Ten Hag moet door interlandperiode schuiven in Ajax-defensie
Donderdag, 9 september 2021 om 10:56

Ajax moet rekening houden met de absentie van Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdagavond. De internationals van Argentinië keren namelijk pas zaterdagochtend terug in Amsterdam. De kans is derhalve klein dat trainer Erik ten Hag het duo zaterdagavond al gebruikt in Zwolle, zeker ook omdat Ajax woensdag in Portugal aantreedt tegen Sporting Portugal in de Champions League.

Argentinië speelt in de nacht van donderdag op vrijdag tegen Bolivia in het kader van de WK-kwalificatie. Vanwege de coronacrisis bestaat deze interlandperiode voor de Argentijnen in totaal uit drie interlands. Het treffen met Brazilië van zondag werd definitief gestaakt omdat officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten het veld betraden om vier spelers van de Argentijnse ploeg van het veld te halen. De tweevoudig wereldkampioen was vorige week vrijdag met 1-3 te sterk voor Venezuela.

Martínez werd door bondscoach Lionel Scaloni niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de ontmoetingen met Venezuela en Brazilië. Voor Tagliafico was er in beide duels een plaats op de reservebank gereserveerd. Het is daarom nog maar de vraag of de Ajax-verdedigers speeltijd krijgen tegen Bolivia. Het tweetal keert hoe dan ook pas zaterdagochtend terug op Nederlandse bodem. De regerend landskampioen uit Amsterdam trapt 's avonds om 18.45 uur af in Zwolle.

Mocht Ten Hag inderdaad geen beroep kunnen doen op Martínez en Tagliafico, dan is de kans groot dat Daley Blind in het hart van de defensie start. Devyne Rensch, die dinsdag tegen Turkije debuteerde in het Nederlands elftal, is dan de beoogde linksback. Edson Álvarez is op tijd terug van de interlandverplichtingen bij Mexico en kan gewoon spelen. Maarten Stekelenburg ontbrak woensdag overigens om onduidelijke redenen op de training en het is nog niet zeker of hij zaterdag kan aantreden tegen PEC. Jay Gorter moest verstek laten gaan vanwege een blessure die hij had opgelopen bij Jong Oranje.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
   
14:17
14:17
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
18
   
13:54
13:54
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
13
   
13:51
13:51
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
ModricMagic
 
6
9 september 2021 om 10:58
Met Blind, Timber, Schuurs en Mazraoui moet het ook makkelijk lukken tegen PEC. Ik vind PEC dit seizoen wel heel erg slecht. Slecht beleid + de raarste aankopen gedaan. Dus Ajax moet ook zonder Martinez en Tagliafico makkelijk over PEC kunnen heen rollen.
 
Sanderr
 
54
9 september 2021 om 11:06
Ik denk eerder dat het Mazraoui, Timber, Blind en Rensch wordt. Gewoon 1 op 1 vervangen en Timber niet weghalen van RCV. Bovendien is Blind ook beter als LCV dan als LB.
 
ModricMagic
 
2
9 september 2021 om 11:17
Ik vind Blind niet beter op LCV. Zeker niet met zijn huidige vorm en snelheid. Destijds met De Ligt had die nog wel wat snelheid maar dat is door de jaren heen nog veel minder geworden. In het centrum is die nog kwetsbaarder dan op linksback. Ik denk niet dat Ten Hag Blind eruit halen dus dan is linksback de beste positie.
 
GoudseKaas
 
15
9 september 2021 om 11:26
Als Tadic linksbuiten staat (waar ik wel vanuit ga) zie ik liever Rensch op linksback. Hij heeft meer snelheid en diepgang in z`n spel, dat is toch wel fijn aangezien Tadic ook niet de snelste is. Hoop ook dat Schuurs wat minuten mag maken, heeft een goede voorbereiding gespeeld en heeft een beetje pech dat Timber het goed doet. Gok dat Mazraoui rond de 60e minuut wordt gewisseld zodat Timber naar RB kan en Schuurs Rcv.
 
