Tegenvaller voor Ajax: basisspeler ontbreekt tijdens cruciaal duel in Napels
Dinsdag, 11 oktober 2022 om 13:43

Alfred Schreuder kan tijdens het belangrijke Champions League-duel met Napoli geen beroep doen op Devyne Rensch, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De negentienjarige rechtsback kampt met een blessure en is achtergebleven in Amsterdam. Waar Jorge Sánchez de thuiswedstrijd tegen Napoli (1-6 nederlaag) moest laten schieten, is de Mexicaan inmiddels weer terug in de Europese selectie van Ajax.

Schreuder heeft aanvoerder Dusan Tadic wel meegenomen naar Napels. De 33-jarige Serviër kreeg tijdens de ontluisterende nederlaag in de Johan Cruijff ArenA twee keer geel en is dus geschorst, maar reist wel af naar Italië om het team te ondersteunen. Naast Rensch is ook Ahmetcan Kaplan niet aanwezig in de selectie vanwege zijn knieblessure. In totaal neemt Schreuder 23 spelers mee naar het Stadio Diego Armando Maradona.

Rensch werd in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (2-4 winst) na ruim zeventig minuten gewisseld. Het jeugdproduct is sinds het vertrek van Noussair Mazraoui naar Bayern München afgelopen zomer de eerste optie voor Schreuder op de rechtsbackpositie bij Ajax. Vorige week ging de documentaire 'Parels van Amsterdam' in première, waarin Rensch samen met Ryan Gravenberch en Jurriën Timber de hoofdrol vertolkt. Mogelijk vervangt laatstgenoemde hem tegen Napoli.

Ook Sánchez is een optie als vervanger van Rensch. De 24-jarige Mexicaan kwam deze zomer voor vijf miljoen euro over van Club América en kwam tot dusver tot vijf officiële wedstrijden voor Ajax. Youri Regeer is eveneens mee naar Italië. De negentienjarige Haarlemmer werd door Erik ten Hag in het afgelopen seizoen een aantal keer gebruikt als rechtsback, al lijkt hij tegen Napoli niet de meest logische optie voor Schreuder.

Meer nieuws
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
0
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
32
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (103)

 
PlayFair
 
16
11 oktober 2022 om 13:47
Maakt niet uit, ajax gaat weer verliezen. Helaas, want ik ben ajacied, maar het is niet anders.
 
PantelicFC
 
65
11 oktober 2022 om 13:57
Dat Rensch er niet bij is scheelt in ieder geval wel een stuk, bizar matige speler.
 
FCVoetbal23
 
47
11 oktober 2022 om 14:02
Persoonlijk vindt ik Rensch op zijn foutje tegen AZ na gewoon een prima seizoen spelen. Voor mijn gevoel praat iedereen elkaar een beetje na over hem. Ik opende de app en ik dacht even dat Blind de wedstrijd zou moeten missen ??
 
Pelletje
 
15
11 oktober 2022 om 14:06
Prima… Ik denk dat je gewoon je heel snel tevreden bent. Hij kan van alles een beetje, maar is nergens echt goed in.
 
mvbfan
 
20
11 oktober 2022 om 14:13
Rensch prima seizoen spelen? Ik kan mn ogen niet geloven! Hij maakt fout op fout. Staat veels te hoog, is vaak veels te laat terug bij balverlies en hoevaak hij eruit wordt gespeeld is niet normaal meer.
 
 
2
11 oktober 2022 om 14:32
Als je hem met vorig jaar vergelijkt is het zeker prima, echter is het wel de vraag of Rensch het niveau heeft dat je bij Ajax na zou willen streven. Hij is natuurlijk nog jong, maar hij maakt nu ook niet een echt goede indruk. Gelukkig voor Ajax maakt hij wel minder fouten, maar voegt erg weinig toe aan het spel van Ajax.
 
FCVoetbal23
 
8
11 oktober 2022 om 14:44
@mvbfan Rensch speelt gewoon prima. Jij vindt hem te hoog spelen, Mazraoui deed niet anders en Blind ook niet anders dus leik dat jij je ogen niet kan geloven maar wat je zegt slaat nergens op. Wie zegt dat het daarnaast geen opdracht is als hij het mag blijven doen? Zou graag weten wie hem keer op keer passeert want ik zie het niet hoor, ja tegen Napoli maar Gakpo ging hem bijv niet voorbij hoor… Beetje kortzichtig weer een daarmee maak je precies mijn punt. Hou alsjeblieft op met fout na fout. Tegen Napoli dit jaar en tegen AZ. Verder speelt hij gewoon prima met ruimte voor verbetering. Zijn altijd dezelfde spelers waar naar gewezen wordt en bij de lievelingetjes wordt alles verbloemd met de mantel der liefde. Ik vindt Timber de afgelopen weken ook drama, hoor je daar iemand over? Maar nee, Rensch maakt echt fout na fout. Tadic is drama, maar dat is onze leider, zoveel gepresteerd in het verleden, verkeerde positie etc.
 
