Tegenvallende recensies voor Nederlander na Liverpool-debuut
Donderdag, 31 oktober 2019 om 14:00

Het officiële basisdebuut van Sepp van den Berg bij Liverpool ging niet onopgemerkt voorbij, want the Reds speelden woensdagavond in de vierde ronde van de EFL Cup met 5-5 gelijk tegen Arsenal. Liverpool plaatste zich voor de kwartfinale door de strafschoppen beter te nemen (5-4). Van den Berg krijgt een dag na het doelpuntenspektakel op Anfield nogal wat kritiek te verwerken in de Engelse media, terwijl ook enkele supporterssites niet mild zijn in hun oordeel.

The Telegraph wijst erop dat Liverpool afgelopen zomer Bayern München aftroefde in de strijd om de handtekening van Van den Berg. De pas zeventienjarige verdediger heeft afgaande op de kraker tegen Arsenal nog een hoop te leren. "Hier en daar oogde hij kwetsbaar door de beweging en constante pressing van Gabriel Martinelli. Omdat Van den Berg ooit als vleugelaanvaller begon, is hij sneller dan de meeste centrale verdedigers. Het was niet overtuigend wat hij liet zien tegen Arsenal, maar het is nog te vroeg om nu al een oordeel te vellen. Elke verdediger speelt namelijk beter met Virgil van Dijk naast zich." Van den Berg speelde woensdagavond met Joe Gomez naast zich in het hart van de Liverpool-defensie.

Ook supporterswebsite Rush the Kop zag Van den Berg falen bij enkele doelpunten van Arsenal. De centrumverdediger krijgt dan ook een 4,5 als rapportcijfer. "De soms statische verdediger uit Nederland was betrokken bij de 1-1 van Lucas Torreira. De tweede helft was nog moeilijk voor de teenager, die duidelijk moeite had om het hoge tempo van de wedstrijd bij te benen. Hij zal ongetwijfeld betere avonden gaan beleven in het shirt van Liverpool. Kop omhoog, jongen."

Anfield Index komt niet verder dan een 5 voor Van den Berg, een cijfer dat ook wordt gegeven door Read Liverpool FC. Laatstgenoemde supportersorgaan benadrukt echter dat debuteren op Anfield voor elke speler een moeilijke opdracht is. "Het was zijn eerste officiële wedstrijd voor Liverpool en hij maakte een behoorlijk nerveuze indruk. Zijn passing was vaak onnauwkeurig en in verdedigend opzicht had hij het een stuk beter kunnen doen." Liverpool staat zaterdag tegenover Aston Villa en normaal gesproken vormen Van Dijk en Joël Matip dan weer het hart van de verdediging van de Premier League-koploper.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Keijenborg
 
28
31 oktober 2019 om 14:21
Ga er maar aan staan, als 17 jarige op een volgepakt Anfield je basisdebuut maken. Het was sowieso een krankzinnige wedstrijd waar bij beide partijen meer verkeerd ging dan goed. Hij heeft het redelijk gedaan gisteren. Absoluut niet foutloos, maar dat was niemand en van een debutant van zijn kaliber hoef je dat ook niet te verwachten. De eerste stap is gezet voor hem en laten we de komende 2 jaar eens afwachten waar hij terecht komt. Dagelijks trainen met wereldtoppers en Van Dijk als mentor, daar zal ie vast niet slechter van worden.
 
buitenspelval
 
6
31 oktober 2019 om 15:38
Virgil van Dijk speelde op zijn 17de nog in het beloftenelftal van Willem II. Zelfs op zijn 19de was hij nog een doorgeschoten tiener bij Groningen, die af en toe madeliefjes in het gras leek te zoeken. Het lijkt me inderdaad nog niet zover voor Sepp van den Berg er al helemaal klaar voor is om in Liverpool te schitteren op die leeftijd. Een talent is hij zeker en met zijn lengte een perfecte cv. Die jongen komt er wel, of het bij Liverpool zal zijn is nog de vraag, maar de club heeft hem niet voor niets gehaald en Klopp geeft me niet voor niets speeltijd om te zien hoever hij is.
 
VaLeN79
 
4
31 oktober 2019 om 16:05
Je hebt een punt, het is niet zomaar iets. Maar dagelijks trainen levert niet zo heel veel op. Dat lees ik telkens en is echt onzin. Daar kunnen veel Engelandgangers wel van getuigen... gezien het feit dat er 3x per week zo'n beetje gespeeld word, met het reizen er nog bij, kun je de trainingen zien als tactische hersteltrainingen.rekik, Bruma, Chong en nog zoveel spelen op latere leeftijd nog steeds als een pupil zonder tactisch benul omdat ze te weinig wedstrijden speelden waar druk op zat in de jaren dat er om gaat veel te spelen. Dat is de reden waarom in Nederland zoveel talent doorbreekt, hier krijgen ze, ook noodgedwongen wel de kans om op het hoogste niveau onder druk te spelen.
 
DMS
 
15
31 oktober 2019 om 14:25
Als je er 5 om je oren krijgt dan ben je als verdediger altijd wel ergens bij betrokken. Natuurlijk zag hij er hier en daar niet helemaal goed uit maar ik zag ook enkele goede ingrepen van hem en hij stond regelmatig zijn mannetje. Als er een iets meer ervaren verdediging + doelman had gestaan dan was hij wellicht ook beter gecoacht en minder in deze situaties terecht gekomen.
 
Sonnyfloyd
 
1
31 oktober 2019 om 14:45
Gewoon een goede beoordeling, oke hij is jong en onervaren maar daarom hebben ze hem gehaald omdat ze potentie in hem zien en ook daarom is ie gisteren samen met nog wat ander net basisspelers opgesteld om z’n kans te grijpen en het te laten zien. Hij heeft dat duidelijk niet gedaan tenminste op basis van gisteren niet.
 
FR-LFCDirk
 
8
31 oktober 2019 om 14:48
Zijn leeftijdsgenoot Hoever is al zoveel verder, maar tijd zal t leren.
 
Keijenborg
 
7
31 oktober 2019 om 14:59
Hoever heeft het goed gedaan op de rechtsback positie, dus niet helemaal te vergelijken met Van den Berg. Daarnaast staat Hoever op dit moment te stuntelen in Brazilië. Maar ben het met je eens dat hij het goed gedaan heeft in de wedstrijden die hij kreeg bij Liverpool.
 
FR-LFCDirk
 
5
31 oktober 2019 om 15:33
Hoever heeft bij ons ook al een paar keer CV gestaan in een oefen/beker pot en deed het toen beter dan Sepp.
 
buitenspelval
 
6
31 oktober 2019 om 15:43
Hoever speelde tot nu toe op de WK onder17 niet bepaald overtuigend tegen Japan en Senegal. Hij verspeelde veel de bal, liep zich constant vast en maakte tactisch vaak de verkeerde keuzes. Daarnaast is het fysiek een lichtgewicht, dat voorlopig op dat vlak nog zwaar te kort komt voor de BPL.
 
Hombre_Guapo
 
1
31 oktober 2019 om 18:31
De jongen is 17 kom op zeg in zo’n wedstrijd en ook nog eens met een elftal dat niet ingespeeld is.