'Tannane kan na afketsen van lucratieve transfer naar twee topcompetities'
Maandag, 8 maart 2021 om 08:10

Het heeft er alle schijn van dat Oussama Tannane bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van Vitesse. Voetbal International weet te melden dat er belangstelling vanuit de Duitse Bundesliga en de Italiaanse Serie A bestaat voor de 26-jarige aanvallende middenvelder. In januari ketste een lucratieve transfer naar de Verenigde Arabische Emiraten af voor Tannane.

Al Ain wilde Tannane naar het Midden-Oosten halen, maar de transfer ketste af omdat de club niet kon voldoen aan de financiële voorwaarden van Vitesse. "Het was bijna rond. Met die club was alles rond. Maar uiteindelijk ketste de overgang af. Dat was wel even een domper", zei Tannane vorige maand in gesprek met de Gelderlander. De regionale krant schreef aanvankelijk over een aanbod vanuit Spanje, maar volgens Voetbal International had Tannane een 'lucratieve overstap' naar de Verenigde Arabische Emiraten kunnen maken.

De kans lijkt klein dat Tannane komende zomer te behouden is voor Vitesse. Zijn verbintenis loopt nog door tot medio 2022, waardoor de Arnhemmers hem in principe over een aantal maanden van de hand moeten doen om hem niet in zijn laatste contractjaar te laten komen. Twee clubs uit de Bundesliga en Serie A zouden Tannane momenteel nadrukkelijk in de gaten houden. De Gelderlander meldde eerder dat 'tal van clubs', vanuit Frankrijk en Spanje tot Duitsland, Rusland en het Midden-Oosten, hem in de gaten houden.

Tannane speelde eerder buiten de landsgrenzen voor Saint-Étienne en Las Palmas, waarna FC Utrecht hem in eerste instantie op huurbasis terughaalde naar Nederland. Vervolgens pikte Vitesse hem in de zomer van 2019 op en de Arnhemmers namen hem een jaar later definitief over van Saint-Étienne. Tannane was dit seizoen in 26 wedstrijden voor Vitesse goed voor 6 doelpunten en 9 assists.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
18
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Kakadu
 
49
8 maart 2021 om 08:31
Tsja, dat was ook het plan natuurlijk, twee jaar knallen en dan verkopen. Nu het dan bijna zover is, begint het toch een beetje pijn te doen. Heerlijke voetballer, eindelijk weer een rasartiest in Arnhem. Het is hem gegund, laat er dan maar een vet bedrag tegenover staan!
 
rubentje13
 
6
8 maart 2021 om 10:45
Wat hoopt Vitesse ervoor te krijgen?
 
Kakadu
 
2
8 maart 2021 om 12:43
Geen flauw idee, Ruben. Maar ik denk voor een Bazoer zo'n 8, Tannane iets minder?
 
rubentje13
 
1
8 maart 2021 om 13:55
zouden prachtige bedragen zijn voor vitesse, kan me niet herinneren (of en) wanneer vitesse zulke bedragen ontvangen heeft .kan je je selectie een mooie boost mee geven.
 
NUFC_U2
 
6
8 maart 2021 om 10:46
Helemaal mee eens. Samen met Bazoer haalden we spelers met klasse én een gebruiksaanwijzing. Er is de afgelopen 2 seizoenen wel wat gebeurd, maar hun klasse blijft zegevieren. Ze Vitesse weer kleur gegeven. We gaan ongetwijfeld 2 mooie transfersommen krijgen, waarmee Spors de markt op kan. Hoe dan ook missie geslaagd: Vitesse punten en transfersommen en Tannane/bazoer speeltijd, plezier én een mooie transfer!
 
Kakadu
 
3
8 maart 2021 om 12:48
Met alle respect voor de huis-, tuin- en keukenvoetballers als Bruns, maar dit zijn natuurlijk wel jongens waarvoor je voetbal wil kijken. Ik hoop dat ze een verstandige keuze maken en ons een hoop geld opleveren, die Spors slim kan investeren. Een Harroui zou best een leuke vervanger van Tannane zijn. Voor Bazoer moet wel iets terug, al is Cornelisse een prima vervanger op termijn. Wellicht kan Rasmussen definitief worden overgenomen. Met Oroz hebben we ook een cv paraat (al kan ik hem niet inschatten). Doekhi zal ook wel een keer vertrekken, dus ook daar moet een nieuwe komen. Daarnaast is Bero ook toe aan een stap, vermoed ik. Wordt een drukke zomer, vrees ik!
 
Voetbal-Orakel
 
35
8 maart 2021 om 08:38
Nog 9 wedstrijden genieten van een prachtige voetballer. Spelers die we helaas steeds minder zullen zien. Hoe hij gisteren die vrije trappen weer perfect op het hoofd legde van Rasmussen en later ook bij Openda is pure klasse. Een stap is hem gegund, hopelijk voelt hij meer waardering in het buitenland.
 
messino
 
29
8 maart 2021 om 08:54
Bij vlagen een geniale voetballer, een smaakmaker van Vitesse. Het is te hopen dat ze er nog een mooie vergoeding aan over houden. Want een soortgelijke voetballer is lastig te vinden, zeker op de Nederlandse velden.
 
NUFC_U2
 
7
8 maart 2021 om 10:43
Idd Tannane geeft ons Vitesse wat kleur op de smoel en was een absolute smaakmaker met wat krasjes. Het wordt een lastige klus om goede vervanging voor hem en Bazoer te krijgen. Harraoui van Sparta vind ik wat dat betreft een interessante en betaalbare speler, alhoewel die meer een soort rechtsbuiten is.
 
jeron
 
12
8 maart 2021 om 09:04
Competities waar het tempo hoger ligt gaat hij compleet ondersneeuwen. Hij loopt nu al geen meter extra, omdat hij dat niet volhoud. Het is dat hij continue de tijd krijgt voor zijn acties.
 
