Sydney van Hooijdonk: 'Een club als Crystal Palace lijkt me ook prachtig'
Zondag, 25 oktober 2020 om 13:00

Edson Álvarez, Reza Ghoochannejhad, Sydney van Hooijdonk, Sean Klaiber en Teun Koopmeiners maken kans op de titel Fashion Player 2020, dus een van hen mag zich straks de best geklede voetballer van de Nederlandse velden noemen. In deze vijfdelige reeks laat Voetbalzone als officiële mediapartner van de Fashion Player Award 2020 steeds een van de genomineerden aan het woord. In aflevering 1 gaat de aandacht uit naar Van Hooijdonk. Hij was in zijn beginjaren als prof vooral het zoontje van, maar schiet dit seizoen met scherp bij NAC Breda en weet ook buiten de lijnen op te vallen bij de jury van Life After Football.

Door Thijs Verhaar en Justus Dingemanse

"Dat zag ik niet aankomen, maar ik vind het wel heel leuk. Voetballers worden vaak ijdel genoemd en ik ben het ook wel een beetje, dus deze nominatie is mooi", lacht de twintigjarige spits, die zijn stijl omschrijft als een mix van twee stromingen. "Aan de ene kant houd ik heel erg van de classy stijl van Sergio Ramos en Xabi Alonso. Als je zulke mannen in een mooi pak ziet staan, straalt dat zoveel klasse uit. Zo zou ik er ook wel uit willen zien als ik in de dertig ben", aldus Van Hooijdonk. "Maar aan de andere kant zoek ik het ook wel in de Paul Pogba-hoek. Ik ben niet zo erg over de top als hij, maar ik kan die oversized accessoires wel heel mooi vinden. Je ziet eigenlijk van alles als je mijn kasten open trekt."

De spits noemt uiterlijke verzorging belangrijk en zou van alle Nederlandse voetballer het liefst een make-over geven aan oud-ploeggenoot Jan Paul van Hecke. "Het is niet dat hij iets fout doet ofzo, maar het is wel heel saai en degelijk. Zelf houd ik meer van risico's", vertelt de aanvaller van NAC Breda, die van zijn huidige teammaten van NAC het liefst met routinier Lex Immers zou praten over een restyling. "Ik vind in ieder geval dat ik er goed uit moet zien, omdat je als voetballer toch een voorbeeldfunctie hebt. Ook op dat gebied keek ik zelf ook naar mijn idolen, dus probeerde ik als kleine jongen altijd kleren te zoeken die leken op wat Cristiano Ronaldo droeg. Hij is zeker een voorbeeld voor mij, al draag ik nu geen boxer van hem, haha."