Timber steekt met Ajax hand in eigen boezem: 'Dat vind ik kinderachtig'
Zondag, 2 oktober 2022 om 08:38

Volgens Jurriën Timber heeft Ajax de sores over zichzelf afgeroepen tegen Go Ahead Eagles (1-1). De Amsterdammers verspeelden in de eigen Johan Cruijff ArenA twee kostbare punten en verzuimden daardoor de koppositie over te nemen van PSV, dat eerder op de avond met 3-0 verloor bij SC Cambuur. Volgens Timber is het 'kinderachtig' om het verlies van de concurrent aan te grijpen als oppepper.

Timber vindt dat Ajax het gelijkspel compleet aan zichzelf te wijten heeft. De Amsterdammers kwamen op voorsprong via Davy Klaassen, maar moesten een kwartier voor tijd de gelijkmaker slikken. "Toen we hoorden dat PSV verloren had bij Cambuur, wisten we dat het een kans zou zijn om uit te lopen", vertelt Timber bij ESPN. "Ik vind het kinderachtig om daar op een 'oppepperige' manier mee om te gaan. We blijven ons focussen op onze eigen wedstrijd. Maar ik miste een stukje scherpte, agressiviteit, de echte wil om te scoren. Maar ook gewoon het tempo, het was een beetje down voor mijn gevoel."

Ajax hanteerde met name in de tweede helft een te laag baltempo, waardoor de ploeg van Alfred Schreuder Go Ahead in leven liet. "Maar ook zeker het scoren. Echt naar de goal toe, kansen creëren, dat miste ik gewoon", gaat Timber verder. "En scherpte bij de tweede ballen die we niet wonnen, restverdediging, voorzetten. Het was het gewoon niet vandaag. Dan roep je het over jezelf af. Je bent blij dat je de 1-0 maakt kort voor rust. Voor mijn gevoel werken we altijd heel goed toe naar de 2-0. We hadden ook echt wel controle, maar we kregen geen kansen. Dat heeft met scherpte en agressiviteit te maken. Niet alleen in de eindfase, ook in het begin. Eén kans, één goal en je verliest punten."

Timber zelf speelde andermaal een prima wedstrijd. "Ik word niet per se nerveus, maar ik probeer altijd wel mijn ding te doen en het team te helpen. Dat staat voorop. Als je zelf een bepaald niveau haalt, help je het team daar vanzelf mee. Wij hebben gewoon een goed team. Ik heb vertrouwen in dit team. Dit mag natuurlijk niet gebeuren, maar ook dit hoort erbij", aldus Timber, die benadrukt dat het resultaat tegen Go Ahead geen invloed hoeft te hebben op de wedstrijd van aanstaande dinsdag. Ajax neemt het dan in eigen huis op tegen Napoli in de derde speelronde van de Champions League. "Het gaat om de reactie. Ik heb honderd procent vertrouwen."

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
11
   
12:32
12:32
Feyenoord zwaait al voor Slot en Van Persie nog een belangrijke trainer uit
2
   
12:03
12:03
Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
40
   
11:26
11:26
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
   
11:12
11:12
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
caribbean
 
22
2 oktober 2022 om 08:45
Dit is tenminste een normale reactie. Als je het vergelijkt met de reactie van Schreuder die echt wartaal zat te vertellen voor de camera. Leek alsof Schreuder het spel en de uitslag wel prima vond, helemaal niet zelf kritisch.
 
MrKrillin
 
27
2 oktober 2022 om 09:03
Ja de man denkt is een speeltuin. Vind alles goed. Heeft verrrweg beste selectie in NL maar lopen nu al achter de feiten aan. Vooral wedstrijd tegen Lpool bewees dat hij tactisch heel slecht is. Keeper de bal, speelt naar Bassey (staat heel dichtbij en kan niet opbouwen) die niet kan opbouwen en waar oa Salah erg hoog staat. Die sprint er op af, bal weer kwijt. En maar blijven herhalen. Begreep er niets van.
 