FouadAatje
 
2
8 maart 2021 om 09:06
Duitsland zou hem goed doen denk ik
 
fcoldambt
 
11
8 maart 2021 om 09:51
Duitsland dat niveau is te hoog voor Tannane. Is nu na 80 minuten kapot en in Duitsland is het nog meer conditioneel en fysiek. Leuke voetballer voor eredivisie of de zandbak in het Midden-Oosten.
 
ErikVites
 
9
8 maart 2021 om 09:21
Naar de Serie A gaan.... Daar zitten ze er nog korter op dan in Nederland en zijn ze nog gemener in de duels ook. Dat zal niks voor hem zijn.... lekker naar midden oosten gaan en zakken vullen.Zal blij zal als hij vertrekt, erger me al maanden kapot aan hem. Zijn egoïsme en werklust zijn een doorn in het oog wat betreft het teamgevoel.Des te meer te begrijpen dat de groep nu een punt heeft gemaakt door Bazoer gisteren er niet bij de willen hebben
 
NUFC_U2
 
19
8 maart 2021 om 10:40
Ik kan me niet voorstellen dat je blij bent met een vertrek van Tannane en Bazoer. Twee mannetjes, maar ook tegelijk de raspaardjes van ons Vitesse. Dat niet alles geslikt wordt, dat heeft de spelersgroep duidelijk en mooi aangegeven. Maar de excuses van Bazoer zijn breeduit geaccepteerd en vandaag is hij er weer bij. Wat betreft Tannane hij zorgt voor creativiteit alleen soms lukt het dus niet. Ik zou hem graag in zulke wedstrijden van rechtsbuiten naar binnen zien komen (dasa dendert daar wel overheen). Hoe dan ook dit zijn de laatste serie wedstrijden voor Bazoer en Tannane voor Vitesse. Buiten de incidentjes hebben ze Vitesse veel gebracht en leveren straks een mooie transfersom op, waarmee Spors de markt op kan !
 
LW88
 
7
8 maart 2021 om 09:27
Tja moet zo'n jongen dat nou wel doen. Mislukte bij Saint-Etienne in een 'grotere' competitie. Blijf lekker bij een ploeg als Vitesse. Daar ben je de absolute ster en dragen de fans je op handen. Beland je straks bij een Mainz of Genua ben je gewoon 1 van de velen en zul je zien dat zijn 'lastige karakter' uiteindelijk hem parten speelt. Lekker bij Vitesse blijven en dan lekker cashen in het midden oosten om je financiele onafhankelijkheid bij elkaar te spelen.
 
NUFC_U2
 
1
8 maart 2021 om 10:34
Ik ben benieuwd om welke clubs het gaat. Heeft al wat mislukte avonturen gehad en is bij Vitesse gewoon op zijn plaats. Maar verlenging van het contract zit er niet in, dat is voor beide partijen duidelijk. Dus dan is een transfer aankomende zomer een logisch gevolg. Wij kunnen een goede transfersom meer dan gebruiken en Tannane kan een beter contract afsluiten en een nieuw avontuur aangaan. Kortom een goede match !
 
MrKrillin
 
4
8 maart 2021 om 10:50
@nufc Als Vitesse Europees haalt, zou handig zijn voor Tananne om bij te tekenen. In de 3e league (vanuit gaan dat Ajax beker pakt en Vitesse geen 3e wordt) liggen meer kansen voor de club om groepsfase te halen. Met een Tanane en Bazoer en in dit systeem kunnen zij mogelijk nog best leuke wedstrijden spelen. Zie ze niet naief gaan zoals Utrecht tegen semi profs uit Luxemburg. Midden Oosten is te vroeg voor een 26 jarige artiest zoals hij. Die van Ado rende ook na korte tijd weg. Het geld is goed maar sportief zonde. Voor een Labyad zou het eerder goed zijn. Heeft veel meegemaakt. Europees gespeeld, meerdere competities en komt te kort voor NL top. Nu rond de 30 ideale stap om extra geld te gaan verdienen. Eigenlijk zou Tanane in mijn ogen ideale opvolger van Berghuis zijn als die weggaat. Maar voor NL voetbal zou mooiste zijn als zulke spelers nog paar jaar bij een Vitesse kunnen blijven. Krijg je sterkere subtop in NL.
 
NUFC_U2
 
0
8 maart 2021 om 11:07
Als eerste; ik denk dat Vitesse wél de beker pakt. Maar verder is het niet reëel om te verwachten dat zowel Bazoer en Tannane gaan bijtekenen. Zij willen hogerop en naar een betere competitie. Vitesse kan ze ook geen lucratief contract aanbieden gezien de financiële situatie. Voor beide partijen is de missie geslaagd; beiden wilden weer op niveau in de Eredivisie aan voetballen toekomen en Vitesse wilde kwaliteit in de selectie met daaraan gekoppeld een transfersom over 2 jaar. Aankomende zomer gaat er wel veel gebeuren bij Vitesse, want naast de genoemde 2 willen Doekhi, Dasa en Bero ook een transfer pakken. Wat doet Pasveer (ik verwacht dat hij bijtekent) ? En dan zit je nog met de gehuurde spelers (openda, Rasmussen en Broja).
 
Japie_Krekel
 
3
8 maart 2021 om 13:39
jammer dat hij zo duur is. ik ben nooit zo van de Eredivisieaankopen maar een speler als Tannane had ik graag bij Feyenoord gezien. hij heeft met regelmaat prachtige acties in huis en daar kijk je voor naar het voetbal