Theo Janssen reageert op interview van Myron Boadu: 'Niet zeggen!'
Maandag, 31 mei 2021 om 23:55

Myron Boadu verscheen na afloop van de gewonnen kwartfinale met Jong Oranje van Jong Frankrijk (2-1) als vanzelfsprekend dolgelukkig voor de camera bij de NOS. De spits van AZ zorgde er met twee doelpunten hoogstpersoonlijk voor dat de Oranje-beloften terugkwamen van een achterstand. Boadu gaf toe dat zijn laatste doelpunt niet helemaal zo bedoeld was, maar Theo Janssen had dat niet gedaan.

"Dit zijn de mooiste goals om te maken", zei Boadu, die in de slotseconden een voorzet van Justin Kluivert binnengleed. "Ik denk dat iedereen kon zien dat ik de bal bij de 2-1 niet top raakte. Een beetje met de hak, maar ik kon ook niet veel anders. Dit was nog wel het beste om te doen, omdat de keeper al de andere kant opdook. Ik wist eigenlijk niet wat ik daarna moest doen. Eerst keek ik even of het buitenspel was en toen ging ik maar gewoon richting de jongens rennen. Het was een en al blijdschap. Ik schrok, want de spelers bleven maar komen. Ik ben zo blij dat we dit als team hebben kunnen doen."

Boadu kon logischerwijs zijn geluk niet op. "Deze avond is ook heel belangrijk voor mezelf. Als spits heb je dit soort momenten nodig. Op het hoogste podium op een toernooi van mijn leeftijd moet ik er staan. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik dit niet één duel kan, maar meerdere. Ik hoef niet per se goed in de wedstrijd te zitten om te kunnen scoren."

In de studio van de NOS reageerde Janssen met een knipoog op het interview. "Boadu die zegt dat hij hem een beetje verkeerd raakte... Gewoon niet zeggen!", aldus de oud-middenvelder. "Gewoon zeggen dat je hem goed raakte. Wij zouden het allemaal zo doen, maar hij denkt dat hij hem verkeerd raakt. Dit was de enige manier om die bal binnen te schieten. Als je doorhaalt of strakker schiet, schiet je vier, vijf meter naast. Gewoon zeggen de volgende keer dat het bewust was."

Buiten zijn twee goals speelde Boadu volgens Janssen niet geweldig. "Hij speelde voetballend gezien niet zo'n goede wedstrijd. Hij scoort twee keer en dan zijn we al snel tevreden bij een spits, maar in het voetbal was het matig. Hij speelde best slordig. Rafael (van der Vaart, red.) stuurde zelfs al een berichtje: nou, hij speelt niet echt best, hè. Ik denk dat hij ook wel kritisch op zichzelf is. Er zijn momenten in de wedstrijd waarin hij gewoon veel te makkelijk de bal verliest. Als spits moet je de bal vast kunnen houden, zodat mensen eromheen kunnen bewegen. Daar heeft hij heel veel moeite mee, die ballen verliest hij vaak."

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
alltimerin
 
171
1 juni 2021 om 00:16
het grote Oranje mag echt iets van dit jong oranje leren hoor, ik zag 11 spelers die voor het shirt en het land vechten, iets wat ik bij het grote vaak niet zie... de 1 speelt verstoppertje en de ander doet het voor de shine.
 
665
 
18
1 juni 2021 om 00:26
Dat komt doordat de meeste Jonge spelers ook nog iets moeten presteren ten opzichte van de mensen die vast in oranje staan. De een is de man bij Liverpool, de andere de vedette bij Lyon. Ga zo maar door. Want Frankrijk vandaag had allemaal spelers in de absolute top, maar allemaal hadden ze dezelfde vedette neigingen. Hierdoor viel Frankrijk ook heel erg tegen in mijn ogen.
 
RowdySminia
 
61
1 juni 2021 om 00:34
heb weinig vedette neigingen bij ze gezien hoor , dit is gewoon een hoop klasse en een hoop geluk
 
PSVVV-Venlo
 
21
1 juni 2021 om 00:31
Ik denk dat dat ook komt doordat bij het grote oranje enkele spelers te zeker zijn van een belangrijke rol binnen de ploeg. Dat komt dus doordat de selectie niet sterk zat is in de breedte en met een zwakzinnige coach als de Boer. Als bij Frankrijk een speler gekke dingen gaat uithalen staat hij er de volgende wedstrijd niet bij de basiself, of niet bij de selectie. Als een Memphis bijvoorbeeld geen inzet toont in een wedstrijd is er niemand die hem op de bank zet of buiten de selectie laat omdat hij te belangrijk is. Bovendien heb je met een coach als Van Gaal veel meer gezag over zo'n groep. Qua dat betreft is er sprake van gelijkwaardigere spelers bij jong Oranje. Los van dat het me een leuke en hechte groep lijkt.
 
memphisdepay
 
68
1 juni 2021 om 00:32
Ach wat een onzin! Die 11 die er bij Oranje instaan doen ook net zo goed hun stinkende best. Ik heb nou niet het idee dat er spelers zijn met een slechte instelling, die er niet alles aan willen doen om te winnen.
 
