'Sturridge was eerst basisspeler bij Liverpool, nu speel ik met hem samen'
Donderdag, 23 januari 2020 om 16:00

Bilal Basacikoglu verliet Feyenoord anderhalf jaar geleden voor een avontuur bij het Turkse Kayserispor. Eerder deze week werd bekend dat hij de hekkensluiter transfervrij verlaat voor een flinke stap omhoog. De aanvaller gaat namelijk aan de slag bij Trabzonspor, de huidige nummer drie van de Turkse Süper Lig. "Haha, ik snap dat niet veel mensen dat zagen aankomen", glimlacht hij in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn transfer.

Basacikoglu begon nog vol goede moed aan zijn dienstverband bij Kayserispor en startte ook goed aan dit seizoen met drie assists in de eerste acht wedstrijden. Een blessure en een bestuurlijke crisis bij de club gooiden echter roet in het eten: "De directeur werd weggestuurd, er werden twee trainers ontslagen, ik kreeg zelfs niet meer betaald. Op een gegeven moment was ik er klaar mee. Het ging echt nergens over. Toen heb ik mijn contract laten ontbinden."

Clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Rusland informeerden daarna vrijwel direct bij de zaakwaarnemer van Basacikoglu naar de situatie. Trabzonspor ontpopte zich echter al snel tot een concrete optie: "Door het vertrek van Donis Avdijaj (voormalig aanvaller van Willem II, red.) hadden ze iemand nodig op de vleugel. Als ik fit ben, ga ik hier gewoon de kans krijgen. Mijn keuze voor Trabzonspor is er een om mijn carrière een nieuwe impuls te geven."

Voor Basacikoglu betekent zijn overstap naar Trabzonspor dat hij een nieuwe kans krijgt bij een topclub: "Het is fijn om weer op het veld te staan met spelers van een hoger niveau. Dat was ik bij Feyenoord gewend, daar kan ik me aan optrekken. Daniel Sturridge was een aantal jaar geleden nog basisspeler bij Liverpool, nu speel ik met hem samen." De 24-jarige linksbuiten hoopt het 'negatieve beeld' dat er bij veel mensen in Nederland over hem zou heersen dan ook te kunnen doen kantelen: "Dat de mensen gaan denken: 'Hé, hij heeft het niveau toch wel.'"

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
4
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
FcGrun050
 
15
23 januari 2020 om 16:31
Het is geen slechte jongen, en die jongen moet ook niet denken dat men een negatief beeld om hem heen heerst, als die daarop doelde. Komt altijd spontaan over in interviews en het doen en laten. Enige wat frappant is, is dat hij opeens niet meer kan voetballen nadat hij echt een goed seizoen had gehad bij Heerenveen. Opeens komen voorzetten echt nergens, een mannetje voorbijkomen lukt ook niet en scorend vermogen is hij ook zomaar verloren. Enige wat hij nog overhield is snelheid, maar dat is dan ook echt de enige wat hij nog over heeft na zijn periode bij Heerenveen. En zelfde problemen heeft hij blijkbaar gehad bij Kayserispor. Hoop echt voor die jongen dat die het gaat maken bij Trabzonspor.
 
leventu
 
6
23 januari 2020 om 16:56
Hahahaha vaak ga je niet samen met hem spelen. Sturridge speelt 1 wedstrijd en is daarna 3 wedstrijden geblesseerd. Is een man van glas maar dat wist Trabzon toen ze hem hadden binnengehaald!
 
AadMaat
 
1
23 januari 2020 om 17:24
Laten we hopen dat het die jongen qua gezondheid wat meer mee gaat zitten.
 
okan61
 
8
23 januari 2020 om 18:15
Je laat werkelijk waar geen enkele kans onbenut om Trabzonspor onderuit te halen. Nu ook weer. Laat gaan en deel complimenten uit. Ik heb het ook niet over de geweldige transfer van Moses bij FB. Want dat wist FB toen ze hem haalden. Alle buitenlandse spelers die gekocht worden komen gewoon geld halen en vakantie vieren in TR. Geef TS de complimenten als ze het met jeugd etc goed doen. Als FB flitsend speelt geef ik hen ook de complimenten. Laten we samen met FB en TS het Turkse voetbal stimuleren zodat het Turkse voetbal wint.
 
leventu
 
6
23 januari 2020 om 18:32
Wat heb ik verkeerd gezegd? Ik zeg toch ook dat Moses een dramatische speler was! Heb ik het verkeerd dan over Sturridge? Ik vind dat Fener ook gewoon een waardeloze selectie heeft! Ja en idd die buitenlandse spelers komen puur voor het geld. Maar dat kunnen ze langzamerhand wel vergeten, want de clubs kunnen nu wel dromen om hoge salarissen uit te geven.