 
9
2 oktober 2022 om 10:34
@MrKrillin: Wat mij opvalt is dat als Ajax wint, het “ verreweg de beste selectie van Nederland is” en als ze verliezen of gelijk spelen het aan de trainer ligt. Kijken jullie wel eens echt kritisch naar de selectie? Is die wel echt zo goed als dat er beweerd word? Leg mij dan maar eens uit waarom Ajax verreweg de beste selectie heeft. Volgens mij word deze gedachte vooral door de media in stand gehouden, door een aantal analisten, die als zogenaamde kenners worden gezien. Ik denk dat het wel meevalt en dat AZ, PSV en Feyenoord toch dichterbij zitten dan dat jij denkt. Go Ahead Eagles is geen hoogvlieger, dus daar zouden ze met de selectie die er gisteren op het veld stond gewoon van moeten winnen, maar als deze spelers niet gewoon volgas geven geven, is het gewoon een middelmatige selectie.
 
oigatinha
 
5
2 oktober 2022 om 10:43
Op de meeste plaatsen de beste spelers en ook op de bank. Dan is het idd de beste selectie. Deze wordt met de verkeerde of zonder opdracht het veld in gestuurd tegen een ploeg die een overtal probeert te creëren in de eigen 16. Als de beste spelers geen samenhangend geheel vormt, waar de trainer voor dient te zorgen, vormen de beste spelers samen niet de beste ploeg.Snap je het verschil tussen individu en team? Beste spelers en dus selectie loopt in Amsterdam. Beste team in Rotterdam en Alkmaar.
 
wizzle_shizzle
 
0
2 oktober 2022 om 11:04
Middelmatige selectie vind ik erg overdreven Preditor. Er is echt wel kwaliteit ingekocht en er staan (in mijn optiek) echt wel goede spelers op het veld, maar het spel laat nu te wensen over. Er was gister weinig beleving en leek erg plichtmatig allemaal. Als alles loopt zoals het hoort staat er de beste selectie in mijn optiek. Nu moet het nog geoliede machine worden.
 
 
3
2 oktober 2022 om 11:23
De wens is de vader van de gedachte. Ik zeg niet dat ze geen goede selectie hebben, maar het blijft de Nederlandse competitie, die gewoon weinig echte toppers herbergt, ook niet bij Ajax. Mr. Krillin stelt dat het” verre weg de beste selectie heeft” en daar ben ik het gewoon niet mee eens. Als Ajax een mindere dag heeft, is gebleken dat ze ook gewoon van een middenmoter of laagvlieger kunnen verliezen. Het is altijd heel makkelijk om te roepen dat je de beste spelers hebt, maar hoe staaf je zoiets? Voordat Berghuis naar Ajax ging, was het volgens vele een middelmatige speler en nu behoort hij in ene tot de beste. Als je maar lang genoeg iets blijft roepen, word het vanzelf de werkelijkheid.
 
pinko
 
1
2 oktober 2022 om 12:03
Verreweg de beste selectie? Waar baseer je dat op. Vorig jaar met een veel betere selectie ternauwernood kampioen met twee punten voorsprong. En dat had toen al anders uit kunnen pakken. Het huidige niveau is al een behoorlijk stuk minder. Tel daarbij op een assistent trainer die zo maar hoofdcoach is, maar totaal ongeschikt, dus wat voor zekerheid heeft dit Ajax dat het zo maar even met twee vingers in de neus kampioen wordt? De verhoudingen zijn veranderd, wen er maar aan. Als ik zie hoe b.v. AZ, Feijenoord en FC Twente spelen, is dat een verademing bij wat nu in Amsterdam onder Frank de Boer II wordt geã«taleerd. Las dit weekend een mooi artikel over Krol in Napels. En hoe het Ajax speelde onder Michels: altijd vooruit en de diepte zoeken. Bij Schreuder is het: heel veel breed, controle en gebrei. Vanwege het spotten met die (krol) traditie, zou de directie hem vandaag nog op straat moeten zetten. Daarnaast, Michels was de baas. En dat over zeer mondige spelers. Schreuder is de assistent van Tadic en Blind. Dus niet de baas….
 