Master 1
 
1
11 oktober 2022 om 15:38
Ben het me je eens. Mensen praten elkaar graag na hier op VZ. Rensch is vaak onterecht het pispaaltje, terwijl anderen (tadic, Bassey bijvoorbeeld) vaak de hand boven het hoofd wordt gehouden omdat ze zoveel voor Ajax hebben betekend (tadic) of aan het Ajax systeem moet wennen (bassey). Tadic is al weken lang rijp voor de bank en Bassey valt als dure aankoop gewoon erg tegen.
 
oigatinha
 
1
11 oktober 2022 om 17:15
Wat lees ik hier toch. Tadic is de pispal bij velen. Dat hij op rechts gezet wordt kijkt niemand naar. Nog minder dat hij ondanks alles op Gakpo na toch nog de beste statistieken heeft dit seizoen. Tadic moet niet banken, die moet op links. Verder is Rensch gewoon slecht bezig. Ben benieuwd naar Sanchez.
 
oigatinha
 
1
11 oktober 2022 om 17:17
Wat lees ik hier toch. Tadic is de pispal bij velen. Dat hij op rechts gezet wordt kijkt niemand naar. Nog minder dat hij ondanks alles op Gakpo na toch nog de beste statistieken heeft dit seizoen. Tadic moet niet banken, die moet op links. Verder is Rensch gewoon slecht bezig. Ben benieuwd naar Sanchez.
 
ManManManMan
 
29
11 oktober 2022 om 14:04
Ik hoop zelfs dat ze verliezen, weer met grote cijfers. Alles wat maar helpt om Schreuder zsm te laten vertrekken.
 
ValenciaNL
 
29
11 oktober 2022 om 14:09
@manmanmanman man man man wat ben jij negatief zeg.
 
son_goku
 
17
11 oktober 2022 om 14:10
@man. Ik hoop niet dat jij een ajax fan bent. Want mensen zoals jij kunnen we missen als kiespijn. Wat belachelijk dat jij hoopt dat ajax zal verliezen alleen maar omdat jij schreuder eruit wil hebben. Mensen vergeten snel dat ten hagh in het begin ook werd uitgekotst. Maar we willen nu allemaal dat hij terug kom naar Amsterdam. Schreuder heeft een compleet nieuw elftal en dat elftal is nog niet op elkaar ingespeeld. Dus wacht gewoon nog even tot de winterstop voordat je aan iemands stoelpoten ga zagen
 
mvbfan
 
12
11 oktober 2022 om 14:17
Manman, ik denk precies hetzelfde als jou. Dus op lange termijn. Ik hou van mn club, maar Schreuder zsm eruit is echt het beste voor Ajax. De man is Ajax onwaardig. Hij heeft geen ballen, hij heeft totaal geen zelfreflectie, wisselt veels te laat, en maakt de verkeerde keuzes. Hij heeft nog geen 1x met de beste 11 gespeeld.
 
mvbfan
 
9
11 oktober 2022 om 14:21
Son-goku, ik ben echte Ajacied en hoe pijn het ook doet is het beter dat Schreuder zsm weg gaat. Bij grote veranderingen in een organisatie moeten ze eerst flink op hun bek gaan. Feit! Ik wil ook dat Ajax met grote uitslag verliest om Schreuder zsm eruit wil hebben. Ik wil Schreuder eruit hebben omdat het beter voor Ajax is. De man is Ajax onwaardig. Jouw argument (nieuw elftal) is slecht argument. Hij doet zoveel verkeerd, dat is niet normaal. Heeft ook geen enkele zelfreflectie.
 
Master 1
 
4
11 oktober 2022 om 15:43
@manman En dan? Mogen Hamstra en Huntelaar dan op zoek naar een nieuwe trainer terwijl zij enorm hebben gefaald met de aanstelling van Schreuder? Hier hoor ik ook bijna niemand over. Naast de miskleun met Schreuder hebben ze meer dan 100 miljoen uitgegeven zonder dat er bijvoorbeeld een goede keeper in de selectie zit. Ook het terughalen van Brobbey voor 20 miljoen is onverantwoord en (op Bergwijn na) hebben de aankopen nog niet kunnen overtuigen. Kortom, Ajax moet schoon schip maken maar dient te beginnen met het vervangen van H2 door een nieuwe sterke technische man die vervolgend een trainer kan aanstellen.
 
Pelletje
 
4
11 oktober 2022 om 14:05
De blessures en het feit dat we de 1e wedstrijd 6-1 verloren hebben, geeft ons misschien een klein kansje.
 
4Ever4Ajax
 
3
11 oktober 2022 om 14:30
@playfair: Misschien als je dan even switcht als fan van club. Kan je niet even Napolitaan worden?
 
SterkeJerke
 
0
11 oktober 2022 om 14:52
Je hebt niet veel vertrouwen in je ploeg als ajacied dan. Als echte fan zou ik toch meer achter mijn club staan.
 
 
0
11 oktober 2022 om 17:08
Juist goed nieuws! Heeft het al moeilijk tegen niveau Volendam.
 
JustusMorris
 
1
11 oktober 2022 om 13:47
Timber RB, Bassey en Blind centraal, Wijndal LB? Of gewoon Sanchez erin?
 
