Ten Hag verlangt dat Ajax gaat uitbouwen: 'Er komt iets op ons af'
Dinsdag, 13 november 2018 om 20:42

Na de 3-0 nederlaag tegen PSV in september heeft Ajax geen nederlaag meer hoeven incasseren, een feit waar Erik ten Hag blij mee is. De trainer van de Amsterdammers geniet van de steeds betere wisselwerking van zijn elftal met de fans. "Dat zie je bijvoorbeeld in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-0, red.)", zegt de trainer tegenover Ajax TV.

"Toen was het stadion vol, dat is schitterend. De beleving die op dit moment rondom Ajax heerst moeten we vasthouden, maar vooral ook uitbouwen. De wisselwerking tussen de ploeg en de fans moeten we verder versterken. Want dat kan zeker een factor zijn tijdens een succesvolle reeks", aldus Ten Hag, die verheugd is dat Ajax het goed doet in de Champions League.

Na het uitduel met Benfica (1-1) bedankte de trainer de meegereisde toeschouwers, die Ten Hag toezongen. "Op die manier wilde ik mijn dank tonen aan het publiek, dat in groten getale naar Lissabon was gekomen. Wij hopen dat we dit seizoen tot een succesvol einde kunnen brengen. Dat is nog een lange weg, maar in december kunnen we wel een aantal grote stappen zetten."

Ten Hag stelt dat overwintering in de Champions League het doel blijft, maar dat de steun van het publiek nog altijd nodig is. Ajax staat in de Eredivisie vijf punten achter op koploper PSV en speelt in december tegen Roda JC Kerkrade in de KNVB Beker. "Wij willen op drie podia actief blijven in het nieuwe jaar, dus er komt iets op ons af", besluit de oefenmeester.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
22
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
De Toekomst
 
27
13 november 2018 om 21:05
De wisselwerking tussen het publiek en de spelersgroep gaat inderdaad steeds beter, maar dat ligt vooral aan de kwaliteit van de huidige groep. Supporters genieten dit seizoen van spelers als Tadic, Ziyech, Neres, Frenkie de Jong, De Ligt, Tagliafico, Onana.. Heerlijke groep. Met spelers als Blind, De Ligt, Van de Beek, Frenkie de Jong, Huntelaar, Mazraoui, Schone, Dolberg is er ook veel herkenning.
 
romarky
 
6
13 november 2018 om 22:37
Allemaal mooi en aardig, maar dat hebben we vaker gehoord. Ten Hag doet net alsof het iets bijzonders is, maar onder Bosz was het toch net zo. Daarnaast, het is toch normaal dat Ajax op 3 fronten strijd. Uiteindelijk gaat het er wel om wat je aan het einde van het seizoen kan vasthouden, niet halverwege, en dan is het nog een lange weg te gaan. Ze zitten nu in een flow, maar lopen in de competitie nog steeds achter de feiten aan. Het wordt alleen maar zwaarder, ik ben benieuwd of ze dit kunnen volhouden. Zo ja, dan is erg knap en is ten Hag de held. Zo niet, dan weten we dat hij weer de kop van jut is.
 
Kyle66
 
15
13 november 2018 om 22:45
@romarky, blijkbaar is het niet normaal om op 3 fronten te strijden. Immers, PSV is al uitgeschakeld voor de beker en hoewel Feyenoord op papier nog meedoet voor de titel, wordt die kans niet heel groot ingeschat. En op Europees gebied is Feyenoord ook uitgeschakeld.
 
binny
 
5
13 november 2018 om 22:38
Inderdaad, als je goede voetballers en spel wilt zien hoef je niet alleen maar naar de tv te kijken, zelfs in beker wedstrijden weet je dat je gretige spelers krijgt om dat er veel talent is en Ajax een breed team heeft.
 
Gaalmeister
 
0
14 november 2018 om 11:35
Het bekende gezegde: Ajax-fans komen niet om hun club te supporten, maar om te kijken of ze wel winnen. Ik hou van Ajax maar kan me kapot ergeren aan het publiek (supporters kun je het vaak niet eens noemen). Zodra het wat minder gaat valt het stil, wordt er gefloten, etc. Terwijl de spelers dan juist een steun in de rug nodig hebben. Vaak gaat het pas los als we met 3-0 voorstaan, terwijl het dan niet meer nodig is.
 
Sulejmanii
 
18
13 november 2018 om 21:30
Ten Hag ik sta niet achter iedere beslissing die je neemt, maar wel achter jou als trainer. Succes, hopelijk pakken we drie titels.. ??
 
foebele
 
8
13 november 2018 om 22:25
Als Ajax derde wordt in de CL poule zou 3 titels nog best realistisch zijn
 
Araman
 
3
13 november 2018 om 22:47
Als Ajax eerste of tweede in de CL poule wordt hebben we ook een titel voor jou.
 
Titaantje
 
11
13 november 2018 om 21:38
Ik hoop dat Ten Hag de horde Roda nog met een "b-team" doorkomt, maar daarna de beker ook zoveel mogelijk met de sterkste spelers gaat spelen. Het is tijd dat Ajax de beker weer eens gaat pakken. Natuurlijk is het kampioenschap prio, maar ga voor de dubbel zolang het kan, maak van de beker geen tweederangsprijs / doel. De jongens zeggen toch allemaal dat ze de wedstrijden op 80% kunnen uitspelen in de ED, dus ook geen reden om ze te sparen.
 
ninjakai
 
9
13 november 2018 om 22:00
Waarom zou je? Het is niet alsof ten Hag derde ranges voetballers opstelt. Beker is juist goed om spelers als labyad, Kristensen, wober en lamprou scherp te houden, zodat ze met een gerust hart ingebracht kunnen worden als dat nodig is. Vind dat juist goed. Huntelaar ook lekker minuten laten maken. Kun je echt wel een fatsoenlijk elftal neerzetten dat van iedereen moet kunnen winnen. Zeker nu PSV eruit is.
 
FR_JC
 
1
14 november 2018 om 06:52
PSV ligt er ieder seizoen vroeg uit. De beker is niet hun prioriteit. Net zomin als dat die van Ajax is, dat heeft het verleden uitgewezen.
 
Bulkzooi
 
8
13 november 2018 om 22:21
De laatste 10 jaar begint het gedonder in Amsterdam eind november. Nog een verliespartij en het gaat weer beginnen.
 
Lekiam
 
1
14 november 2018 om 08:20
Natuurlijk is het goed dat Ajax nu op drie fronten meedoet. Zoals het er nu uitziet gaat Ajax een ronde verder in de CL wat erg prettig is voor de portemonnee en aanzien in Europa. Wel verwacht ik dat het na de volgende ronde ook afgelopen is, dus nog 2 wedstrijden in de CL en de aandacht kan/moet vol op de competitie en de beker. Dan is het wel prettig dat je nog meedoet in de beker om zo zoveel mogelijk spelers te laten spelen en bij het niet halen van het kampioenschap nog een kans te hebben op een andere prijs. Dan kun je het zeggen dat het seizoen niet mislukt is. 2e in de competitie, beker winnen en overwinteren in de CL is niet slecht. Uiteraard wordt ik liever kampioen, maar dat heb je inmiddels niet meer in eigen hand.