Tagliafico: 'Ik kon naar Duitsland en Real Betis, maar Ajax is Ajax'
Donderdag, 4 januari 2018 om 06:37

In de zoektocht naar een linksback is Ajax uitgekomen bij Nicolás Tagliafico. Woensdagavond maakte Independiente het nieuws bekend. Tagliafico neemt via een filmpje op Twitter afscheid van de fans. De club bedankt Tagliafico en schrijft erbij dat 'Ajax goud in handen heeft'. Ajax heeft de komst van de back nog niet aangekondigd.

"Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen", vertelt de 25-jarige Tagliafico donderdag in gesprek met De Telegraaf. "Na de medische keuring teken ik een contract voor 4,5 jaar." Met de transfer van de enkelvoudig international is naar verluidt een bedrag van circa 4,5 miljoen euro gemoeid. Independiente heeft daarbij een doorverkooppercentage bedongen.

Zaakwaarnemer Ricardo Schlieper laat weten dat zijn cliënt, die over een Italiaans paspoort beschikt, ook eventueel centraal achterin kan spelen. "Nicolas is offensief ingesteld, snel en fysiek ongelooflijk sterk. Van de 112 wedstrijden die Independiente sinds Nicolas' komst van Banfield speelde, miste hij er maar twee." Ajax zat al geruime tijd om een linksback verlegen. Blessures van Max Wöber, Nick Viergever en Daley Sinkgraven maakten deze winterse versterking noodzakelijk.

Ajax troefde een aantal grotere en rijkere clubs af. "Ik kon naar Duitsland en Real Betis, maar Ajax is Ajax", vertelt Tagliafico. "In Argentinië heeft de club een goede naam." Schlieper: "Ajax behoort tot de tien, twaalf grootste clubs van Europa." Tagliafico kwam eerder in zijn vaderland uit voor Banfield. In het seizoen 2012/13 werd hij verhuurd aan het Spaanse Real Murcia, maar dat was geen onverdeeld succes.

Naast het veroveren van de Nederlandse titel met zijn nieuwe club, heeft Tagliafico nog een doel. "Via Ajax hoop ik me voor het WK weer in de nationale ploeg van Argentinië te spelen." De back maakte vorig jaar zomer tegen Brazilië zijn debuut. Schlieper: "Ik denk dat Ajax de goede keus is om de bondscoach te overtuigen."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
0
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (64)

 
Voetbal4fun
 
7
4 januari 2018 om 08:51
Je kunt het ook anders stellen. Met beperkte middelen en de concurrentie doet Ajax het toch best aardig. Tuurlijk frustreer ik me ook wel eens aan bepaalde zaken maar jij schets wel een beetje een vertekend beeld. We hebben in Nederland simpelweg geen hoog aangeschreven competitie geen fijn voetbal klimaat minder financiele mogelijkheden. We kunnen minder salaris bieden dan een club uit bijv. Engeland. En ondanks dat haalt Ajax vaak mooie resultaten tegen clubs die op papier vele malen hoger staan aangeschreven. Jammer dat Ajax zelf geen europees voetbal speelt dit jaar. Enige wat ik overigens hoop is dat deze generatie snel kampioen mag worden voor hun vriend Nouri 34.
 
blackpool
 
49
4 januari 2018 om 07:26
Tot de 10-12 grootste clubs van Europa behoort Ajax toch echt niet meer. Historisch gezien nog wel. Belangrijke aankoop. Het is al 2 seizoenen lang aanmodderen op de linksback positie.
 
4fRedondo
 
20
4 januari 2018 om 07:46
Ajax troefde een aantal grotere en rijkere clubs af. "Ik kon naar Duitsland en Real Betis, maar Ajax is Ajax", vertelt Tagliafico. Schlieper: "Ajax behoort tot de tien, twaalf grootste clubs van Europa." Welke grotere en rijkere clubs troefde Ajax dan af? Dat kan dan alleen Bayern München zijn geweest. Misschien Dortmund nog? M.a.w. het typische perspraatje om de nieuwe fans alvast te pleasen. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen?
 
DeDonnie
 
65
4 januari 2018 om 07:55
Er staat toch nergens dat Ajax andere nog grotere clubs aftroefde?? Er staat alleen dat Ajax andere clubs uit Duitsland en real Betis aftroefd.
 
oxxis
 
6
4 januari 2018 om 07:57
Dortmund zou inderdaad interesse hebben gehad, maar in hoeverre dat concreet was geen idee.
 
DeDonnie
 
3
4 januari 2018 om 07:59
Ik zie het nu ook staan dat Ajax grotere en rijkere clubs aftroefd. Het is nog vroeg... Echter is het geen citaat dus vraag me wel af waar deze informatie dan vandaan komt. Blijkbaar Dortmund dus...
 