Pasevski
 
86
11 oktober 2022 om 13:49
Liever Sanchez en dan Timber centraal toch? Blind lekker dezelfde rol als zijn vader geven, toekijkend op de bank.
 
IKEA
 
14
11 oktober 2022 om 14:02
Vader Blind heeft ooit eens met een slokje op aan mij toevertrouwd dat hij graag een vader als hemzelf had gehad, dan had hij ook nogsteeds basis Ajax gestaan.
 
psvgek95
 
13
11 oktober 2022 om 14:13
Blind wordt langzamerhand de Harry Maguire van de Nederlandse velden...
 
LeidseHood
 
20
11 oktober 2022 om 14:23
Ja bij Feyenoord PSV en Ado fans blijkbaar. Niet bij Ajacieden hoor. Geen zorgen. Natuurlijk is er kritiek, maar die is er ook op Pasveer, Rensch, Bassey, Alvarez, Taylor, Bergwijn, Tadic en Brobbey (en Schreuder). Kortom, op de hele basisselectie is zo ongeveer kritiek. En terecht ook hoor, maar echt niet a la Maguire die ook de eigen fans absoluut niet meer willen zien spelen. Ik snap eerlijk gezegd nog steeds niet waarom fans van andere clubs nou zo'n mening hebben over Blind bij Ajax. Alsof het mij als ajacied wat zou uitmaken of Mwene of Teze rechtsback moet. Of dat Savio of Bakayoko moet spelen. Kan iemand dat verklaren, waarom fans van genoemde clubs het zo graag over Blind willen hebben? Als hij bij Oranje speelt, dan snap ik het natuurlijk wel.
 
Pasevski
 
9
11 oktober 2022 om 14:33
Haha dat is het grote verschil Leidsehood. Jij behoort tot de mensen die voornamelijk hun cluppie volgen en thats it, maar er is een grote groep voetballiefhebbers die vanalles volgt en soms niet eens een favoriete club hebben. Daarbij komt dat Blind ook onomstreden bij het Nederlands elftal is, waardoor er op een Nederlands voetbalforum een vergrootglas op hem ligt. In mijn ogen is het klaar met Blind. Alleen zijn passing hield hem nog op de been, maar tegenwoordig hoort hij zelfs bij de Ajacieden met het meeste balverlies...
 
LeidseHood
 
3
11 oktober 2022 om 14:40
Ik weet niet of dat het is Pasevski. Ik kijk echt bijna alles van PSV en Feyenoord bijvoorbeeld, Eredivisie en Europees. Met best wel veel plezier zelfs. Maar ik zou niet snel de PSV of Feyenoordtopics volspammen met kritiek op hun spelers. Overigens zag ik dat wel gebeuren bij Gakpo en in mindere mate bij Bijlow. Misschien dat het dus toch aan het feit ligt dat deze spelers in Oranje spelen. Maar bij Blind valt het me echt enorm op en ik snap nog steeds niet zo goed waarom je een mening over Blind bij Ajax zou moeten hebben als je zelf fan van PSV of Feyenoord bent. If anything ben je dan toch juist blij dat Blind altijd basis staat als je hem echt zo slecht vindt?
 
4Ever4Ajax
 
2
11 oktober 2022 om 14:51
@leidsehood: Heel terechte opmerking van je hierboven over Blind. Ik weet ook niet waar dat uit voortkomt. Zal vast iets van jaloezie zijn gok ik. Ik vind wel dat het goed is om Blind een keer niet op te stellen. Niets omdat ik iets tegen hem heb (in tegendeel), maar het loopt gewoon voor geen donder. Ik wil wel eens Wijndal zien (die leek een goede chemie met Bergwijn te hebben toen hij speelde, voor wat dat kan betekenen nu) en tegen Napoli wil ik liever defensieve zekerheid met Timber en Bassey. Hoop wel dat ze minder hoog gaan staan zodat je niet in 1 tegen 1 of 1 tegen 2 komt te staan.
 
SPettersson
 
1
11 oktober 2022 om 15:18
Eens 4ever4ajax. Nu het niet loopt moet Schreuder een andere tactiek gaan toepassen. Ajax krijgt te veel goals tegen dus zal hij nu echt zekerheid moeten inbouwen. Dat kan dan met Sanchez en Wijndal op de backposities. Daarvoor zet je het blok Alvarez en Blind. Dan staat het elftal verdedigend stabiel mits de backs ook achterin blijven en mochten ze naar voren gaan dan kunnen Blind en Alvarez voor rugdekking zorgen. Dan kun je voorin nu gaan spelen met Bergwijn, Luca en Berghuis en op nummer 10 Kudus. Als je dan compact gaat staan, dan gaat Napoli je niet kapot spelen, dat kan dan niet. Zelf gok je op een snelle uitval met Bergwijn en Kudus of op een voorzet van Berghuis op de boomlange Luca.
 
psvgek95
 
3
11 oktober 2022 om 16:07
@leidsehood Neem het niet te zwaar, dit maakt het voetbal nou zo leuk! Wekelijks ging het over 'manolevje' bij vd Gijp en de heren aan tafel en waren de Psv'ers gepikeerd met 'hij kan echt wel wat...'. Nu is het Blind die over zijn top heen is en alleen goed staat tegen de mindere ploegen en mogen we er niks van vinden.
 
