Theo Hernández vertelt wat hij doet als hij Denzel Dumfries weer tegenkomt
Zaterdag, 15 juni 2024 om 16:31

Theo Hernández heeft op een persmoment van Frankrijk vooruitgeblikt op het aanstaande weerzien met Denzel Dumfries. Beide spelers kregen het in het verleden meermaals met elkaar aan de stok, en volgende week vrijdag staan ze mogelijk opnieuw tegenover elkaar. Die dag treffen Nederland en Frankrijk elkaar op het EK.

Beide spelers lieten de afgelopen jaren zien op het veld niet elkaars beste vriend te zijn. Bijvoorbeeld afgelopen seizoen, tijdens de heetgebakerde derby van Milaan.

Dumfries (Inter) en Hernández (AC Milan) kregen in de slotfase van de derby allebei een rode kaart na een opstootje met elkaar. De Rotterdamse rechtsback van i Nerazzurri deed daar niet veel later nog een schepje bovenop.

Tijdens het titelfeest van Inter toonde Dumfries namelijk een spandoek dat hij van een supporter aangereikt kreeg. Daarop was het hoofd van Hernández op een aangelijnde hond te zien.

Vrijdag staan Dumfries en Hernández mogelijk opnieuw tegenover elkaar, en daarom werd tijdens een persmoment van Frankrijk alvast op vooruitgeblikt door een van de hoofdpersonen.

"Ik blijf rustig", aldus de linksback. "Er zit gewoon heel veel rivaliteit tussen Milan en Inter. Wat die dag gebeurd is, is nu eenmaal gebeurd. Ik ben kalm. Als ik hem zie, zeg ik hallo. Voor mij is er geen probleem."

Hernández verliet eerder deze week de training van Frankrijk nog vroegtijdig, omdat hij last had van knieklachten. Toch lijkt hij daar op tijd van hersteld richting de eerste EK-wedstrijd van les Bleus, maandag om 21:00 uur tegen Oostenrijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:00
21:00
Copa América 2024: alle definitieve selecties van de deelnemende landen
9
   
20:45
20:45
Programma, uitslagen en standen van het EK: Duitsland naar achtste finale
4
   
20:40
20:40
'Ajax en Nice naderen akkoord over transfer Rosario; afkoopsom bekend'
17
   
20:31
20:31
Ian Maatsen blijft liever bij Dortmund, dat de linksback echter niet kan betalen
5
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Schotland - Zwitserland
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
S.Snape
 
49
15 juni 2024 om 16:37
Oh jammer. Ik verwachtte na deze titel toch iets in de trend van: 'als ik hem zie, sla ik hem keihard op zijn bek.' Maar hallo zeggen is natuurlijk wel wat netter.
 
henkie antonio
 
59
15 juni 2024 om 16:45
Wat een geweldige clickbait hahaha, heel vaak is het irritant, maar dit keer is het echt heel goed en grappig gedaan. Professionele en goede reactie van Hernandez overigens. Wel hoop ik ernstig dat Dumfries beseft wat die actie had gedaan wanneer het omgekeerd was... Een zwarte speler aangelijnd op een spandoek zou echt de (voetbal)wereld op zijn kop hebben gezet... Rivaliteit is mooi, maar dit was net over het randje allemaal.