Ajaciedje02
 
1
2 oktober 2022 om 12:10
Berghuis volgens velen een middelmatige speler bij Feyenoord? Oke..... Hele aparte constatering maargoed. Ik vind het mooi dat zowel Timber, Klaassen behoorlijk kritisch zijn over het spel, de urgentie en het tactisch aspect. Over geen van die dingen heb ik Schreuder een goeie volzin horen vertellen tijdens zijn interview. Het leek er meer op alsof hij de kalmte wilde bewaren ipv rustig en eerlijk analyseren wat er fout was gegaan. En ik heb het idee dat hij het soms gewoon echt niet weet tactisch gezien. Alfredo zal echt met iets goeds moeten komen as dinsdag want anders verliest ie echt heel veel goodwill
 
SergioRamosHM
 
5
2 oktober 2022 om 12:27
Wat ik vooral rondom Berghuis bijzonder vind is dat toen hij bij Feyenoord speelde met geluk een bankzitter was bij het grote Oranje. Nu hij bij Ajax speelt is hij ineens basisspeler alsof hij bij ajax zoveel beter is geworden.
 
Bobo101
 
1
2 oktober 2022 om 12:53
Hij speelt bij Ajax dan ook op een positie die slecht bezet is in Oranje dus dan maak je meer kans op een basisplaats.
 
wizzle_shizzle
 
3
2 oktober 2022 om 13:49
Sorry Preditor naar je bent niet erg geloofwaardig op deze manier "ik zeg niet dat ze geen goede selectie hebben" terwijl je daarvoor zegt dat het "gewoon een middelmatige selectie" is. Dat is hetzelfde zeggen met andere woorden. En Berghuis was een middelmatige speler? Terwijl hij de sterspeler van Feyenoord was, en stond ook direct in de basis bij Ajax. Dus die vele die jij gevonden heb die Berghuis middelmatig vinden hoor ik graag even. Als je maar lang genoeg iets in je hoofd haalt, ga je het vanzelf geloven...
 
 
1
2 oktober 2022 om 15:19
@Wizzle_shizzle: Ik weet lezen niet iedereen z’n sterkte kant is, maar er staat dat als Ajax niet vol gas geeft, het een middelmatige selectie is. Daarnaast staat er dat Berghuis volgens vele, vooral Ajax supporters, een middelmatige speler was. Je kunt het nu ontkennen, maar dat werd toen gewoon beweerd. Toen hij naar Ajax ging, werd er idd anders over hem gesproken. Ik snap dat jij het moeilijk kunt verkroppen als er kritiek geleverd word op je cluppie, want dat kan natuurlijk niet, maar misschien zou je daar eens iets mee moeten ipv gelijk weer een weerwoord te geven.
 
arsenal890
 
10
2 oktober 2022 om 09:28
Ik vind deze reactie juist een beetje raar. Je zou toch verwachten als je concurrent verliest dat je er dan vol op gaat en zorgt dat je de 3 punten krijgt? Daar is niks ‘kinderachtigs’ aan.
 
HCH1
 
30
2 oktober 2022 om 08:48
Schreuder moet gewoon weg. Het botert niet tussen Schreuder en de selectie door zijn zwalkende beleid. Er zit geen patroon in het spel van Ajax, geen systeem. Kijk naar Slot, hem lukt het wel om zijn ploeg herkenbaar te laten spelen, terwijl hij ook veel nieuwe spelers heeft. Schreuder heeft de kwaliteiten niet om Ajax te leiden. Hij hangt teveel aan Tadic, Blind en Klaassen en laat Ajax met slecht positiespel en traag spelen. GAE moet je met veel druk helemaal omver spelen, maar het leek wel zomeravondvoetbal. Als verliezen van Napoli betekent dat Schreuder oprot, heeft ieder nadeel nog zijn voordeel.
 
Soccerfan_1
 
11
2 oktober 2022 om 08:55
Jij bent er niet bij maar bepaalt wel even dat het niet botert tussen hem en de selectie. Knap.
 
SergioRamosHM
 
1
2 oktober 2022 om 12:28
Hij legt toch uit waarom hij het denkt. De wedstrijd is inmiddels al een halve dag voorbij en nog steeds zo zuur?
 
ticer
 
3
2 oktober 2022 om 09:27
Klaassen zit vaak op de bank hoor... speelde nu alleen omdat berghuis een pijntje had na de interlands.Blind is juist in deze wedstrijden een meerwaarde omdat verdedigers veel aan de bal komen als de tegenstander zich terugtrekt. We weten allemaal dat tegen Napoli of Liverpool Blind het verdedigend lastig heeft.Ik vind de selectie slecht samengesteld. Bergwijn halen voor linksbuiten terwijl je Tadic niet wilt slachtofferen en dus maar RB zet. Dat is echt een fout van de TD.
 