EmileSteele
 
7
1 juni 2021 om 11:11
Memphis Depay heeft een erg matige instelling en neemt het team niet bij de hand. Wisselt zijn 9's te vaak af met een 5. Daarnaast heeft hij een uitstraling wat flink genant is met kleineren van een agent als uitschieter. NL-elftal niet waardig
 
memphisdepay
 
5
1 juni 2021 om 11:27
Dat zal allemaal best, maar je kan niet zeggen dat hij niet zijn best doet in het veld. Verder zitten er zeker matige wedstrijden bij maar het moet wel eigenlijk allemaal van hem komen in de voorhoede, de andere voorhoede spelers zitten in ieder geval (nog) niet op zijn niveau.
 
EmileSteele
 
4
1 juni 2021 om 11:33
Dat is juist het probleem van Depay, dat hij denkt dat alles van hem moet komen.
 
El Barto
 
28
1 juni 2021 om 00:53
oh, niet deze onzin. Ik voel bijna de term 'volgevreten vedetten' om de hoek komen. Het grote Oranje bestaat uit topsporters en die hebben sowieso al een grote motivatie vanuit zichzelf. En ik heb zelden een Oranje gezien wat iig niet z'n best deed. Tuurlijk kan het voorkomen dat er geen klik is met coach of medespelers. Maar deze spelers werken op z'n minst gewoon hard.
 
hotemetote
 
6
1 juni 2021 om 05:33
Het vertrouwen in de boer is ook niet groot ?
 
FerryBroertjes
 
4
1 juni 2021 om 06:37
Vond je? Ik zag een team dat geen eens de bal in de ploeg kon houden en echt met heeeeel veeeel geluk heeft gewonnen van een veel sterker Frankerijk.
 
toss
 
20
1 juni 2021 om 06:48
Dan moet je de wedstrijd nog maar eens bekijken. Prima match van jong oranje.
 
Almogaver
 
1
1 juni 2021 om 09:17
Dat komt omdat de belangen veel minder groot zijn, grapjas. Jeugdige spelers spelen daarnaast ook met veel meer onbezonnenheid.
 
Quancios
 
5
1 juni 2021 om 09:33
Dus omdat de belangen minder groot zijn, zouden Jong Oranje-spelers meer hun best doen dan spelers van het grote Oranje?
 
Sirius
 
0
1 juni 2021 om 18:04
Niet? Dat hebben we de gehele Nations League juist wel gezien. Verder geloof ik er ook niet in dat de spelers van Oranje geen inzet tonen. Als het niet loopt, oogt het al snel stroperig. Uiteindelijk zijn het winnaars en willen ze allemaal winnen. Voor het geld hoeven de meesten het sowieso niet meer echt te doen.
 
rgeertsma25
 
19
1 juni 2021 om 00:18
Zijn ze nu dan ook de favoriet voor de EK winst? Aangezien ze het geweldige Frankrijk onder de 21 hebben verslagen? Al met al wel een super prestatie en ik zie ze zomaar kans maken op die titel. Viva Hollandia!
 
Formus
 
11
1 juni 2021 om 00:22
Duitsland en Spanje zijn echt niet slecht hoor. Hopelijk vanuit de underdogpositie shinen!
 
PSVVV-Venlo
 
10
1 juni 2021 om 00:36
Op papier heeft Nederland toch de beste selectie of ligt dat aan mij. Duitsland heeft dan wel spelers als Wirtz en Raum maar vele ken je ook niet. Spanje heeft ook enkele van die namen er tussen zitten. Maar Botman en Kluivert zijn toch echt wel grote namen en dan hebben we nog spelers uit de Bundesliga, Fenerbache en de top 5 Eredivisie die regelmatig minuten maken.
 
FcGrun050
 
8
1 juni 2021 om 00:43
Mua, dat je de namen van Duitsland niet kent buiten Wirtz en Raum (kende persoonlijk Raum niet, want heb de 2. Bundesliga niet gevolgd) zegt meer over jou dan over anderen: Baku (wolfsburg), Ozcan (koln), Berisha, Adeyemi (beiden Salzburg), Nmecha (anderlecht, verhuurd door City), Dorsch (gent, oud-Bayern), Maier (bielefeld, verhuurd door Hertha) en Jacobs (koln) zijn best grote talenten. Voornamelijk de eerste en Nmecha hebben een meer dan prima seizoen gekend bij hun club.
 