 
1
9 september 2021 om 16:50
Tegen PEC kan Blind prima naast Timber spelen. In de CL kan het inderdaad niet, maar er wordt nu gedaan alsof Blind er helemaal niks meer van kan.
 
ajaxrkc33
 
2
9 september 2021 om 10:59
Deze spelers kunnen wij zaterdag wel missen. Schuurs achterin en Nico is even geen basisspeler dus die missen we niet echt
 
PSVerein
 
10
9 september 2021 om 11:52
En je speelt tegen PEC. Rechterrijtje Eredivisie is echt ieder jaar slechter maar PEC spant wel de kroon dit jaar. Matig ploegje is dat zeg
 
FR-RKC
 
3
9 september 2021 om 12:21
Beetje vroeg om dat zo te stellen toch? Velen riepen vorig jaar na 4 speelrondes dat Fortuna en Sparta degradatiekandidaat nummer 1 en 2 waren. Beide ploegen zijn zonder zorgen in de middenmoot geëindigd.
 
 
1
9 september 2021 om 10:59
Martinez zullen ze zeker missen, nico zou toch wissel zijn. Van de ander kant je spreekt tegen Pec Zwolle. Dit seizoen de minste van alle. Met blind centraal en Rensch links mag het geen probleem zijn.
 
Sanderr
 
26
9 september 2021 om 11:03
Hoezo zou Nico toch wissel zijn? Die speelt normaliter toch vrijwel altijd als hij fit is. Het zou kunnen dat Ten Hag inderdaad voor Blind had gekozen hoor, maar zo stellig als jij het brengt is het echt niet. Zeker niet als Blind 2 interlands in de benen heeft en Nico 0.
 
ajaxrkc33
 
3
9 september 2021 om 11:05
Laaste wedstrijd stond hij toch wissel omdat Blind de voorkeur kreeg
 
Sanderr
 
19
9 september 2021 om 11:12
Klopt, toen hij terug kwam van zijn schorsing heeft Blind liefst 1 keer de voorkeur gekregen, dat betekent toch niet direct dat Nico "toch wissel zal zijn". Met een CL wedstrijd voor de deur en Blind die 180 minuten voor Nederland heeft gespeeld (nico heeft nog niet gespeeld bij Argentinie deze week) zou ik niet met zekerheid durven zeggen wie Ten Hag had opgesteld als hij zijn selectie compleet had.
 
ajaxrkc33
 
0
9 september 2021 om 11:17
De selectie van Ajax is groot dus er zal dit seizoen veel gewisseld gaan worden in de basisopstelling. Denk dat Blind toch een lichte voorkeur heeft bij Ten Hag.
 
PeerBerwers
 
2
9 september 2021 om 11:42
Blind kan natuurlijk ook gewoon LCV spelen, dus dan is de vraag eerder of Martinez of Tagliafico de voorkeur van Ten Hag heeft.
 
 
0
9 september 2021 om 12:50
Je hebt met Martinez, Blind, Alvarez en Nico 4 spelers voor 3 plekken. Ik durf de weddenschap wel aan te gaan dat Martinez en Alvarez in principe (bijna) elke wedstrijd starten en dat daarna Blind de voorkeur krijgt boven Nico. @sanderk91, als jij de weddenschap aan durft te gaan, dan verneem ik het graag. Ik ben ervan overtuigd dat in de ideale basisopstelling van ten Hag Nico geen plek krijgt. En dat heeft met zijn vorm en met zijn kamikaze acties te maken.
 