LeidseHood
 
0
11 oktober 2022 om 18:04
@psvgek95, fair enough, Manolev was nog wel wat erger, maar dat lag toch voornamelijk aan Gijp. Ik had nou niet het idee dat alle ajacieden massaal vonden dat Manolev een enorm slechte back was. Daar heb ik zelf in ieder geval geen actieve herinneringen aan Ik snap nog steeds niet wat Blind zo interessant maakt.
 
Pasevski
 
0
12 oktober 2022 om 08:28
Kan ik ook in komen Leidsehood! Om Feyenoord als voorbeeld te houden, zou niemand over de tweede keeper of een onomstreden grijze muis als Trauner praten. Echter, over de spitspositie hebben veel meer mensen een mening en mengen zich graag in de discussie. Waarschijnlijk zorgen extreme situaties voor meer inmenging van verschillende mensen die hun mening willen ventileren. Blind is hierbij het extreme voorbeeld, omdat een grote groep hem waardeert en een grote groep hem verafschuwd. Ook het huidige keepersprobleem bij Oranje is zo´n prachtig voorbeeld.
 
ZodzEh
 
9
11 oktober 2022 om 14:07
Blind centraal? Dan vraag je helemaal om verlies. Het duo Bassey en Timber zou ik nu ten alle tijden in tact laten, zeker Europees. Wijndal LB en Sanchez RB lijken mij de beste aanvullingen, al durf ik nu al voor 95% te stellen dat Blind erin staat voor Wijndal.
 
4Ever4Ajax
 
5
11 oktober 2022 om 14:31
Ik zou met Wijndal, Bassey, Timber en Sanchez spelen. Ja, geen Blind dus in mijn optiek.
 
Pango
 
29
11 oktober 2022 om 13:48
Zo slecht is dat nieuws niet, zou graag Sanchez willen zien. Beetje strijd hebben we zeker nodig morgen.
 
Voetballiefde
 
2
11 oktober 2022 om 13:50
Hoop dat Sanchez hetzelfde pit (en kwaliteit) brengt als Tagliafico deed. In dat geval zien we Rensch niet meer terug in de basis..
 
Kaal of kammen
 
0
11 oktober 2022 om 13:57
Dat light eraan, Nico wist z'n plek ook niet terug te pakken toen Blind er kwam te staan. Maargoed, ik hoop met je mee.
 
LeidseHood
 
3
11 oktober 2022 om 14:25
Nee maar Blind is ook wel een stuk beter dan Rensch. Blind vs. Nico was ook een tactische keuze (balbezit en passing vs diepgang en grinta). Rensch vs. Sanchez lijkt me dat minder, wat Rensch vind ik echt nergens in uitblinken op het moment (zonder dat hij nou echt dramatisch slecht is, ik vind hem gewoon net niet goed genoeg).
 
dreetje888
 
2
11 oktober 2022 om 13:48
Hè wat rot nou voor Rensch, NOT !
 
Leon Bouwhuis
 
3
11 oktober 2022 om 13:48
Geen domper
 
Pelletje
 
10
11 oktober 2022 om 13:48
Haha tegenvaller zeggen ze dan. Het wordt schreuder wel makkelijk gemaakt. Rens en Tadic horen beiden niet in de basis. Tadic zeker niet op rechts. Net zo als blind. Sanchez en Wijndal horen op de backpositie. Beiden veel feller, verdedigend beter en gaan er tevens meer overheen wat het makkelijker maakt voor de buitenspelers. Kudus en Brobbey horen uiteraard op 9 en 10. Schreuder hoort niet bij Ajax.
 
LeidseHood
 
3
11 oktober 2022 om 14:29
Hmmm deels mee eens wel. Maar Blind en Tadic horen niet basis? De afgelopen jaren is Ajax toch met vrij goed voetbal met zowel Blind als Tadic in de basis kampioen geworden (andere coach, oke). Sterker nog, de tandem op de linkerflank met Blind en Tadic was zeker Europees ook een enorm wapen, met hun balvastheid, tussen de linies spelen, pass vanuit achteruit en combinaties voorin. Jij zegt nu, beiden horen niet basis. Ik vind dat nogal wat voor de mvp van de afgelopen vier jaar. Ik ben ook kritisch op hoe ze het dit jaar doen, maar come on. Rensch ben ik met je eens. Zeker in vergelijking met Mazraoui hoort die op de bank als invaller achter een betere RB (hopelijk is dat Sanchez). Schreuder ben ik ook met je eens, die overtuigt nog niet en heeft niet het krediet van Blind en Tadic.
 