Robsch@
 
17
4 januari 2018 om 08:27
Sevilla had ik ook gelezen trouwens.. maargoed lekker belangrijk bij welke clubs hij allemaal op een lijstje heeft gestaan. Hij gaat naar Ajax in ieder geval. Ook spelers die grote clubs willen hebben kunnen floppen
 
janmessi
 
2
4 januari 2018 om 09:37
Probleem is dat Dortmund hem geen basisplek kan garanderen,en Ajax wel Die basisplek heeft hij nodig om hopelijk straks met Argentinie naar het WK te kunnen. Hij komt dus naar Ajax om een plek op het WK te kunnen bemachtigen. Als er geen Wk zou zijn had ie wellicht voor Dortmund of Sevilla gekozen,waar spelers gewoon structureel meer verdienen dan bij Ajax.
 
Busi
 
4
4 januari 2018 om 11:21
Alsof er geen andere rijkere clubs zijn in Duitsland haha. Ga je mond spoelen en doe eerst onderzoek.
 
DennisSevilla
 
2
4 januari 2018 om 12:31
Sevilla heeft G. Arana al enige tijd gecontracteerd. Daarnaast staat Escudero nog onder contrackt en heeft het de beschikking over Carole. Dus nee Sevilla had geen interesse.
 
DatisSjakie
 
30
4 januari 2018 om 09:44
Naja, jullie zijn regerend Europa Cup Finalist, dus er valt wel wat voor te zeggen. plus historisch gezien idd een van de meest succesvolle ooit. Maar ik snap wat je bedoelt, het is lastig voor jullie en Nederlandse clubs in het algemeen om op te boksen tegen het grote geld. Maar ook al zijn zelfs clubs als Everton veel rijker inmiddels, voor mij persoonlijk zullen namen als Anderlecht, Benfica, Celtic of Ajax altijd groter blijven. Denk dan ook dat ze daar vooral op doelen. ON: Wel een goede zet deze speler voor een relatief zacht prijsje. Denk dat ze daar nog wel plezier aan gaan beleven.
 
Toetertje
 
0
4 januari 2018 om 11:38
Wel langer dan 2 seizoenen. Maxwell was onze laatste goede échte linksback. Ook is Daley Blind te noemen, maar die is in mijn ogen vele malen beter op het middenveld.
 
holala
 
21
4 januari 2018 om 07:43
Zal me benieuwen hoe hij speelt. Maar minder dan wat er nu op LB staat kan denk ik niet naar Ajax's maatstaven. Is dat wel goed Nederlands? Maak niet uit. Ik gun hem het allerbeste en verwacht eigenlijk ook wel dat hij zal slagen bij Ajax. Maar hoe zit dat nu dan met die RB uit Colombia? Daar hoor je ook weinig van. Veltman doet het ook beter dan menigeen zegt alhoewel ik totaal geen fan van hem ben. Ik ben trouwens helemaal geen fan van Ajax. Internationaal natuurlijk wel.
 
RyanBabel8
 
2
4 januari 2018 om 09:39
Nou mooi dat Ajax andere ploegen heeft weten af te troeven, maar dit zegt nog helemaal niets. Vanaf maandag kan hij het gaan laten zien en hopelijk is het de gewenste aanwinst. Ik vraag me wel af in hoeverre Ten Hag nog is betrokken bij deze transfer. We gaan het verder wel allemaal zien en ik hoop op het beste. Wat betreft de RB uit Colombia, die maakt voornamelijk zijn minuten in Jong Ajax. Doet het redelijk, maar Keizer stelde Zeefuik recentelijk nog boven hem. Ik denk gezien Zeefuik prestaties dat hij daar weinig last meer van heeft, die was gewoon verschrikkelijk slecht. Of hij Veltman kan vervangen? Dat denk ik vooralsnog niet. Laat hem nog maar in Jong spelen en aan het eind van het seizoen de balans opmaken.
 
zsvAJAX
 
137
4 januari 2018 om 08:06
Welkom Tagliafico bij de mooiste en grootste club van NL!
 
barryballs
 
50
4 januari 2018 om 08:45
Alleen wel een van de minst sfeervolle stadions...
 
blackpool
 
66
4 januari 2018 om 09:13
Een stadion maakt geen sfeer.. dat doen de fans. Vreemd is wel dat als ik buitenlandse fans spreek bij Europese duels of interlands dat die De Arena allemaal geweldig vinden. En dat terwijl in Nederland De Arena echt een stempel heeft..
 
