Terry heeft duidelijke boodschap na nieuwste Chelsea-gerucht: 'Doe het niet'
Woensdag, 18 augustus 2021 om 16:54

Tottenham Hotspur hoopt de verdediging deze zomer van een kwaliteitsimpuls te voorzien en heeft daarbij zijn pijlen gericht op Kurt Zouma. De verdediger van Chelsea is sinds de komst van Thomas Tuchel niet meer verzekerd van een basisplek en moet Nuno Espírito's nieuwste aanwinst worden, weet Sky Sports. John Terry heeft inmiddels zijn bescheiden mening gegeven en adviseert de centrumverdediger om niet te gaan.

Zouma bevindt zich bij Chelsea in een lastige situatie, daar hij vorig seizoen geen vaste basiskracht was. De Fransman kwam wel tot 22 basisoptredens in de Premier League, maar deed dat voornamelijk onder Frank Lampard. Na de komst van Tuchel verdween Zouma naar de bank. Het bracht de geruchtenmolen deze zomer flink op gang. Onder meer West Ham United zou hengelen naar de diensten van Zouma, maar the Hammers werden al snel afgeschrikt door het stevige weeksalaris. Zouma verdient bij Chelsea naar verluidt een slordige 120.000 euro per week.

De reactie van John Terry op het gerucht van Sky Sports.

Dat lijkt de deur te openen voor een transfer naar Tottenham Hotspur, daar Nuno Espírito van plan is om zijn laatste linie te renoveren. Technisch directeur Fabio Paratici is naarstig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger om naast Christian Romero te posteren. Laatstgenoemde maakte eerder deze zomer voor veel geld de overstap van Atalanta naar Noord-Londen. Sky Sports weet dat Tottenham erop gebrand is om hun eerdere interesse in de Fransman, die nog tot medio 2023 onder contract staat bij Chelsea, nieuw leven in te blazen.

John Terry heeft te midden van alle geruchten alvast laten weten hoe hij over de situatie denkt. De Chelsea-legende reageerde op een Instagram-post van Sky Sports met de woorden 'Don't do it, Kurt Zouma'. De reactie van Terry, die op Instagram een slordige zes miljoen volgens heeft, is inmiddels ruim dertigduizend keer geliket. Mocht Tottenham Hotspur daadwerkelijk door willen pakken met de komst van Zouma, dan dient de club een bedrag van dertig miljoen euro te betalen voor de mandekker.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
22
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
PSV18
 
4
18 augustus 2021 om 17:04
Romero - Zouma is een sterk CB duo, prima complementair ook aan elkaar. Dus snap de Spurs wel. Geeft een kwalitatieve impuls. Chelsea kan hem echter ook meer dan goed gebruiken, dus zou hem behouden als ik Chelsea was.
 
Ronaldogoat7
 
0
18 augustus 2021 om 17:12
bij Spurs heeft hij een vaste basisplaats alleen is de kans op CL voetbal erg klein maar bij Chelsea heeft hij concurrentie van Rudiger christensen en Azpilicueta dus het is zijn beslissing of hij speelminuten of voetballen op het allerhoogste niveau het belangrijkst vind. want bij Chelsea zal hij ook minuten maken ook al is het dan misschien in de beker tegen de kleinere tegenstanders en in de CL als ze al geplaatst zijn. de Spurs kan beter voor Mings gaan groot sterk een vaste International en een Engelsman
 
lwd12
 
1
18 augustus 2021 om 17:26
Maar dan krijg je het probleem dat de man een Brits paspoort heeft. Dit drijft over het algemeen de prijs nog wel eens extreem op. Wat Zouma een goedkoper alternatief maakt.
 
afca0233
 
11
18 augustus 2021 om 17:21
Vond Zouma een tijdje onder Lampard echt geweldig spelen
 
Chelsea///
 
11
18 augustus 2021 om 17:30
Zouma is ook gewoon top verdedigend. Groot, immens sterk, snel, springt extreem hoog en een goede tackle. Hij is gewoon voetballend zeer zwak en wordt daar op afgestraft. Hij is overigens ook nog maar 26, zou hem altijd houden.
 
jopie123
 
2
18 augustus 2021 om 18:14
Ik vond hem voor die knieblessure ook heel erg goed. Weet zo ff niet in welk seizoen dat was.
 
Chelsea///
 
2
18 augustus 2021 om 20:24
@hannover, daar heb je natuurlijk 100% gelijk in, maar het leek er de laatste tijd vooral op dat Chelsea hem zelf wou lozen om dan zo Kounde te kunnen financieren, wouden hem eerst ook in een ruildeal betrekken die Zouma heeft afgewezen, kan natuurlijk ook omdat hij Sevilla gewoon te min vindt. Klopt ook dat hij 5de keus is na Rudiger, Silva, Christensen en Azpi. Maar in een 3 mans verdediging met toch al 2 oude mannen erbij denk ik wel dat hij nog genoeg aan spelen zal toekomen.
 
_Buffalo_
 
1
18 augustus 2021 om 18:18
Maar hij heeft ook een heel zwakke periode gekend onder Lampard (toen die net coach was van Chelsea). Hij heeft het altijd al lastig gehad om een continu hoog niveau te halen, al kan dat wel nog beter worden nu dat hij meer ervaring heeft.
 
azchelsea
 
0
18 augustus 2021 om 19:24
Ik vind Zouma echt een goede verdediger in een 4-mans achterhoede waarin hij samen met een leider staat die de lijnen uitzet. Dan kan hij zich puur focussen op het uitschakelen van de spits, daar is hij ontzettend sterk in. Nu onder Tuchel is het wat minder in de 5-mans achterhoede, omdat zijn verdedigende rol daarin minder belangrijk is en hij voetballend veel te weinig brengt. Een vertrek is dan denk ik helaas wel het verstandigst.
 
koenwd
 
0
18 augustus 2021 om 17:49
Umtiti naar Spurs zou een mooie deal zijn voor Barca en de Spurs.
 
straatvoetbal
 
4
18 augustus 2021 om 18:12
Ik denk dat dat alleen een mooie deal is voor barca op dit moment..ik snap wel dat ze op Zouma zitten te loeren, prima CV!
 
Timoooow
 
0
18 augustus 2021 om 21:42
Niet goed genoeg voor Chelsea, maar wel beter dan Christensen.
 
LondonIsBlue
 
0
19 augustus 2021 om 09:51
Zouma mag van mij best vertrekken mits voor een leuk bedrag. Echter zou ik Zouma nooit maar dan ook nooit aan Spurs verkopen. Spurs weigert al jaren om spelers naar Chelsea te laten vertrekken waarin Chelsea geïnteresseerd is geweest, dus moeten ze niet gaan verwachten dat het de andere kant wel op kan.