Ter Stegen: 'Door die situatie heb ik echt overwogen om Barcelona te verlaten'
Vrijdag, 1 maart 2019 om 10:40

Barcelona nam Marc-André Ter Stegen in de zomer van 2014 over van Borussia Mönchengladbach. In zijn eerste twee seizoenen moest de 26-jarige Duitser het louter stellen met optredens in de Copa del Rey en de Champions League, terwijl Claudio Bravo in de competitie onder de lat stond. Dat hij zijn plaats in het elftal moest delen, bracht Ter Stegen even aan het twijfelen over zijn toekomst bij Barcelona.

"Claudio en ik konden op zich best wel goed met de situatie omgaan. Hij is een geweldige doelman, die destijds een basisplaats verdiende. De trainer hoefde niks te veranderen, omdat hij in de competitie geweldig presteerde. Natuurlijk ga je daardoor nadenken over je toekomst, want speelminuten zijn het belangrijkst. Het was niet beter geweest als de trainer had gezegd: 'Je speelt in LaLiga en Bravo keept in de andere competities'", vertelt ter Stegen in gesprek met Goal.

Meer: FC Barcelona-president Joan Laporta eist mogelijk rematch el Clásico

"Door die situatie heb ik echt overwogen om Barcelona te verlaten. Claudio en ik zijn altijd open geweest over de situatie, we zagen het eigenlijk niet zitten. Op gegeven moment komt er een punt waarop de situatie niet langer houdbaar is. Toen heeft Barcelona een duidelijk besluit genomen en voor mij gekozen. Ik denk dat ik de club tot dusver heb terugbetaald voor dat vertrouwen", zo gaat de Duitse doelman verder. Bravo liet Barcelona in 2016 achter zich voor Manchester City, dat achttien miljoen euro voor hem neertelde.

Ter Stegen is sinds de zomer van 2016 de eerste doelman van Barcelona, al keept Jasper Cillessen normaal gesproken de wedstrijden in de Copa del Rey. De Duitser geniet van het leven in Spanje. "Het is geweldig, ik houd van de stad en mijn vrouw is hier ook gelukkig. Natuurlijk mis ik mijn familie, maar zij hebben altijd de mogelijkheid om mij te bezoeken. Mijn contract loopt nog tot medio 2022 en we zien daarna wel wat er gaat gebeuren. Ik geniet van de huidige situatie."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
10
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Medalofhonor
 
47
1 maart 2019 om 11:01
Ter Stegen ging toen wel hard om met de situatie, gaf vaker aan te gaan vertrekken als de situatie niet zou veranderen, bedreigde ook een beetje Barcelona. Uiteindelijk heeft het goed gepakt, is voor mij de beste doelman ter wereld op het moment. Is zo stabiel, straalt zoveel zelfvertrouwen en macht uit, als fan van Real ben ik serieus ‘bang’ van hem, bij Valdes of Pinto had ik dat totaal niet, Bravo was/is een type Navas, geweldig stabiel maar niet zo goed als Ter Stegen.
 
SuperBuLi
 
31
1 maart 2019 om 11:09
Helemaal mee eens. Ook vind ik dat Ter Stegen het EK moet gaan keepen, Neuer is weliswaar ontzettend goed in de grote wedstrijden maar je ziet ook dat Duitsland toe is aan vernieuwing.
 
LaManita5
 
10
1 maart 2019 om 14:10
Naar mijn gevoel had Ter Stegen op het WK al moeten gekeept hebben. Neuer had nauwelijks een wedstrijd gespeeld wegens blessure terwijl Ter Stegen samen met Messi en Umtiti de sleutelfiguren waren vorig seizoen bij Barcelona. Ik denk dat de prestaties van Neuer op het WK dat ook wel hebben uitgewezen. Ik ben misschien subjectief, maar ik vind Ter Stegen een top 3 keeper. Samen met De Gea en Oblak.
 
r0naldinho10
 
3
1 maart 2019 om 14:19
Lamanita dit heb ik ook nooit begrepen. Ter Stegen had het hele jaar wedstrijden afgewerkt en volgens mij ging hij er zelf ook wel vanuit dat die op het WK ging keepen. Neuer met alle respect hele jaar geen pot gekeept, komt terug van een blessure en mag dan keepen. Ondanks dat hij 1e aanvoerder is en een geweldige keeper vond ik Löw zeer laf dat die Ter Stegen passeerde
 
Naku
 
34
1 maart 2019 om 11:11
Dat is niet gek dat je dat met Pinto niet had, dat had elke Barca fan namelijk wel. Ik keek vaak wedstrijden half door mn vingers en deed m'n ogen dicht als de bal in de 16 kwam. Hij pakte ook wel eens de gekste ballen met kat achtige bewegingen, maar had ook bizar veel risico in z'n spel. Wat ben ik blij dat hij gestopt is, in die tijd dat hij onder de lat stond ben ik 10 jaar ouder geworden.
 
Free Eves
 
36
1 maart 2019 om 11:26
Hahahaha. En dan de combinatie van die spaarzame speelminuten van `Hiphop Pinto` met de verslaggeving van Sierd. Goede tijden waren dat.
 
AlmereCity1996
 
3
1 maart 2019 om 13:35
Ronaldo heeft 18 doelpunten in 30 wedstrijden tegen Barcelona gescoord las ik hier laatst. Ik durf te zeggen dat met een betere keeper dan Valdes (of Pinto, ondanks dat die alleen de Copa keepte) het zeker een doelpuntje of 5 had gescheeld.
 
r0naldinho10
 
10
1 maart 2019 om 14:23
Valdes was destijds gewoon een wereldkeeper hoor. Bij hem is het begonnen dat keepers mee moeten voetballen en betrokken worden in het veldspel. Pinto was gewoon een clown die meer goed in de groep lag, maar met Valdes had Barca een solide keeper in de goal staan, die ze zoveel punten heeft bezorgd en uiteindelijk een belangrijk onderdeel was van het dreamteam van Pep.
 
