Suggestie Youri Mulder over nieuwe trainer Ajax valt volledig verkeerd
Zondag, 12 mei 2019 om 20:09

Niet alleen de toekomst van meerdere spelers van Ajax, maar ook die van trainer Erik ten Hag is dezer dagen onderwerp van gesprek. De oefenmeester loodste zijn ploeg dit seizoen naar de eindzege van de KNVB Beker, een officieuze landstitel en de halve finale van de Champions League. De tafelgasten van Rondo waren zondagavond eensgezind: Ten Hag zou er goed aan doen om na dit seizoen te vertrekken.

Mario Been stipte aan dat Ten Hag zichzelf in de markt heeft gezet, dit seizoen. "Als je zo presteert, en je elftal zo goed laat spelen, dan kijken de grote clubs naar je", weet de clubloze oefenmeester, die de geruchten over de interesse van clubs als Bayern München en Barcelona heeft meegekregen. "Je krijgt niet vaak de kans om zo'n stap te zetten. Hoger dan dit gaat hij niet bereiken. Ik zou gaan, ja."

"Het risico bestaat dat hij volgend seizoen een veel minder elftal tot zijn beschikking heeft", vulde Youri Mulder aan. "Als ik hem was, en Juventus zou komen, dan zou ik gaan." Aad de Mos denkt dat Ten Hag in de absolute top tot zijn recht zou kunnen komen. "Is het raar om te zeggen dat het voetbal van Ajax neigt naar het voetbal van Josep Guardiola bij Barcelona? Ik denk dat hij daar wel zou passen."

Nadat presentator Jack van Gelder vroeg wie Ten Hag zou moeten opvolgen bij Ajax, kwam Mulder met de namen van Richard Witschge en Aron Winter op de proppen: respectievelijk individueel techniektrainer en assistent-trainer bij Ajax. De rest van de tafel moest lachen om de suggestie. "Doe me een lol", zei Van Gelder. "Meen je dat nou echt, of is dat een losse flodder?", aldus Kieft. Been: "Je kunt toch niet zomaar bij Ajax instappen als je nooit een elftal hebt geleid?" De Mos noemde vervolgens de namen van Michael Reiziger en Winston Bogarde, die zich in zijn ogen hebben ontwikkeld bij Jong Ajax. "Een terugkeer van Peter Bosz zou ook zeker goed zijn."

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
1
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
1
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
51
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
bochherief
 
30
12 mei 2019 om 20:15
ten hag is pleite van de zomer, de man is ambitieus en is nu hot in europa. ajax zal dus moeten kijken naar een opvolger. wat betreft het aanbrengen van witschge en winter, kansloze suggestie en verraadt het niveau van youri mulder. ik zou laudrup polsen, gecharmeerd van hem, aanvallende intenties, leerling van cruijff.
 
DRL80
 
15
12 mei 2019 om 20:37
Verassende naam maar daar kan ik me wel in vinden. Hoewel ik dan misschien liever Bosz heb. Het liefst heb ik dat iedereen, op helaas FdJ na, blijft en dan dus ook EtH. Aangevuld met goede bankspalers. Maar dat is niet realistisch.
 
Simpatico
 
116
12 mei 2019 om 20:17
Heeft Ziggo geld gegeven aan Voetbalzone om de gesprekken over te tikken en hier neer te zetten? Lekkere reclame voor ze, en ook nog met nietszeggende quotes. Om mijn reactie niet te laten verwijderen - gebeurt voor een deel ongetwijfeld wel - dan toch nog even 'inhoudelijk'. Belachelijke suggestie natuurlijk. Ik zie ook geen trainer in Nederland die het nu zou kunnen overnemen. Hopelijk blijft Ten Hag gewoon, en anders over de grens heen kijken.
 
Markovv
 
13
12 mei 2019 om 20:52
Voetbalzone kan er ook niets aan doen dat er veel onzin gelult wordt op tv. Rondo, Studio Voetbal, natafelen iedereen roept overal vaak maar wat. De nieuwswaarde die mogen jij en ik bepalen.
 
dendenchofu
 
12
12 mei 2019 om 22:46
Voetbalzone kan er voor kiezen om onzin niet te publiceren
 
ACmilan73
 
7
12 mei 2019 om 22:25
Tsja het is Youri Mulder, hoe serieus moet je die nemen. Die is net zoals zijn vader een beetje getikt in zn hoofd krijg ik het idee. Ze willen beide interessant doen door met achterlijke ideeen en meningen te komen. Overigens is het te hopen dat hij gewoon bij Ajax blijft. Maar als een Bayern op de stoep staat dan moet ie gelijk gaan natuurlijk.
 