Ibi123
 
4
11 oktober 2022 om 15:15
@LeidseHood. Mensen praten elkaar gewoon graag na en het is nu populair om te zeggen dat Blind er niks van kan. Hij verkeert zeker niet in goede vorm, zoals het hele team door toedoen van Schreuder. Aanvallend (in de opbouw) en verdedigend (kwa positionering) voegt hij nog steeds meer toe dan Wijndal. Tadic hoeft gewoon niet alles 90 minuten te spelen (door te schuiven met goede alternativen zoals Kudus, Klaassen, Brobbey, Bergwijn, Berghuis, Conceicao), maar is nog steeds heel belangrijk voor Ajax als hij op links mag spelen. In Nederland wordt iedere speler boven de 25 gezien als oud en niet meer goed genoeg na een paar slechte wedstrijden
 
rayvg
 
1
11 oktober 2022 om 15:58
Wijndal haha die kan er weinig van hoor. Nu is blind ook niet best. Nico was vorig jaar al de beste back van de eredivisie zonde dat ie weg is. Tadic is trouwens nog steeds onze beste linksbuiten! Bergwijn is betaald voor rechtbuiten zet hem daar dan ook.
 
vtotheb
 
2
11 oktober 2022 om 13:49
De comments hierop zijn echt te makkelijk... Maar toch: dat geeft al meer perspectief op 4-1 dan 6-1! Beterschap wel, Rensch. Nu Daley nog een griepje en misschien zit er een gelijkspel in!
 
Zeballos
 
6
11 oktober 2022 om 13:49
Slecht nieuws voor Napoli
 
jeffreysch
 
5
11 oktober 2022 om 13:49
Lot lijkt Ajax een beetje te helpen. Tadic eerder een dissonant dan wat die afgelopen jaren was en Rensch lijkt net aan mee te komen met Ajax. Daarentegen hoor ik veel positieve geluiden over Sanchez vanuit Mexico. Snel, sterk en tweebenig, maar mist soms inzicht. Ben erg benieuwd naar hem.
 
NetAlsVroeger
 
1
11 oktober 2022 om 13:56
Ik ben benieuwd, hopelijk kan Sanchez het niveau op rechtsback omhoog tillen. Vind het spel van Rensch ook verbeterd sinds dat hij er is, misschien toch de extra druk van concurrentie. Het is echter nog steeds niet goed (genoeg). Over Sanchez las ik (vooral op het begin) juist hele gemengde verhalen, kreeg een beetje de angst dat het een tweede Magallàn zou worden… hopelijk bewijst hij het tegendeel!
 
LeidseHood
 
0
11 oktober 2022 om 14:33
@jeffrey eens mbt Rensch. Maar Tadic? Ik dacht juist: Schreuder lijkt eindelijk (!) te zien dat Tadic links moet, en nu mag hij niet spelen. Tadic op links zie ik nog steeds als een versterking, ook met zijn leiderschapskwaliteiten (alhoewel die bleek hij naast het veld ook te hebben ). Ben ook benieuwd naar Sanchez ja!
 
VLD-Oost
 
2
11 oktober 2022 om 15:06
Dusan moet wat mij betreft altijd spelen, maar nooit meer op rechts. Schreuder heeft er inmiddels bijna voor gezorgd dat ie de MVP van Eredivisie afgelopen 4 jaar heeft vermoord. Gewoon op linksbuiten zetten en verzin maar wat je met Bergwijn doet. Maar lijkt mij beste die op rechtsbuiten te zetten en zien wat hij ervan bakt op die positie. Werkelijk belachelijk hoeveel Ajacieden deze super captain nu al laten vallen. Laat hem 10 wedstrijden op links spelen, als ie dan blijkt geen waarde meer te hebben, dan okay. Al zou Dusan best eens vaker eerder naar de kant mogen. Maar, het blijkt ook dat Ajax er vaak niet beter op wordt als Tadic wordt gewisseld, dus ja... ??
 
RUTGERRR
 
0
11 oktober 2022 om 17:42
Dus dit. Tadic op links is een must. Dat hij uit vorm is prima, maar dat kan je alleen de coach aanrekenen. Die man is 4 jaar lang MVP en is inmiddels al een Ajax legende, maar Schreuder denkt dat Bergwijn beter op links kan spelen, terwijl hij roept dat Bergwijn ook op rechts kan. Ik heb niets tegen Bergwijn hoor, maar de linksbuiten positie is gewoon eigendom van Tadic zolang hij daar presteert als altijd.
 
LeidseHood
 
1
11 oktober 2022 om 18:01
Eens met jullie allebei! En Bergwijn zou met zijn snelheid en explosiviteit toch misschien iets makkelijker ook op een andere flank passen, hoop ik. Zoals jij al zegt VLD-Oost, ik vind het ook heel vreemd dat zoveel ajacieden Tadic zo snel zouden laten vallen. Kritiek op zijn spel is logisch, maar we zien toch allemaal ook dat hij niet in zijn spel komt op de rechterflank. Als hij dan op links ook niet levert, dan is er wat anders aan de hand, maar dat verwacht ik niet.
 
Homelander
 
4
11 oktober 2022 om 13:50
Als Sanchez fit genoeg is om te starten ga je er nog op vooruit ook denk ik, Rensch speelt echt een extreem matig seizoen en is eigenlijk nergens goed in. Ergerde me sowieso al kapot dat hij iedere keer ineens gewisseld moest worden na een uur als hij het lastig had en net doet alsof hij geblesseerd was.
 