 
0
9 september 2021 om 12:54
@sanderk91, het begint er echt op te lijken dat Nico zijn plek in het Nationaal elftal begint te verliezen. De laatste wedstrijden speelt hij vaker niet dan wel. Volgens Overmars zien de topclubs het niet goed en speelt de corona een rol, maar je kunt je afvragen of toevallig niet Overmars zich vergist, en Nico misschien wel boven zijn kunnen gepresteerd heeft (in een goed draaiend elftal) en of hij wel de top back is waarvan Overmars zegt dat hij is. (hoewel ik dit vooral een verkooppraatje vond).
 
 
2
9 september 2021 om 12:57
@peerberwers, Denk jij echt dat ten Hag twijfelt over Martinez en Nico ? Maritnez staat nu al lange tijd als LCV opgesteld. Dit doet hij los van incidenten goed. Bij Nico is zowel de vorm slechter en heeft hij ook meer last van incidenten. Ik denk dat Ten Hag geen moment tussen deze spelers twijfelt.
 
Sanderr
 
3
9 september 2021 om 13:08
@janssen: Hoezo een weddenschap aangaan? Ik ben het gewoon met jou eens en ik denk persoonlijk ook dat -in de sterkste formatie- Tagliafico weleens buiten de boot kan gaan vallen. Maar we hebben het hier specifiek over de ED wedstrijd tegen PEC van aankomend weekend. Daar had Ten Hag best voor Nico als linksback kunnen kiezen als hij een volledige selectie tot zijn beschikking had. Dat bedoelde ik er enkel mee.
 
schijntrap
 
13
9 september 2021 om 11:00
Dat bedoelde Ten Hag dus dat Ajax pas half september zich weer kan richten op de competitie. Vervelende voorbereiding zo voor hem. Aan het begin al de internationale er niet bij. Nu na 3 weken weer onderbreking en weer internationals heel laat terug. Tja het hoort er misschien bij als je een grote club wil zijn maar ideaal is het niet.
 
messino
 
37
9 september 2021 om 11:01
Kan toch eigenlijk niet dit? De Fifa moet de continentbonden sturen op speelschema's die aansluiten op de speelschema's van de nationale competities. Nu is de selectie van Ajax in principe breed genoeg om dit op te vangen. Maar er zijn ook clubs waar dit niet geldt. Dat zorgt voor een ongelijke strijd. Het zijn de clubs die de salarissen van de spelers betalen, niet de nationale voetbalbonden dus die belangen moeten veel beter verdedigd worden.
 
Ajaxfanos
 
4
9 september 2021 om 11:07
FIFA groter dan de UEFA groter dan de Knvb.... Macht van de grootste en sterkste in deze. Hier zal de FIFA dus gewoon reageren van deze datums liggen vast dus pas jullie speelschema er maar op aan. In plaats van dat de KNVB zal zeggen hey FIFA pas even aan want PEC speelt tegen Ajax dit weekend.
 
JarnoGout
 
7
9 september 2021 om 11:19
Het is echt bizar op het moment, hoe de clubs lijden door de bonden. Wie betaalt de salarissen?? En toch amper tot geen inspraak, moet echt wat aan veranderen.
 
 
5
9 september 2021 om 11:51
Ajax kiest toch voor al die Zuid-Amerikanen en Afrikanen. Niets mis mee hoor, maar ze kunnen ook scouten in Noord-Holland.
 
skaradonna
 
22
9 september 2021 om 11:57
Inderdaad en dan straks terug verliezen tegen tegen de Rapid Wiens en Rostovs. Je rechtstreekse ticket als NL verliezen voor CL en hopen dat Ebicilio fit blijft. Lijkt me slimme keuze
 
Primetime
 
4
9 september 2021 om 12:36
@skaradonna, precies en tenzij je alleen maar autochtonen scout zijn Noord Hollandse jongens ook geen garantie dat ze niet naar deze toernooien gaan. Kijk maar naar Mazraoui. Oke toegegeven hij komt uit Zuid Holland
 
magikhetwete
 
5
9 september 2021 om 12:06
Heb je het gemist? Corona is een beetje het probleem en dat schijnt nogal invloed te hebben op alles. Het staat ook in het artikel: Vanwege de coronacrisis bestaat deze interlandperiode voor de Argentijnen in totaal uit drie interlands. Vervelend ja, maar het is niet anders.
 
