Tevreden Heracles schept duidelijkheid: 'Die lijn willen we graag doortrekken'
Woensdag, 5 februari 2020 om 15:36

Frank Wormuth is ook volgend seizoen trainer van Heracles Almelo, zo maken de Twentenaren woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De Duitse oefenmeester beschikte over een aflopend contract, waarin wel de optie was opgenomen om de samenwerking met een seizoen te verlengen. Heracles laat weten deze optie inderdaad in werking te hebben gesteld.

"In anderhalf jaar heeft Frank bewezen dat zijn manier van werken aan is geslagen", legt technisch manager Tim Gilissen uit. "We zien het terug in de prestaties van het team en de ontwikkeling van individuele spelers. Die lijn willen we graag doortrekken. Voor ons was het daarom duidelijk dat we de optie in het contract van Frank graag wilden lichten."

"We hebben daar in de afgelopen periode met elkaar over gesproken en Frank zelf gaf ook aan daar positief tegenover te staan." Wormuth zelf geeft aan het naar zijn zin te hebben in Almelo: "De club past goed bij mij. Ik geniet van het werk dat ik doe en van de omgeving waarin dat plaatsvindt. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking. Voor nu ligt de focus voor ons als technische staf op de resultaten op korte termijn."

De geboren Berlijner is sinds de zomer van 2018 trainer van Heracles en eindigde in zijn eerste seizoen met zijn ploeg op de zevende plek in de Eredivisie, wat een ticket voor de play-offs om Europees voetbal betekende. Hier maakte FC Utrecht echter al snel een einde aan de aspiraties van Heracles. De club bezet momenteel de tiende plek in de Nederlandse competitie.

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
24
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
gomes1psv
 
12
5 februari 2020 om 15:59
Sympathieke trainer, die zijn ploeg bovendien goed en initiatiefrijk laat spelen. Persoonlijk zou ik hem graag zien bij PSV volgend seizoen. Behalve een gezonden voetbalvisie brengt Wormuth bovendien een hoop ervaring in en met opleiden van zowel trainers als spelers mee. Hij zou daarom ook vanuit de ambitie om jeugd door te laten stromen naar het eerste elftal een waardevolle aanvulling zijn en bovendien is hij niet besmet met de verschillende clubstromingen binnen PSV en de achterkamertjespolitiek die de organisatie ondermijnt momenteel.
 
Sta plaats
 
0
5 februari 2020 om 16:10
Ik deelde die mening eerst ook, spelers lopen weg met hem en het is ook een gentleman en harde werker. Echter heeft hij geen ervaring met een topploeg en is hij al zestig. Gezien de crisis bij PSV doen ze er goed aan een coach te halen met wat meer ervaring in de top of op zn minst Europees niveau.
 
gomes1psv
 
6
5 februari 2020 om 17:00
Ik vraag me af of PSV die luxe heeft. Hiddink had het wel gedaan als hij het zou willen. Bovendien is hij geen vernieuwer en ik zou niet weer een trainer halen onder het slappe excuus dat die `de clubcultuur` kent, want die brengt PSV momenteel niet veel verder. Zoek je `ogen die dwingen` dan zou Van Gaal een prikkelende kandidaat zijn, maar ook die kans lijkt erg klein. Advocaat gaat naar verwachting door bij Feyenoord en is bovendien geen trainer die je club verder helpt dan éã©n seizoen. In de iets jongere categorie lijkt me Frank de Boer niet qua ervaring en draagvlak niet de juiste man, zal Schreuder te duur zijn en moet het wel raar lopen als Atalanta-trainer Gasperini volgend seizoen zijn fel bevochten CL-deelname inruilt voor een bak malheur in Zuidoost-Brabant, waar mogelijk niet eens Europees voetbal gespeeld wordt na de zomer. Argumenten waarom ook Arne Slot zeer waarschijnlijk het afbreukrisico wel herkent. Wormuth heeft een bak aan ervaring in de moderne organisatie van de Dfb, dat als bond een voetbalvisie heeft neergelegd dat voor de revival en leidende rol van het Duitse voetbal heeft gezorgd. Dat is natuurlijk niet individueel Wormuths prestatie, maar dat hij daar bijzonder lang actief is geweest is een teken aan de wand dat hij een hoop kan. Met zijn leeftijd en die ervaring, en verder de eigenschappen die jezelf al noemt, lijkt Wormuth me een frisse wind die PSV op een onbevangen manier een nieuwe start kan geven.
 
