Suárez baalt van gemiste kans tegen Oranje: 'Ze hadden een beetje geluk'
Dinsdag, 16 januari 2018 om 14:48

Luis Suárez hoopte dat zijn ploeg op het WK van 2010 in Zuid-Afrika geschiedenis kon schrijven door de finale te halen, maar Uruguay strandde in de halve finale tegen Oranje. De spits van Barcelona zegt tegenover The Players' Tribune dat hij baalt dat hij voor het duel met het Nederlands elftal geschorst was, omdat hij in de kwartfinale tegen Ghana van het veld werd gestuurd.

De Uruguayaan maakte bewust een handsbal in het strafschopgebied, zodat Ghana niet zou scoren. Suárez werd met rood van het veld gestuurd, maar zag vanaf de zijkant dat de penalty werd gemist. "De waarheid is: ik voelde me van alles. Depressief, verdrietig… Omdat ik van het veld werd gestuurd. Maar toen die speler die penalty ging nemen… De blijdschap… Ik nam het risico om een penalty te veroorzaken, waarvan men zei dat het anti-fairplay was. Maar dat de speler van Ghana miste, was niet mijn fout."

Suárez moest toekijken hoe Uruguay in de halve finale met 2-3 verloor van Oranje. "Het is nu makkelijk praten, maar als we tegen Nederland hadden gespeeld met Diego Lugano, die op dat moment spectaculair was, Jorge Fucile, die volgens mij werd benoemd tot beste linksback van het WK, en ikzelf, die geschorst was… Als wij drie hadden gespeeld, was het anders geweest. Nederland had een beetje geluk. Maar ondanks de omstandigheden, kwamen we toch nog tot 2-3. Maar het was een terecht resultaat."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
gloryUnited
 
18
16 januari 2018 om 14:50
Wat een onzin. Nederland had juist een beetje pech dat Suarez vals speelde tegen Ghana. Vond het team van Ghana destijds minder goed dan die van Uruguay.
 
Zytto34
 
48
16 januari 2018 om 14:55
Hoezo speelde Suarez "vals"? Hij kreeg toch rood en een penalty tegen. Dan is zijn vals spelen gewoon gecompenseerd voor Ghana. Overigens niks mis met die actie. Het was dat of uitgeschakeld worden.
 
Buitenkantvoet
 
14
16 januari 2018 om 15:03
Inderdaad... Geen fan van Suarez, maar zijn actie was gewoon menselijk en goed doordacht..
 
Constant kante
 
22
16 januari 2018 om 15:25
@zytto34 Bal uit het doel slaan is geen 'vals spel'? Really???????? Welke spelregels hanteer jij dan, want in de spelregels die ik ken staat dat de bal met de hand spelen niet is toegestaan. Maar kijk even wat Suarez zegt. Hij baalt dat hij geschorst is. Leeft hij in een andere wereld dan, dat hij kennelijk het besef mist als hij het niet gedaan had Uruguay gewoon was uitgeschakeld??
 
wandering
 
6
16 januari 2018 om 15:27
Tuurlijk is dat niet gecompenseerd, anders was het een doelpunt geweest en had Ghana in de halve finale gezeten.
 
CjdaAnti
 
2
16 januari 2018 om 15:30
Ehm ik heb liever een zekere doelpunt dan rood en een penalty. Zoals je ziet, penalties kunnen gemist worden. Nervositeit, druk, etc. maken het een lastig karwei. Het was zeker vals wat Suarez deed. Dat is gewoon zwaar obstructie van het spel. Opzettelijk een doelpunt voorkomen met je hand mag voor mij 2,3 wedstrijden op staan. Overigens, vond ik Ghana juist beter dan Uruguay. Ik zag ze nog naar de finale gaan ook.
 
zidanemadrid
 
0
16 januari 2018 om 15:45
helemaal in dit geval want het was in de slotminuut van de verlenging
 
Edo
 
3
16 januari 2018 om 16:11
Dit is pure sportcultuur, waar we het hier over hebben. Is tijd- en plaats-afhankelijk en wisselt per sport. In de NBA is het volstrekt geaccepteerd dat je overtredingen maakt als dat een voordeel oplevert. Bijvoorbeeld in de laatste fase van de wedstrijd: 1 punt achter, 15 seconden op de klok, tegenstander heeft de bal. Alle ploegen, allemaal, maken zo snel mogelijk een overtreding. En dan hopen dat de vrije worp wordt gemist. Suarez maakte met zijn handsbal een "professionele overtreding". Ik vind dat bij de sport horen, op dit niveau, maar tegelijkertijd is het niet fraai. Maar ja, hoeveel Nederlanders hadden het geweldig gevonden als een Nederlandse speler ons op deze manier naar de halve finale had geholpen? We stonden allemaal te juichen toen Van der Sar die kleine Argentijn een oor aannaaide.
 
gloryUnited
 
2
16 januari 2018 om 16:27
Inderdaad het is bestraft. De scheidsrechter constateerde namelijk ook dat Suarez vals speelde. Daarom is hij ook gestraft.
 
