'Supermarkt' koestert Turkse groeibriljant: 'Hij scoorde deze week erg fraai'
Woensdag, 28 maart 2018 om 20:50

AS Roma raakte de afgelopen seizoenen regelmatig grote spelers kwijt. Zo sloegen onder anderen Miralem Pjanic (Juventus) en Mohamed Salah (Liverpool) in de laatst twee jaar de deur achter zich dicht in Stadio Olimpico. Roma heeft daarmee de reputatie opgebouwd vooral een opleidingsclub te zijn, maar daar wil president James Pallotta niets van weten.

De Amerikaanse beleidsbepaler uit in gesprek met Sirius XM Radio zijn frustratie over het feit dat Roma wordt beschouwd als een 'supermarkt'. "Dingen steken niet zo simpel in elkaar als dat het lijkt. Laat me je een voorbeeld geven", begint hij. "Pjanic had een transferclausule, waardoor we hem wel moesten verkopen. Salah maakt momenteel gehakt van de Premier League. Hij wilde weg en zijn contract liep niet veel langer meer door, waardoor we geen keus hadden."

"Achter de schermen spelen er dingen die men zich niet realiseert. We proberen niet louter spelers te verkopen", benadrukt Pallotta, die te spreken is over Monchi. Laatstgenoemde werd vorig jaar aangesteld als technisch directeur van de Serie A-club. "Hij heeft wat tijd nodig gehad om zich aan te passen, want Roma is, zoals we allemaal weten, geen gemakkelijke club, vooral gezien de druk vanuit de media. Hij arriveerde vorig jaar en had weinig tijd. De selectie moest grondig hernieuwd worden en hij moest zijn eigen plan ook op poten zetten. Dat kost tijd."

Pallotta is lovend over zomeraankoop Cengiz Ünder. De twintigjarige Turk werd als opvolger van Salah weggeplukt bij Istanbul Basaksehir en heeft zich inmiddels opgewerkt tot een basiskracht in het team van Eusebio Di Francesco. Ünder was in 24 officiële wedstrijden dit seizoen goed voor zes doelpunten en één assist. "Hij begint echt goed te voetballen en hij scoorde deze week erg fraai voor Turkije (tegen Montenegro, red.). Hij ligt de komende vijf jaar nog vast."

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
4
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
19
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
41
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
GUANGZHOU
 
18
28 maart 2018 om 20:52
Goede aankoop voor AS Roma, ben allemaal benieuwd of hij dit niveau kan vasthouden.