Sven Botman spreekt voorkeur voor nieuwe club uit
Donderdag, 6 januari 2022 om 09:00

Zeki Çelik is de voornaamste kandidaat om Kieran Trippier op te volgen bij Atlético Madrid. De Spanjaarden zijn al persoonlijk akkoord met de rechtsback, maar twijfelen nu Lille OSC tussen de vijftien en twintig miljoen euro verlangt. (Matteo Moretto)

Lucas Digne vertrekt ondanks geruchten niet naar Newcastle United. De linksback van Everton gaat waarschijnlijk wél een overstap maken naar een andere club, mogelijk binnen de Premier League. (Fabrizio Romano)

Als het aan Sven Botman ligt, maakt hij de overstap naar AC Milan, waar zijn komst prioriteit geniet. Newcastle United is ook nadrukkelijk geïnteresseerd in de verdediger van Lille OSC, dat hem overigens het liefst tot het einde van het seizoen wil behouden. (La Repubblica)

De naam van Lucas Paquetá is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. De Braziliaanse middenvelder van het Olympique Lyon van Peter Bosz maakte eerder dit seizoen indruk in de wedstrijd tegen les Parisiens. (L’Équipe)

Fiorentina gaat Krzysztof Piatek met een optie tot koop huren van Hertha BSC. De Poolse spits geldt op dit moment echter nog niet als de vervanger van de gewilde Dusan Vlahovic. (Fabrizio Romano)

De toekomst van Aaron Hickey ligt mogelijk in de Premier League. Aston Villa heeft belangstelling voor de Schotse vleugelverdediger van Bologna. (Sky Sports)

Meer nieuws
   
13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
29
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
17
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
5
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Davy de Pauw
 
9
6 januari 2022 om 09:16
Als ik Botman was geweest, had ik liever naar Newcastle gegaan. Die gaan eerst een aantal aankopen doen die niet van topclubs komen, net als dat Man City dit deed met o.a. Nigel de Jong en Vincent Kompany. Daar past Botman prima tussen voor een paar jaar. Wellicht blijkt het wel zo'n voltreffer te zijn als dat Kompany bij City was.
 
Pendeco
 
3
6 januari 2022 om 12:19
@davy de Pauw tsja en als het een beetje tegen zit speelt hij volgend seizoen Championship. AC Milan of Newcastle United, ik zou het wel weten hoor.
 
Ajaxprofessor
 
1
6 januari 2022 om 09:32
Doet ie goed. Ik had niet verwacht dat hij het zo ver had kunnen schoppen eerlijk gezegd!
 
maurootje
 
7
6 januari 2022 om 09:36
Kijk, Botman is duidelijk een fijnproever qua voetbal Natuurlijk is Newcastle interessanter qua geld, maar Milan op je CV staat toch wat leuker dan Newcastle. En om nou te roepen dat ze de nieuwe City gaan worden is ook overdreven. Laat ze eerst maar de top 6 binnendringen. Met andere woorden CL deelname is niet eens realistisch. Toch wel iets meer bij Milan, dat niet alleen, daar strijd je nog om de landstitel. Al is inter ook opgekocht dus dat wordt lastiger komende jaren.Of Botman Milan verder gaat helpen durf ik niet te zeggen. Heeft qua Lichaam echt alles wat ik in een verdediger wil; lang breed en sterk. Maar je hebt er niets aan als je geen inzicht hebt en tegen Ajax vond ik hem wel tegenvallen.Gelukkig is hij nog jong en een goed gesprek met 1 van de beste verdediger ooit Maldini zal hem vast verder helpen maar als back up is hij perfect! Zou leuk zijn een nederlandertje erbij
 
Lierse1997
 
2
6 januari 2022 om 09:53
Is er dan al een eerste Nederlander?
 
