Sven van Beek moet onder het mes en ontbreekt weer voor 'langere tijd'
Dinsdag, 11 augustus 2020 om 13:51

Sven van Beek moet geopereerd worden aan de enkelblessure die hij afgelopen zondag in het oefenduel tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam (3-0) opliep, zo maken de Rotterdammers via de officiële kanalen bekend. De verwachting is dat de 26-jarige verdediger door de operatie 'voor langere tijd' aan de kant staat.

Van Beek kwam in het oefenduel in De Kuip in de rust binnen de lijnen en moest zich na 79 minuten spelen weer laten vervangen, nadat hij naar zijn linkervoet greep. De centrumverdediger was juist net weer hersteld van een slepende enkelblessure, waardoor hij in de afgelopen afgebroken jaargang slechts één wedstrijd in de hoofdmacht van Feyenoord speelde. In het thuisduel met Fortuna Sittard (2-1 zege) eind februari kwam Van Beek kort voor tijd binnen de lijnen, als vervanger van Robert Bozeník.

De enkelblessures waar Van Beek nu al ruim een jaar mee kampt, zijn niet de enige fysieke problemen waarmee hij recent te maken heeft gehad. In seizoen 2016/17 kwam de verdediger bijvoorbeeld slechts één keer in actie, vanwege een slepende teenblessure. Het seizoen erna kampte Van Beek een tijdlang met een heupblessure, terwijl hij nu dus al sinds het begin van vorig seizoen geteisterd wordt door enkelproblemen. Het is onduidelijk hoe lang Van Beek precies uit de roulatie is, maar Feyenoord spreekt van 'langere tijd'.

Trainer Dick Advocaat beaamde in gesprek met het Algemeen Dagblad al dat hij er rekening mee hield dat Van Beek voor langere tijd uit de roulatie zou zijn. "Daar lijkt het zeker op. Allereerst heel triest voor die jongen zelf, want hij vecht al zo lang tegen blessureleed. Maar dit is ook heel vervelend voor de club", sprak de oefenmeester. Het ligt nu in de lijn der verwachtingen dat Feyenoord de transfermarkt op gaat om een centrumverdediger aan de selectie toe te voegen. Met Eric Botteghin, Marcos Senesi en George Johnston heeft Advocaat in principe de beschikking over drie verdedigers die uit de voeten kunnen in het hart van de defensie.

Meer nieuws
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
35
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
2
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
FaridvanGinkel
 
11
11 augustus 2020 om 13:54
Vervelend voor deze jongen. Ondanks dat hij vaak cruciale fouten maakt achterin en daardoor onzeker oogt, gun ik deze jongen toch het beste en heb vertrouwen erin dat deze jongen bij een club als Lazio eindigt
 
LaPaloma
 
10
11 augustus 2020 om 14:00
Hij heeft dan echt nog hele grote stappen te maken. Ben benieuwd of Feyenoord hem na dit jaar, hij ligt nog tot 2021 vast, nog een nieuw contract aan biedt. Zo niet, vraag ik mij af welke clubs er dan het risico willen nemen. Gun hem het beste, maar het ziet er niet goed voor hem uit.
 
AjaxRosenberg
 
40
11 augustus 2020 om 14:03
Ik gun deze jongen verder ook het beste, maar Lazio is van een behoorlijk hoog niveau. Zeker dit seizoen! Dus als hij bij Feyenoord al geen basisspeler kan worden, lijkt het me persoonlijk sterk dat hij bij Lazio terechtkomt.
 
 
5
11 augustus 2020 om 14:25
Lazio?? Waarom zou een Italiaanse subtopper een wisselspeler die meestal geblesseerd is, vaak cruciale fouten maakt en al bijna 30 is weghalen bij een Nederlandse subtopper? Als deze gozer al naar een buitenlandse topcompetitie gaat, is dat als roulatiespeler bij een degradatiekandidaat.
 
oWeN
 
14
11 augustus 2020 om 14:37
Hij is 26 hoor . Maar stap omhoog gaat hem zeker niet worden. Eerder stap omlaag. Lijkt mij niet dat Feyenoord door wil gaan met iemand die constant blessures heeft.
 
