Supportersclub PEC Zwolle schrijft boze brief aan KNVB: 'Klassenjustitie'
Donderdag, 21 februari 2019 om 18:52

De supportersclub van PEC Zwolle heeft in een brief naar de KNVB flink uitgehaald naar de bond en competitieleider Jan Bluyssen. Het verplaatsen van de wedstrijd tussen Ajax en PEC van 2 maart naar 13 maart riekt volgens de supporters naar 'klassenjustitie', zo meldt de Stentor. De verplaatsing vindt plaats om Ajax optimaal de mogelijkheid te bieden om zich voor te bereiden op de return van de Champions League-confrontatie met Real Madrid.

Volgens de regionale krant gaat het om een brief van ruim vierhonderd woorden, waarin niet alleen de verplaatsing wordt bekritiseerd, maar ook het nieuwe tijdstip van 18.30 uur. "Voor de gewone supporters afschuwwekkend", schrijft Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersclub. Hij geeft aan dat de KNVB 'geen enkel gevoel en begrip' heeft voor het effect dat de beslissing heeft op de gewone man. "Heeft u enig idee, hoe lang de voorverkoop en de voorbereidingen van deze wedstrijd al loopt? Heeft u enig idee, hoe de hardwerkende supporters zich in bochten moeten wringen en plannen maken om hun favoriete club te kunnen bezoeken, zowel thuis als uit?"

"Nee, dat heeft u schijnbaar niet! De gewone supporter is reeds allang uit uw zichtveld verdwenen!" De supportersclub van PEC eist in de brief dat de KNVB 'ervoor zorgt dat de competitie ordentelijk verloopt, zonder dat dit een negatief effect heeft op de competitie of welke club dan ook'. Volgens Eikelboom is dit nu niet het geval: 'Dit riekt wat ons betreft naar klassenjustitie'.

Ook bij PEC zelf, dat door de verschuiving drie wedstrijden in acht dagen moet spelen, heerst onbegrip. "De KNVB verschuilt zich achter het algemeen belang, maar dat is een eenzijdige invulling daarvan", zei technisch directeur Gerard Nijkamp tegen het Algemeen Dagblad. "Het gaat erom dat de competitie netjes verloopt. Dit raakt alle clubs, van PEC tot Willem II tot Excelsior. We weten dit sinds een dag of tien en zijn daarover sindsdien in gesprek. Dat ze hier nu mee naar buiten komen heeft ons zeer verbaasd."

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de KNVB wedstrijden verplaatst met het oog op het Europese programma. Om dezelfde reden werd in oktober in samenspraak met de clubs al geschoven met duels van Ajax en PSV.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
   
16:51
16:51
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
1
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
16:20
16:20
Voormalig Eredivisie-spits en bekerfinalist moet vertrekken bij Chelsea
8
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Zytto34
 
96
21 februari 2019 om 19:12
Buiten dat ik de kritiek wel begrijp word ik wel moe van al die (kleine) clubs die maar blijven zeuren om alles, maar ondertussen zelf de competitie al jaren doodleuk vervalsen met kunstgras.... Oh wee als 1 VAR moment tegen zit of een wedstrijd wordt verplaatst voor de CL dan ligt het weer is aan "klassenjustitie" terwijl ze ondertussen zelf wel dood leuk willen dat Ajax voor hun natuurgras gaat betalen, want stel je voor dat we geen 2de rechtsback van een Serie B club kunnen huren, maar een jongen van 18 uit de o19 een kans moeten geven.
 
Odo-
 
24
21 februari 2019 om 19:18
Wat is het kunstgrasveld ontzettend relevant wanneer het gaat om de supporters van de club die benadeeld worden. Het al dan niet hebben van een kunstgrasveld is iets tussen clubs onderling, de supportersvereniging behartigt het belang van de supporters, en die worden door dit besluit op onnodige kosten gebracht.
 
Zytto34
 
31
21 februari 2019 om 19:27
Ik zeg toch ook dat ik dat begrijp, maar ik word wel moet van termen als "klassenjustitie" en "competitievervalsing" als Ajax straks voor hun natuurveld moet gaan betalen omdat ze dat zelf niet willen.
 
Redey32
 
7
21 februari 2019 om 19:32
Dat willen ze wel zelf betalen hoor, is ook allang naar buiten toe gecommuniceerd. Ver voor de hele discussie over het meebetalen. Klopt dus feitelijk gewoon niet wat he zegt
 
cajaxman
 
0
21 februari 2019 om 22:53
@kyle66 dat klopt inderdaad. Sterker nog het geld is er niet om het aan te leggen en dan ooknnog eens voor onderhoud. Men praat hier zonder zelf de feiten te kennen.
 