Noano
 
1
6 januari 2022 om 12:22
@lierse1997 ik heb net ff de selectie opgezocht van Milan, ik zag inderdaad nog geen Nederlander erbij. dus Botman gaat de eerste worden als die naar Milan gaat.
 
nufcmg
 
1
6 januari 2022 om 10:01
Grappig dat je juist City noemt als voorbeeld, die voor 2008 ook geen drol voorstelden. Je ziet uiteindelijk wel wat een bak geld kan doen. De komende seizoenen zal er gebouwd worden aan stabiliteit om daarna de top 6 aan te kunnen vallen. Ik weet niet wie hij bij Milan voor zich gaat krijgen maar bij Newcastle zou hij iig in de basis staan, dat lijkt me ook het overwegen waard.
 
MCFC1982
 
1
6 januari 2022 om 10:06
Een bak geld kan wonderen doen, maar goed beleid doet nog veel meer. Maar iedereen denkt we gooien er wat milioenen naartoe en het is opgelost. Ze zijn al jaren constant en ze hebben ondertussen al heel wat titels en bekers gewonnen. Dus ff de top bestormen zal nog wel ff duren. En dat ze maar zien dat ze er niet uitliggen in mei. Alleen trippier gaat het niet doen, en je kan wel zeggen we kopen nunez, en lindgard, etc. Maar niet iedereen is happig.
 
nufcmg
 
3
6 januari 2022 om 10:23
Je ziet me nergens zeggen dat we direct ff alle prijzen gaan pakken door met miljoenen te smijten. Juist stabiliteit door beleid en gerichte aankopen zijn m.i. de sleutel tot succes. Een Trippier is daar een goed voorbeeld van, en dat zal een van de vele aankopen zijn deze periode. Belangrijkste taak is niet degraderen zodat je volgend seizoen in principe met een schone lei kan beginnen. Newcastle staat er niet best voor maar de situatie is ook nog niet hopeloos met een gat van 2 punten. De komende 3 wedstrijden tegen Watford, Leeds en Everton zijn daarin wel cruciaal.
 
maurootje
 
0
6 januari 2022 om 11:28
@nufcmg juist daarom noem ik City. City was toen niets en nu zijn ze alles, het is niet zo dat elke club dat ffjes dunnetjes over doet. En het zal toch 3/4 jaar duren tot er echt een team staat dat meedoet om de top 4 in Engeland denk ik. Wilt Botman daarop wachten? Wil Botman daarop gokken? Verder zal hij niet zeker zijn van een basisplaats met Kjaer en Tomori voor hem dus in dat opzichte zou Newcastle wel een goede stap zijn. Maar Kjaer is nu zwaar geblesseerd, wellicht dat hij niet meer zijn niveau aantikt en is toch alweer 32
 
Stijlvol
 
6
6 januari 2022 om 10:40
Kick ass hoor. Had niet verwacht dat Sven zoveel interesse genoot van deze categorie clubs. AC Milan is een prachtige en grote club met een rijke en succesvolle historie. En dat shirt, prachtig. Gruwelijke keuze als hij daar naar toe zou vertrekken.
 
Noano
 
1
6 januari 2022 om 11:29
Botman zou Prima passen bij Milan, kan hij de nieuwe Jaap stam worden haha.
 
APPELSAP12
 
3
6 januari 2022 om 11:45
Hoop dat Real dan Pedro Porro kan halen als rechtsback als Atleti niet geïnteresseerd in 'm is!
 
 
0
6 januari 2022 om 13:28
Hij moet lekker naar Milaan gaan, beter leven als in Engeland. Zometeen degraderen ze en is ie de lul. Bij Milaan tijdje goed spelen en lekker naar t wk gaan
 
jeron
 
0
6 januari 2022 om 16:50
Prachtige stap... AC Milan kun je als verdediger alleen maar meer leren. En Newcastle is een club wat nog een onbekend beleid en missie heeft. Mag je daar een jaar wennen en opbouwen of is het staan, presteren of anders direct vervangen