 
3
11 augustus 2020 om 14:41
Je moet niet vergeten dat het echt moeilijk terug komen is na een zware blessure. Het aanleren van bal gevoel terug krijgen, dingen die altijd lukten ben je ff kwijt en niet te vergeten diep van binnen nog die blessure angst waardoor je met minder vertrouwen speelt. Als je hier al 3 jaar mee kampt dan lever je gwn enorm veel kwaliteit in. Ik denk dat deze jongen misschien eens een jaartje terug moet naar de kkd of tweede dividie om alleen te kunnen aansterken.
 
MrKrillin
 
1
11 augustus 2020 om 19:13
@faridvanGinkel haha je bedoelt zeker SS Vitulazio amateurclub in Italie of Lazio Madina FC uit Ghana. Hoe is het mogelijk dat je vertrouwen hebt dat hij bij Lazio kan eindigen?! Die man gaat clubloos worden of een club als NAC gaat hem oppikken. Hoger dan Feyenoord zit er helaas niet in voor hem.
 
bliek
 
5
11 augustus 2020 om 13:55
Sven heeft echt een hoop krediet alleen is dat een beetje op. De man van glas. Jammer voor van Beek maar helaas kan je er niet op van aan. Feyenoord moet echt nog een cv halen die er kan staan.
 
siepie
 
13
11 augustus 2020 om 14:03
Daarnaast is hij ook in fitte toestand geen geweldenaar toch?
 
bruutfr
 
6
11 augustus 2020 om 14:13
Nee naar mijn mening ook zeker geen geweldenaar. Doet meerendeel op basis van inzet dan op basis van voetballend vermogen. Het is een kind van de club , ik denk dat Feyenoord hem ook zo beschouwd en misschien nog wel ergens vertrouwen heeft dat die een goede vorm te pakken krijgt. Onvoorstelbaar dat Monaco toen op de stoep stond voor Sven. Ik gun hem het allerbeste maar ik denk dat een toekomst bij Feyenoord nu nog verder weg is.
 
MGMV
 
12
11 augustus 2020 om 14:58
Onvoorstelbaar dat Monaco voor 'm op de stoep stond wil ik echt niet zeggen. Van Beek was echt wel getalenteerd (vormde onder Rutten met Kongolo bijvoorbeeld een meer dan prima duo), maar erna is het helaas nooit meer goed gekomen. Zoals we allemaal weten veel geblesseerd geraakt (en hoe die pot tegen AZ verliep) en nooit meer in goede doen geweest.
 
FcGrun050
 
9
11 augustus 2020 om 14:09
Van der Hoorn halen dan? Komt uit de provincie, Leiden, en ik denk niet dat hij helemaal Ajacied is. Wordt 28 jaar in oktober, heeft heel wat ervaring en hij kent de competitie. Heb je een snelle verdediger die ook kan opbouwen, Senesi, en een verdediger met power, want Mike is niet de snelste, net als Botteghin.
 
bruutfr
 
1
11 augustus 2020 om 14:15
Een centrum met Senesi en vd Hoorn zou wel kunnen werken , ik weet niet of ze nog bezig zijn met Ie, want die vond ik naarmate het seizoen ook stabieler worden.
 
FcGrun050
 
1
11 augustus 2020 om 14:39
Ik weet niet zeker als Ie haalbaar is. Ie heeft nog een contract voor twee jaar bij Trabzonspor en je betaalt naast zijn transfersom, ook nog zijn salaris. Mike daarentegen is transfervrij, dus dat geld wat je in de transfersom steekt, kun je mooi in zijn salaris steken + kosten van zijn zakenwaarnemer/tekengeld. Maar als je Ie goedkoop kunt krijgen, waarom niet?
 
