Ten Hag klopte aan bij clubleiding: 'Ik wil niet zeggen dat die er niet waren'
Woensdag, 18 juli 2018 om 07:53

Ajax is erin geslaagd om Daley Blind in huis te halen, terwijl eerder al Dusan Tadic werd gekocht. Erik ten Hag heeft daarmee zijn zin gekregen, want hij drong bij de clubleiding aan op nieuwe versterkingen. Dat vertelt de trainer in een interview met de Volkskrant.

Toen Ten Hag het stokje in januari overnam van de ontslagen Marcel Keizer, drong hij er bij de clubleiding op aan dat hij meer ervaring in de selectie van Ajax wilde. Behalve Blind en Tadic werd eerder al Zakaria Labyad aangetrokken. "Ik heb de analyse gemaakt dat deze jonge groep sturende krachten nodig heeft op het veld", vertelt Ten Hag. "Ik wil niet zeggen dat die er niet waren, maar met spelers die vanuit de Premier League al wat in hun rugzak hebben geef je dat proces een enorme impuls."

Blind wordt voor minimaal 16 miljoen euro overgenomen van Manchester United. De transfersom kan middels variabelen oplopen tot 20,5 miljoen euro. Donny van de Beek is verbaasd en blij dat Ajax erin is geslaagd om Blind terug naar de Johan Cruijff ArenA te halen. "Ik denk dat hij nog wel wat jaren in een grotere competitie had kunnen spelen en vind het best een opvallende move. Maar het is natuurlijk prachtig voor de Eredivisie en helemaal voor ons."

De miljoenenaankoop gaf dinsdag tegenover Ajax TV aan dat hij meerdere opties had, maar dat hij zijn besluit om terug te keren maakte met zijn hart en 'op gevoel'. "Ik ben blij om terug te zijn. Ajax is thuis, Amsterdam is thuis, dus dat voelt goed", vertelde hij. "In de zomer ga je kijken wat de opties zijn. Uiteindelijk werd Ajax heel concreet en toen ben ik daar serieus over gaan nadenken."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
jaweltog
 
14
18 juli 2018 om 07:58
Dit seizoen moet meneer TenHag het allemaal laten zien. Als je met zoon brede selectie, en zulke versterkingen niet kan presteren zowel nationaal als europees meedoen heb je ook weinig bij een grote club te zoeken. Wel een heel seizoen de kans geven natuurlijk.
 
KingB
 
28
18 juli 2018 om 08:13
Ben ik met je eens, op je laatste zin na. Als we in de winter nergens meer voor spelen, dan moet hij er wat mij betreft uit...
 
profoff
 
33
18 juli 2018 om 08:02
Geweldige analyse van Ten Hag. Duidelijk dat deze man er voor geleerd heeft. Nog nooit iemand gehoord die heeft gezegd at Ajax ervaren krachten miste. Blij met deze man!
 
Lee112
 
26
18 juli 2018 om 08:13
Tenminste maakte hij zijn mond open bij de leiding! Dus leuk (not) hoe je doet, maar wat bereik je ermee? Frank de Boer zei er amper wat over en vond het wel best. Yes 4 titels, maar vraag me niet hoe..
 
profoff
 
16
18 juli 2018 om 08:25
Denk je echt dat de Boer daar nooit om gevraagd heeft? Klopt wat je zegt over het voetbal onder de zboer. Dat was het afgelopen jaar onder Ten Hag inderdaad veel beter. (not)
 
MrBoity
 
14
18 juli 2018 om 08:27
Wordt zo moe van dat afkraken van Frank de Boer.... Ik gewelduge wedstrijden gezien tijdens zijn bewind maar blijkbaar vergeten mensen snel en doen ze elkaar makkelijk na-papegaaien. Enne, kan iemand mij 1 goede uitwedstrijd onder Peter Bosz noemen (inclusief beker, europacup etc)? Laat me jullie helpen, dat waren er 0
 
Lee112
 
4
18 juli 2018 om 08:52
Frank accepteerde gewoon wat hij kreeg hoor daarvoor hulde! Wat afkraken ? Wat vind jij afkraken dan? De manier waarop we de titels behaalden (eerste niet meegerekend) verdienden niet de schoonheidsprijs. Zo simpel is het! Waarom je bosz erbij haalt vraag ik me hardop af. Nergens benoem ik die vent.
 