JohansMokum
 
6
5 februari 2020 om 16:10
Vind dit een goede zet van Heracles, deze man heeft bewezen een trainer te zijn met visie die hij daarnaast weet te koppelen aan arbeid leveren. Vind Heracles sowieso een sympathieke club die altijd leuke spelers en trainers uit de hoge hoed weet te toveren. Prima beleid daar!
 
palko
 
9
5 februari 2020 om 16:23
@johansmokum, over het spelersbeleid kun je inderdaad niet anders dan positief zijn. Aan de andere kant mag niet vergeten worden dat de Heraclieden de goede, sportieve prestaties van de laatste jaren met name en vooral te danken hebben aan het maar blijven spelen op competitievervalsend en voetbalverziekend kunstgras. Van zo'n beleid krijg ik spontaan een bijzonder nare smaak in mijn mond. Welke pas zal verdwijnen als de Zwart Witten uit Almelo het kunstgras van het Erve Asito eindelijk eens gaan vervangen door echte grassprieten.
 
Ruiten-drie
 
11
5 februari 2020 om 16:52
Leuk om dit altijd maar weer naar boven te halen. Dat veld bij Fortuna leek ook nergens op afgelopen weekend, daar hoor je dan weer niets over. Ben het met je eens hoor, maar het hoeft niet per se onder elk artikel van Heracles benoemd te worden.
 
LisandroSemedo
 
1
5 februari 2020 om 17:06
Hoezo daar hoor je niets over? Ik hoor er elke week weer gezeik over. Het is echt een excuus van jewelste. Ook Fortuna moet op dit veld spelen. Het is een zwaktebod van Palko. Maar ook van veel clubs die hier allemaal de boot ingaan. Moet je je niks van aantrekken. Het veld is bijzaak vaak aan een nederlaag.
 
palko
 
3
5 februari 2020 om 18:10
@Ruiten-drie, ik respecteer je mening. Maar ben als voetballiefhebber erg blij dat ADO Den Haag en PEC Zwolle vanaf het nieuwe voetbalseizoen weer op echt gras gaan voetballen. En dat VVV Venlo en FC Emmen hetzelfde willen doen. Met spijt moet ik wel vaststellen dat een club als Sparta Rotterdam, van welke bijna 132 jaar oude traditieclub ik supporter ben, de voorgenomen overstap naar echt gras voorlopig heeft uitgesteld. Wat mij betreft een gemiste kans en een betreurenswaardig besluit!
 
IKEA
 
2
5 februari 2020 om 21:54
Aan de groep voetbalkijkers waar ik de meeste hekel aan heb zijn de natuurgras huilers. Altijd maar weer duimen dat bepaalde clubs met kunstgras degraderen en blij zijn wanneer het slecht gaat bij zo'n club. En ook deze reactie is een klassieker. Iemand beaamd iets positiefs aan Heracles maar er is er altijd wel weer één, voor mijn gevoel altijd een supporter van Ajax, die ons er aan herinnert dat ze wel op kunstgras spelen. Wat mij betreft speelt Heracles voor altijd in de eredivisie op een plastic ondergrond!
 
FC-Legend
 
1
5 februari 2020 om 18:00
Sympathieke man in de interviews en behaald ook voor Heracles zijnde degelijke resultaten. Vond alleen jammer hoe hij destijds met Kuwas, de sterspeler omging. Waar speelt die nu eigenlijk?