DeSteek77
 
8
16 januari 2018 om 14:53
Als telt niet in de voetballerij. Als Cruyff meegegaan was naar Argentinië, dan nog weet je niet of NL het WK zou hebben gewonnen. Als Suarez en die twee anderen mee hadden gedaan, had NL misschien wel met 3-0 gewonnen.
 
Ijsmuts
 
10
16 januari 2018 om 15:01
"als telt niet in de voetballerij" Dat is ook echt de grootste dooddoener op een (voetbal)forum. Gelieve dan zelf in de toekomst ook nooit meer te speculeren op wat had kunnen gebeuren of in de toekomst eventueel plaats zou kunnen vinden.
 
holala
 
2
16 januari 2018 om 15:45
@ijsmuts Geloof mij, als er een objectief en reëel is, is het de Steek. Hij heeft toch gelijk? Als bestaat niet in de voetballerij. Daar kun je nml niets mee.
 
DeSteek77
 
2
16 januari 2018 om 15:52
Tuurlijk, speculeren mag. Maar dit gaat wel erg ver, vind ik. Je kunt toch niet stellen "als ik niet geschorst zou zijn". Want "als" hij niet geschorst zou zijn, dan speelde Nederland tegen Ghana. Dat wringt een beetje. En geloof maar dat Suarez in Ghana evenveel krediet heeft als Henry in Ierland en Ovidiu Hategan in Noord-Ierland. Ik ben Ajacied en vind Suarez een fantastische speler, maar er zijn een aantal momenten in zijn carrière die ik verafschuw, waaronder deze handsbal (alsmede de bijtincidenten met Bakkal, Ivanovic en Ciellini).
 
Ijsmuts
 
4
16 januari 2018 om 16:05
@holala; ik wantrouw per definitie iemand die ik niet ken die opent met: geloof mij. @desteek: de aanname dat 'als' suarez niet voor de handsbal geschorst zou zijn geweest Ghana door zou zijn gegaan is net zo speculatief. Laat lekker de fantasie de vrije loop hier zou ik zeggen. Suarez zegt hier alleen dat het 'anders' was geweest als hij en enkele teamgenoten niet geschorst geweest zouden zijn. Hij zegt niet dat ze het resultaat dan (per se) anders zou zijn geweest.
 
DeSteek77
 
0
17 januari 2018 om 09:16
@ijsmuts Dan kijk nog maar eens terug zou ik zeggen. Dat voorval was (helaas voor jouw onderbouwing) in de slotseconde. Maakt hij geen hands (en is hij dus niet geschorst), dan wint Ghana. Zo simpel is het en dat is pertinent niet speculeren!!
 
Ijsmuts
 
0
17 januari 2018 om 09:30
@desteek77; ik heb teruggekeken en sluit niet uit dat hij de bal met zn hoofd had kunnen bereiken om hem weg te koppen. Misschien op de lijn, misschien er net achter. Zolang iets niet feitelijk vastgesteld is blijft het dus gewoon bij speculeren.
 
Tornado72
 
8
16 januari 2018 om 14:55
Tja als als als, als die Ghanees die strafschop binnen had geschoten had Ghana de halve finale gehaald, als als als. Ik denk eerder dat Uruguay geluk had dat de des betreffende Ghanees de strafschop miste. Als Robben in de finale de bal niet tegen maar langs de keeper had geschoten was Nederland wereldkampioen geweest als als als. Voetbal is vaak afhankelijk van als als als,.....
 
Steeph77
 
2
16 januari 2018 om 15:26
Als de teen van Casillias kleiner was geweest en Robben een stuk scherper hadden we de finale gewonnen.... als als als
 
Guaporta
 
8
16 januari 2018 om 14:57
Buiten dat Luis Suárez duidelijk niet objectief was over het nationale elftal van Uruguay in dit interview, denk ik wel dat het de moeite waard is om het interview terug te kijken. Interessant om twee ploeggenoten eerlijk en open te praten over hun carrière en Gerard Piqué lijkt aanleg te hebben voor dit soort dingen. Stelt uitstekende vragen en durft ook de pijnlijke momenten aan te kaarten.
 
barcalover123
 
2
16 januari 2018 om 15:27
Heb gister idd het interview gekeken. Leuk om te zien dat ploeggenoten zo goed met elkaar om gaan. Vond vooral het stukje waarin Pique suarez complimenten gaf over hoe geweldig hij het vind om met hem samen te werken. Suarez werd er beetje verlegen van hahah. Pique heeft idd een bepaalde uitstraling. Zie het wel voor me dat pique na zn carriere voetballers gaat intervieuwen zoals henry en ferdinand.
 
barcalover123
 
0
16 januari 2018 om 15:28
Zoals henry en ferdinand dat nu ook doen bedoel ik.
 
