Ten Hag ziet drie groepen ontstaan bij Ajax richting duel met Dortmund
Maandag, 18 oktober 2021 om 07:42

De interlandperiode heeft de Ajax-selectie in drie groepen verdeeld, zo merkt Erik ten Hag op in De Telegraaf. Na de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen liet de Ajax-trainer weten wat voor problemen de interlandverplichtingen hebben opgeleverd voor zijn selectie.

"Er ontstaan drie groepen", aldus Ten Hag, die het in Friesland moest stellen zonder Antony, Nicolás Tagliafico en Edson Álvarez. Argentijns international Lisandro Martínez was wel mee afgereisd naar het Abe Lenstra Stadion en kwam na rust als invaller binnen de lijnen. "Er zijn internationals die alles spelen", zegt Ten Hag over de eerste groep. "Dat is in principe perfect, maar ze worden wel overbelast, doordat ze in een heel korte periode twee of drie interlands moeten spelen.

"En dan zijn er de jongens die wel naar de nationale ploeg gaan, maar niét spelen. Zij raken onderbelast en dat is vervelend", vervolgt Ten Hag, die de achterblijvers zonder interlandverplichtingen ziet als derde groep. "Die bij ons heel klein is. Ik kan ze niet volledig belasten, omdat de weerstand op de trainingen heel laag is. Ze trainen met spelers die qua niveau vele malen minder zijn."

"Het is voor heel veel spelers een verloren periode, waarna we snel weer moeten opschakelen. Daarom is het fijn dat we tegen Heerenveen wonnen, want daardoor zitten we weer in het ritme", zegt Ten Hag, die geen problemen verwacht voor de groepswedstrijd in de Champions League van dinsdag tegen Borussia Dortmund. "We hebben als staf ons werk gedaan en zullen de spelers heel snel meenemen in het plan dat we richting dinsdag hebben."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
HakimZiyach22
 
50
18 oktober 2021 om 07:47
Krijg af en toe hoofdpijn van die interlands. Nog steeds pleit ik voor een seizoen met 9 maanden clubvoetbal en dan vanaf eind mei tot eind juni alleen maar interlands. Zeker met het WK in de winter kan je dat tot 2024 gebruiken als testcase. Voor de gezondheid van spelers zou het ook veel beter zijn om gewoon 9 maanden in het ritme te blijven, zonder teveel reizen en jetlag. Maar daar heeft de UEFA en FIFA geen zin in denk ik, levert immers weinig extra poen op. En daar gaat het om (helaas).
 
Ducktaildo
 
15
18 oktober 2021 om 08:17
Ik vind het wel grappig dat vaak ajacieden na 2 wedstrijden al het Nederlands elftal worden ingeschreven, maar er tijdens en na de interland periode er alleen maar wordt gezeurd over overbelasting en dat het maar kut is
 
stambec
 
15
18 oktober 2021 om 08:22
dat staat natuurlijk helemaal los van elkaar. ja kan al heel snel het gevoel hebben dat een talent wat bij Ajax goed meedraait, Europees en in de Eredivisie, het ook goed zou moeten kunnen doen in Oranje. Terecht of onterecht. Neemt niet weg dat een interland week die tussen twee belangrijke speelrondes gepropt wordt gewoon heel onhandig is. Ik begrijp ik je verkeerd, Ducktaildo?
 
KokkieAFCA0341
 
26
18 oktober 2021 om 08:31
Ach, zo werkt het alle kanten op, Til die 4x scoort tegen Drita zit er bij, Gakpo al veel eerder dan Lang terwijl Lang het op een hoger niveau laat zien, het is toch logisch dat bij gebrek aan beter naar Ajax spelers wordt gekeken? Of moeten we ipv Gravenberch dan maar Rosario, Toornstra of Joey Veerman oproepen? En weet je wat leuk is, het is vooral de media die spelers het NL elftal inschrijft, van mij mag elke Ajacied wel thuis blijven tijdens interlands want dat is totaal niet interessant, een EK of WK is leuk omdat je met vrienden kijkt en het dan gezellig is maar dan houdt het ook wel op
 
Blaise65
 
0
18 oktober 2021 om 08:33
Een potje tegen Gibraltar.....
 
Ducktaildo
 
1
18 oktober 2021 om 08:40
Waar zeg ik dat het niet terrecht is dat er meer ajacieden worden opgeroepen? Ik bedoel meer dat het vooral wel er lusten en niet de lasten is. Constant gezeur, maar wel de lusten willen ontvangen in de vorm van een hogere transfersom en ontwikkeling op een eindronde. Europees voetbal is ook altijd gezeur dat het allemaal zo zwaar is voor de spelers, maar ondertussen wel geld naar binnen harken, transfersommen omhoog krikken en de spelers zich laten ontwikkelen. Dat is nou eenmaal de keerzijde als je met de betere voetballers van de wereld werkt. Schmidt die kan zo goed zeuren over dit onderwerp. Net zoals Ten Hag en nog aardig wat van de coaches.
 
ohwohwohw
 
1
18 oktober 2021 om 09:03
Welk hoger niveau laat Lang het al lange tijd zien dan? In België? In de CL speelt hij dit seizoen pas voor het eerst echt onderscheidend. En bij jong oranje was het juist Gakpo die het verschil maakte ipv Lang
 
4sigare
 
0
18 oktober 2021 om 09:30
Wat een geklaag hoor daar vaak. Of het nu link of rechtsom is, geklaagd wordt er toch. Vedette gedrag, beetje jammer
 