 
33
4 januari 2018 om 09:20
En terecht. Ik heb in nederland veel stadions gezien en die in Amsterdam is wel 1 van mijn minst favoriete.
 
tubes
 
146
4 januari 2018 om 09:26
Alsof supporters die iets tegen Ajax hebben objectief zijn.
 
blackpool
 
16
4 januari 2018 om 09:34
Ik spreek geen buitenlandse fans van Ajax.. ik bedoel fans van de tegenstander van Ajax tijdens Europese duels.
 
Piranha
 
2
4 januari 2018 om 10:12
Welkom bij de top 10 van Europa Op basis van de geschiedenis klopt het ook wel, alleen momenteel niet echt. Wel mooi dat hij de geschiedenis meeneemt want het blijft toch een absoluut juweel voor het Europese voetbal. Een jongen met historisch besef dus, goede leeftijd en als hij echt goed kan ballen dan zal dat Ajax verdedigend en organisatorisch een stuk op weg helpen. Nu maar hopen da ten Hag er geen zooitje van maakt met zijn zogenaamde ingenieuze spelsystemen.
 
myvision
 
16
4 januari 2018 om 10:52
@janssen en Johan Cruijff Arena-haters: blijf voortaan even uit onze mooie en steeds mooier wordende Johan Cruijff Arena. Het is het enige moderne Nederlandse stadion met internationale allure. Nu is de Arena een exportproduct en is het bedrijf betrokken bij de bouw van stadions in de hele wereld, van Berlijn, München, Parijs, Londen, Beijing en Accra tot Zuid-Afrika, Qatar, Rusland, Marokko en Brazilië. We zouden er eens trots op zijn.
 
arsen(e)al
 
4
4 januari 2018 om 11:07
Ben nou niet bepaald trots op enkele van die laatste namen
 
SpartaAjax
 
8
4 januari 2018 om 11:21
Een van de minst sfeervolle? Noem naast de Kuip een betere! Fans zitten bij Ajax nu dicht op het veld, beleving en sfeer is stukken beter dan een paar jaar terug. Maar misschien ben jij meer van de gemoedelijke sfeer zoals bij Roda of het klapperen bij AZ?!
 
jorisdijk
 
5
4 januari 2018 om 11:34
Ajax heeft gewoon sinds jaar en dag successupporters. Die komen gewoon lekker een potje kijken en zijn niet van die bezeten fanatisten die "sfeer" maken. Ik merk het dit jaar in de kuip ook. Vorig jaar kampioen geworden en de sfeer is meteen een stuk gezapiger. Ben ik er rouwig om? Nee, naar mijn mening alleen maar prima. Ik kom voor een wedstrijd niet voor spreekkoren of vuurwerkacties of gefluit. De Arena is een prima stadion voor de supporters. Voor de club? Nee want ze hebben dat veld nog steeds niet onder controle.
 
Finalvoetbal
 
24
4 januari 2018 om 11:47
Haha wat een afgunst weer. Ajax haalt een linksback en mensen gaan het hebben over de mindere sfeer in stadions. Al hadden we Messi gehaald en speelde we in Camp Nou dan nog zouden er mensen zijn zoals Barryballs die het dan hebben over de lelijke outfits van de stewards.
 
RyanBabel8
 
3
4 januari 2018 om 12:05
De Arena is het modernste stadion in Nederland met de beste faciliteiten. Ook met behoorlijk wat kinderziektes die sfeerbepalend waren/zijn. Ik denk wel dat we vergeten hoe bijzonder het stadion is en hoe vooruitstrevend de gemeente Amsterdam en Ajax als belangrijkste huurder destijds waren. Het is geen De Meer of het Olympisch stadion, waar je veel dichter op het veld zat en waar veel minder toeschouwers waren. Ik vind dat de sfeer in de Arena steeds beter wordt, maar eerlijk is eerlijk een groot gedeelte in de Arena lijkt meer op bioscooppubliek en die veren pas op bij succes. De verwachtingen liggen gewoon heel hoog, of beter gezegd: ze eisen gewoon meer. Maar de stempel zoals ze die ooit hebben gekregen is voor nu niet meer van toepassing. Alles is al stukken beter.
 
MartinFrey
 
1
4 januari 2018 om 14:00
Dan ga je toch lekker bij vvv op de tribune zitten ??
 
Spandoek
 
0
4 januari 2018 om 18:37
Spartaajax, sfeer bij AZ is ook sterk verbeterd hoor. De klappers hebben ze al 2 seizoenen niet meer geloof ik. Vice Sports had laatst een leuk interview met een paar van die gasten. Verder zijn heel veel dingen ook subjectief en een kwestie van smaak en zit het veelal verweven met het karakter van een club wat bepaalt hoe de sfeer in een stadion is.
 
barryballs
 
9
4 januari 2018 om 08:27
Hoppa!!! lekker hoor, over paar jaar samen met de Ligt in de verdediging van Barca spelen!!!
 
