Summerville kan jaar na breuk met Feyenoord terugkeren in Eredivisie
Vrijdag, 23 juli 2021 om 21:18

Crysencio Summerville keert op korte termijn wellicht terug op de Nederlandse velden. SC Cambuur is namelijk serieus in de markt voor de negentienjarige vleugelaanvaller van Leeds United, zo weet Voetbal International vrijdagavond te onthullen. De promovendus uit Leeuwarden heeft zich inmiddels officieel gemeld bij Leeds voor Summerville, die in Engeland beschikt over een doorlopend contract tot medio 2023.

Cambuur onderzoekt momenteel de mogelijkheden om Summerville op huurbasis over te nemen van Leeds, zo klinkt het. De club van trainer Henk de Jong geeft wat betreft het binnenhalen van nieuwe spelers de voorkeur aan huurdeals met clubs uit de top van de Eredivisie en clubs uit de grote Europese competities. De in 2020 aangetrokken Summerville wacht in Leeds nog altijd op speeltijd in de hoofdmacht van manager Marcelo Bielsa.

Summerville sloot het seizoen 2020/21 af met veertien wedstrijden namens het Onder 23-elftal van Leeds achter zijn naam. In die optredens kwam de jonge vleugelaanvaller tot zes doelpunten en zeven assists. Het is overigens niet de eerste keer dat Cambuur in de markt is voor Summerville. Twee jaar geleden was de belangstelling ook serieus, maar destijds koos de Leeds-speler voor een verhuurperiode bij ADO Den Haag. In augustus 2020 gaf hij aan zijn aflopende contract bij Feyenoord niet te willen verlengen wegens gebrek aan perspectief. De club zette hem toen gelijk terug naar Feyenoord 0-21. Een maand later tekende hij voor drie jaar in Leeds.

Cambuur verwelkomde tot dusver de aanvallers Tom Boere en Sam Hendriks en verdediger Marco Tol. De kampioen van de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen begint op 15 augustus aan het nieuwe avontuur in de Eredivisie. Op die dag krijgt de formatie van De Jong bezoek van FC Groningen.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
13
   
18:38
18:38
Santiago Gimenez onthult door welke grote fout hij zelfvertrouwen verloor
5
   
17:35
17:35
VZ Kort: Bovenring van de noordzijde van het stadion van PSV krijgt upgrade
77
   
17:00
17:00
Troyes zet vier spelers op non-actief na bizar vuurwerkincident met eigen fans
8
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Aguerooo
 
13
23 juli 2021 om 21:25
Erg leuke en behendige speler, goeie aankoop voor Cambuur wanneer je countervoetbal speelt. Viel destijds bij ADO ook erg positief op. Nog maar 19(!) jaar ook
 
Inshane
 
8
23 juli 2021 om 21:25
Leuke vinnige speler vond ik het bij Ado. Begrijp sowieso niet waarom er meer vertrouwen uitgesproken is naar deze jongen. Is naar mijn gevoel echt niet minder dan Sinisterra.
 
Martyn7
 
43
23 juli 2021 om 21:28
Je gevoel mag hè, maar Sinisterra liet echt wel zien waarom hij linksbuiten stond en niet Summerville. Hoewel Summerville bij ADO ook leuke dingen liet zien, deed Sinisterra dit bij Feyenoord. Dus vooral de garantie op speeltijd was met Sinisterra en Berghuis natuurlijk niet groot. Hij moest zich schikken met een reserverol, dat deed hij niet. Desondanks verbaas ik me wel over de cijfers bij Leeds -23, toch aardig wat doelpunten en assists. Ik vond het echt jammer dat hij weg ging, maar ik wilde ook geen arrogante mannetjes van 18 die speeltijd gingen eisen. Dus dubbel gevoel bij hem
 
genieterr
 
24
23 juli 2021 om 21:36
Meer vertrouwen? Die jongen wou z'n contract niet verlengen. Feyenoord wou nog door met hem.
 
Weef
 
14
23 juli 2021 om 21:38
Feyenoord heeft zeker wel vertrouwen in hem uitgesproken, maar hij wilde niet blijven zolang Berghuis er was. Was bang in jong Feyenoord te moeten spelen. Tenminste, dat is het verhaal dat hij er zelf bij had. Geld zal vast ook een rol gespeeld hebben, want bij Leeds ook nagenoeg alleen bij het tweede gezeten. Overigens heeft hij het vorig jaar heel goed gedaan en was de verwachting dat hij dit jaar bij het eerste aan zou gaan haken, maar dat lijkt dus toch niet te gebeuren. Uiteindelijk gewoon niet handig geweest om naar Leeds te gaan. Had echt genoeg kansen gehad bij Feyenoord.
 
ThijsFR12
 
12
23 juli 2021 om 21:41
Sinisterra is echt vele malen beter als je t mij vraagt. Heeft het ook veel meer en op een veel hoger niveau laten zien dan summerville. Summerville heeft eigenlijk alleen bij ado laten zien dat hij snel was en een aardige dribbel in huis heeft
 
Moridin
 
21
23 juli 2021 om 21:38
Dat heb je goed bekeken Summerville. Die had bij Feyenoord echt veel minuten kunnen maken, want er was weinig diepgang. Maar ja, money money. Nu kan hij kiezen uit cambuur of de tribune.
 
Dabor
 
2
23 juli 2021 om 22:01
Het was misschien verstandiger geweest om iets meer geduld te hebben en je kansen af te wachten die hij ongetwijfeld gekregen zou hebben bij Feyenoord bij blessures en schorsingen. En misschien had hij ook wel gebleven als ie nog enigszins op niveau kon voetballen in de KKD ipv in de beloftencompetitie. Voor dit soort gasten laat het gemis van KKD voetbal zich wel voelen bij Feyenoord, dan kan je die jongens langer binnenboord houden lijkt me.
 
straatvoetbal
 
1
24 juli 2021 om 02:23
Geduld zoals zijn leeftijdsgenoten die ook lekker het hele jaar gaan banken bij Feyenoord?
 
Real-Cambuur
 
4
23 juli 2021 om 22:13
Zou heel erg welkom zijn hier in Leeuwarden! Ik ben erg benieuwd wat het volgend jaar gaat worden. Het gat van Murhen wordt natuurlijk lastig om op te vangen echter ga ik er vanuit dat we niet kansloos zijn. Het is overleven en spelers huren tot dat het nieuwe stadion er (eindelijk) is. Hopen dat er van daar uit meer geld vrij komt om in de spelersgroep te inversteren.