'Ten Hag neemt na Klassieker besluit over uitbreiding technische staf'
Woensdag, 17 januari 2018 om 11:18

Erik ten Hag zal na de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Feyenoord beslissen of hij zijn technische staf definitief zal uitbreiden met Richard Witschge. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Op het trainingskamp in Portugal nam de nieuwe trainer van Ajax de oud-middenvelder mee vanwege de omvang van de selectie. Mogelijk wordt hij definitief een van de assistenten van Ten Hag.

Witschge is actief als individueel jeugdtrainer bij Ajax en maakt dus mogelijk de overstap naar het eerste elftal. De technische staf van Ten Hag bestaat daarnaast nog uit Alfred Schreuder, die werd overgenomen van TSG 1899 Hoffenheim en Aron Winter. "De staf is deels vernieuwd", zei Ten Hag voor het vertrek naar Portugal tegen FOX Sports. "Je hebt Aron Winter, Carlo l'Ami en Björn Rekelhof (inspanningsfysioloog, red.). Alfred Schreuder en ik zijn nieuw. We hebben besloten om ook Richard Witschge mee te vragen naar Portugal, omdat we met heel veel spelers naar Portugal gaan. Hij zal de staf complementeren."

Op het trainingskamp in Portugal oefende Ajax tegen het Deense Lyngby (5-1) en MSV Duisburg (1-1). Ajax hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Ten Hag moet Kasper Dolberg hoe dan ook missen door een blessure. De inzetbaarheid van Maximilian Wöber is onzeker, daar hij dinsdag nog apart van de groep trainde.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
De Toekomst
 
7
17 januari 2018 om 11:44
Ik zou hem erbij nemen. Het blijft Ajax. Een club met veel stromingen, belangen en meningen. Overeind blijven als trainer is voor een groot deel afhankelijk van de prestaties, maar ook hoe je je binnen de club profileert. Ajacieden hebben daarbij altijd een streepje voor op mensen zonder Ajax-verleden. Ten Hag zou er goed aan doen om iemand met Ajax-verleden in zijn staf te hebben, zodat hij iemand heeft die hem kan vertellen hoe er bij Ajax over zaken wordt gedacht en hoe het eraan toe gaat.
 
Level100
 
13
17 januari 2018 om 11:52
In principe heb je met Aron Winter al zo iemand toch? Desalniettemin zou ik Richard ook toevoegen aan de staf. Qua speler was hij technisch zeer begaafd, iets dat de andere mensen van de staf minder hadden. Nu maakt een goed paard nog geen goede ruiter, maar voor m’n gevoel is hij wel complementair aan de rest van de staf. En met Richard aan de zijlijn in de Arena tijdens de klassieker denk je natuurlijk weer terug aan mooie herinneringen..
 
DatisSjakie
 
13
17 januari 2018 om 11:54
In principe heeft hij met Aron Winter natuurlijk iemand met een Ajax verleden in zijn staf. Maar ben het verder met je eens dat ze hem erbij zouden moeten doen. Als feyenoorder zeg ik heel eerlijk: Wat een fantastische voetballer was die Richard Witschge zeg! Haha behoudens zijn rot actie met dat hooghouden tegen ons dan Nee zonder gekheid, ik houd er wel van. Jammer dat het ons overkwam, tegen iedere willekeurige andere ploeg had ik het geweldig gevonden! Verder lees ik van alle blessures bij Ajax, dat komt heerlijk uit zeg!(al gun ik trouwens niemand een blessure, maar met minder spelers hebben wij weereens iets meer kans) Dan wordt het scenario van een puntje kunnen pakken uit in Amsterdam ineens een stuk realistischer. Ik ben weer wat hoopvol, zou fantastisch zijn zeg!! Come on!!!
 
Baardgrasmus
 
3
17 januari 2018 om 11:56
Iemand die Expeditie Robinson heeft gekeken en weet of Richard van de complotten is? Op zich is er bij Ajax natuurlijk altijd wel ruimte voor zo'n oud-speler, zeker met Jong Ajax er ook bij zal er altijd wel werk zijn voor een extra trainer. Ik weet niet of Richard de juiste toevoeging is, maar slim van Ten Hag om hem er in ieder geval in de winter bij te nemen. Kan je altijd nog beslissen.
 
SoloFC
 
13
17 januari 2018 om 12:07
Haha mwa viel reuze mee. Hij lag vooral in het water niks te doen.
 
voetbalfreak
 
1
17 januari 2018 om 12:46
Heb expeditie Robinson niet gevolgd maar weet wel dat die witschge van het balletje hooghouden is; cabaret. Dit doet Ten Hag prima toch een ajax jongen in de staf mede omdat Ten Hag en Schreuder geen ajax achtergrond hebben. Iets met cultuur bewaken daar zijn sommige fans toch gevoelig voor.
 
supervoetbal
 
2
17 januari 2018 om 14:28
Hij was samen met zijn dochter en Anouk Hoogendijk. Ze vormden met zijn 3e een alliantie. Niet echt van de complotten verder, eerder 1 tactisch plan. Misschien zegt dat ook over zijn kijk op voetbal.
 
lausho
 
2
17 januari 2018 om 13:29
Liever niet, ik wil niet dat Witschge straks ook nog verantwoordelijk wordt gehouden en we een van de laatste ras ajacieden in de opleiding kwijt zijn. Ik denk dat hij zich beter met talentontwikkeling bezig kan houden, blijf aub even weg uit het wespennest.
 
Frits de jong
 
2
17 januari 2018 om 13:52
Persoonlijk vind ik het echt bizar hoe lang Carlo l'ami het elke keer voor elkaar krijgt om de trainerswisselingen te overleven. Kruipt overal tussendoor om zo zijn eigen baantje te behouden. Vind het zelf een man van niks. Altijd chaotisch met zijn mappen langs de zijlijn, en altijd enorm druk op de bank. Staat zelfs af en toe actief te coachen langs de lijn. Dat lijkt mij niet de bedoeling.
 
Pantelic16
 
0
17 januari 2018 om 14:11
Gezien de eerdere publicaties van De Telegraaf lijkt het erop dat het voor L'ami ook bijna klaar is bij Ajax, aangezien geruchten over de zoektocht naar een nieuwe keeperstrainer meer en meer naar voren komen. Zeker als je bekijkt dat Overmars het beleid naar zijn hand heeft gezet niet ondenkbaar dat binnen afzienbare tijd ook van hem afscheid zal worden genomen.
 
Boghossian
 
0
17 januari 2018 om 13:55
Ligt het aan mij, of is drie assistenten een beetje veel? Eerder liepen er met Spijkerman, Bergkamp en Krüzen ook drie maar bij andere clubs zijn het er toch meestal één of twee? Ik vind die Aron Winter trouwens de uitstraling hebben van een zak patat.
 
Baardgrasmus
 
0
17 januari 2018 om 17:22
Hangt er vanaf wat je ermee doet. Op dit moment is de selectie van Ajax ook groot natuurlijk, met dat trainingskamp. Iemand die tussen het grote Ajax en Jong Ajax laveert kan je er prima bij hebben denk ik. Als de drie assistenten blij zijn met hun rol lijkt het me niet zo probleem, pas als ze zelf hoofdtrainerambities koesteren heb je een probleem.