Marito
 
1
13 mei 2019 om 11:52
Dat je zijn vader een beetje getikt vind zegt veel over jou .. niet over Jan Mulder. En misschien weet je niet dat Jan een ander mens is dan Youri ? Youri heb ik idd. nog nooit op een zinnige opmerking kunnen betrappen en heeft een overduidelijk spraakgebrek ................ maar dat heeft niets met zijn vader te maken. Een idee dat anders is dan het jouwe is daarom niet "achterlijk " ....... achterlijk is een positiebepaling .... en de jouwe is nu heel duidelijk .
 
informant
 
31
12 mei 2019 om 20:17
Haha deze man is echt kampioen in onzin vertellen. Familie Mulder is gebaseerd op onderbuik gevoel en geloven in eigen parochie. Zelden op juiste feiten of inhoudelijk iets nuttigs te melden te betrappen.
 
Dynek10
 
5
12 mei 2019 om 21:33
Ik snap niet dat mensen nog negatief kunnen zijn om Ajax. Ik heb ook PSV supporters vreemde uitspraken zien doen vandaag. Je kan alleen maar jaloers zijn op dit Ajax als PSV supporter. Eigenlijk kan je ook niet van Bommer de schuld geven, ik snap dat je een zondebok moet zoeken, maar hij heeft het echt goed gedaan. Natuurlijk een paar foutjes gemaakt, maar wat verwacht je dan? Kampioenschap van Ajax is dit verdiend.
 
RiDIRKulous
 
2
13 mei 2019 om 02:14
Het kan angst zijn. Deel van de psv supporters voelen de bui al hangen. Als ajax nu de komende jaren goed aanpakt, kunnen ze zomaar idd de bayern of psg of juve van nederland zijn. Niet al te best voor de spanning in de competitie, maar ik als ajacied vind t prima. Weet ajax voor CL te plaatsen volgend seizoen, wordt er weer een gat geslagen financieel gezien. Zelfs voor PSV zal het heel lastig worden ajax bij te benen.
 
barca1,
 
13
12 mei 2019 om 20:18
Ten Hag borduurde wel voort op de lijn naar boven onder Bosz,met als klapper die EL finale. het elftal werdt ondertussen steeds rijper,en er kwamen ook nog eens topspelers en toppers in zn staf bij. Vraag me af waar TH zonder dit huidige Ajax zou staan ? Als hoofdcoach vind ik wel dat ie alle credits verdient,maar dan wel in perspectief. Hij is slechts een schakel in die keten,weliswaar een prima schakel,maar dat zijn al die anderen ook.
 
bochherief
 
36
12 mei 2019 om 20:21
ten hag deed het ook uitstekend bij utrecht en go ahead. ten hags plafond ligt hoger dan dat van ajax, dat is waar ten hag staat.
 
Isco24
 
21
12 mei 2019 om 20:30
Alleen heeft ten Hag ‘druk zetten op de tegenstander’ naar een ongekend niveau gebracht. Iets wat onder Bosz en zijn andere voorgangers nooit is gedaan. Dit deed hij bij Utrecht ook en heeft hij geleerd van Pep bij Bayern.
 
barca1,
 
8
12 mei 2019 om 20:46
idd. geweldig hoe Ajax nu druk zet. is zeker toe te schrijven aan Th,maar denk ook dat Schreuder hierin een grote rol speelt. niet voor niets dat ie volgend seizoen Budesliga trainer wordt.
 
SjonnyvdBeek
 
18
12 mei 2019 om 20:52
Nou. Kijk anders even de wedstrijd van Utrecht tegen Zenit Sint Petersburg. Volledig het werk van Ten Hag, waarbij Schreuder goed ondersteunt in het bijschaven en uitvoeren. Maar Ten Hag is simpelweg een geniale trainer. Dag zeg ik nu, dat zei ik vorig jaar mei, dat zei na die ene wedstrijd tegen Zenit en dat zei ik tijdens z'n tijd bij Eagles (minder overtuigend, dat wel haha). Niet om mezelf op te hemelen, maar ben gewoon groot fan van z'n methodiek en de manier waarop hij er altijd voor zorgt dat het team voorop staat en hijzelf op de achtergrond.
 