MrBoity
 
0
22 februari 2019 om 00:54
Die drie suporters van zwolle die dan niet meekunnen? Die moeten niet zo zeuren
 
chrisi
 
10
21 februari 2019 om 19:19
Daar zijn we binnenkort vanaf. Hoe dan ook valt ook dit onder competitie vervalsing. Een wedstrijd een dag uitstellen Okee dat begrijp ik dan nog. Of zoals eerder een dag eerder (2 maart i.p.v. 3 maart ). Maar een wedstrijd 11 dagen uitstellen is bij mijn weten nog nooit gebeurt. Voor uitsupporters is het helemaal klote aangezien het voor de werkende man lastig is om op een door de weekse dag om 18:30 in een stadion te staan.
 
Zytto34
 
15
21 februari 2019 om 19:23
Ja dat zeker, maar ondertussen willen ze wel dat Ajax een deel van hun CL geld afstaat om een normaal veld te kunnen, beter gezegd, willen betalen. Voor dat normale natuurveld van zwolle voetbalt Ajax tegen Real, want elk punt kan cruciaal zijn voor directe CL plaatsing. Als ze straks met zo`n Europees seizoen zoals Ajax en psv vorig jaar hadden geen cent krijgen straks dan zijn ze de eerste die weer vooraan staan om te huilen dat ze zelf moeten betalen voor een normaal veld.
 
chrisi
 
7
21 februari 2019 om 19:27
Was volgens mij sowieso de bedoeling dat Pec weer op normaal gras zou gaan spelen en dit zelf bekostigden. Maar dat laat ik tussenwegen dat kan ik mis hebben. Verder moet je natuurlijk als duur betaalde prof wel met 2 dagen rust je wedstrijdjes kunnen spelen
 
AdPraat
 
3
21 februari 2019 om 19:38
Je slaat echter de plank volledig mis met je argument dat ze wel staan te springen om de CL centen van Ajax te ontvangen om een veld in het stadion te laten leggen. Totaal niet relevant namelijk, het gaat de supportersvereniging toch puur om het feit dat supporters van welke club dan ook zich in allerlei bochten moeten wringen om bij hun club aanwezig te kunnen zijn.
 
Zytto34
 
9
21 februari 2019 om 19:49
AdPraat ik zeg toch ook dat ik het van hun oogpunt gewoon begrijp, maar dat ik moe word van termen als "klassenjustitie" en "competitievervalsing" van die clubs.
 
cajaxman
 
0
21 februari 2019 om 22:55
@AdPraat Dat beseft iedereen in NL maar hoe zit het met Feyenoord in de beker tegen Ajax dan??? Aangezien je het over allerlei bochten hebt. Wij willen als ajax supporters naar de beker maar dat wordt ons ook onmogelijk gemaakt.
 
Savano
 
0
22 februari 2019 om 04:04
@cajaxman laat je dan horen richting de KNVB zosls de PEC groep nu doet. Altijd maar dat 'ja maar wij kunnen ook klagen omdat ...' nou doe het dan ook niemand houd je toch tegen? Maar zeik dan niet als anderen wel stappen ondernemen ... men is niet eens pissig op Ajax maar op de KNVB. Alle Ajacieden zijn ineens pro KNVB in dit verhaal ... wat toevallig zeg! Dit is overduidelijk competitievervalsing, schending van afspraken, achterkamertjespolitiek EN het miskennen van de gevolgen van derden. Psv vroeg eerder een dag uitstel wat werd afgewezen maar ajax krijgt zelfs meer dan een week. Nou wordt rust krijgen ineens gepredikt nou daar heb je toch 30 man selectie voor. Zo speelt een Cerny of De Wit ook weereens ... tsja grote jongen grote broek aan doen!
 
Steef71
 
0
22 februari 2019 om 05:47
@cajaxman. Dat werkt twee kanten op. Is al lang bekend en is zelf in de hand gewerkt door die zogenaamde supporters van jullie. Appels met peren vergelijken dit
 
 
14
21 februari 2019 om 19:56
Het is wel makkelijk praten als Ajax supporter. Je hebt zelden de VAR tegen een alles wat jouw club doet is in het belang van het Nederlands voetbal. Dat Ajax als 1 van de weinige clubs met een andere bak speelt is in algemeen belang. Jong Ajax in de eerste divisie is ook in algemeen belang. Nu mogen we blij zijn dat de KNVB voor Ajax tegen alle afspraken in een wedstrijd verzet. Nee de kleine clubs mogen niets zeggen want de kleine clubs denken alleen aan zichzelf terwijl Ajax juist alleen in algemeen belang denkt.
 