Lee112
 
5
18 juli 2018 om 08:54
5.5 jaar de boer vergelijken met 1 jaar bosz. Wie hou je voor de gek? Logisch dat je meer goeie wedstrijden onder de boer kunt herinneren.......
 
MrBoity
 
4
18 juli 2018 om 09:06
Ik vraag jou 1 simpele vraag: noem 1 goede uitwedstrijd onder Peter Bosz. En toen werd het stil...
 
Lee112
 
8
18 juli 2018 om 09:20
Uit bij NEC was inderdaad zeer slecht evenals Celta uit. Ook paok uit dramatisch he. Jij denkt blijkbaar alleen aan Lyon of Rostov uit of zo, maar we speelden Europees wel meer wedstrijden...
 
Lee112
 
3
18 juli 2018 om 09:21
Nu mag je mijn vraag beantwoorden. Waarom bosz erbij halen en wat is afkraken volgens jouw? Nou ben benieuwd
 
JC63
 
0
18 juli 2018 om 12:48
@profoff: ik begrijp je cynisme wel. Maar vergeet niet, de beleidsbepalers (vd Sar/overmars) waren verantwoordelijk voor de malaise van de afgelopen seizoenen. Het stemt hoopvol dat men voor wat dat betreft een enorme ommezwaai gemaakt heeft, eindelijk staat een groot gedeelte van het kapitaal op het veld. Overigens ontbreekt er nog wel iets aan. Hoe je het ook wendt of keert, zowel Marcel Keizer als Ten Hag missen de uitstraling die bij Ajax past. Men heeft de nek uitgestoken voor Ten Hag, en dan is het ook logisch dat je naar de goede man luistert. Maar ik vraag mij af of de huidige spelersgroep dat ook doet, we zullen zien. Ik had veel liever een koppeltje Laudrup/jonk a/h roer gezien, die 2 hadden sowieso meer rust en krediet gekregen van de fans, het respect vd spelersgroep en de rust om echt te gaan bouwen aan een winnend team.. Ten Hag en Schreuder kunnen die status alleen bereiken door alles meteen te winnen.
 
SpeedyAFC
 
0
18 juli 2018 om 15:18
Zeker erg blij met deze man, hij zegt het niet alleen, hij wist ook de directie ervan te overtuigen. Eindelijk investeert Ajax in ervaren spelers die het eerste elftal direct beter maken. Overmars en Ten Hag zijn goed bezig.
 
UltimateFreak83
 
26
18 juli 2018 om 08:03
Ajax kan nu hypothetisch een elftal opstellen waarbij iedereen ouder is dan 22 jaar. Dat vind ik positief want dat zorgt voor stabiliteit. Het was waanzin dat de gemiddelde leeftijd van het basiselftal 22jaar en een paar maanden was. Geen enkele topclub heeft dat. Het is altijd tussen de 24 en 28jaar. Ajax is nu volwassener. Laat een talent Schone, Ziyech, Veltman of Huntelaar maar eens uit de basis spelen, ipv de positie ‘cadeau’ te krijgen omdat ze het ‘zogenaamd verdienen’.
 
profoff
 
2
18 juli 2018 om 08:27
Laat schone eerst maar eens zien dat hij wat toevoeg ipv het altijd op zijn ervaring te gooien
 
UltimateFreak83
 
7
18 juli 2018 om 10:50
Schone speelt goed in de wedstrijden waarin geen oorlogje wordt gevoerd. Besluit de tegenstander fysiek te spelen, dan sneeuwt hij als eerste onder. Daar waar hij ruimte krijgt, speelt hij prima. In de Eredivisie is dat tegen de meeste clubs. Hij scoort ook gemakkelijk.
 
