Ten Hag verdedigt opmerkelijke wissel: 'We hebben plannen met hem'
Zaterdag, 29 september 2018 om 07:15

Ajax ging vorige week zondag met 3-0 onderuit bij PSV en in dit duel maakte Ryan Gravenberch voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal. De zestienjarige middenvelder kwam zeven minuten voor tijd binnen de lijnen voor David Neres. Erik ten Hag kreeg naderhand de nodige kritiek op die wissel.

Menigeen vroeg zich af waarom Gravenberch werd gebracht op een moment waarop er een voor Ajax pijnlijke stand in een topwedstrijd op het bord stond. Ten Hag vindt het 'suggestief' om te denken dat hij met de wissel van Gravenberch de aandacht probeerde af te leiden van de smadelijke nederlaag in het Philips Stadion. Bij Ajax leeft die mening 'in elk geval niet', legt de coach uit aan De Telegraaf.

"We hebben plannen met hem en dat is de reden dat hij debuteerde. We hebben zijn potentie in de voorbereiding gezien en de stijgende lijn trekt hij door bij Jong Ajax en op trainingen. Hij speelde ook niet voor niks woensdag tegen Te Werve." Gravenberch deed tegen HVV Te Werve negentig minuten mee.

Het broertje van voormalig Ajacied Danzell Gravenberch maakte na 82 minuten de 0-7 in het duel in de KNVB Beker. Daarmee werd hij de jongste doelpuntenmaker voor Ajax ooit. Gravenberch, die in 2010 overkwam van Zeeburgia, heeft in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot de zomer van 2021.

Meer nieuws
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
5
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
30
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
52
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
ninjakai
 
22
29 september 2018 om 07:41
Tuurlijk EtH. Plannen met hem maar dan vooral voor jezelf. Jij hebt nu mooi de jongste debutant van Ajax laten debuteren en ook de jongste doelpuntenmaker. Kan je mooi tot in de eeuwigheid zeggen dat je dat goed hebt gezien als die jongen het maakt. Veranderd niets aan het standpunt dat het belachelijk was om hem tegen PSV te laten invallen. Zelfde met de labyad aankoop. Is gewoon weggegooid geld. Hoop ook dat dit de laatste keer is dat een trainer zijn wens speler krijgt.
 
isco1
 
47
29 september 2018 om 07:45
De aannames die mensen doen is echt lachwekkend! Misschien maar eens kijken naar Gravenberg, dan weet je dat hij het ook verdiende om te spelen. Leeftijd maakt niet uit wanneer je goed genoeg bent!
 
patrickstern
 
32
29 september 2018 om 08:07
Ja tuurlijk kan je het verdienen om te spelen. Maar je gunt zo een jonge toch ook een mooi debuut ? Dan maakt die ene week toch niet meer uit ? Dit doe je toch niet bij een 0-3 achterstand ?
 
Bossie
 
10
29 september 2018 om 08:21
Precies wat maak die ene week nu uit, met andere woorden dan kan hij toch net tegen PSV debuteren . Je weet immers nooit wat je de volgende wedstrijd doet. Voor het zelfde geld verlies je de komende 3 wedstrijden ....
 
LitmanenHeld
 
36
29 september 2018 om 08:13
Man man man.... ik heb echt te doen met Erik ten Hag. Hij kan niks goed doen, sommige mensen zoeken overal iets achter. Jullie denken zeker ook dat de aarde plat is en dat Elvis nog leeft?
 
tazmanic2
 
14
29 september 2018 om 08:37
Hij bakt er toch ook niets van? Telkens laat hij zien dat hij er niet veel van snapt. Vorig seizoen kon je nog zeggen dat het niet zijn elftal was. Maar nu heeft zijn geblunder toch alweer 5 punten gekost. Maar hij vindt het niet zijn fout. Ik en met mij velen, wel. Hij past gewoon niet bij Ajax. Geen visie en eigenlijk het ergst: Elk interview of persconferentie wordt een klucht. Ajax onwaardig en eigenlijk bijna zielig. Dat gedrag straalt ook op de club af.
 
tommy1981
 
6
29 september 2018 om 09:53
Ja dat is idd het ergst pfff, wat kan mij het schelen hoe hij voor die camera staat, het gaat om de prestaties op het veld. Voor psv was iedereen zo positief, hij kreeg ajax weer aan het voetballen blablabla en nu kan hij er schijnbaar geen reet meer van. Geef die man tijd, het seizoen is nog lang.
 