Peperbus038
 
10
21 februari 2019 om 20:06
En ik word een beetje moe van deze opmerkingen. Als er een wedstrijd een dag eerder of later verplaatst word maakt niemand dat uit. Maar op zo`n waardeloze tijd op een woensdag. Hierdoor moeten veel supporters de wedstrijd skippen.. voor Ajax en Nederland is een Europees succes belangrijk natuurlijk, maar PEC staat net blve de degradatiestreep. Daarbij komt dat door de vorige wedstrijd al zo goed als uitgeschakeld lijkt en de uitgangspositie niet ideaal lijkt. Dat dit alles ook niet ij overleg is gebeurd vind ik echt walgelijk. Zwolle gaat buiten dat over op echt gras maar kan dit niet binnen een korte tijd realiseren. Wellicht zou dit sneller gaan als het tv geld eerlijker verdeelt word (ook al snap ik wel waarom dit gebeurd)Ook is het natuurlijk algemeen bekend dat de topploegen vaker gemutst worden
 
SpeedyAFC
 
0
21 februari 2019 om 21:10
@peperbuys038 De grote clubs hebben al voorgesteld om miljoenen euro's uit de Europese competities in een grasfonds te stoppen om de kleine clubs financieel te helpen om van het kunstgras af te komen. Als TV geld eerlijker verdeeld zou worden, zou Ajax nog veel meer moeten krijgen. Er zijn veel meer Ajax,psv en Feyenoord fans die Foxsport nemen dan fans van Pec. Maar de grote clubs sponsoren al lang de kleinere clubs en nemen genoegen met een veel kleiner deel dan ze qua supporters aantallen recht op zouden hebben,
 
Redey32
 
5
21 februari 2019 om 23:48
Speedy ben je nu serieus? Jij hebt toch ook wel gelezen dat de verdeling in Nederland bijna de meest oneerlijke is van heel Europa? Een eerlijkere verdeling betekent daarnaast ook niet dat iedereen even veel krijgt. Maar goed, het is allang duidelijk dat ajacieden moeite hebben om verder te kijken dat het eigenbelang
 
Djum
 
0
22 februari 2019 om 10:42
Denk dat dit te maken heeft dat (geloof ik) bijna overall het TV geld verdeeld word naar het aantal wedstrijden dat op TV uitgezonden word. Volgens mij is Nederland bijna het enige land waar je alle wedstrijden live op tv kan zien?
 
Savano
 
3
22 februari 2019 om 03:58
@Zytto34 je begrijpt het maar wordt ook moe van zeurende clubs ... beetje tegenstrijdig niet? Tsja misschien geen aanleiding geven om te kunnen zeuren, dit is eenzijdig en nog sneaky ook besloten. Waar gemaakte verschoven worden en men (KNVB) 0 rekening houdt met de gevolgen van derden. Wie hier objectief naar kijkt, kan niet anders concluderen dat de KNVB vuil spel speelt en wel degelijk met twee maten meet. Ajax kan niet 3 wedstrijden spelen maar PEC wel, bij wijze van spreken. Ajax' probleem wordt andermans probleem gemaakt zonder dat zij inspraak hebben. Dat is toch klassenjustitie... ga nou niet andere randzaken erbij halen zoals de VAR en kunstgras om het bezwaar van PEC te ontkrachten en te bestempelen als gezeur. Nee, blijf dan even flink on topic ...
 
SvenZxzy
 
24
21 februari 2019 om 19:18
Jezus wat een ophef. Dat kan alleen hier in Nederland. Het nationaal belang staat voorop in deze. Anders wordt het forever Europa League. Toch had de KNVB het beter moeten communiceren en eventueel met compensatie voor Zwolle. PSV is super schijnheilig en moet al helemaal stil zijn. Ze roepen al jaren om steun voor NL clubs in Europa maar zijn nu butthurt omdat het Ajax betreft.
 
