'Superslecht, wij moeten onszelf echt afvragen wat we hebben gedaan'
Zondag, 4 november 2018 om 19:03

PEC Zwolle beleefde zondag opnieuw een teleurstellende middag. Het elftal van trainer John van 't Schip ging hard onderuit op bezoek bij Fortuna Sittard (3-0) en wacht zodoende al drie duels op een zege in de Eredivisie. Na afloop van de wedstrijd in Limburg vielen er harde woorden in het kamp van PEC, dat inmiddels is afgezakt naar een dertiende plaats.

"Wij waren absoluut niet agressief, op alle vlakken was het te weinig. Het was gewoon dramatisch van onze kant", zo liet spits Mike van Duinen optekenen voor de camera van FOX Sports. "Het begin was slap, zij zaten erbovenop. Wat wíj voor ogen hebben, voerden zíj uit. We kwamen niet onder de druk uit, en als we wél de tijd hadden, leverden we die veel te makkelijk in."

Finn Stokkers opende al na drie minuten de score met een schot van afstand, waarna Mark Diemers de score in het laatste kwart van de wedstrijd verder opvoerden met twee benutte strafschoppen. Van Duinen heeft geen goed woord over voor het optreden van PEC. "Het was superslecht. Wij moeten onszelf echt afvragen wat we hier vandaag hebben gedaan", is de aanvaller hard in zijn oordeel.

"Waar het fout ging? Op voetballend gebied, qua agressiviteit, mentaal: we zijn volledig afgetroefd", wordt Van Duinen aangevuld door Van 't Schip. "Fortuna heeft dik verdiend gewonnen, onze keuzes waren vanaf het begin niet goed. We kwamen nooit in ons spel. Als het niet loopt, dan moet je in mentaal opzicht opstaan, maar ook dát hebben we vandaag dus niet gedaan. Dan mis je alle ingrediënten om in de wedstrijd te komen."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
6
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
bombanera99
 
13
4 november 2018 om 19:20
Het begint een beetje vervelend te worden voetballers en trainers die na afloop geacteerd boos zijn om te verkopen dat ze niet tegen hun verlies kunnen en wel winnaars zijn. Dit zijn per definitie geen winnaars maar vooral egoisten die een imago willen verkopen voor de eigen ego. Men moet minder praten en aan oplossingen komen ipv na elke wanvertoning achteraf hetzelfde toneelstukje op te voeren. Zwolle is opgerold omdat ze het niet gewend zijn om onder druk te komen staan. Ipv je druk te maken dat je onder druk staat, ga je leren hoe je overleeft onder druk. Je moet op elke scenario en situatie voorbereid zijn want niemand heeft volledige invloed wat er in een wedstrijd gaat gebeuren. Maar daar steken trainers geen energie in want zo zeggen ze 'we hebben een aardig team die vrij goed kan voetballen'. 'We gaan uit van ons eigen spel.' 'We hebben geen team die terug kan zakken'. En nog meer van dat soort stoere praatjes om het imago van een aanvallende trainer te verkopen voor de eigen ego. Alles is nep en geacteerd. Als ze de tijd en energie van dat geacteer eens gaan stoppen in het trainen op alle wedstrijdvormen en scenarios. Dan hoef je ook niet meer achteraf geacteerd geschrokken te zijn van het niveau.
 
voetbalseizoen
 
1
4 november 2018 om 19:48
Prachtig verwoord! Ik irriteer me er ook steeds meer aan. Überhaupt elke keer dezelfde teksten (ook voor de wedstrijden). In VI tijdschrift zit je ook elke keer hetzelfde te lezen, alleen dan in een ander jasje.
 
Redey32
 
1
5 november 2018 om 10:28
Elke keer weer hetzelfde riedeltje na weer een slappe wedstrijd van pec. Leuk elke keer dat boos zijn maar daar kopen we natuurlijk niets voor. De trainer krijgt het duidelijk niet meer voor elkaar om geloof in de ploeg te krijgen