messino
 
1
9 september 2021 om 13:10
Wel erg gemakkelijk om alles op te hangen aan Corona. Het Nederlands Elftal heeft deze periode ook drie interlands afgewerkt. Deze internationals zijn al weer vrijgegeven voor de clubs. Het is dus wel anders in tegenstelling tot wat je beweet, het vraagt gewoon om een betere coördinatie en samenwerking in de programma's tussen bonden en internationale bonden.
 
Sanderr
 
9
9 september 2021 om 11:02
Met Blind centraal en Rensch op links zal dit normaliter geen problemen voor Ajax moeten opleveren. Wel raar dat men in de Conmebol aankomende nacht nog voetbalt, zijn toch redelijk wat spelers aldaar die een dag of anderhalf later clubverplichtingen hebben aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Geen super handige planning, maar enfin.
 
sebasjuh
 
3
9 september 2021 om 11:03
Nou Rensch linksback en Blind met Timber centraal is prima. Zeker tegen Pec meer dan voldoende. Die twee gasten moeten er weer zijn tegen Sporting dat is vele malen belangrijker om dan de basiskrachten te hebben.
 
gebr.timber
 
0
9 september 2021 om 11:10
Dit is wel kwalijk. Helemaal met wk in 2022. Ben zo benieuwd hoe alle landen gaan starten. En hoe alle clubs eindigen rond november. Zullen spelers zich geblesseerd voor doen in die periode om het wk te spelen. Of heb je na het wk ineens de halve selectie weg ivm transferwindow of blessures. Voetbal werd al geleid door geld, maar dit is gewoon niet leuk meer. Je basisspelers niet kunnen opstellen door interlands.
 
GLENNN
 
1
9 september 2021 om 11:28
Rensch linksback, Nous rechtsback. Blind met Timber centraal. Pasveer op goal: opgelost. Dan heb je nog altijd Schuurs op de bank en eventueel Regeer als back op de bank? Dan belast je onze Argentijnen niet, dikke prima. Zijn die hopelijk fit voor Sporting. Weet iemand hoe het zit met Alvarez en Haller? Zijn die wel eerder terug/hebben die ver gereisd? Is Alvarez uberhaupt weg geweest met Mexico (geen idee, oprecht). En verder: mocht Haller veel en van ver gereisd hebben: Tadic in de spits en dan Antony of Neres op de plek van Dusan als linksbuiten.
 
PeerBerwers
 
1
9 september 2021 om 11:45
Haller kwam gister al voor in de trainingsvideo met Daramy, dus ik gok dat die al terug is, maar dat zou natuurlijk ook al eerder opgenomen kunnen zijn.
 
GLENNN
 
0
9 september 2021 om 11:52
Ah oke, ja geen idee inderdaad. Zag dat hij ook al op een knollenveld had moeten spelen in Ivoorkust en lijken mij toch wel aardige reisjes naar Afrika telkens. Verder wil je die natuurlijk ook het liefst zo fit mogelijk hebben. Zou geen risico nemen tegen Pec. Deze opstelling kan je best mee spelen. Klaassen op de 10 met Taylor - Gravenberch achter hem. Dan spaar je de Zuid Amerikanen (tagliafico, Martinez & Alvarez) en Haller. Tevens hou je zo ook een Neres tevreden met speeltijd. Zien we Tadic weer eens een pot in de spits (want ik verwacht dat hij in de CL daar ook vaker komt te spelen t.o.v. Haller), kan een Berghuis zijn vorm doorpakken (hopelijk) en kan een Taylor ook weer eens laten zien wat hij kan.
 
