Teamgenoot pakt Balotelli aan: 'Je kan de ploeg absoluut niets verwijten!'
Zondag, 23 september 2018 om 09:26

Mario Balotelli is de laatste weken onderwerp van gesprek. De spits van de nationale ploeg van Italië kampt met overgewicht, iets wat hem veel kritiek opleverde in zijn thuisland. Ook bij zijn werkgever OGC Nice is men niet tevreden over het gebrek aan professionaliteit bij de aanvaller. Teamgenoot Dante wil dat Balotelli snel wat kilo's verliest.

Zaterdagavond verloor Nice met 1-0 van Montpellier en na afloop van de wedstrijd was Dante kritisch op het functioneren van Balotelli. "Het is tijd voor hem om op te staan", zei de 34-jarige verdediger in gesprek met onder meer Canal+. "Hij moet de leiding nemen in de aanval, hij moet leren wat verantwoordelijkheid te nemen."

"Hij is niet in een geweldige fysieke vorm, dat weten we allemaal. Het is aan hem om te werken, te trainen en zijn fitheid te verbeteren. Hij moet nu controle over de situatie krijgen. Je kan de ploeg absoluut niets verwijten en zeggen dat wij niet het beste uit zijn kwaliteiten halen! Nee!", verdedigde de stopper zichzelf en zijn teamgenoten.

"Er waren tijden dat het team niet zo goed speelde en ik heb mijn ploeggenoten toen verdedigd. Maar we moeten altijd zelfkritisch blijven en onszelf afvragen, bij iedere stap die wij zetten, of we wel ons best doen", besluit de veteraan. Door de nipte nederlaag tegen Montpellier bivakkeert Nice momenteel op de veertiende plek in de Ligue 1.

Meer nieuws
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
0
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Tiessestein
 
9
23 september 2018 om 09:46
Die gozer leert het nooit, wat een idioot is het ook. Ben je zo bevoorrecht om profvoetballer te zijn, verkoopt je het elke zo hard.
 
Hero Kashia
 
3
23 september 2018 om 09:47
Jammer dat onze Mario het zo laat afweten. Vorig seizoen toch wel van de sterkhouders van Nice. Snoerde critici de mond met een hoop doelpunten.. Hopelijk gaat hij weer snel nadenken en z'n best doen voor z'n plek!
 
marieke90
 
0
23 september 2018 om 18:09
Mijn beeld van hem was juist,dat hij altijd afgetraind is.