SavedByTheBell
 
38
21 februari 2019 om 19:25
PSV heeft er op dit moment weinig mee te maken. Het gaat erom dat de supporters van Zwolle in deze benadeeld worden en dat is gewoon een keihard feit. Mensen uit Zwolle en omgeving moeten nu op een doordeweekse avond om 18.30 in Amsterdam zien te komen. Zonder vertraging en file die er gegarandeerd bijkomt (spits en Amsterdam) doe je er al meer dan een uur over. Het is voor Zwolle supporters nu praktisch onmogelijk geworden om deze wedstrijd te bezoeken. Ik zou ook not amused zijn als Zwolle supporter. Er is in deze absoluut geen rekening gehouden met Zwolle of diens supporters en daar gaat het over in dit stuk.
 
bombanera99
 
19
21 februari 2019 om 19:32
PSV hoeft helemaal niet stil te zijn. PSV moet protest aantekenen tegen deze gang van zaken met achterkamerpolitiek. Het gaat niet om het verschuiven maar om het schenden van afspraken door een duel compleet uit de speelronde tr schrappen. Als Ajax echt zo begaan is met het nationaal belang. Laat ze dan andere spelers opstellen tegen Zwolle met een budget van 100 miljoen. Dat doet men natuurlijk niet want het gaat om eigen belang en de rest kan stikken.
 
Futures
 
10
21 februari 2019 om 19:36
Het CL geld wat Ajax binnen wil halen komt ten goede aan de eredivisie. Denk aan geen kunstgras meer. Maar dan moeten clubs ook meewerken om een deel van dat CL geld te kunnen krijgen om een echt grasveld te kunnen betalen. Dat houdt in dat CL deelnemers geholpen moeten worden voor een ideale voorbereiding.
 
tinus45
 
12
21 februari 2019 om 19:36
En zo is het precies....eigenbelang verpakken in Nationaalbelang, das nog smeriger
 
 
7
21 februari 2019 om 19:59
Stel dat Ajax nu wint komt er geen cent van bij een andere club dan Ajax terecht.
 
vassinerend
 
3
21 februari 2019 om 20:27
PSV moet wel stil zijn want die hebben ook bij het overleg gezeten. En als dit in de geest van de afspraken is zoals de KNVB stelt dan zeuren ze nu om niks. Komt nog bij dat ze zelf er altijd om vragen en nu gebeurt het bij de concurent en de wereld is te klein. Dus mogen we aannemen dat PSV van hun standpunt in deze is afgestapt en ook nooit meer om verplaatsing zal vragen. De supporters van Zwolle hebben groot gelijk dat ze klagen em los daarvan zijn er ook nog zat Ajacieden zoals mij die ook niet kunnen. En ach wij krijgen iig een compensatie in de vorm van een waardebon a 15 euro.
 
cajaxman
 
1
21 februari 2019 om 22:58
@Bombonera99 je praat lekker makkelijk maar kan jeje heugen dat psv ook Europees speelde en 3 wedstrijden werden verzet om ze ook een optimale voorbereiding te geven????? Weet je dat nog of ben je dat vergeten????
 
frietmet
 
2
21 februari 2019 om 23:35
@cajaxman PSV is misnoegd over het feit dat de gemaakte afspraken geschonden zijn, niet over de verzetting an sich. Een dag (of paar uur) eerder zou de afspraak geweest zijn, niet 11 dagen. Of Ajax hier in de competitie voordeel van ondervindt, valt te betwijfelen en is ook niet relevant voor de klacht van PSV
 
 
5
21 februari 2019 om 19:57
Wat is het nationaal belang dan ? Je denkt echt dat Ajax nu meer kansen maakt tegen real Madrid ?
 
daveke
 
3
21 februari 2019 om 19:52
Ajax zou juist moeten spelen in het weekend voor madrid. Als je een paar dagen voor Real een goede thuisoverwining pakt heb je een goede generale dan kun je met vertrouwen naar Spanje. Nu heb je in het slechtste geval een kater van een eventuele bekeruitschakeling en geen kans om je daarvan te herstellen voordat de CL wordt gespeeld.
 
 
5
21 februari 2019 om 20:31
Leuk dat zogenaamde nationale belang. Misschien een idee dat als Ajax eruit vliegt ondanks de extra rust, ze de supporters van Zwolle betalen voor de moeite. Aangezien hun off in nationaal belang dan voor niets was?
 