PeerBerwers
 
0
9 september 2021 om 12:05
Tadic kan inderdaad prima in de spits met Neres en Antony op de vleugels die je dan na +- 60 minuten zelfs nog zou kunnen wisselen voor Daramy, Danilo en/of Berghuis. Bovendien is een verdediging bestaande uit Rensch, Blind, Timber en Mazraoui ook gewoon een prima verdediging. Mocht Kudus terug zijn, dan zou Ten Hag ook hem of Berghuis nog op 10 kunnen zetten en dan Klaassen op de positie van Alvarez gebruiken.
 
Sieb nr. 15
 
2
9 september 2021 om 12:11
Ligt het aan mij of beginnen die internationale wedstrijden en toernooien meer en meer problemen te geven bij het club voetbal? Ik heb het altijd al bijzonder gevonden dat het een nadeel is om Afrikaanse spelers in je team te hebben mbt de Africa cup, maar als ik naar Ajax kijk zie ik Antony al te laat terugkomen voor de competitiestart en nu mis je dus ook weer twee Argentijnen 'middenin' de competitie. Erg vervelend voor de clubs die hiermee te maken krijgen.
 
4fRedondo
 
0
9 september 2021 om 12:40
Antony is OS en Ajax had hem niet vrij hoeven geven i.t.t. de nationale ploeg. Africa Cup heeft volgens mij met de periode van het jaar te maken. In de zomer is het daar te heet en kan daarom niet tegelijk met continentale kampioenschappen gehouden te worden. Dat de Argentijnen nu nog niet terug zijn heeft te maken met Covid-19. I.p.v. 2 interlands, worden er nu 3 interlands gespeeld. Daar staat dus tegenover dat ze minder vaak richting Zuid-Amerika hoeven af te reizen. Maar vervelend is het idd. Staat wel tegenover dat de marktwaarde stijgt. Een Rensch is meteen een paar miljoen meer waard.
 
Adzevedo
 
0
9 september 2021 om 12:12
Tegen PEC, wat tot op heden geen bijster goede indruk heeft gemaakt, mag het allemaal geen probleem zijn. Dat los je gewoon met Rensch, Blind en Pasveer op en dan zou je gewoon 3 punten moeten pakken. Natuurlijk is het wel vervelend dat je afhankelijk bent van toeval in het speelschema. PSV speelt aankomend weekend tegen AZ uit, dat had ook zomaar de tegenstander van Ajax kunnen zijn. En dat je dan afhankelijk bent van waardeloze planning aan de andere kant van de wereld is wel vervelend. Op zichzelf is de korte afwezigheid van basisspelers tegen kleinere tegenstanders ook iets wat je deels nodig hebt. Het geeft de kans om te rouleren zonder teleurstellingen, die onvermijdelijk wel gaan ontstaan gezien de breedte van de selectie.
 
CorvanValen
 
1
9 september 2021 om 12:29
Moet hij ook nog poepen soms? Wat een gezever in het Ajax clubblad.
 
Sanderr
 
8
9 september 2021 om 12:48
Corvanvalen - aantal reacties: 3. En dan is dit je bijdrage.. Wauw, wat een geweldige toevoeging aan dit forum ben jij zeg! Dit is natuurlijk gewoon relevant voetbalnieuws op een Nederlandse website..
 
PaulR_1982
 
0
9 september 2021 om 13:24
Nou Sander, 3 (inmiddels 4 reacties) sinds februari van dit jaar valt op zich ook wel mee. Wees blij dat Corvanvalen niet elke dag 10 berichten post, want dan waren we helemaal overspoelt met die onzin berichten van hem.
 