Pelletje
 
2
11 oktober 2022 om 14:03
Ligt niet aan het seizoen. Rensch is gewoon pure middelmaat. Die zou bij een team uit het rechter rijtje niet eens opvallen. Kan van alles een beetje, maar is nergens echt goed in.
 
Soccerfan_1
 
0
11 oktober 2022 om 14:10
Maar sanchez heeft geen wedtrijdritme. Leuk dat hij weer fit is maar die kan je nu ook niet goed beoordelen.
 
Yoda
 
0
11 oktober 2022 om 14:15
Je kan niet goed beoordelen. Maar als Sanchez speelt, dan gaan we dat wel doen.
 
Cas1
 
7
11 oktober 2022 om 13:51
442 Brobbey en Bergwijn Berghuis,klaassen, Alvarez, Taylor/kudus Achterin bekend Veel belangrijker is Liverpool- Rangers Wint Rangers dan kan het Europees avontuur ineens voorbij zijn Wint Liverpool dan zeker geen Cl Europees voetbal is dit jaar eigenlijk alleen voor het geld. Spelers zullen na het WK opgebrand zijn of geblesseerd.
 
LeidseHood
 
3
11 oktober 2022 om 14:35
@cas1. Geen gek idee, zeker met de schorsing van Tadic. Bergwijn is volgens mij ook een echte 442 spits. Vraag me wel af of Ajax/schreuder af durven stappen van patronen die er wel zijn met 433. Want weinig spelers bij Ajax kennen 442. Is nu dan wel het moment om daar iets aan te gaan veranderen? Ik vermoed daarom dat Berghuis rechts staat, Brobbey spitta en Kudus daarachter. Dus 433 met dezelfde namen.
 
sebasjuh
 
0
11 oktober 2022 om 20:24
Daarom moet je juist door gaan want de kans op een gelukje om ver te komen is natuurlijk heel mooi dan. Het is ook niet zo dat bij Ajax allemaal internationals rondlopen die het hele WK gaan spelen.
 
Cas1
 
0
12 oktober 2022 om 12:08
Het weg zijn van de dagelijkse trainingen is al een punt, daarnaast is het niet om de hoek plus intensiteit van het WK ¨plus eventuele blessures en het doorwerken in de koppies van een uitschakeling Thuis blijven , terwijl je erop gerekend dan wel gehoopt had is voor de speler een teleurstelling, voor de club balen want de transferwaarde kan toenemen, maar voor de competitie en daarmee een hoge klassering is het natuurlijk fantastisch als ze thuis blijven. Het is gewoon niet zo dat het aan het eind van het seizoen is en daarna vakantie, weliswaar korter, maar vakantie. Nu gewoon weer door
 
XIII
 
3
11 oktober 2022 om 13:52
Sanchez zal wel niet spelen want ''die komt net terug van een blessure'' en ''is er nog niet klaar voor''. Timber rechtsback, Alvarez op cv en Grillisch of Klaassen op die plek. Ik zou niet eens gek opkijken als Schreuder dit doet, want wat weet hij er nou van.
 
Soccerfan_1
 
1
11 oktober 2022 om 14:09
Ach ten hag deed dat ook zo vaak. Dat geschuif met Timber en alvarez. Was niet goed natuurlijk maar niet doen alsof schreuder daar mee begonnen is.
 
blaugrana11
 
3
11 oktober 2022 om 14:35
In belangrijke potten speelde hij altijd met timber centraal hoor. Soms vraag ik me echt af of jij ondersteboven oid de wedstrijdjes zit te kijken, want dit zijn toch uitspraken die je niet kan doen als je de wedstrijden goed volgt.
 
RUTGERRR
 
0
11 oktober 2022 om 17:30
What's new, Blaugrana? Doe nou niet alsof je verrast bent..
 
Broodje Eend
 
0
11 oktober 2022 om 13:53
Wow wat een tegenvaller..
 
thegoose
 
3
11 oktober 2022 om 13:54
Tegenvaller? Misschien eerder een mooie kans. Kunnen andere het eens laten zien. Tadic geschorst en blind zou ik ff banken. Wijndal Bassey Timber Sanchez. Alvarez Kudus Berghuis. Bergwijn links, Brobbeast spits, en pleur Conceicao maar eens basis. Gewoon aankijken, anders maar Klaassen of Grillitsch erin brengen. Zijn ook jongens met ervaring. Eventueel 5-3-2 zou ik ook niet gek vinden. En nou geen gekke dingen doen, probeer eens een atleticootje te pullen en hopen op een gelijkspel. Hopen op een counter, maar verder gewoon 90 minuten verdedigen.
 
Kaal of kammen
 
0
11 oktober 2022 om 13:58
Deze opstelling kan mij wel bekoren. Zeker Conceicao een kans geven op rechts.
 