Xavi.k
 
3
12 mei 2019 om 22:29
Precies, Alfred Schreuder verdient veel meer props dan dat hij nu krijgt
 
soccerroos
 
1
12 mei 2019 om 20:23
Ik denk dat het gemis van frenkie en de ligt veel groter word als mensen nu denken. Vraag mij ook af hoeveel spelers nog weg gaan. Ze kunnen wel zeggen 5, maar spelers tegen hun zin behouden werkt ook niet. En wanneer barca Bayern komt moet ten hag dat altijd doen. Je krijgt niet snel een 2e kans.
 
Scepticus38
 
8
12 mei 2019 om 21:16
@soccerroos Quote: "ik denk dat het gemis van frenkie en de ligt veel groter word als mensen nu denken. Vraag mij ook af hoeveel spelers nog weg gaan. Ze kunnen wel zeggen 5, maar spelers tegen hun zin behouden werkt ook niet. En wanneer barca Bayern komt moet ten hag dat altijd doen. Je krijgt niet snel een 2e kans". Ten Hag is geen resultaattrainer, maar net als Peter Bosz en Frank de Boer een opbouwtrainer die tijd nodig heeft om een team naar zijn hand te zetten. Die tijd krijgt hij niet van de clubs die genoemd worden, net zo min als Frank de Boer en Peter Bosz die kregen. En wat schiet Ten Hag er mee op als hij bij een topclub terecht komt en daar na een half jaar weer wordt weg gestuurd?. Ik denk dat hij zich daar heel goed van bewust is en gewoon bij Ajax blijft.
 
murki
 
8
12 mei 2019 om 20:26
Ik denk dat Ajax niet perse moet zoeken naar een aansprekende naam voor de buhne, maar naar een vakman zoals ten Hag. Mensen hechten te veel waarde aan aansprekende namen, we hebben iemand nodig die succes heeft bij andere clubs, dat mogen ook kleinere clubs zijn en die aangetoond heeft te passen bij de aanvallende intenties van Ajax. Ik heb mijn twijfels over de suggesties uit het artikel, alhoewel Bosz misschien wel een goede kan zijn. Het beste zou zijn als Ten Hag nog langer kan blijven. Geef hem een mooie opslag in ieder geval.
 
NJfromVOL
 
18
12 mei 2019 om 20:28
Heerlijk om analist te zijn. Volslagen onzin in de micro mompelen, er voor betaald kkrijgen en geen enkele verantwoordelijkheid dragen. Stel Overmars zou dit besluiten en het loopt (snel) op niets uit, staan dergelijke figuren vooraan om zo`n move te bekritiseren. Je hoeft als analist niet veel te kunnen.
 
Marito
 
1
13 mei 2019 om 12:01
Het woord "analist" dekt de (niet bestaande ) lading niet. Er zijn 2 of 3 goede analisten ...maar je kunt toch niet met droge ogen zeggen dat een Youri Mulder of Johan Derksen "analist " is ? Die kennen de betekenis van het woord geeneens. Quote : Heerlijk om analist te zijn. Volslagen onzin in de micro mompelen, er voor betaald kkrijgen en geen enkele verantwoordelijkheid dragen. Wat ben ik het daar hartverscheurend mee eens.
 
Thamike
 
3
12 mei 2019 om 20:29
Ik vind het argument dat het alleen slechter kan gaan beetje vreemd. Iedereen weet dat je opnieuw moet beginnen maar je hebt een goed budget. Daarnaast weet ook iedereen dat als je vertrekt je naam ok meteen ten niet kan doen als de topclub je snel weet ontslaat. Dat zal bij Ajax nu niet snel gebeuren. Bosz, de Boer, Cocu hebben laten zien dat als je naar het buitenland gaat je ook snel weer thuis kan zitten en je hele naam niets meer voorstelt. Gewoon blijven.
 
Spaanse Bas
 
6
12 mei 2019 om 20:33
Ten Hag blijft wel. Goede trainer, maar heeft ook wel foutjes gemaakt. Iedereen snapt het als Ajax volgend seizoen minder presteert. Maar als hij weer een goed team kan smeden staat hij rr beter op. Slechte seizoenstart in een van de top competities en je ligt eruit.
 