Capis
 
9
4 januari 2018 om 08:36
@barry: Nou laten we hopend at hij voorlopig even lekker in NL blijft. Plus is toch "al" 25 dus een echte mega transfer zie ik hem niet snel meer maken. Wat ook niet erg is, want Ajax heeft nu al een paar jaar steeds net niks op de LB positie. Zou mooi zijn als deze jongen dit gat kan opvullen!
 
Robsch@
 
2
4 januari 2018 om 10:26
Mwa kan nog best toch.. misschien doet hij het wel 2 jaar geweldig volgens mij zit hij dan op zn top juist qua leeftijd
 
Capis
 
2
4 januari 2018 om 10:38
@robsch: Ja daarom dan zit hij aan de top. en de stap tegenwoordig vanaf Nederland naar de echte wereld top is te groot gebleken. Dan zou hij nog een tussen stap moeten hebben. Maaaaaar alles zou kunnen in principe
 
barryballs
 
1
4 januari 2018 om 18:31
Was ook cynisch bedoelt haha gezien mijn reactie opdat artikel over de jong ooit bij barca/real :P
 
Jows
 
8
4 januari 2018 om 08:50
Erg benieuwd hoe deze jongen het gaat doen en of hij bijvoorbeeld nog aanpassingsproblemen heeft. Qua naam hoort Ajax nog steeds bij de 10/12 beste clubs ter wereld. Zeker als je kijkt naar de prijzen. Qua prestaties van de laatste jaren natuurlijk niet, maar dat heeft met geld te maken. Niet voor niets spelen jeugdteams van Ajax en Feyenoord hun leeftijdsgenoten van andere topclubs zoek. We zullen nu eenmaal een bijrol vervullen internationaal gezien. Toch blij dat zo'n jongen dan toch voor Ajax kiest.
 
Sammerens
 
6
4 januari 2018 om 11:33
Vreemd dat ze de UEFA Youth League niet standaard winnen dan. Nooit verder gekomen dan de kwart finale, dus het lijkt me dat jouw bewering nogal overdreven is.
 
Sanderr
 
5
4 januari 2018 om 13:05
Youth League is alleen de O19 he, dat zegt niks over de hele jeugdopleiding. Bovendien heeft Ajax in diezelfde YL ook regelmatig topclubs verslagen maar enfin. Een van de beste jeugdopleidingen ter wereld heeft Ajax nog altijd, het eerste is door de financiële kloof mijlenver van de wereldtop verwijderd helaas, maar historisch gezien nog altijd 1 van de meest succesvolle ploegen aller tijden!
 
Baardgrasmus
 
8
4 januari 2018 om 09:06
Het is in ieder geval een goedkopere linksback dan Sinkgraven. Ik ken hem niet maar verwacht dat hij het beter gaat doen dan Dijks. Dat andere clubs ook geïnteresseerd waren geloof ik best, elke speler staat wel bij een club op een lijstje ergens. Ben benieuwd of hij tegen Feyenoord al meteen debuteert.
 
janmessi
 
6
4 januari 2018 om 09:32
Ben ervan overtuigd dat Ajax met Tagliafico grote stappen kan zetten op weg naar het kampioenschap,en straks in Europa.
 
martjjnn
 
2
4 januari 2018 om 10:12
Ik wacht nog steeds op de officiële melding van Ajax zelf. Zo lang dat uitblijft is dit nog geen speler van Ajax ..(hoop van wel)
 
Danskii
 
1
4 januari 2018 om 10:52
Goede linksback als hij snel kan wennen in Nederland en aan het spel van Ajax dan moet het goed komen. Off: nu nog troupee halen als rechtsback
 
lausho
 
1
4 januari 2018 om 11:33
Ik hoop dat het snel officieel wordt, ideale aankoop, goede leeftijd en best goedkoop eigenlijk . Ajax zou alleen nog Timothy Fosu-Mensah moeten kopen voor volgend jaar, enkel kopen, niet huren. Dan heb je de selectie met verkoop van Younes en Veltman wel rond voor volgend jaar, want er moeten ook nog wat jeugdspelers doorschuiven. Mitchell Bakker als reserve LB, Mazraoui voor Rb/middenveld, Eiting moet ook de ruimte krijgen.
 
Jespaahh
 
0
4 januari 2018 om 13:03
Denk dat het voor hem ook de beste keuze is voor de rest van zijn loopbaan.