Volgasvoetbal
 
1
11 oktober 2022 om 13:59
Ajax kan beter niet afreizen naar Napels. De godenzonen zullen wederom 90 minuten scheel worden getikt in het magische Stadio Diego Armando Maradona. Ajax is klaar in de CL. Zelfs bij winst tegen Napoli en Liverpool is het onmogelijk om 2e te worden, aangezien Liverpool gewoon wint van Rangers. Game over!
 
Soccerfan_1
 
6
11 oktober 2022 om 14:08
Wie zegt dat Ajax zelf nog aan die 2e plek denkt. Europa League vriend. Boven rangers eindigen is de zaak nu.
 
FlamengoBrasil
 
0
11 oktober 2022 om 14:15
Nou boven Rangers gaan ze toch ook wel eindigen. Dat Rangers is zo slecht. In Eindhoven worden ze nu nog steeds gillend wakker dat ze daar niet tegen durfde te voetballen. Zoveel domheid in die wedstrijd toen. Die derde plaats haalt Ajax met gemak. De tweede plaats daarentegen gaat hem inderdaad niet worden ben ik bang.
 
Yoda
 
0
11 oktober 2022 om 14:19
Ik weet het niet. Ik geloof niet dat het verschil echt zo groot hoeft te zijn als de vorige 1-6. Ja, Napoli heeft me positief verrast, maar het was vooral ajax dat door de ondergrens ging denk ik. Die kunnen echt wel beter. En als je dan niet meteen op achterstand komt in deze wedstrijd, dan kan er volgens mij gewoon een gelijkopaande wedstrijd ontstaan.
 
SilverFront
 
1
11 oktober 2022 om 14:15
Niet dat ik het zie gebeuren, maar als Ajax nu 3x wint dan gaan ze gewoon door naar de volgende ronde hoor. Dan komen ze op 12 punten, en Napoli zie ik niet zo gauw verliezen op Anfield.
 
misseva88
 
1
11 oktober 2022 om 13:59
Rensch speelt veel te weinig de 90 minuten vol. Hij moet echt aan zijn fitheid gaan werken, want hij zit nu in zijn derde seizoen bij het eerste en is nog niet constant genoeg om altijd de 90 minuten vol te maken. Van de 13 wedstrijden die hij dit seizoen heeft gespeeld is hij 8 keer voortijdig gewisseld met als gevolg dat de verdediging minder stabiel staat.
 
Soccerfan_1
 
0
11 oktober 2022 om 14:07
Dus het is een tegenvaller als rensch niet kan spelen? Dat is juist een zegen. Als hij tenminste niet Timber op rechts zet.
 
pinko
 
0
11 oktober 2022 om 17:20
Precies! Even dacht ik dat Sanchez gewoon rechtsback gaat spelen - altijd beter dan Rensch - maar Schreuder kan ook gaan schuiven achterin. Dat zou de zoveelste misser zijn. Dus????
 
lord
 
0
11 oktober 2022 om 14:08
Nou als er iemand heeft aangetoond het champions league nog niet aankan dan is het rensch wel. Ik zou hier niet heel rouwig om zijn.
 
 
3
11 oktober 2022 om 14:10
Dan kunnen ze beter niet afreizen. Die jongen is onmisbaar.
 
LeidseHood
 
0
11 oktober 2022 om 14:36
Net zoals jouw sarcasme!
 
FlamengoBrasil
 
0
11 oktober 2022 om 14:13
Ach ja Rensch... hoop voor het Nederlands elftal dat de blessure nog even aanhoudt. Want anders ben ik bang dat ome Louis hem nog mee gaat nemen naar Qatar. Hij kan dit niveau nog helemaal niet aan. Hoe slecht moet die Mexicaan dan zijn die ze voor de rechtsback positie hebben gehaald? Rensch komt echt te kort voor dit niveau.
 
blaugrana11
 
0
11 oktober 2022 om 14:33
Rensch durft waarschijnlijk niet. Och wat is die jongen slecht zeg. Echt totaal geen back.
 
Man City_1970
 
0
11 oktober 2022 om 14:38
Schreuder denkt lekker makkelijk, Tadic kan mooi langs de lijn staan, hoeft hij het niet te doen
 
 
1
11 oktober 2022 om 14:40
Benieuwd of Sanchez de kans krijgt of dat Schreuder weer gaat schuiven met Timber. Waarbij je daarbij wel moet constateren dat je vorig jaar natuurlijk nog wel Schuurs had en je nu dan eigenlijk bij Magallan uit zou komen. Daar wordt je ook niet echt heel vrolijk van. Of je moet kiezen voor Blind en Bassey centraal waarbij Bassey opbouwend nog meer problemen zou kunnen krijgen. Heeft al moeite als hij op zijn eigen plek staat, laat staan als hij nog aan de verkeerde kant staat.
 
Musi26
 
0
11 oktober 2022 om 14:49
Rensch heeft goede en slechte wedstrijden gespeeld. Ik wil sanchez ook graag wel eens zien, maar ik vraag mij af op basis van wat mensen hem beter vinden. Hij heeft namelijk maar een paar minuten in het veld gestaan en dat was ook niet geweldig.
 
