Ten Hag: 'In Portugal viel meteen op dat het een atletische jongen was'
Maandag, 11 maart 2019 om 22:40

Erik ten Hag prijst zich gelukkig met de contractverlengingen van Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. De kwartfinalist van de Champions League maakte zondagavond wereldkundig dat het tweetal heeft bijgetekend: Mazraoui blijft tot medio 2022 verbonden aan Ajax en Huntelaar plakte één seizoen vast aan zijn aflopende contract. Volgens Ten Hag zijn beide spelers erg belangrijk voor de ploeg.

In gesprek met Ajax TV spreekt de oefenmeester van goed nieuws voor alle partijen. Hij bestempelt Mazraoui als een speler die veel doorzettingsvermogen heeft getoond en zijn 'geweldige drive' koppelt aan voetballende kwaliteiten. "Hij is op meerdere plekken inzetbaar: hij is nu rechtervleugelverdediger, maar in het spel van ons is hij ook vaak rechtermiddenvelder en zelfs in offensieve zin is hij erg aanwezig. Hij maakt een prima ontwikkeling door en hij moet op deze voet verdergaan."

"Dan wacht hem een mooie carrière en ik denk dat hij kan bijdragen aan het resultaat en het succes van Ajax", vervolgt Ten Hag, die afgelopen zomer al aangaf dat Mazraoui hem in positieve zin was opgevallen tijdens de voorbereiding. "In Portugal viel meteen op dat het een atletische jongen was. Een jongen met drive, een technisch vaardige speler met een hoge handelingssnelheid. Vaak komt er een plekje vrij in het voetbal en dat plekje heeft hij nu verworven. Nu moet hij ervoor zorgen dat hij blijft staan."

De 35-jarige Huntelaar is 'ongelooflijk belangrijk in de kleedkamer', voegt de trainer toe aan zijn relaas. "Hij is een voorbeeldprof, die goed voor zichzelf zorgt. Hij slaat geen training over en geeft altijd vol gas. Hij wil ieder partijtje winnen, toont ongelooflijke scherpte en motivatie. Een liefhebber", looft Ten Hag zijn pupil. "Hij wil elke wedstrijd spelen, maar weet ook dat hij op een leeftijd komt dat jonge talenten ook voor hun kansen gaan. Maar als hij scherp is... Uiteindelijk speelt de beste. Hij heeft voor de grootste clubs in Nederland en Europa gespeeld, maar wil zich nog steeds bewijzen."

Meer nieuws
   
13:12
13:12
'Ajax en Potter financieel akkoord; nog slechts één struikelblok op tafel'
48
   
12:51
12:51
Sneijder en Theo Janssen maken overstap en gaan komend seizoen elders analyseren
23
   
12:37
12:37
Elfrink: 'Hij heeft de clubs voor het uitkiezen, maar is onbetaalbaar voor PSV'
5
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Suarez 7
 
31
11 maart 2019 om 22:45
Ik vind Mazraoui een uitstekende back die met zijn voetballende vermogen veel toevoegt aan het aanvalsspel van Ajax en ook een onnegeerbare klik heeft met Ziyech. Voor de topduels in Nederland (Feyenoord, PSV) en Europees vind ik hem echter (nog) tekort komen. Mazraoui mist simpelweg het verdedigende vermogen, iets wat hij niet kan compenseren met kracht of buitengewone snelheid. Ik denk echter dat hij nog kan groeien in zijn rol en anders zie ik een toekomst voor hem weggelegd als middenvelder. Zulke jongens moeten doorgroeien en nooit meer weggaan, omdat ze elders waarschijnlijk geen mooiere of grotere club vinden dan Ajax. Huntelaar is prima om erbij te hebben, al moet ik eerlijk zeggen dat de ontwikkelingen van Lassina Traoré en Danilo Pereira rechtvaardigen dat zij ook de kans krijgen, zeker gezien het feit dat Huntelaar Europees al derde in de rangorde is. Hij is echter een mentor en een echte Ajacied, alleen respect voor the Hunter.
 
falcao
 
13
11 maart 2019 om 23:02
Huntelaar als de Claudio Pizarro van Ajax. Waarom niet eigenlijk?
 
foebele
 
3
11 maart 2019 om 23:38
Huntelaar is prima om erbij te hebben, zeer ervaren en kennelijk belangrijk in de kleedkamer. Hij moet wel zijn plek kennen en begrijpen dat hij tweede of Derde is op zijn positie. Ik vraag me bij Huntelaar nog weleens af of dat goed blijft gaan. Daarnaast mazraoui, ik denk toch dat Ajax hier moet gaan doorselecteren. Er moeten toch betere rechtsbacks zijn, en voor het middenveld komt hij sowieso te kort.
 
TheJIgsaw
 
6
12 maart 2019 om 06:57
Ik denk dat Huntelaar nu toch wel bewijst dat het ook goed gaat als je hem weinig gebruikt? Speelt zeker vanaf de winterstop bijna niets maar heeft een nieuw contract en schikt zich in zijn rol. Dat de drive er nog is zag je wel aan het feestje na de overwinning op Real zonder dat hij gespeeld had.
 
gomes1psv
 
13
11 maart 2019 om 22:52
Ze zijn wel allemaal ongeëvenaard legendarisch ineens he...
 
maradungatje
 
16
11 maart 2019 om 23:01
Wie bedoel je met "ze"
 
anaklesi
 
25
11 maart 2019 om 23:02
Ze zijn?? Huntelaar is sws legendarisch!!!
 
benjenkea
 
1
12 maart 2019 om 06:15
En wat is er dan legendarisch aan een huntelaar? Omdat hij iets beter tegen een bak al trapt dan een andere speler??
 
wolterx
 
39
11 maart 2019 om 23:04
Is allemaal ook heel zwaar ja. Een trainer die zijn spelers die een contractverlenging looft, het is ook allemaal bizar.
 
binny
 
6
12 maart 2019 om 00:34
Kom op man, Ten Hag hemelt een van z'n spelers op die een dermate goede onderwikkeling onder hem heeft gemaakt. Ook heeft Ten Hag op bepaalde momenten altijd vertrouwen in hem blijven houden, ook tegen Madrid was ik er bloed nerveus bij, maar hij speelde een betere 2de helft toen hij niet meer tegen Vinicius moest en was natuurlijk uiterst belangrijk bij de 3-0
 
Le Papillon
 
1
12 maart 2019 om 07:18
hoezo ineens? Dat zijn ze allemaal toch al?
 
Scepticus38
 
9
12 maart 2019 om 08:30
@gomes1psv Quote: "ze zijn wel allemaal ongeëvenaard legendarisch ineens he... ". Ik vind het vooral legendarisch of beter gezegd hilarisch hoe slecht mensen als jij er mee om kunnen gaan als spelers van een ander team een complimentje krijgen van hun trainer. Wat heeft Ten Hag nu eigenlijk miszegt? Hij looft zijn spelers om hun sterke punten, maar zegt nergens dat Mazraoui de nieuwe Dani Alves is of Huntelaar de "nieuwe" Ronaldo. Het enige dat hij aangeeft, is dat ze belangrijk zijn voor het huidige Ajax en zelfs dat is al voldoende om een reactie uit te lokken waar de azijn werkelijk van af druipt.
 
ManOnTheMoon
 
0
12 maart 2019 om 12:07
Wat laat jij je kennen.. Geniet lekker van jullie enorm grote super talent..... En nee niet Mo maar Ibrahim??