Ampie
 
2
21 februari 2019 om 21:34
Vervelend voor die supporters, echter hebben ook genoeg ajax supporters hier last van dus btje raar dat ze doen alsof alleen zij hard zijn geraakt. Ik raad ajax overigens aan het verzoek lekker in te trekken. Gewoon knallen tegen zwolle en erna tegen real, ook om ritme te houden en vertrouwen te kweken. En gelijk handen aftrekken van het meebetalen voor natuurgras, niet akkoord gaan met afspraken over het verzetten van matches voor europees spelenden, en volgende ronde onderhandelingen voor tv-gelden ingaan met houding dat alleen eigen voordelen gelden. Solidariteit in topsport bestaat niet, en in NL is al eerder en vaker aangetoond dat je je eigen boontjes moet doppen als het anderen uitkomt. Laat iedere club er dan ook voor zichzelf zorgen. Speel je europees, dan niet klagen maar gewoon spelen. Gelijk van t gezeur af.
 
Dennisvan Leeuwen
 
2
21 februari 2019 om 21:49
Hartstikke leuk allemaal, maar waar hebben we het over ? Die (hoeveel zullen het er zijn ?) enkele honderden (op zijn hoogst) Zwolle supporters die misschien niet op tijd in Amsterdam kunnen zijn. Goh, jammer dan, of neem een halve dag vrij. Files etc hoeft geen issue te zijn, neem lekker de trein, die stop voor de deur van de Arena. Ook het zielige "we vechten tegen degradatie" boeit me geen zak; dan had je als club maar eerder in moeten grijpen en niet als de degradatiestreep in beeld komt pas met Jaap Stam aan komen kakken.. Het zal mij persoonlijk overigens niet boeien of Zwolle degradeert of niet; ze zijn en blijven een club die slechts nodig is voor het vullen van de competitie en nog niet misschien ooit iets kunnen gaan betekenen voor het Nederlandse voetbal op grotere schaal. Of je nu Pec, Emmen, Roda, MVV (noem zo nog maar 10 van die zogenaamde "profclubs" op), het wordt onderhand eens tijd dat dit soort clubs eens in gaat zien, dat zij alleen een rol van betekenis kunnen gaan spelen (en dan misschien ook "gehoord" gaan worden door de Knvb) als zij krachten bundelen, m.a.w gaan fuseren. In Limburg bijv. heb je Roda, Vvv, Fortuna Sittard en Mvv. Stel je voor de lol eens voor wat 1 grote Limburgse club voor rol zou kunnen spelen... Maar nee, men wil hun eigen "identiteit" houden, wat simpelweg in het hedendaagse voetbal niet meer past, als je tenminste een rol van betekenis wilt spelen en niet alleen als figurant wilt meedoen in de Eredivisie. Nederland is simpelweg te klein voor een Eredivisie opzet zoals we die nog steeds hebben, maar niemand wil dit inzien en preekt voor eigen parochie. Dat is mijns inziens een van de voornaamste redenen dat het Nederlandse voetbal verder gaat afglijden in Europa en ook daar over niet al te lange tijd slechts een figurantenrol kan gaan vervullen, in de Europa League wel te verstaan. Het gezegde "samen sta je sterk" blijkt bij alle kleine Bvo's niet door te dringen, of de ego's zijn simpelweg te groot om dit in te zien. Uiteindelijk zal het me niet verbazen dat er toch zoiets komt als een BENE-liga, waar de grotere clubs met een Echt bestaansrecht het met elkaar wel gaan uitvechten. Dat betekent dan meteen het einde voor de "egootjes", want als die enkel en alleen nog maar tegen elkaar hoeven te spelen valt er weinig geld te verdienen, omdat het aantal toeschouwers drastisch zal gaan afnemen, omdat gaan kijken naar bijv. Zwolle tegen Heerenveen nu eenmaal minder toeschouwers trekt dan Zwolle tegen Psv, Ajax of Feijenoord. Maar goed, velen hier zullen me wel voor gek gaan verslijten of met een heleboel "argumenten" komen om bovenstaand te ontkrachten. Dat bevestigd voor mij alleen maar, dat ik het waarschijnlijk nog niet zo verkeerd zie...
 
Peperbus038
 
9
21 februari 2019 om 23:11
Wat een misplaatste arrogantie. Het valt me nog mee dat je niet verwacht dat we gewoon niet komen en de 3 punten automatisch bijgeschreven worden in Amsterdam.. Echt ik word kotsmisselijk van dit soort onzin.
 
frietmet
 
4
21 februari 2019 om 23:50
Wat een arrogant geleuter is dit nou weer? Die honderden fans leven misschien al weken naar deze wedstrijd toe, lekker een zaterdagavond met de boys naar het voetbal, biertje erbij, en opeens wordt er besloten, doe maar woensdag 1830 uur... Jouw reactie? 1.Jammer dan 2. snipper maar een dag 3. kom maar met de trein. Ten eerste blijk je over een zeer beperkt empathisch vermogen te beschikken, ten tweede is het voor vele niet zo makkelijk om zo maar even een dag te snipperen (weet jij veel, aan je reactie te lezen behoor jij nog niet tot de werkenden) en ten derde bestaat er zoiets als een combi regeling waardoor je niet zomaar de trein van Zwolle naar de Arena kan nemen. En ik ben nu pas bij je eerste alinea.....
 