Isco24
 
18
1 maart 2019 om 11:05
Mats was toen ook nog heel erg onzeker en gewoon niet goed genoeg om eerste keeper te zijn. Sterker nog, als tweede keeper vond ik hem ook niet goed genoeg als je ziet hoe Cillessen als tweede keeper presteert.. Nu is dat wel anders natuurlijk. Hij heeft zich heel goed ontwikkelt en is terecht eerste keeper. Hoort ook bij de beste keepers ter wereld.
 
PAASCHKAAL
 
19
1 maart 2019 om 11:09
Heeft zich echt geweldig ontwikkeld. Absolute top 5 keeper. Heeft niet alleen geweldige reddingen in huis maar is met zijn rust aan de bal, vliegende keep stijl en geweldige passing ook heel erg belangrijk in de opbouw. Hopelijk weet hij dit niveau nog jaren vast te houden.
 
bpreal
 
15
1 maart 2019 om 11:21
Duidelijke verschil tussen een cillissen en ter stege. Iemand met ambitie naar mijn mening en een die het prima vind. K zal hiervoor worden aangevallen ( NL site ) ma het is gewoon dat k het zonde vind en vind dat Jasper minuten elders moet maken. Jaja barca wilt het niet kwijt hoor k steeds, maa zoals hierboven genoemd heeft ter stege en bravo ook een oplossing gevonden. Jasper moet er van de zomer absoluut weg.
 
bpreal
 
7
1 maart 2019 om 11:21
Of natuurlijk zorgen dat ie nr 1 wordt
 
LilywhiteNL
 
8
1 maart 2019 om 11:29
Nee hoor, ik denk niet dat je daarvoor zult worden aangevallen, want je hebt gewoon 100% gelijk. Ter Stegen ging zoals iemand hierboven al zei minder vredelievend met de situatie om, maar we hebben het hier ook niet over de Verenigde Naties, maar over topsport op het allerhoogste niveau. Het valt mij eigenlijk tegen dat Cillessen nu al jaren op de bank zijn tijd zit te verdoen, aangezien een carrière maar relatief kort is. Ik zeg niet dat ik de mentaliteit zou hebben bv. om het beter te doen dan Jasper (laat staan de kwaliteiten), want voor de gemiddelde persoon met een normale maatschappelijke carrière leeft Cillessen natuurlijk een droom leven met dito inkomen, maar wil je als sporter herinnerd worden voor je prestaties en kunde, kan je nu eenmaal niet iedere wedstrijd gelukkig op de bank plaatsnemen.
 
TimeOfMyLife
 
16
1 maart 2019 om 11:33
En nu in 'normaal' Nederlands taalgebruik...?
 
nrvier
 
0
1 maart 2019 om 13:28
Of even je toetsenbord schoonmaken
 
Isco24
 
6
1 maart 2019 om 11:38
Ligt er aan wat jij als 'aangevallen worden' ziet. Als iemand een andere mening heeft, is dat dan een aanval bijvoorbeeld? Maar als iemand je echt zou aanvallen omdat jij een andere mening heeft dan degene die jou aanvalt, is dat ook weer kansloos want je geeft gewoon je mening. Persoonlijk snap ik jou wel, maar ik begrijp een Cillissen ook als hij zegt 'ik verdien een paar miljoen per jaar, word gerespecteerd bij 1 van de beste clubs van de wereld, speel toch een paar wedstrijden per jaar en het is lekker weer hier".. Ligt er aan wat zijn ambitie natuurlijk is he?
 
barcalover123
 
3
1 maart 2019 om 11:43
Ben blij dat barca voor hem heeft gekozen! Deze jongen is echt wereldtop. Kan ook nog jaren mee. Barça zit wat betreft keeper wel goed de komende 5-7 jaar
 
blink182
 
4
1 maart 2019 om 11:48
Achteraf de juiste beslissing van Barcelona. Ter Stegen is echt moeilijk om te passeren, en dat is super irritant natuurlijk. Dit gevoel had ik destijds ook bij Neuer. Oblak heeft dit ook een beetje.
 
tommerd95
 
4
1 maart 2019 om 12:13
Fantastische doelman. Doet momenteel zeker niet onder voor De Gea en Neuer. Alle aspecten van het keepen beheerst hij uitzonderlijk goed. Barcelona mag in zijn handjes knijpen met deze keeper voor de aankomende 7/8 jaar.
 
bf1994
 
3
1 maart 2019 om 12:53
Ben als barca-fan echt enorm blij met ter stegen. Hij is in de afgelopen 2 jaar ongeveer enorm gegroeid. Naar mijn mening een positie waarop barca vooruit is gegaan sinds valdez.
 
Hulk12
 
3
1 maart 2019 om 13:21
Valdez was dan ook heel slecht ik vind cilessen zelfs beter
 
bf1994
 
1
1 maart 2019 om 13:32
ja in zijn laatste jaren was valdez echt aan het sukkelen.
 
Horwi
 
1
1 maart 2019 om 19:11
Die dubbele rol was waarschijnlijk gewoon afgesproken met de manager. Hij werd als wisselvallig jonkie binnengehaald en Bravo was al een ervaren en (ja toen wel) betere keeper. Daarom mocht die in de competitie keepen en André in de toernooien. Ter Stegen heeft zich echt ontpopt tot een beest. Samen met Oblak en De Gea de beste op zijn positie.