100% Meijer
 
7
29 september 2018 om 10:09
Ik ben meer benieuwd wat zijn plannen met Schuurs en Wober zijn .....
 
tazmanic2
 
1
29 september 2018 om 10:52
@ tommy 1981 Met een beetje pech is het seizoen nu al voorbij! Jij kijkt wel erg kort Tegen Psv slecht maar ook tegen VVV en Heracles was het op zijn zachts niet best. In Europa waren de tegenstanders ook van hoog nivo,kuch kuch kuch. Blijven er misschien 2 goede wedstrijden over dit seizoen. Misschien is DAT toeval!
 
lausho
 
1
29 september 2018 om 09:17
Nee want Ten Hag bepaald mede het beleid, zit in het TH van de club. De redden dat ik vanaf dag 1 het al niet zag zitten, het magere operationele resultaat (dik verlies) bevestigd dit samen met een paar middelmatige aankopen.
 
FraXz
 
7
29 september 2018 om 10:57
Hoeveel onzin kan iemand uitkramen zeg. Niet te geloven. Dik verlies? Ajax heeft 1,2 miljoen winst ondanks missen europees voetbal. Matige aankopen? Je hebt er blijkbaar niks geen verstand van. Volgens mij pak je alles aan om Ten Hag zwart te maken terwijl hij het gewoon erg goed doet.
 
Scepticus38
 
5
29 september 2018 om 10:03
@ninjakai Je schrijft: "tuurlijk Eth. Plannen met hem maar dan vooral voor jezelf. Jij hebt nu mooi de jongste debutant van Ajax laten debuteren en ook de jongste doelpuntenmaker. Kan je mooi tot in de eeuwigheid zeggen dat je dat goed hebt gezien als die jongen het maakt. Veranderd niets aan het standpunt dat het belachelijk was om hem tegen PSV te laten invallen. Zelfde met de labyad aankoop. Is gewoon weggegooid geld. Hoop ook dat dit de laatste keer is dat een trainer zijn wens speler krijgt". Met dat soort futiliteiten houden alleen azijnzeikerds zich bezig, die zijn niet besteed aan intelligente mensen als Eth. De wissel van EtH pleit voor zijn intelligentie en toont aan dat hij na ruim een half jaar al meer begrijpt van het DNA van Ajax dan jij en weet wat men bij Ajax graag ziet. De wissel is exact in de geest van Ajax en Johan Cruijff, die in 1987 door mensen als jij ook voor gek werd versleten toen hij in de wedstrijd tegen Malmo een basisplaats indeelde voor de net 17 jarige debutant Dennis Bergkamp. En dat was nota beide benen een EC wedstrijd. Door Ryan Gravenberg te laten debuteren, geeft EtH aan dat hij vertrouwen in de speler heeft en het in hem ziet zitten. En dat gaat zich op termijn uitbetalen en zal de bereidheid om zijn eerste profcontract te ondertekenen als hij 18 is, doen toenemen. Wat Ten Hag heeft gedaan, is verder kijken dan je neus lang is. Het is exact hoe je met je supertalenten om moet gaan als je je eigen opleiding serieus neemt. Je reactie is doordrenkt met azijn en toont aan dat je niet met teleurstellingen weet om te gaan en niet in staat bent om die verwerken. Dat blijkt ook uit je argumenten, die slaan werkelijk helemaal nergens op omdat Gravenberg er pas in de 83e minuut in kwam en Ajax de wedstrijd na 25 minuten al had verspeeld. Teleurstelling doet soms hele vreemde dingen met mensen.
 
