Ten Hag geeft hoopvolle update over Mazraoui: 'Hij heeft groen licht gehad'
Zondag, 4 april 2021 om 21:27

Noussair Mazraoui is op de weg terug, zo heeft Ajax-trainer Erik ten Hag zondagavond bevestigd na afloop van de 1-2 overwinning op sc Heerenveen. De Marokkaans international staat sinds februari aan de kant met problemen aan zijn gezichtsvermogen. Volgens Ten Hag gaat het de goede kant op en staat de rechtsback weer op het trainingsveld, al is een rentree nog niet in zicht.

Mazraoui ontbreekt al zes weken in de wedstrijdselectie van Ajax. Hij moest onder meer de dubbele ontmoeting met Young Boys in de Europa League aan zich voorbij laten gaan. "Daar is licht in de duisternis", zo wordt Ten Hag geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Hij heeft groen licht gehad en is weer in training. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk de teamtraining kan hervatten. De afgelopen week heeft hij de stappen op het veld gezet en dat gaan we komende week uitbreiden. Hij traint nog niet met de groep. Hij is afgelopen week met de individuele training begonnen."

Daley Blind hoeft dit seizoen niet meer te rekenen op zijn rentree bij Ajax. De Oranje-international liep in de WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Gibraltar een zware enkelblessure op en kan daardoor deze jaargang niet meer in actie komen voor de Amsterdammers. "Hij is natuurlijk een ontiegelijk goede speler en belangrijk voor ons spel, maar wij hebben al een aantal wedstrijden zonder Blind heel erg goed gespeeld en gewonnen. Wij moeten iets gaan oplossen nu Blind voor langere tijd wegvalt", zei Ten Hag tegen ESPN.

Door de afwezigheid van Blind koos Ten Hag tegen Heerenveen voor Devyne Rensch op het middenveld. Edson Álvarez speelde centraal achterin, terwijl Jurriën Timber als rechtsback stond opgesteld. "Daar hebben we weer een indruk mee opgedaan", aldus Ten Hag. "Timber heeft al een aantal wedstrijden uitstekend als rechtervleugelverdediger gespeeld. Hetzelfde geldt voor Álvarez centraal achterin. Rensch speelde vlak voor de laatste linie, als een zes. Daar komt hij vaak en daar is hij ook voor opgeleid."

Tien minuten na rust koos Ten Hag ervoor om Rensch naar de achterhoede te halen en Álvarez door te schuiven naar het middenveld. "Ik vond de opbouw niet goed. Wij konden Rensch onvoldoende vinden. Door hem naar achteren te brengen, hoopte ik een betere opbouw te krijgen. Wij nemen dit mee en zullen keuzes maken in aanloop naar donderdag", aldus Ten Hag, doelend op de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma.

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
1
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
8
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
50
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Jeroen-AMF
 
34
4 april 2021 om 21:38
In mijn ogen de beste speler van de eerste helft van het seizoen bij Ajax. In ieder geval het meest constant. Jammer dat hij veel blessures heeft gehad. Ook een van de weinigen uit het succesteam van 2 jaar geleden. Ze kunnen hem er goed bij gebruiken de laatste wedstrijden. In timber weer centraal.
 
ajax1812
 
32
4 april 2021 om 21:44
Dat valt dus reuze mee. Onana is er nog, blind is er nog, nico is er nog, nous is er nog, tadic is er en neres is er. Zijn dus 6 spelers die er wel nog zijn en 5 die weg zijn.
 
Zytto34
 
6
4 april 2021 om 21:39
Werd tijd. Duurde wel heel lang. Volgens mij al 2,5 maand eruit ondertussen.
 
ajax1812
 
6
4 april 2021 om 21:43
Even het artikel lezen misschien. 6 weken niet bij de selectie.
 
Zytto34
 
1
4 april 2021 om 23:47
Klopt. Echter klopt dit niet lijkt me? 13 februari en het is 4 april. Dat zijn er al minimaal 7.
 
Sanderr
 
6
4 april 2021 om 21:44
13 februari tegen Heracles was zijn laatste pot, al aardig wat wedstrijden gemist nu inderdaad..
 
Craig Tucker
 
14
4 april 2021 om 22:20
Owja die missen we ook nog. Ongekend eigenlijk dat Ajax zo stabiel blijft presteren terwijl er zoveel spelers absent zijn. Je mist gewoon een half 'basis' elftal in Europa
 
765
 
2
4 april 2021 om 22:53
Vandaar dus dat Rensch op het middenveld speelde. Als Mazraoui weer fit is zal hij rechtsback staan, Timber in het centrum. Dat is natuurlijk altijd beter dan een centrum Martinez en Alvarez. Die kunnen geen van beiden opbouwen. En het is te hopen dat Stekelenburg snel weer kan spelen. Tegen Heerenveen was het erg paniekerig achterin.
 
Jack Jackson
 
1
5 april 2021 om 10:22
Martinez vind ik aardig opbouwen hoor. Kan echt heel behoorlijk voetballen.
 
765
 
0
5 april 2021 om 23:06
Zo gauw Martinez ruimte heeft ziet het er nog wel aardig uit, al komt de bal 9 van de 10 keer bij de tegenstander terecht. Gisteren zag je dat hij compleet in paniek raakte door de druk van Heerenveen en de bal steeds blind naar voren trapte.
 
007
 
1
4 april 2021 om 23:11
Gewoon rustig aan doen. Gelukkig kan het team deze blessure opvangen, maar Mazraoui heeft nu echt wel pech. Nous is vaak geblesseerd, maar deze keer is toch echt wel iets apart. Gewoon een bal in z'n gezicht en nu al weken er uit omdat z'n oog schade heeft opgelopen. Gelukkig lijkt het niet iets permanent, maar juist daarom denk ik dat Ajax de speler echt rustig laat speelgerechtigd worden. Hoop echt dat we hem nog dit seizoen gaan zien.