KAWS
 
4
11 augustus 2020 om 15:00
Edgar Ié gaat sowieso niet meer terugkeren bij Feyenoord. Trabzon verlangt een transfersom voor hem en Feyenoord wilt en kan daar niet aan voldoen. V/d Hoorn vind ik een typische Van Geel-optie. Recentelijk in het nieuws gekomen dat hij transfervrij is dus moet hij maar naar Feyenoord. Ik vind het alles behalve een geweldenaar, dus zie dan liever een speler komen uit de koker van Arnesen. Stiekem hoop ik “gewoon” op Van Hecke, daarvan weten we ook dat hij op het lijstje staat van Feyenoord. Alleen zal Feyenoord vermoedelijk creatief moeten zijn om hem vast te kunnen leggen. Maar goed niemand weet dan ook wat Feyenoord exact te besteden heeft, maar hopen mag altijd. Trouwens ontzettend sneu voor Van Beek. Ben je zo lang geblesseerd geweest, mag je eindelijk weer eens en dan gebeurt er dit. Ontzettend zuur voor hem en als Feyenoord fan is het ook om gek van te worden. Ik denk eerlijk gezegd dat wij in de toekomst Van Beek ook niet meer terug zullen zien in een Feyenoord shirt. Dat is een beetje het lot van zoveel langgeblesseerden bij Feyenoord. Op een gegeven moment zal een club er ook klaar mee zijn, dit kost alleen maar veel geld en levert niks op. Van Beek heeft nog een contract tot juni 2021, dus ik verwacht ook niet dat deze verlengd gaat worden. Nou moet ik ook zeggen dat ik het vrij fanatiek vond dat men in Van Beek een ideale stand in zag voor Botteghin. Iemand die terug komt van een zware blessure, die niet heeft gespeeld moet je rustig brengen of lekker verhuren. Dus eigenlijk ben ik l (en dat klinkt misschien een beetje hard) stiekem best een beetje blij dat dit is gebeurt want nu moet Feyenoord er echt iets aan gaan doen. Hopen dat er een adequate opvolger komt!
 
FcGrun050
 
0
11 augustus 2020 om 15:33
Maar ja, als ik het zo lees, dan moet Van Hecke ook rond de 3/3,5 miljoen kosten. Daarnaast heeft hij maar 16 wedstrijden op het hoogste niveau, en ook heeft hij goed gespeeld tegen PSV en AZ, denk ik dat dat niet gelijk een graadmeter hoeft te zijn dat hij het goed zal doen bij Feyenoord. Ik vind het een lastige aankoop om zoveel geld tegenaan te gooien, want dan zal ik toch voor Knoester gaan die nu een seizoen heeft opzitten bij Heracles en ook wel goed deed. Hij kent overigens de club. Met Van der Hoorn heb je een sterke verdediger, kopsterk en hij kan wel tegen alle aanvallers op in de Eredivisie nu hij tijd heeft doorgebracht in Wales. Daar kwam hij elke wedstrijd sterke spitsen tegen. En dan kun je langzaam Ramon Hendriks laten doorstromen naar het eerste, wat geen onaardig verdedigende talent is, tenminste op basis van de wedstrijden van de Nederlandse jeugdelftallen.
 
repuiztav
 
33
11 augustus 2020 om 13:55
Gewoon erg sneu voor Van Beek. Je kan iets van zijn voetbalkwaliteiten vinden, maar dit gun je niemand. Is vanaf 2015 elk jaar geblesseerd geweest. Ik vraag me dan ook af of zijn lichaam wel geschikt is voor topsport.
 
MGMV
 
2
11 augustus 2020 om 14:53
Eens, ongelooflijk treurig voor 'm en ik hoop dat hij hier wederom uit weet te komen. Mentaal ijzersterk gebleken, maar ook dit is weer een enorme klap. Hopelijk weet hij ooit nog z'n carriere een nieuwe boost te geven.
 
stengun
 
2
11 augustus 2020 om 13:57
Onwijs sneu voor deze jongen met name! Of je hem gaat missen als voetballer laat ik hierbij graag in het midden.maar voor het 3e jaar op rij eigenlijk al na 5 min voetbal het seizoen zien eindigen met een zware blessure is toch wel erg heftig!deze jongen lijkt hiermee gewoon niet gebouwd te zijn voor top-sport... hoe pijnlijk dat ook is.
 
