Ten Hag licht mutatie toe en vestigt hoop op duo: 'Ze kunnen dat samen doen'
Dinsdag, 6 augustus 2019 om 18:45

Noussair Mazraoui krijgt dinsdagavond in eerste duel van Ajax met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League het vertrouwen van Erik ten Hag. De trainer van de Amsterdammers heeft de Marokkaans international op het middenveld de voorkeur boven zomeraanwinst Razvan Marin en heeft daar naar eigen zeggen een goede reden voor.

Ten Hag geeft vlak voor de aftrap voor de camera van Ziggo aan dat Mazraoui langzaam ritme moet opdoen, nadat hij deze zomer later was aangesloten bij Ajax, vanwege zijn deelname met Marokko aan de Afrika Cup. "Daarnaast hebben we ook tactisch gekeken naar deze tegenstander. Noussair is een speler die heel dynamisch is en duelkracht heeft, en dat hebben we vandaag denk ik nodig op die positie", licht Ten Hag toe.

De Ajax-trainer ziet ook een belangrijke rol weggelegd voor Donny van de Beek, die ondanks de belangstelling van Real Madrid gewoon in de basis start. "Donny is natuurlijk heel belangrijk in ons concept, maar daarom speelt Mazraoui vandaag ook op het middenveld: die twee kunnen samen diepgang en dynamiek verzorgen. Maar het zal ook belangrijk zijn om defensief een goed blok te hebben", vervolgt Ten Hag. "Het gaat om de juist balans tussen geduldig spelen en op de juiste momenten versnellen, zonder daarbij in het mes van de tegenstander te lopen."

Voorin behoudt Kasper Dolberg het vertrouwen van Ten Hag, ondanks een zwak optreden afgelopen weekend tegen Vitesse (2-2). "Toen speelde hij niet goed", beaamt Ten Hag. "Maar hij heeft een prima voorbereiding gehad en op de training laat hij heel goede dingen zien. In de Johan Cruijff Schaal (tegen PSV, red.) was hij ook scherp en scoorde hij. De afgelopen wedstrijd was hij wat minder. Ik wil het geen dilemma noemen, maar we hebben ook andere opties en die moet je ook serieus nemen, maar je kunt niet continu gaan wisselen. Dat is niet goed voor de ploeg: je moet een bepaald vertrouwen en een bepaald structuur aan de ploeg geven."

Meer nieuws
   
11:45
11:45
Lucas Moura kijkt terug op CL-uitschakeling Ajax: 'Hadden een geweldig team'
8
   
11:30
11:30
Cody Gakpo en vriendin Noa van der Bij verwelkomen eerste kind
1
   
11:08
11:08
Goed nieuws voor Koeman: sleutelspeler van Oranje keert terug op trainingsveld
2
   
10:30
10:30
Beschonken Tillman vroegtijdig gesneuveld tijdens PSV-huldiging: 'Hij leeft nog'
15
   
10:02
10:02
'Bayern laat interesse in Ten Hag varen en schakelt door naar nieuwe kandidaat'
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
TottiNEC
 
1
6 augustus 2019 om 18:54
Een goede redenen? Kom op zeg..
 
Gooner013
 
0
6 augustus 2019 om 19:21
Begrijp het zeker wel hoor. Nous is verdedigend wat sterker.
 
Ajaja
 
3
6 augustus 2019 om 19:41
Mazraoui komt tekort. En daarnaast is Blind ook geen middenvelder. Daardoor lijkt het net of de verdediging niet goed is, maar dat komt allemaal voort uit het middenveld wat te licht is.
 
wazza
 
3
6 augustus 2019 om 18:55
Dolberg weer voorin, snap dat niet zo goed. Zet Huntelaar erin man! Buiten het feit dat ik het een betere keuze vind, vind ik het ook fijn om nog wat wedstrijden van Huntelaar in z'n laatste seizoen te zien.
 
Raubaht
 
1
6 augustus 2019 om 19:06
Dat je vertrouwen in Dolberg blijft houden, oke. Maar doe dat lekker in de competitie en niet in deze belangrijke wedstrijden waarin tientallen miljoenen op het spel staan.
 
DangKeizer
 
1
6 augustus 2019 om 19:48
Ik vind Mazraoui op het middenveld tot nu toe niet veel soeps. Als rechtback prima, maar als middenvelder brengt hij te weinig. Maar dat doen er wel meer bij Ajax op dit moment.
 
Siemjo
 
3
6 augustus 2019 om 19:54
Het vertrouwen van ten Hag wordt aardig beschaamd, Mazaroui laat telkens zijn man lopen. Krijgt tientallen meters vrijheid.
 
JamesDean
 
0
6 augustus 2019 om 19:55
Snap heel die ten hag niet met zijn wissels, deed ik vorig jaar niet en zal ik dit jaar ook niet begrijpen....
 
oigatinha
 
0
6 augustus 2019 om 21:16
Ten Hag met zijn vreemde opstellingen en slechte wissels..... Dus je haalt je middenvelder van 15 miljoen er af ten faveure van iemand zonder wedstrijdritme en die a een jaar als back speelt, om hem in de belangrijkste wedstrijd ritme op te laten doen.... Wat tenenkrommend slecht! Idem met Dolberg. Huntelaar brengt veel meer gif en goals. Als Dolberg alleen maar goed kan spelen met 5 jaar vertrouwen, dan laat maar. Oneindig vertrouwen in Dolberg is dus gewoon wantrouwen in je andere spelers. Echt leuk voor die jongens.