Ten Hag krijgt volgend seizoen uit het niets een extra optie op het middenveld
Zondag, 26 maart 2023 om 19:04

Erik ten Hag heeft volgend seizoen wellicht de beschikking over meer middenvelders dan hij in eerste instantie dacht. Amad Diallo, die door Manchester United verhuurd werd aan Sunderland en te boek staat als vleugelaanvaller, doet het in het Stadium of Light heel erg goed als middenvelder en kan volgens zijn trainer ook bij the Mancunians op die positie spelen.

Tony Mowbray liet Diallo al meermaals als middenvelder spelen voor Sunderland en dat pakte tot dusver goed uit. De Ivoriaan, die in januari 2021 door United voor ruim twintig miljoen euro over werd genomen van Atalanta, kwam dit seizoen al tot negen goals en twee assists voor zijn club en leidde de promovendus zo naar plek elf op de ranglijst. "De bal kent geen geheimen voor hem", zo laat Mowbray optekenen op de clubsite van Man United. "Amad kan aan de zijkant spelen, maar ook in de as. Bij ons laat hij het nu zelfs als centrale middenvelder zien. Je hoeft hem alleen maar de bal te geven, hij raakt hem toch niet kwijt."

Meer: Erik ten Hag reageert met duidelijke woorden op beschuldiging van Wayne Rooney

Diallo kan op dezelfde positie uit de voeten als Bruno Fernandes, zo belooft Mowbray de fans van the Red Devils. "Ik zie veel wedstrijden van United en dan zie ik hoe Fernandes een beetje over het veld heen zwerft. Soms komt hij vanaf rechts, soms is hij de nummer 10 en soms is hij de lopende man. Een voetballer die diep kan spelen, maar ook voor verbinding op het middenveld zorgt. Amad is een vergelijkbaar type. Ik denk dat hij op die manier van waarde kan zijn en hoop dat hij zijn plekje in de selectie zal gaan vinden."

Diallo werd anderhalf jaar geleden ook begeerd door Feyenoord. De Rotterdammers zagen in de Ivoriaanse vleugelaanvaller de perfecte speler om de rechterflank te bemannen, maar door een blessure bij Diallo ging de deal toen niet door. De Stadionclub schakelde door en haalde Reiss Nelson op huurbasis naar De Kuip, terwijl Diallo herstelde van zijn blessure en tijdelijk naar Rangers verkaste. Dat was geen onverdeeld succes, maar zijn verhuur aan Sunderland dus wel. The Black Cats hopen stiekem dat Diallo volgend seizoen weer in het Stadium of Light komt spelen.

Meer nieuws
   
09:00
09:00
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
10
   
08:49
08:49
Gewilde Mourinho kan trainerscarrière vervolgen in voor hem nieuwe competitie
0
   
08:30
08:30
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
08:15
08:15
Ronaldo ontmoet Neymar én zorgt met uitspraak voor chagrijn bij Arsenal-fans
9
   
08:00
08:00
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Delpay96
 
0
26 maart 2023 om 19:29
Casimero Bruno zijn top, daarnaast moet er nog 1 top middenvelder bij. Eriksen/Fred als stand in.
 
Saksenros65
 
7
26 maart 2023 om 19:34
De fans dromen van Frenkie, en die is op papier ook wel een ideale versterking voor die positie. Ben benieuwd.
 
real8madrid
 
18
26 maart 2023 om 19:53
SMS is qua profiel ideaal te combineren met die 2, heeft nog een 1-jarig contract deze zomer en zou voor 40 miljoen op te halen zijn. Ik zie hem absoluut schitteren in de EPL, als Madrid niet zo'n sterk bezet middenveld had zou ik hem graag naar ons zien komen (is ook RM-fan schijnbaar) maar helaas. Ik denk dat Liverpool ook wel concreet wordt.
 
Vernon
 
10
26 maart 2023 om 20:20
Wie is SMS?
 
DenHaagLoosje
 
7
26 maart 2023 om 20:21
Milinkovic-Savic
 
Vernon
 
2
26 maart 2023 om 20:29
Dank.
 
APPELSAP12
 
22
26 maart 2023 om 22:00
Ik lees al een jaar of 5 elke keer weer dat Milinkovic-Savic Lazio gaat verlaten hahaha
 
FCT-Spurs
 
5
26 maart 2023 om 19:33
Keurig plaatje, hier zullen ze in Engeland van smullen. Erikje die even "the V-sign" brengt. Heb het gevoel dat Erik van elke speler een bruikbare speler kan maken. Geweldige trainer die klungelig over kan komen, maar elke spelersgroep gaat voor hem door het vuur.
 
Rochester
 
8
26 maart 2023 om 19:42
Heeft gewoon een hoop spelers bij Manchester United waar wel muziek in zat, maar het er al jaren niet uitkwam en ten Hag is gelukt om een hoop van die spelers zijn ook behoorlijk opgeleefd onder ten Hag. Rashford natuurlijk als beste voorbeeld, maar ook de Gea (ook al maakt hij hier en daar nog weleens fouten, vind hem beter dan voorgaande seizoenen), Shaw, Bruno Fernandes (vind hem ook een heel stuk beter), Varane, Dalot, Wan Bissaka en Fred. De enigste die eigenlijk nog ietwat tegenvallen, zijn Martial door blessureleed en Sancho. Ten Hag ziet het volgens mij ook heel erg zitten in Martial en denk oprecht dat hij met Martial hetzelfde zou doen als bij Rashford, maar door de blessureleed denk ik dat het helaas niet zal lukken en een paar weken terug gaf ten Hag ook een interview waarbij ik het idee had dat hij ervan baalde dat Martial veel geblesseerd is en dat het nu eigenlijk niet meer gaat. Sancho begon nog best wel goed onder ten Hag begin dit seizoen, helaas heeft hij dat niet vastgehouden en is hij zelfs op een soort trainingskamp hier in Nederland geweest. Ten Hag gaf aan dat dat hem goed heeft gedaan en hopelijk lukt het Sancho nog om ook op te leven onder ten Hag. En ik denk dat Diallo na dit seizoen ook kansen verdiend, zeker in de voorbereiding. Doet het prima bij Sunderland en die spelen weliswaar op een wat lager niveau, maar Diallo heeft nu eindelijk sinds zijn komst een seizoen waarin hij zowat blessurevrij is en bij Atalanta Bergamo heeft hij dan niet veel wedstrijden gespeeld omdat hij vrij snel vertrok, maar was hij wel iemand met veel potentie.
 
Busby
 
2
26 maart 2023 om 21:22
Diallo volgend jaar bij de groep halen en genoeg kansen geven. Als hij het niet redt verkopen en niet jaren lang op de loonlijst laten staan.
 
BenSlock
 
0
28 maart 2023 om 09:56
Ja als je het breed hebt laat je het breed hangen niet! Vergeet NOOIT je achtergrond! WANT als je ze sooner or later nodig hebt . En dat gebeurd eens nobody is the Holly Grale. Zullen ze je niet laten vallen.