Benayoun_
 
3
11 augustus 2020 om 14:04
Ontzettend vervelend voor van Beek dat dit hem nu overkomt. Ik wens hem een goed herstel toe, en hopelijk is hem in de toekomst een langere tijd gegund om in vorm te raken.
 
El Fenomeno
 
2
11 augustus 2020 om 14:13
Alweer de tweede, lange blessure voordat het seizoen begonnen is. Jorgensen zal er straks ook wel weer langdurig uit liggen.
 
repuiztav
 
10
11 augustus 2020 om 14:19
En daarna.... Haps? Dat ligt wel in de lijn der verwachting.
 
 
1
11 augustus 2020 om 14:22
Dit was toch de natuurlijke opvolger van De Vrij. Had hem wel een leuk carrierepad voorspelt. Het lijkt er op dat hij de Eredivisie niet zal ontstijgen, maar daar is helemaal niks mis mee. Gewoon blijven strijden gozer..
 
VIvoetbal
 
0
11 augustus 2020 om 14:33
Knap dat hij de tweede helft toch nog 79 minuten heeft gespeeld ;-) On: sneu voor die jongen.
 
Leicester
 
0
11 augustus 2020 om 14:49
Heel triest voor die jongen. Helaas veel pech of een lichaam dat niet geschikt voor topsport. Menselijk drama maar wel de harde realiteit van topsporr
 
PaulR_1982
 
6
11 augustus 2020 om 14:57
Klinkt hard, maar deze jongen kan gewoon beter stoppen met topsport. Zijn lichaam is schijnbaar niet geschikt voor het sporten op topniveau. Uiteraard gun je dit niemand, maar iedere keer terugvechten en dan weer een nieuwe blessure oplopen, dan moet je op een bepaald moment realistisch naar de situatie kijken.
 
Westend
 
3
11 augustus 2020 om 15:41
Nou ja, al met al verdient hij met geblesseerd op de bank zitten wel iets meer dan elke andere carrierestap. Als ik hem was, zou ik ook gewoon door modderen.
 
PaulR_1982
 
0
11 augustus 2020 om 16:27
Ja, dat is natuurlijk lekker makkelijk verdienen, tot zijn contract bij Feyenoord af loopt en geen enkele andere voetbalclub in zee gaat met een speler die de afgelopen 4 jaar nog geen 10 wedstrijden heeft kunnen spelen vanwege blessures
 
Westend
 
0
12 augustus 2020 om 08:37
Pas als niemand anders je wil, zou ik pas stoppen dan
 
Benzehmang
 
2
11 augustus 2020 om 15:51
Ik snap je. Zijn motoriek vond k altijd al beetje ongewoon. Zo’n gebogen rug en extreem lange stelten haha. Het is hem gegund. Nooit iets slechts persoonlijk over hem gelezen. Dan gun je dit hem echt niet.
 
Benzehmang
 
3
11 augustus 2020 om 15:50
Als Ajacied zijnde hoop ik dat ie gauw herstelt. Op naar 7 eigen doelpunten. Geintje, het zit die jongen niet mee. Hij en haps hebben echt vaak iets. Wel fijn dat je nooit iets slechts leest over z’n instelling. Maakt t wel extra frustrerend misschien voor hemzelf. Leven voor je sport en toch keer op keer zo’n domper.
 
xantos88
 
1
11 augustus 2020 om 17:04
Gezien zijn voetbalkwaliteiten zal een Feyenoorder hier niet rauwig om zijn. Deze speler begon ontzettend leuk maar lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Heel sneu, dit gun je hem natuurlijk niet