Downwards
 
5
12 mei 2019 om 20:35
Idiote suggesties zeg. Heb wel vertrouwen erin dat Erik blijft. Zie hem ook niet zomaar naar iedere andere club gaan. Gewoon even dik nieuwe contractie voor de beste man en nog een aantal jaar gaan knallen en een hele sterke fundering gaan leggen.
 
voetbalfreak
 
2
12 mei 2019 om 20:40
Erik ziet zelf ook wel in dat deze prestatie niet weer geëvenaard wordt, daarom pakt hij na ik denk ook zijn koffers.
 
Downwards
 
1
12 mei 2019 om 21:37
Mwah. Volgend seizoen ben je gewoon weer kanshebber voor de titel en de beker. Europees overwinteren in de CL is ook mogelijk en alles daarna Europees is een bonus. Al zal het niet zo bijzonder en indrukwekkend worden als dit jaar. Maar dat is ook helemaal niet belangrijk imo. Ajax moet Ajax blijven en met Erik heb ik daar persoonlijk wel vertrouwen in.
 
DRL80
 
2
12 mei 2019 om 20:40
Persoonlijk gun ik EtH wel een absolute topclub. Echter denk ik dat hij niet bij Barcelona past, qua mens. Bayern zou hem beter passen en daar zal hij meer rust en tijd hebben verwacht ik.
 
Prologic
 
1
12 mei 2019 om 20:47
Mocht Ten Hag weggaan, dan zal Ajax zeer creatief moeten zijn met wie zijn opvolger zou moeten worden.. hoop dat Ten Hag blijft, maar hij heeft het nu eenmaal goed gedaan dit seizoen. Daar moet je de vruchten van plukken. De enige opties die ik zie is Bosz terughalen, Laudrup polsen of anders een andere interessante trainer polsen en dat is die Portugees: Villas-Boas.
 
Raubaht
 
2
12 mei 2019 om 20:50
Mocht bijvoorbeeld Barcelona aankloppen voor Ten Hag is dat een unieke kans. Dan moet en zal die ook wel gaan. Maar ik betwijfel zeer of clubs van dat kaliber zich gaan melden. Daarvoor moet je de CL hebben gewonnen, eer zulke clubs bij je uitkomen. En mocht Ten Hag gaan, wie haal je dan terug. Witsche en Winter is natuurlijk lachwekkend. Reiziger en Bogarde kan ik ook moeilijk serieus nemen. Wat voor bijzonders hebben die gepresteerd om ze in het diepe te gooien. Dan krijg je hetzelfde verhaal als met Keizer. Bosz zou een prima trainer zijn, maar die heb als mankement dat die maar 1 spelsysteem hanteert, daar win je ook geen prijzen mee ben ik bang. Mocht Ten Hag vertrekken denk ik dat Ajax in het buitenland gaat zoeken naar een vervanger. En als je die niet zo snel vind, zou ik toch Louis van Gaal heel lief aankijken of hij alsjeblieft nog 1 seizoen wil terugkeren als trainer. Dan heeft Ajax ruimschoots de tijd om op hun gemak naar een vervanger te zoeken,
 
gomes1psv
 
0
12 mei 2019 om 21:25
Peter Bosz zou perfect zijn voor Ajax, maar ik zie niet in waarom hij Leverkusen zou verlaten. In de Eredivisie zou ik alleen Wormut van Heracles een overweging vinden. Presteert uitstekend met Heracles, keurige presentatie en tactisch een sterke trainer naar mijn idee. Ik denk echter dat Ajax uit de eigen gelederen een kandidaat naar voren schuift, maar met de prestaties van afgelopen seizoen zou Ajax ook best een trainer van formaat uit het buitenland kunnen verleiden. Met de connecties van Overmars wellicht Arsene Wenger bijvoorbeeld, die ziet daar wellicht een mooie uitdaging in. En ik zou Louis van Gaal verder ook schitterend vinden.
 