 
0
9 september 2021 om 12:30
Heerlijk die interlands tussen door, komen ze niet geblesseerd terug, dan wel te laat
 
Dilima1966
 
0
9 september 2021 om 12:32
Gewoon Rensch opstellen geen probleem blind middenveld en schuurs opstellen
 
zwolsekip
 
1
9 september 2021 om 12:50
Niet dat ik (helaas) denk dat ze aan kwaliteit hierdoor inboeten en dat PEC nu wel kans maakt, maar de wedstrijd wordt in ieder geval eerlijker en veel minder agressief (lees: vuil agressief) van. Hopen op een topdag van PEC ðÿ¤žðÿ» en een een offday van de tegenstander..
 
j3ro3ntj33__
 
1
9 september 2021 om 14:03
@zwolsekip, Wedstrijd word er juist minder eerlijk van. Ajax kan niet over een volledige selectie beschikken, dus niet eerlijker. Dat ze beter zijn is iets anders.
 
PaulR_1982
 
0
9 september 2021 om 13:20
Ik vind het maar raar hoor. De clubs die de spelers betalen kunnen bij sommige wedstrijden niet over deze spelers beschikken omdat ze voor een minimale premie met het nationale elftal aan de andere kant van de wereld moeten spelen. Ik vind dat als een club na een interland periode op (in dit geval) op zaterdag een wedstrijd heeft, spelers uiterlijk op donderdag avond terug moeten zijn zodat ze op vrijdag nog de laatste training voor een wedstrijd mee kan doen. Dat is al kort, zeker gezien het feit dat PEC Zwolle zich met de voltallige selectie al 2 weken kan voorbereiden op deze wedstrijd.
 
toonvs
 
0
9 september 2021 om 14:04
Belachelijk dat je als club het salaris betaalt en niet kan beschikken over de spelers op tijd.
 
Straight to th
 
1
9 september 2021 om 14:27
Ajax moet helemaal niet schuiven. De spelers kunnen gewoon spelen. Ze hebben genoeg tijd om te rusten VZ maakt er nu weer van dat de spelers niet kunnen spelen omdat ze te weinig rust hebben. Als andere teams dit overkomt is het vak genoeg rust voor de spelers of dan moet je maar als club een bredere selectie hebben.
 
Sanderr
 
3
9 september 2021 om 15:02
Ze komen `s ochtends aan op Schiphol met een ruim 13 uur durende intercontinentale vlucht en Ajax speelt dezelfde avond een uitwedstrijd in Zwolle. Dus nee, die kunnen niet spelen. Ofja, theoretisch kan het wel als de nood aan de man is, maar waarom zou je? Als dit bij een andere club zou zijn geldt precies hetzelfde: die spelers kunnen dan eigenlijk niet spelen, dat is absoluut niet verstandig. Zelfs bij Barca werd Messi op de bank gehouden in een vergelijkbare situatie toen hij in de ochtend op een wedstrijddag was teruggekeerd vanuit Buenos Aires. Maakt verder niet uit, je moet dan gewoon een andere optie opstellen, zoals Ten Hag ook doet. Wat wil je nou eigenlijk zeggen met je reactie?
 
Straight to th
 
0
9 september 2021 om 15:14
Precies wat je zelf zegt. Bij andere clubs is het precies hetzelfde. Of pas de regel aan of je moet niet zeuren grof gezegd . Maar dit is vaker voorgevallen bij andere clubs en door veel mensen werden de reacties die ik eerder genoemd heb vermeld. Nu dat ik dit bij Ajax lees plaatst VZ deze kop boven de titel terwijl ze bij andere clubs ervan maken dat de trainer iets zegt over dat de spelers niet genoeg rust krijgen. Dan komt het over alsof de trainer van de andere clubs lopen te zeuren en hier nu bij Ajax, dat zij worden benadeeld.
 
Sanderr
 
3
9 september 2021 om 15:56
Want bij welke andere Nederlandse clubs (neem aan dat je daar op doelt) hebben recent een situatie meegemaakt waarbij 2 potentiele basisspelers op de wedstrijddag pas terugkeerden van de andere kant van de wereld dan? Precies, geen enkele. Je verzint gewoon compleet hoe VZ dan een titel zou schrijven terwijl het helemaal niet eerder is voorgevallen, dan ben je wel een fanatiekeling hoor hahaha