Talentvolle spits verdient contract bij Fortuna: 'Trots dat hij voor ons kiest'
Donderdag, 5 juli 2018 om 16:44

Fortuna Sittard heeft de gelederen versterkt met Áron Dobos, zo meldt de promovendus donderdagmiddag via de officiële kanalen. De achttienjarige spits trainde de afgelopen anderhalve week al mee met de Limburgers en heeft het technisch hart van de club weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Dobos heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Fortuna.

De jonge spits komt over van derdeklasser Dunaújváros, waar zijn vader Barna Dobos als trainer de scepter zwaait. Hij maakte eerder deel uit van de jeugdopleiding van MTK Boedapest en debuteerde in het seizoen 2016/17 in het profvoetbal. Technisch manager Mustafa Aztopal is tevreden met de aanwinst: "Áron is een zeer getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. We volgden hem al een tijdje. Daarin waren we echter niet alleen. We zijn dan ook trots dat hij voor ons heeft gekozen."

"Hij is een behendige, technische en intelligente speler. Hij is klein van stuk, maar zijn voetballende kwaliteiten compenseren dat met gemak. Ik weet zeker dat hij bij ons nog veel beter gaat worden dan hij nu al is. Daarom leggen we hem graag vast voor vier jaar", legt de bestuurder uit. Dobos voegt daaraan toe verguld te zijn met zijn vierjarige contract.

"Uit de verhalen van mijn medespelers weet ik dat ik terecht kom bij en club met een rijk verleden die na een moeilijke tijd weer in de lift zit. Daar wil je als speler graag onderdeel van uitmaken. Mijn belofte aan de club en de fans is dat ik élke dag en élke wedstrijd weer het maximale zal geven. Dan komen de resultaten van zelf. Het wordt een mooi seizoen, dat weet ik zeker", laat hij weten.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
PSV18
 
4
5 juli 2018 om 16:53
Een speler van een Hongaarse derdeklasser? Dat kan toch geen versterking zijn voor Fortuna..?
 
Glenn046
 
11
5 juli 2018 om 17:04
Kan ook gewoon goed gescout zijn. Het is nog een jonge speler die zich bij Fortuna kan gaan bewijzen. Dries Mertens is ook bij agovv gaan spelen en staat nou in de kwartfinale van het WK, je weet maar nooit!
 
Zwollywood FC
 
7
5 juli 2018 om 17:06
Hij heeft toch niet voor niks meegetraind? Als de staf overtuigd is geraakt in die periode dat hij meegetraind heeft en zich aan het niveau aanpast is dat helemaal prima. Fortuna heeft bovendien met Novakovich en Stokkers twee prima spitsen, dus die Hongaar is een jongen voor de toekomst. Kost geen drol. Wordt het wat, heb je goud in handen en anders kost het je niks.
 
RodyTeulings
 
0
5 juli 2018 om 17:25
Blijf het bizar vinden dat men het logisch vindt om spelers te beoordelen op hun c.v....
 
RuudH23
 
1
5 juli 2018 om 17:56
Fortuna heeft afgelopen jaren ook geen jong team gehad, en moet dit komend seizoen wel hebben ( verplichting vanuit de KNVB waarvoor ze geen dispensatie voor gekregen hebben). Hij zal vooral daar zijn minuten gaan maken.
 
Aarebei
 
0
5 juli 2018 om 17:52
Topaankoop... Wat is dit nou weer. 18 jaar ?? Haha.