JanMetDeKorte
 
0
11 oktober 2022 om 14:51
Tuurlijk, Tadic moet coachen. Die moet mee. Verder maakt het niet zoveel uit. Hij zal Wijndal wel op de plaats van Rensch zetten. Zoveel mogelijk speler op een andere positie dan waar ze normaal spelen. Blind zou ook een optie kunnen zijn van Scheuder en dan Bergwijn als linksback.
 
VinRoo
 
0
11 oktober 2022 om 14:56
Cruciale basisspeler Rensch. Toen ik de titel last dacht ik dat het om Bassey ging of Kudus of Bergwijn. Nou, dan kan Sanchez lekker in de basis. Zit toch niet veel verschil tussen Rensch en hem qua niveau. Beide zijn niet van het niveau Ajax 1.
 
RUTGERRR
 
1
11 oktober 2022 om 17:26
En waarop baseer je dat Sanchez het niveau niet heeft? Op die 50 wedstrijden die hij al in Ajax 1 gespeeld heeft? Hij heeft in die enkele minuten die hij gekregen heeft, toch wat leuks laten zien. En waarom noem je Bassey een cruciale basisspeler? Ik heb nog wel geloof in die jongen, maar om nou te zeggen dat hij het fantastisch doet..
 
VinRoo
 
0
11 oktober 2022 om 21:03
Bassey is onze minst slechte verdediger.
 
LW88
 
0
11 oktober 2022 om 15:00
Zo'n slecht nieuws is dat ook niet. Rensch is tot dusver in alle top wedstrijden door de man gevallen. Veel te flegmatiek en kan moeilijk de urgentie van een situatie inschatten.
 
Zlatan65
 
0
11 oktober 2022 om 15:16
Dan wordt het dus Sanchez RB, of Blind centraal, Timber RB en Wijndal LB. Beide opties zal problemen opleveren ivm gebrek aan wedstrijdritme en een uitstekende tegenstander.
 
 
0
11 oktober 2022 om 15:31
Wordt je niet slechter van. Winnen gaan ze niet maar rensch is erg matig.
 
FCkorsou
 
0
11 oktober 2022 om 15:47
Ik weet niet waarom, maar ik voel gewoon dat Ajax een resultaat gaat halen in Napels. Ook in die 1-6 wedstrijd waren er genoeg mogelijkheden op kansen omdat Napoli op momenten bijzonder slordig was in de opbouw (zomaar ballen blind door de as spelen). Dat Tadic en Rensch we niet bij zijn is misschien ook wel goed voor de wederopstanding. Beide totaal niet in vorm, waarbij Rensch gewoon niet klaar is voor dit niveau (bizar dat hij zich international mag noemen). Nu wordt Schreuder gedwongen op de vervangers op te stellen en is het aan hun om de kansen te pakken.
 
mitchajax020
 
1
11 oktober 2022 om 16:33
Een gemis vindt ik het niet, totaal geen Ajax materiaal dus je gaat er niet op achteruit. Hopelijk kan Sanchez spelen, wat gif in het spel kunnen wij gebruiken
 
pinko
 
0
11 oktober 2022 om 17:17
Een tegenvaller??? Een geweldige meevaller! Deze jongen is totaal ongeschikt voor Ajax 1. Dus gewoon met Sanchez beginnen. Dan is de rechter kant in ieder geval al stukken beter dan vorige week.
 
RonaldKreutz2
 
0
11 oktober 2022 om 17:18
heletijd zeiken over de spelers, ga er self staan dan die jongens doen hun best je moets aanmoedigen en niet naar beneden halen, zo wel ga er zelf staan dan? die support ze gvd !
 
RUTGERRR
 
0
11 oktober 2022 om 17:28
Supporten is net wat anders dan realistisch kijken. Rensch is niet goed, gewoon totaal geen Ajax niveau en dat is geen schande, hij kan vast elders wel zijn minuten maken in de competitie. Maar Klaiber werd afgemaakt terwijl Rensch alles behalve beter is, maar wel 100x zoveel kansen gekregen heeft. Heel Ajax support Rensch als hij erin staat, je wil dat die jongen het goed doet. Maar als hij het keer op keer niet laat zien, moet je dat ook gewoon toegeven.
 
FCKnuddeuh
 
0
12 oktober 2022 om 01:03
Helemaal met je eens! Rensch out, Sanchez verdiend een kans want is beter!
 
RUTGERRR
 
0
11 oktober 2022 om 17:24
Ik zie dit niet als tegenvaller. De man die wel vaker slecht presteert, maar mag blijven staan omdat de concurrentie niet fit is, of omdat er nog geloof in hem is. Gewoon verkopen aan Antwerp ofzo. Deze jongen was hoofdschuldige voor het puntenverlies in Alkmaar.
 
SiskeJari
 
0
11 oktober 2022 om 17:45
Denk dat Schreuder Timber na rb zet, Alvarez naar t centrum. Grillitsch op de plek van Alvarez. Ik zie liever Sanchez op de plek van Rensch maar ben bang voor het eerste.
 
FCKnuddeuh
 
0
12 oktober 2022 om 01:01
HALELUJA! EINDELIJK! Jorge Sanchez verdiend een kans. Een speler a la Martinez, let’s go!