RiDIRKulous
 
2
13 mei 2019 om 02:22
Wenger zou ik wel wat vinden. Anders laudrup. Bosz is net aangesteld kan zich nog voor CL plaatsen. Doet hij dat, dan komt ie echt niet terug. Lvg terug heb ik gemengde gevoelens. De reden hiertoe is hoe hij MU liet spelen. Was toen niet echt sprankelend te noemen.
 
no.14
 
2
12 mei 2019 om 22:02
Hij is niet altijd even vriendelijk bejegent. Leek me aan het begin ook niet de trainer voor Ajax, maar zo zie je dat je nooit te snel moet oordelen. Heeft het prima gedaan en is in zijn presentatie iets rustiger en opener geworden. Hij zal hierin, na deze successen, verder groeien. Verder ben ik niet zo bang meer voor de totale leegloop. De sfeer is goed en iedereen lijkt met plezier bij Ajax te voetballen. Tegen hun zin blijven lijkt me dan ook niet aan de orde. Een salarisverhoging zal wel helpen, schat ik zo in
 
Michel Daniel
 
4
12 mei 2019 om 22:18
Ben ik de enige die bij een eventueel vertrek van ten Hag aan Seedorf denkt?
 
Fortress
 
1
12 mei 2019 om 22:22
Ik snap niet waarom iedereen vind dat spelers en trainers na 1 goed jaar gelijk moeten cashen. Ten Hag heeft prima gepresteerd, maar heeft net zoals sommige spelers ook nog veel te leren. Ik zou hem aanraden nog een jaar te blijven en dan voornamelijk te werken aan zijn tactisch inzicht en wisselbeleid, want ondanks de goede prestaties schoot hij daarin soms nog tekort. Hij kan nog groeien in het lezen van het spel en het anticiperen op tactische veranderingen van de tegenpartij en het inspelen daarop met de juiste wissels. Dat er wat spelers vertrekken hoeft geen ramp te zijn, want als het goed is houd ajax er ook een flinke zak geld aan over en een gedeelte van dat geld kunnen ze weer investeren in nieuwe spelers. Denk dat Ten Hag een meer dan behoorlijk team krijgt waarmee hij zijn prestaties van dit jaar kan proberen te evenaren of overtreffen. Hij moet alleen op zoek naar en nieuwe assistent van het niveau Schreuder want die is volgend jaar pleite en het is duidelijk dat hij een groot aandeel had in het succes van dit Ajax. Conditioneel en kwa positiespel was Ajax dit jaar echt top en dat heeft geresulteerd in het creã«ren van veel kansen met als resultaat veel goals van veel verschillende spelers. Ten Hag mag nog een jaar blijven en proberen Ajax nu echt naar de finale te loodsen.
 
El Barto
 
0
12 mei 2019 om 22:43
Als Barcelona aan de deur klopt wordt het moeilijk om nee te zeggen. Maar waarom moet Ten Hag per se nu weg? Hij zit pas anderhalf jaar bij Ajax, en is dit seizoen uitgegroeid tot een potentiële toptrainer. Een herhaling van dit seizoen zal moeilijk worden, maar hij zal genoeg middelen en spelers in handen krijgen om een topteam te smeden. Nog een jaartje zou echt niet zo'n slechte keuze zijn. Als hij toch gaat, zie ik 1,2,3 niet zo snel een andere Nederlandse trainer die hem kan vervangen.
 
Alkmaar54
 
0
12 mei 2019 om 23:46
Nu Ajax toch op de Argentijnse tour is, misschien Sampaoli eens polsen. Stond er tot voor kort goed op, maar na zijn mislukte avontuur bij Argentinië is hij wat op de achtergrond geraakt. Momenteel trainer van Santos.
 
mayarood
 
0
12 mei 2019 om 23:52
Ik denk dat ten Hag nog minstens een jaar blijft. Hij krijgt volgend jaar gewoon weer een goed team, kan daarmee kampioen worden, de beker winnen, Champions League spelen en Europees overwinteren (mogelijk dan in de El), dus er is nog genoeg voor hem om zich te ontwikkelen. Uiteindelijk zie ik hem wel bij Bayern terecht komen, maar daarvoor heeft hij meer ervaring nodig. Daarbij is hij ook nog een persoonlijke vriend van Overmars. Uiteindelijk verwacht ik dat hij tenslotte door Schreuder, als die wat ervaring in Duitsland heeft opgedaan, vervangen wordt..... Witsche en Winter vind ik ongeschikt voor het trainerschap van Ajax.