UltimateFreak83
 
0
18 juli 2018 om 10:50
Schone speelt goed in de wedstrijden waarin geen oorlogje wordt gevoerd. Besluit de tegenstander fysiek te spelen, dan sneeuwt hij als eerste onder. Daar waar hij ruimte krijgt, speelt hij prima. In de Eredivisie is dat tegen de meeste clubs. Hij scoort ook gemakkelijk.
 
fchondenbrok
 
4
18 juli 2018 om 11:10
Volgens mij speelt schone goed in de wedstrijden waar geen oorlogje wordt gevoerd
 
ninjakai
 
1
18 juli 2018 om 09:24
Schone is zijn plekje nu gewoon kwijt. De reden dat hij er nog in stond was puur ervaring, maar dat is er nu genoeg op andere plekken. Dikke kans dat Veltman zijn plekkie ook kwijt is, zelfde reden als Schone. Nu heb je de mogelijkheid om wel een jongere frissere back neer te zetten, die de kwaliteiten heeft, maar de ervaring mist. Veltman ligt er sowieso uit voor de eerste seizoenshelft en een van de drie opties op gaat zich echt wel ontwikkelen in die periode. Net zo als Veltman de gelegenheid kreeg onder Bosz (die was echt dramatisch de eerste seizoenshelft als back onder Bosz omdat hij gewoon niet kon brengen wat er op de positie vereist was). Huntelaar uit de basis spelen zie ik Dolberg in rap tempo doen. Heel simpel Huntelaar mist echt behoorlijk wat kansen, maar was heel nuttig in het maken van oorlog voorin en als aanspeelpunt. Met de komst van Tadic heb je er een speler bij die echt heel makkelijk een balletje vasthoud (kijk de wk wedstrijden van Tadic maar terug). Dan wordt afmaken van kansen belangrijker voor de spits dan het maken van oorlog en balletjes vasthouden en Dolberg maakt ze gewoon makkelijker. Hou je Ziyech over. Ik ben juist blij met al die nieuwe extra ervaring, juist omdat nu ervaren spelers niet langer spelen omdat ze ervaring hebben, maar omdat ze de beste zijn op die positie.
 
cheesie
 
13
18 juli 2018 om 08:04
Het is nu volledig aan Ten Hag. Als hij nu geen kampioen wordt heeft hij gefaald en kan hij vertrekken. Ben heel benieuwd wat voor team en prestaties Mark van Bommel hier tegenover weet te zetten. Voor hem fijn dat Ajax deze aankopen heeft gedaan, de druk ligt nu meer in Amsterdam dan in Eindhoven.
 
Cali88mero
 
13
18 juli 2018 om 08:08
Ik was eerst terughoudend op de komst van Blind, vond het veel te veel geld. Bedragen die Ajax nooit zou kunnen verantwoorden. Totdat iemand mij op een simpel rekensommetje wees: Verkocht voor 17,5 miljoen Teruggekocht voor 16 tot 21 miljoen. We maken dus of 1,5 miljoen winst of 3,5 miljoen verlies. WAT EEN GEWELDIGE DEAL, dat kan alleen maar goed uitpakken
 
Bossie
 
12
18 juli 2018 om 08:10
En voor dat geld heb je een speler terug met 4 jaar PL ervaring. Dus die eventuele 3,5 miljoen kan je zien als leergeld
 
BramHouten
 
8
18 juli 2018 om 08:22
En volgens mij krijgt ajax zelf ook nog wat opleidingsvergoeding
 
Raubaht
 
2
18 juli 2018 om 08:18
Je heb je zin gekregen. Er is voor tientallen miljoenen ingekocht en er zijn 2 zeer ervaren spelers bijgekomen. Excuses zijn niet meer mogelijk, nu moet je presteren. Te beginnen met het winnen van Sturm Graz volgende week. Als Ten Hag met deze selectie de CL poulefase niet weet te bereiken is het wat mij betreft meteen einde verhaal voor deze "professor"
 
Thamike
 
12
18 juli 2018 om 08:26
Oh oh was het maar zo simpel. De groeosfase CL bereiken is voor iedereen lastig. Je moet begin juli al beginnen met een wedstrijd die zo belangrijk is maar iedereen oas net begonnen is. En de waarom meteen beginnen over de prijzen en anders ontslaan? Waarom niet eens gewoon blij zijn met de selectie en zin hebben in het nieuwe seizoen? Uitgangspunt eens positief benaderen.
 