Dennisvan Leeuwen
 
0
22 februari 2019 om 07:57
@ frietmet: Ik werk gewoon, dus houd je aannames gewoon voor je aub.. Ee snipperdag (of een halve) nemen voor een wedstrijd die over ruim 2 weken gespeeld gaat worden is niet zo moeilijk, kun je gewoon aanvragen bij je werkgever, dus waar je het vandaan haalt dat het "voor velen niet zo makkelijk is" weet ik niet, maar slaat als een tang op een varken. Daarbij, als de "clubliefde" of het avondje met de "boys" zuipen zo belangrijk is, is een snipperdag een kleine investering; wil je er geen dag of halve dag voor opgeven, dan zal de "clubliefde" niet zo groot zijn en gaat het blijkbaar meer over het zuipen. Dat kun je dan ook in de kroeg doen en fox sports aanzetten.. Fijn dat je nog even vermeldt dat je pas bij de 1ste alinea bent; lees de rest ook even, ben benieuwd wat je daarvan vindt..
 
frietmet
 
1
22 februari 2019 om 09:42
Fijn dat jij een werkgever hebt die jou zo snel kan laten snipperen, die heeft niet iedereen, dat jij vind dat die mensen dan maar moeten snipperen slaat als een tang op een varken. Dus omdat Ajax in de CL speelt moeten er honderden mensen snipperen in Zwolle? Lekker logisch. De rest van je verhaal staat helemaal vol van arrogantie, dat het gewoon stuitend wordt. Het kan jou niks verrotten of PEC degradeert, ik kan jou vertellen dat het gros van de supporters het niks kan verrotten of Ajax doorgaat, danwel of de kampioen van volgend seizoen direct geplaatst is voor de CL. Zoals jij beredeneert hebben alleen de top drie bestaansrecht en is de rest maar een veredelde amateurclub die dankbaar moeten zijn om tegen Ajax te mogen spelen...
 
rossi460
 
4
22 februari 2019 om 02:30
Het opereren in de CL van ajax boeit ons in Zwolle niet in het geheel. Dus piep niet zo, en dop je eigen boontjes, grote jongen willen zijn, en janken als een kleine bij de knvb maffia. Die kunstgras kaart kennen we ook al, zet eens een andere plaat op in die UFO.
 
Dennisvan Leeuwen
 
1
22 februari 2019 om 08:03
@rossi460: Fijn om te lezen dat de status op de Uefa ranking je helemaal niet boeit... Hoeveel punten heeft PEC gehaald voor de ranking ? Overigens snap ik goed waarom het de gemiddelde PEC supporter niet boeit; de kans dat PEC eens Europees voetbal gaat spelen is namelijk zo goed als nul. Overigens heb je blijkbaar mijn reactie niet eens verder gelezen, ik heb in mijn reactie het woord "kunstgras" niet eens vermeldt. Wel heb ik het over de talloze kleinere clubs (zoals Pec) die slechts een figurantenrol vervullen in de Eredivisie, die hun egootjes niet opzij kunnen zetten om het groter geheel te zien, nl. het bundelen van hun krachten.. Succes in de eeuwige middenmoot, of met een beetje pech (niet gegund, maar wel reeel) in de lagere divisies
 
rossi460
 
4
22 februari 2019 om 02:30
Het opereren in de CL van ajax boeit ons in Zwolle niet in het geheel. Dus piep niet zo, en dop je eigen boontjes, grote jongen willen zijn, en janken als een kleine bij de knvb maffia. Die kunstgras kaart kennen we ook al, zet eens een andere plaat op in die UFO.
 
Djum
 
0
22 februari 2019 om 11:00
20 jaar geleden stelde Chelsea ook niks voor. 12 jaar geleden verloor City met 8-1 van Middlesbrough en was het grijze middenmoot. 10 jaar geleden vocht PSG tegen degradatie. Zijn vandaag de dag allemaal clubs waar Ajax weinig tegenin te brengen zal hebben. Je weet nooit waar PEC in een 10 jaar staat, of Mvv, of welke club dan ook. Zeer arrogante en misplaatste reactie dit!