El Barto
 
8
1 juni 2021 om 00:57
Na de overwinning op Frankrijk is Jong Oranje geen underdog meer. Het op papier sterkste team is uitgeschakeld. Zowel Duitsland als Spanje brengen al jaren veel talenten voort, dus wordt sowieso een zware dobber. Al schijnen Duitse analisten dit Jong Duitsland iets minder te vinden dat voorgaande generaties. Wel een leuke opmaat voor het grote EK, deze wedstrijden. Vond het niveau van vanavond behoorlijk hoog voor een 'jeugd' EK.
 
T-Star
 
28
1 juni 2021 om 01:22
Waarom heeft niemand over de Portugezen? Die hebben mij toch een team zeg!
 
Formus
 
2
1 juni 2021 om 09:16
Maar die vorige wedstrijd tegen Jong Duitsland is NL echt weg getikt. Dat het 1-1 werd was echt volledig onverdiend. En T-Star, ik ken de Portugezen niet, dus daar kon ik geen mening over geven. Maar ik geloof je op je woord. Dus nog 3 heel goede teams. NL blijft underdog imo. Vind de selectie niet al te best. Maar wie weet verrassen ze me nog eens
 
Formus
 
33
1 juni 2021 om 00:20
Ach, misschien ook nog wat meer zout in de Franse wonden ??. Maar wat heerlijk zeg zo. Hebben zo vaak aan de andere kant vd medaille gezeten, dat dit ook wel eens mocht. Nou hopen dat het grote Oranje volgt. De Teamspirit is een heel goed voorbeeld, daar kan je ver mee komen. En even 1 compliment nog uitdelen: Perr Schuurs. Wat speelde hij ontzettend sterk vanavond. In tijden niet gezien bij hem. Mag ook eens gezegd worden.
 
RowdySminia
 
15
1 juni 2021 om 00:36
ja die sliding waarmee hij een 100% goal voorkomt was echt fantastisch
 
Sirius
 
2
1 juni 2021 om 18:07
Met de teamspirit van het grote Oranje is ook niets mis. Het probleem is vooral dat het niet echt loopt, maar aan inzet geen gebrek. Tijdens zo'n eindtoernooi is elk land tot op het bot gemotiveerd.
 
Bossie
 
2
1 juni 2021 om 05:58
Ondanks dat Jong Oranje zijn " beste " spelers miste werd er wel gewonnen, omdat er een goed team stond . Het kan zo maar zijn dat met die " beste" spelers Jong Oranje had verloren. Een knappe team presentatie .
 
Merii
 
10
1 juni 2021 om 06:30
Ik heb Boadu wel eens vaker bekeken, je ziet toch dat tie iets heeft hoor. Met name zijn manier van afronden, kan sporadisch hèèl erg onvoorspelbaar zijn. Het is nog ongepolijst bij hem, maar hij is nog jong natuurlijk.Dat terzijde, hij lijkt tweebenig te zijn. Klopt dit?
 
AZGAESpurs
 
5
1 juni 2021 om 08:35
Hij is inderdaad bijna volledig tweebenig. Afronden doet hij even makkelijk met links/rechts. Hij neemt pingels met rechts dus dat zou oorspronkelijk wel zijn sterkste been zijn maar als hij op volle snelheid op het doel afgaat maakt het hem volgens mij weinig uit.
 
Merii
 
1
1 juni 2021 om 09:19
Dacht ik al! Sterke eigenschap. Je hebt dat in je beschikking of je hebt dat niet en Boadu heeft dat in z`n beschikking. Hij kan de keepers het best moeilijk en lastig maken in 1vs1 momenten opnames.
 
Bereta
 
1
1 juni 2021 om 09:38
Zelfde verhaal als Stengs toch? Er zit wel wat talent in, maar het is allemaal te wisselvallig. Ze zijn niet consistent genoeg voor een hogere niveau. Het zou kunnen dat ze op latere leeftijd helemaal op gaan bloeien zoals een Berghuis, maar net zo goed halen ze het gewoon niet.
 
Merii
 
2
1 juni 2021 om 10:03
Fair enough. Zeker waar wat betreft talent. Ik persoonlijk zie Boadu toch de Europese sub-top halen met de beperkingen die hij heeft. Zijn veldspel is soms om te huilen, maar als een goaltjesdief maakt hij zèèr indrukwekkend cijfers als 20 jaar jochie. Stengs is weer een ander verhaal omdat hij gewoon te weinig rendement heeft. Te wisselvallig inderdaad.