The Sun loopt vooruit op 'shock U-turn' van opgeleefde Paul Pogba
Maandag, 21 januari 2019 om 13:22

Paul Pogba staat open voor een nieuw contract bij Manchester United, zo meldt The Sun maandagmiddag. Volgens de krant ziet de 25-jarige middenvelder het wel zitten om binnenkort met de clubleiding om de tafel te gaan om te onderhandelen over de voorwaarden. Men spreekt van een shock U-turn, die met name te verklaren is door het vertrek van trainer José Mourinho en de komst van Ole Gunnar Solskjaer.

"Pogba was ongelukkig bij the Red Devils en verwacht werd dat hij deze maand zou willen vertrekken, als Mourinho nog steeds de leiding had", schrijft The Sun. Inmiddels heeft de technicus, wiens huidige contract doorloopt tot medio 2021, zich bedacht. De Fransman zou wel azen op een salarisverhoging, die hem dichter in de buurt brengt van grootverdiener Alexis Sánchez. Op dit moment is Pogba met een weekloon van 330.000 euro de op één na best betaalde speler van de club; Sánchez strijkt iedere week 570.000 euro op.

In zakelijk opzicht wordt Pogba bijgestaan door Mino Raiola, die volgens het boulevardblad 'klaar is om de strijdbijl met Manchester United te begraven'. "Raiola wil in gesprek over de toekomst van zijn cliënten, zodra alle transfers van deze maand zijn afgehandeld. Veel zullen dat er niet zijn", wordt een bron rond Manchester United geciteerd. "Er waren geruchten dat Pogba zou vertrekken, maar die kans is nihil. Hij heeft er lange tijd niet zo gelukkig uitgezien."

Sinds het vertrek van Mourinho verkeert Pogba in topvorm. De wereldkampioen van Frankrijk kwam in zijn laatste vijf duels voor Manchester United tot vijf doelpunten. Zaterdag was hij nog belangrijk door een penalty te benutten tegen Brighton & Hove Albion (2-1 zege). Dat Pogba is opgeleefd, komt volgens zijn voormalige ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic inderdaad door de trainerswissel. De Zweed noemt Pogba in gesprek met ESPN typisch een speler die 'zich vrij moet voelen' en hij denkt dat Mourinho daar als trainer niet goed bij paste.

"Mourinho heeft natuurlijk zijn eigen tactiek, maar soms moet je bepaalde spelers vrij laten. Paul voelde het vertrouwen van de trainer niet en vice versa", aldus Ibrahimovic. "Als je het vertrouwen van de trainer niet hebt, is het voor een speler moeilijk om te presteren. Je mist de energie en de motivatie dan, en José voelde dat ook zo. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal: niet iedereen kan goed met elkaar opschieten. We zijn nu een blijere en vrijere Paul. Het is alsof hij nieuwe energie en nieuw bloed heeft."

Meer nieuws
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
ZLuuk
 
4
21 januari 2019 om 13:40
Misschien een goed idee voor hem om te wachten wie de vaste trainer word voor aankomend seizoen, zie hem natuurlijk graag blijven.
 
abaaiid7
 
20
21 januari 2019 om 13:42
Het maakt echt niet uit wie er volgend seizoen coach word? Elke coach heeft nu echt wel door, zelfs Mourinho ook nu... Je moet Pogba zijn ding laten doen.
 
ZLuuk
 
5
21 januari 2019 om 15:14
Kun je wel zo makkelijk zeggen maar bijvoorbeeld een Sarri gebruikt Kanté toch ook verkeerd? Straks staat hij weer op 6 zich kapot te ergeren doordat bijvoorbeeld een Conte dat in hem ziet.
 
abaaiid7
 
2
21 januari 2019 om 16:34
Klopt, en de moment dat er een nieuwe coach komt en Kante wel op de juiste positie zet en er resultaten worden behaald. Dan zal zelfs Sarri ook beseffen dat die fout zat. Vervang nu Sarri met Mourinho en Kante met Pogba. Dat is er nu aan de hand in Manchester.
 
abaaiid7
 
5
21 januari 2019 om 13:41
Een andere club die groter en meer betaald dan man utd zijn er weinig. En hij kan de absolute ster worden van Man Utd, waar hij bij andere teams juist niet zo makkelijk de ster word. Dus een contractverlenging is vanzelfsprekend.
 
khalid3073wx
 
9
21 januari 2019 om 14:08
Wat je wel niet allemaal niet over hebt om een concurrent af te troeven. 570K voor Sanchez is in geen enkele verhouding nooit geweest 300k was redelijk geweest, maar men moest Pep en City een Hak zetten. Dit zorgt gewoon intern voor zoveel scheve gezichten
 
Dante
 
0
21 januari 2019 om 21:30
Waarom roept iedereen dat het enige doel City een hak zetten was? Ik denk namelijk dat ze hoopten dat hij zijn topniveau van bij Arsenal weer zou halen. Maar dat is vast een vreemde gedachtengang ..
 
RomanEmpire010
 
5
21 januari 2019 om 14:16
Het feit dat Sanchez 570.000 per week verdient, is toch wel weer een knap staaltje wanbeleid. Ja, Man U heeft veel geld, maar deze knakker is al sinds de laatste 1,5 jaar bij Arsenal niet meer zichzelf en is dat nu nog steeds niet. Die man ga je aan niemand kunnen slijten met zo’n salaris. Het ergste is nog dat ie er alleen maar voor traint en amper speelt. Woodward moet echt even opsodemieteren; wat een amateur is dat zeg.
 
Dante
 
0
21 januari 2019 om 21:28
Nog een jaar nieuwe artikelen over dit onderwerp en hij verdient 750-800k per week. Bijna elke keer dat ik er iets over lees is het 20k hoger geworden.
 
gloryUnited
 
23
21 januari 2019 om 14:20
zaak voor United om Lingard, Pogba, Martial en Rashford lang bij elkaar te houden. Deze 4 spelers genieten er zo van om met elkaar te spelen. Ze kunnen ook zo goed voetballen en dan doet plezier al de helft van het werk. Zet er een goede coach bij die de andere helft kan activeren en je hebt een top voorhoede.
 
Leicester
 
1
21 januari 2019 om 14:55
Ik hoop dat Woodward, eindelijk, eens een keertje niet verblind wordt door grote namen. Geef Skjolskaer die baan en De Gea, Pogba tekenen allemaal graag bij en Man Utd. gaat vroeg of laat weer presteren. Haal nu weer een andere trainer, zelfs een goeie (potechinno) of eentje met een enorme faam (zidane) en wie zegt dat de spelersgroep weer niet in elkaar donderd. Nu is alles natuurlijk alles hosanna, ben benieuwd hoe het wordt als Man Utd twee verliest, wat altijd kan gebeuren.