BurdyM
 
4
29 september 2018 om 10:50
Je gaat aan de essentie voorbij met je reactie. Het is logisch dat ETH een groot talent op jonge leeftijd laat debuteren. Maar niet 5 minuten voor tijd in een wedstrijd tegen PSV waarin je met 3-0 achterstaat. Daar zit nul toegevoegde waarde in. Sterker nog daar wordt Gravenberch niets beter van. Dat had prima in de competitie gekund tegen Fortuna of Emmen of zo. En als ETH hem echt goed genoeg vindt zoals destijds Cruijff met Bergkamp had hij Gravenberch wel in de basis laten beginnen. Het is opnieuw weer een rare wissel, net zoals destijds met die Duits Turkse kleine linksbuiten die hij nog 3 minuten voor tijd wilde laten invallen.
 
DaveKattenberg
 
13
29 september 2018 om 07:43
Echt lachwekkend hoe sommige mensen denken. Alsof er ook maar iemand bij Ajax heeft gedacht dat het laten debuteren van een jeugdspeler een nederlaag tegen de directe concurrent zou kunnen uitwissen. NB: Mocht intern blijken dat Ten Hag de wissel wel degelijk om die reden uitvoerde dan mag hij wat mij betreft met een enkeltje naar huis worden gestuurd.
 
FrankBollegraf
 
12
29 september 2018 om 08:02
Ik heb een heel goed gevoel bij Ryan Gravenberch, een uitzonderlijk hoog supertalent die mij doet denken aan Rijkaard. Ik kan het mij goed voorstellen om hem ongeacht de stand te laten debuteren.Gravenberch speelde tevens een goede wedstrijd met zelfvertrouwen en dat met zoveel druk in een beladen wedstrijd, top.
 
IwanStruyk
 
2
29 september 2018 om 08:14
Kruising van Seedorf en Rijkaard.Heeft het kort draaien van Seedorf en het loopvermogen van Rijkaard
 
ajaxchamps
 
4
29 september 2018 om 08:08
Volg toch behoorlijk wat voetbalnieuws maar kritiek op die wissel heb ik echt nergens gelezen. Je zou het hooguit verrassend kunnen noemen. Maar toch vooral een compliment voor Gravenbergh dat hij goed bezig is.
 
hansje1969
 
2
29 september 2018 om 10:13
Het is bij VI aan de orde geweest. Verder weet ik het ook niet. Ik snap zelf ook totaal niks van deze wissel, maar kan me er ook niet heel erg druk om maken. Dat de selectie niet in balans is, zou wat mij betreft veel meer de aandacht verdienen dan zo'n incident
 
theEDGE
 
7
29 september 2018 om 08:50
Ten Hag had die wedstrijd tegen PSV al opgegeven dan kun je makkelijk een jonge speler erin zetten als het toch al gelopen is. Feit is dat Neres gewoon geen tien is, maar die moet je gewoon als buitenspeler gebruiken.
 
Asthereal
 
0
29 september 2018 om 13:47
Precies dit. Ik snap echt niets van het gezeur omtrent die wissel. De wedstrijd was al lang verloren, en dan kun je zo'n talent wat speelminuten geven in de ambiance van een grote uitwedstrijd. Dan kan hij daar alvast een beetje aan wennen. Ik snap die wissel heel goed.
 
wyzijnkampioen
 
0
29 september 2018 om 14:05
Het was beter geweest om een aanvaller in te brengen om toch te proberen om een eregoal te maken.
 
tinus45
 
0
29 september 2018 om 14:50
Tuurlijk hebben ze plannen, maar daar zal de invalbeurt tegen PSV toch niet van uitgemaakt hebben, dus wederom een lachwekkende uitspraak van TenHag