Guaporta
 
4
16 januari 2018 om 15:40
Gerard Piqué is intelligenter dan jongens als Thierry Henry en Rio Ferdinand, het is niet voor niets dat hij al tijdens zijn voetbalcarrière courses volgt op Harvard. Natuurlijk komt hij daar makkelijker binnen door zijn achtergrond, maar het tekent wel zijn gedrevenheid. Hij mag misschien niet het meest geliefde karakter binnen het Spaanse voetbal zijn, maar naar mijn mening zou hij een uitstekende president zijn voor Barcelona in de toekomst. Of wellicht degene die zich ontfermt over de marketingkant van de club... Zou ook kunnen.
 
Rodinho
 
3
16 januari 2018 om 15:45
Ik kijk nu al uit naar een dubbele interview tussen Piqué en Ramos. Barca Real, Catalonië Spanje, goede onderwerpen in ieder geval om over te praten.
 
Guaporta
 
6
16 januari 2018 om 15:55
Doe mij dan maar Iker Casillas, dan krijg je tenminste nog een interview op niveau. Sergio Ramos staat erom bekend dat hij niet over het beste stel hersens beschikt. Als er dan toch over dergelijke onderwerpen gesproken moet worden door sporters, dan maar twee intelligente sporters.
 
barcalover123
 
1
16 januari 2018 om 16:46
Ik hoop idd dat pique ooit president word van de club. Ben het verder idd met je eens dat het een hele intelligente speler is. Zie je et al voor je. Pique als presidemt xavi als hoofd coach met busi of andres als rechterhand en Poyul als technische directeur????
 
stefano360
 
3
16 januari 2018 om 15:05
Achteraf balen? Join the club....
 
El Fenomeno
 
3
16 januari 2018 om 15:13
Als Suarez op het afgelopen EK niet weer iemand beet, had ik ze wel weer de halve finale zien halen. Gewoon uit nieuwsgierigheid, maar waarom speelt hij al jaren met een stuk verband om zijn hand?
 
Steeph77
 
9
16 januari 2018 om 15:28
Dan heeft hij wat om op te kauwen tijdens de wedstrijd ??
 
RonaldinhoG
 
4
16 januari 2018 om 15:14
Ik denk ook als Suarez voor Uruguay had gespeeld in de halve finale dan had Oranje verloren... Ik ben gewoon objectief en het zou wat zijn als Uruguay tegen Spanje had gespeeld. Dan kon het een spetterende finale zijn....
 
Sirius
 
0
16 januari 2018 om 15:34
Dan heb je die wedstrijd niet gezien, want het kwaliteitsverschil was toch wel aardig groot. Natuurlijk baalt Suarez, maar de halve finale halen met Uruguay is al een wereldprestatie. Als een Braziliaan dat had gezegd, had ik het me wel goed voor kunnen stellen. Zij waren de eerste helft namelijk een stuk beter dan Oranje, maar konden het in de tweede helft niet meer bolwerken.
 
feye88
 
1
16 januari 2018 om 15:43
Ook als je objectief bent had Urugay niet gewonnen met Suarez. Nederland was gewoon beter die wedstrijd en destijds waren Sneijder en Robben een klasse beter dan Suarez. Dat Nederland saai voetbal speelde doet niets af aan het feit dat ze dodelijk effectief waren en het verdedigend prima stond, met name dankzij De Jong en Van Bommel.
 
 
3
16 januari 2018 om 15:24
Uruguay had geluk dat ze in de wedstrijd werden geholpen door een blunder van Stekelenburg. Verder ook geluk dat Asamoah die pingel mist na dat keeperswerk van Suarez en zo kan je nog een uur door gaan. Zo had Spanje geluk dat Robben die 1 op 1 miste en voor het eerst in zijn carrière niet ging liggen terwijl Puyol als een koala aan hem hing die tweede keer. Nederland had dan weer geluk dat Webb die karatetrap van De Jong afdeed met geel. Who cares.
 
voetbalfreak
 
1
16 januari 2018 om 15:30
Ik denk dat Nederland tegen de Brazilianen meer geluk had, ik bedoel Nederland was in de eerste helft nergens en heeft de mazzel dat 1 vd Brazilianen zich laat gaan; rood en verder tegen 10 man.
 
koekoek73
 
0
16 januari 2018 om 16:04
Wat een grappenmaker. Beseft hij wel wat hij zegt? Ze hadden nooit in de halve finale mogen staan maar okay stel je voor dat ze compleet tegen Nederland hadden gespeeld waren ze alsnog kansloos. Dit Nederland was te sterk, jammer genoeg was er op dat moment 1 sterker.... Spanje
 
De Rave Man
 
0
16 januari 2018 om 16:59
Zeer onsportieve actie van Suarez maar zo is het voetbal nu eenmaal, manipuleren en aannaaien is jammer genoeg onderdeel van het spel. Ik kan in ieder geval veel beter met zo'n handsbal als dit leven dan met een schwalbe.
 
opiniepeiler
 
1
16 januari 2018 om 17:29
En als Suarez een hond was, liep hij rond met een muilkorf.
 
voetbalfreak
 
3
16 januari 2018 om 18:20
Dan heeft hij nog geluk gehad dat hij leeft. Een hond die 3x een mens aanvalt cq bijt wordt zonder pardon afgemaakt. En terecht overigens