Ten Hag kent Bruno Varela al langer: 'Hij komt ook vanuit mijn netwerk'
Zondag, 27 januari 2019 om 14:49

Ajax versterkte zich zaterdag in principe met Bruno Varela. De Portugese doelman wordt de rest van dit seizoen gehuurd van Benfica en na het weekeinde aan de selectie van Erik ten Hag toegevoegd, mits hij een medische keuring doorstaat. Ajax heeft een optie tot koop van vijf miljoen euro in de huurovereenkomst opgenomen.

Varela wordt in principe tweede doelman achter André Onana. Ajax was op zoek naar een nieuwe tweede doelman na het teleurstellende optreden van Kostas Lamprou in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (4-4) van vorige week zondag. "Hij was bekend bij de scouting en komt ook vanuit mijn netwerk", vertelde Ten Hag in gesprek met FOX Sports. "Als wij buitenkansen zien, dan pakken we ze."

Wie is Bruno Varela, de doelman die Ajax nog medisch moet laten keuren?

Ajax maakte er geen geheim van bezig te zijn met de komst van een doelman, maar toch kwam de officiële mededeling zaterdag vrij onverwacht. Lees artikel

"Dit is een keeper die vorig seizoen als basisspeler veel gekeept heeft bij Benfica. Daar komen goede keepers vandaan." Varela speelde vorig seizoen 35 officiële wedstrijden voor Benfica. Dit seizoen stond hij nog geen enkele keer onder de lat. Varela begon zijn carrière in 2012 bij Benfica, dat hem drie jaar later aan Real Valladolid. Varela kwam later een seizoen voor Vitória Setúbal uit.

Lamprou ging volgens Ten Hag goed met het nieuws over de komst van Varela om. "We hebben met Kostas en André gesproken en hij reageerde professioneel. Hij zei dat hij gaat vechten en de beste wil zijn. Daar werkt hij aan", verzekerde de oefenmeester.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
3
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
wyzijnkampioen
 
3
27 januari 2019 om 15:02
Labyad komt ook uit zijn netwerk en is ook nog niet bepaald een succes gebleken.
 
voetballi
 
10
27 januari 2019 om 15:07
Komt.vooral omdat labyad wel heel weinig kansen krijgt. Terecht ook deels, aanval.doet t gewoon uitstekend
 
lausho
 
0
27 januari 2019 om 15:26
Trainer moet niet over transferbeleid gaan, precies wat er nu mis gaat. Plan Cruijff graag weer invoeren en een trainer als passant zien.
 
Siemjo
 
0
27 januari 2019 om 15:45
Het netwerk van ten Hag heb ik weinig vertrouwen in. Zeker gezien de zienswijze van ten Hag. Spelers die tijdens de wedstrijd door de ondergrens zakte vond hij goed.