milder voor Vliet dan dat Schmidt voor Mo is geweest. Wat ik ermee wil zeggen is dat elke voetballer een andere benadering nodig heeft. Ik denk dat als Ihattaren een speler van Heracles was en Vloet van PSV waren dingen gelopen zoals ze moesten lopen. Ihattaren heeft veel schuld aan wat er gebeurd is, maar bij een andere trainer was het anders gelopen. Ik weet dat mijn punt moeilijk te begrijpen is, maar hopelijk vatten jullie deze alsnog.
 
rubje
 
0
17 januari 2022 om 11:49
Voetballiefhebbers hopen allemaal dat Mo het nog kan keren en we eindelijk eens van zijn talenten kunnen geniten. Tot nu toe heeft hij echter alle schijn tegen. Al best veel fouten gemaakt en er leek eindelijk een moment van bezinning toen hij ook door had dat hij alles fout deed. Maar dan ga je een contract aan met een nieuwe zaakwaarnemer die dan zegt dat je niks fout hebt gedaan.....
 
Bereta
 
0
17 januari 2022 om 12:23
Er is hier genoeg over gezegd. Mo heeft niet alles op een rijtje daar in de bovenkamer en hij heeft overduidelijk niemand in zijn omgeving die hem goed kan begeleiden. Jammer is dat. Hebben we eindelijk naar Ziyech een echte creative, technisch vaardig middenvelder in Nederland met een mooie scot en pass en dan is het een speler die mentaal niet sterk genoeg is voor topsport... Het is echt ontzettend jammer.
 
Ziyechgoat22
 
0
17 januari 2022 om 12:36
Hij is nooit ge”humbled” door zijn omgeving. En niet zeggen, “je weet niet wat er achter de schermen gebeurd”, je kan duidelijk zien wat er in zijn omgeving speelt. Hij kreeg 24 uur te horen van zijn vrienden en familie dat hij de gouden bal kan winnen als hij zo doorgaat, niemand die tegen hem zegt, als je niet fit wordt dan eindig je bij Elinkwijk. Hij is nooit gaan geloven dat hij het NIET kan redden, en dat is het probleem, het was alsof het vanzelfsprekend was dat hij de top ging halen. Hij hoefde er niet voor te werken, dat was zijn gedachte wijze. Des te knapper wat een spelers als Ziyech heeft bereikt in zijn carrière, zonder vader in een gastgezin bij de jeugd van Heerenveen tot grote speler van Ajax naar CL winnaar met Chelsea. En toch twijfelen mensen aan de mentaliteit van Ziyech ?? Als Ihatteren 10% van zijn mentaliteit had dan was Ihatteren nu captain van PSV. Believe that.
 
 
0
17 januari 2022 om 13:06
Iritharren, is dit wel echt zen laatste kans, te vaak overgewicht, vaak in een keer ziek opeens, wegblijven van trainingen, al 2 zaakwaarnemers gehad, al 2 mensen gehad die hem weer fit wouden krijgen, tijd om wakker te worden zou ik zeggen
 
Cas1
 
0
17 januari 2022 om 16:08
Nooit meer in de top te spelen. Dat kan alleen een waarzegger ons vertellen. Maar de kermis is gesloten dus geen waarzeggers Ihateren krijg je in ieder geval niet op weg door dit soort praatjes. Zijn vertrouwen in mensen, \schmidt, raiola, Juve, Sampdoria en dat zijn alleen nog maar mensen in de sport heeft een ongelooflijke deuk opgelopen. Eerst moet hij dit verwerken voor hij weer mensen gaat vertrouwen. Wat het spel betreft, de motivatie zal nu uit hem zelf moeten komen, aangezeien DE motivator er niet meer is. Off topic, \ ik kijk al jaren niet meer naar de Muppets en zal dit ook niet meer doen. Kermit, Waldorff en Stattler zullen hun mond wel houden over the voice. Angst om claims tegen de MOL kracht bij te zetten. Akouk spreekt van een corrupte bende, maar zij was ook corrupt. Kandidaten dwingen een bepaald lied te zingen dat totaal niet bij ze past en daarna doodleuk kom,en verkondigen dat de keuze van het lied fout was, nooit gekozen had mogen worden. Over corruptie gesproken
 
Rhino89
 
1
17 januari 2022 om 19:37
Mo gaat niet slagen als profvoetballer. Met deze houding wordt hij in de hoofdklasse en zelfs bij ambitieuze amateurs uitgekotst. Deze jongen heeft niet de houding en attitude om te kunnen groeien en durft zijn comfortzone geen cm te verlaten. “ bij Sampdoria zat ik helemaal alleen” of “in Utrecht kent iedereen mijn familie “ vind ik heel onzekere uitspraken van iemand die zich niet volledig durft toe te wijden. Mo teert op z’n talent maar ergens zal zijn lichaam hem in de steek laten en dooft zijn carrière als een nachtkaars uit. Zonde maar dit bewijst maar hoe belangrijk het is om mentaal sterk te moeten zijn om te kunnen slagen. De kracht van iets ongelofelijk graag willen en toewijding is sterker dan talent als je bijv ziet hoe middelmatige spelers als Kuyt toch de top halen.