Raubaht
 
1
18 juli 2018 om 09:51
Gaan we nu al weer beginnen met excuses zoeken?? Er moet gepresteerd worden, dat is een eis. Zeker met deze selectie die niet minder is dan die van menig Europees subtopper.
 
Thamike
 
0
18 juli 2018 om 17:52
Nee Raubaht dat zijn geen excuses dat is een stukje reëel besef die jij niet echt laat zien. Dat er verwachtingen zijn is helder, en dat er gepresteerd moet worden ook maar even de vCL halen is gewoon erg lastig en dat geld voor elke deelnemende ploeg. Maar een beetje reëel besef heb je hier voor nodig om dit te snappen.
 
Hansi
 
1
18 juli 2018 om 10:04
Ajax gaat de CL niet halen. Zet dat nu gewoon uit je hoofd. Ajax moet in totaal drie tegenstanders verslaan, voordat Ajax überhaupt mag denken aan wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. Dus ik zou zeggen pak de witte zakdoeken vast.
 
XIII
 
4
18 juli 2018 om 10:35
CL halen wordt wel heel lastig. Daar moet het ook niet vanaf hangen, maar een groepsfase EL en daarin doorgaan zal zeker een doelstelling moeten zijn, daarnaast kampioen worden is een must en evt beker (min. Halve finale).
 
NUFC_U2
 
2
18 juli 2018 om 08:19
Dus voor Ten Hag gelden er nu geen excuses meer. Nog nooit investeerde Ajax zo fors, terwijl de club alleen Kluivert, Younes en Viergever kwijt raakte. De druk lag al bij Ajax maar met deze investeringen helemáál ! En bij Ajax moet je niet alleen presteren ook nog eens sprankelend voetbal laten zien en jeugd integreren.
 
Bossie
 
1
18 juli 2018 om 08:21
Het was natuurlijk al een aantal jaren duidelijk dat Ajax ervaring miste. Dat ze met deze twee spelers aan kwamen is wel een verrassing. Uiteindelijk zijn ze overstag gegaan en het salarisplafond aangepast.
 
Raubaht
 
22
18 juli 2018 om 08:23
Nou zou Bosz er eigenlijk moeten zitten, dit is een geweldige selectie voor zijn speelstijl.
 
Cosa_Nostra
 
1
18 juli 2018 om 11:40
Dit, precies dit. Toen Keizer wegging hadden ze Peter moeten smeken om terug te komen. Hoe kan je iemand die het beste voetbal met ajax speelt in de afgelopen 15 jaar, de europa league finale haalt en zelfs net aan geen kampioen wordt ondanks zo'n lang zwaar seizoen, op zo'n manier de deur uit sturen. So what als hij meer voor het zeggen wou, ik had het hem allemaal gegeven.
 
burgos
 
1
18 juli 2018 om 08:36
Ga nog steeds voor Frank,echte Ajax man,en dan met dit elftal, geen 4 maar 14 kampioenschappen op rij.
 
SvenZxzy
 
3
18 juli 2018 om 09:20
Hou alsjeblieft op. Laat hem zich nu eerst maar bij een andere club "bewijzen". Heb geen zin in saai afbraak voetbal en slechte people management.
 
SvenZxzy
 
1
18 juli 2018 om 09:20
*hij - sorry
 
pinko
 
1
18 juli 2018 om 09:32
Nou, Ten Hag, dan mag je het nu wel eens laten zien wat voor toptrainer je bent. Want die heb ik nog niet in jou kunnen ontdekken....
 
Greatone
 
0
18 juli 2018 om 10:55
Rare pollvraag, hoort Ajax niet elk jaar samen met PSV tot de topfavorieten voor het kampioenschap ongeacht hun selecties wel of geen topaankopen hebben gedaan?