Bongiorno
 
6
18 oktober 2021 om 09:56
@ohwohwohw Joh, Lang presteert nu al lange tijd op echt hoog niveau in België. Overlegt veel meer goals en assists dan een Gakpo, die dit seizoen eigenlijk pas echt is gaan renderen.
 
burwatti
 
5
18 oktober 2021 om 07:47
Zeer vervelende periode geweest inderdaad, gelukkig gewonnen van Heereveen dat was momenteel het belangrijkste. Dinsdag gewoon weer met de sterkste 11 aantreden en Dortmund (hopelijk) opvreten
 
genieterr
 
7
18 oktober 2021 om 07:48
Haha, alleen maar nadelen opsommen van de 3 groepen. Vergeet even te melden dat bijvoorbeeld Berghuis en Klaasen zich de afgelopen interlands goed hebben kunnen laten zien en weer met goede vorm naar Amsterdam komen. Dat is belangrijker dan de eventuele overbelasting toch? Gaat ook om het mentale.
 
ninjakai
 
25
18 oktober 2021 om 07:59
Uhhu, berghuis en Klaassen waren beide matig tot slecht, terwijl Gakpo doorslaggevend was bij PSV. Voortaan ook maar standaard geblesseerd raken na een wedstrijd om dan lekker fris aan de hervatting van de competitie te kunnen starten. Begint toch wel op te vallen.
 
Tinus88
 
5
18 oktober 2021 om 08:22
Normaal gesproken kan ik mij hierbij vinden maar Gakpo raakte geblesseerd aan zijn hoofd en is uit voorzorg naar huis gegaan. Die was daadwerkelijk geblesseerd.
 
JK-Ajax
 
4
18 oktober 2021 om 08:26
Deze keer was het wel terecht maar het is buiten dat wel een opvallend fenomeen
 
Fairplay1
 
0
18 oktober 2021 om 08:00
Overbelasting is nooit goed. Maar ik denk, dat er nu wel genoeg spelers zijn die in een flow zitten of voldoende hebben gerust. We hebben een grote groep. Overigens denk ik dat Berghuis gaat banken, die zag er wel overbelast uit.
 
FGLJN
 
0
18 oktober 2021 om 09:33
Haha dat doe je zelf nu ook.;-) Wat nou als een speler juist niet lekker gespeeld heeft en uit vorm terugkeert? Dat kan alle kanten opgaan. En tja, het mentale is belangrijk, maar het staat helemaal los van wel of geen interlands, alsof voetballers per se interlands nodig hebben om zelfvertrouwen te kunnen hebben. Terwijl deze fysieke belasting en beperkingen een vast gegeven zijn, en eigenlijk altijd wel op een negatieve manier. En je doet alsof het mentale deel dit altijd zal compenseren, maar dat is helemaal niet zo.
 
genieterr
 
0
18 oktober 2021 om 17:30
Ik geef alleen de andere kant van de medaille aan. Niet alles is zo slecht als ten hag doet voorkomen. Voor veel jongens is het lekker om in een andere omgeving weer bezig te zijn met voetbal. Dat is niet altijd slecht toch?
 
Yoda
 
3
18 oktober 2021 om 08:13
Wat wil ten Hag nu eigenlijk zeggen? Hij zegt eigenlijk dat het voor het clubvoetbal niet zo handig is dat er interlands worden gespeeld tussendoor. Dat wisten we toch al. Alleen heeft ten Hag daar voor zijn eigen gemoedsrust ook nog eens 3 groepen van gemaakt om het uit te kunnen leggen.
 
Blaise65
 
1
18 oktober 2021 om 08:38
Ten Hag kijkt iets teveel Cruyff, idd zeg gewoon dat het veel is die interlands en draai en draai er niet zo omheen. Opschakelen en onderbelasting....wow. Deze interland periode valt ook nog wel mee. Letland uit op vrijdag en dan hou je vast Gibraltar in eigen huis op maandag en dan moet je 5 dagen later weer een potje met Ajax. Dat valt toch allemaal wel mee. Voor die zuid Amerikaanse jongens zal het best wat zwaarder zijn.
 
vtotheb
 
7
18 oktober 2021 om 08:47
Misschien wordt het hem gevraagd? En met zo veel persmomenten voor trainers kun je niet echt veel informatiedichtheid overhouden, right?
 
Yoda
 
0
18 oktober 2021 om 10:25
Wat wordt m gevraagd? Of hij zijn selectie misschien in groepen kan verdelen? T gaat m mij om de complexiteit in zijn uitleg. Gewoon, interland periode is niet handig. Dat is algemeen bekend.
 
FGLJN
 
1
18 oktober 2021 om 13:24
Okay, jij zou het blijkbaar anders zeggen. Maar wat is er mee mis als hij het op zijn manier zegt? Moet het allemaal per se op jouw manier?
 
Yoda
 
0
18 oktober 2021 om 21:32
Je bedoelt dat ten Hag vrij is om iets veel complexer uitleggen dan het in werkelijkheid is? Tuurlijk mag hij dat. Klinkt ook lekker interessant. En wie weet gaan nu massa’s aanhangers het nog als argument gebruiken in de verschillende topics.
 
FGLJN
 
0
18 oktober 2021 om 13:18
Wat is het toch tegenwoordig dat trainers of spelers afgebrand worden als ze 'teveel' praten? Mag hij niet uitleggen hoe het zit? Wat is daar nou mis mee?