mickey12
 
12
2 oktober 2022 om 09:39
Dat blind een meerwaarde is in aanvallend opzicht is misschien wel de grootste misvatting die ik tegenwoordig maar altijd hoor. Hij staat maar naast Bassey en geeft een leuke.pass per wedstrijd en klaar. Het spel zou juist ve dynamischer worden als een Wijndal de hele tijd over Bergwijn denderd. Dat is het moderne voetbal. Als het centraal vaststaat moet je het op de zijkanten zoeken.
 
oigatinha
 
3
2 oktober 2022 om 10:58
Deze trainer wil door het midden spelen, niet via de buitenkanten. Anders gaf hij Rensch wel opdracht langs de zijkant te rennen in plaats van naar het centrum. Bij espn lieten ze in de rust de puike passing van Blind zien. 2 linies overslaan, 3 man op het verkeerde been... Bizar goed was dat. Dat de ontvanger er vervolgens niks mee doet is Blind niet aan te rekenen. Het is een teamsport. Er doen wel meer spelers iets fout, niet alleen Blind. Zoals Rensch die ik bij de tegengoal die vanaf Rensch zijn kant werd opgezet nergens zag, Timber die de man in alle rust laat voorzetten, Bassey die de bal voor zich langs laat gaan en Blind die te laat is omdat hij denkt dat Bassey die bal weg gaat trappen en niet anticipeert. Elke week dat gezeik op Blind terwijl de hele verdediging staat te schutteren bij tegengoals. Echt bizar die hetze (idem Tadic die in de steek wordt gelaten door trainer en Rensch).
 
goaltjehoor!
 
1
2 oktober 2022 om 11:24
Het is toch gewoon Brobby die dom balverlies heeft , daardoor komt de tegengoal . Daar heeft niemand het over
 
MrGuide
 
3
2 oktober 2022 om 09:38
Ja, jij denkt dat Ajax zn coach begin begin Oktober op straat zet? Die blijft sowieso tot de winterstop zitten.
 
NJfromVOL
 
12
2 oktober 2022 om 09:53
Daar geloof ik ook niets van. Wat is er objectief gezien aan de hand? - Verliezen uit bij Liverpool ... nou nou ... - Verliezen uit bij AZ; dat gebeurt Ajax wel vaker de laatste jaren ... kan gebeuren - Gelijk thuis tegen GAE ... inderdaad niet best ... Op basis hiervan gaat het Ajax bestuur een coach die ze weloverwogen hebben aangesteld niet ontslaan. Op voorhand was de aanstelling van Schreuder omstreden bij de fans en die zien hun kans, ware het een self fulfilling prophecy.
 
oigatinha
 
5
2 oktober 2022 om 11:04
Scorebordjournalistiek. Het spel is gewoon slecht. Je staat 90 minuten onder druk tegen Liverpool en blijft maar het zelfde doen. In de eredivisie creeer je amper kansen meer en speel je steeds lamlendiger. Er zijn geen automatismen, geen looplijnen, geen patroon. Ze doen maar wat op individuele klasse. Psv-voetbal. Dat brengt je nergens. Deze trainer wordt geen kampioen. Hopelijk realizeren ze zich dat op tijd in Amsterdam.
 
NJfromVOL
 
3
2 oktober 2022 om 11:13
Een trainer hoort te worden afgerekend op zijn resultaten. Dat zijn de harde feiten.. Wat hier gebeurt is oordelen o.b.v. dagkoersen. Drie weken geleden stond Ajax fier bovenaan met 15 uit 5 en een dikke winstpartij op EL finalist en PSV bedwinger Glasgow Rangers. Het spel van Ajax werd betiteld als next level.
 
Nick Danninga
 
1
2 oktober 2022 om 14:00
Njfromvol: Het spel tegen Rangers was dan ook erg fraai, ook al was het "maar" Rangers. De meeste Ajacieden waren vol lof. Drie wedstrijden later en het halve elftal plus trainer kan er geen fluit meer van. Het kan verkeren. Wat me wel opvalt is dat het precies hetzelfde liedje is als bij de aanstelling van Ten Hag. Die heeft ook eerst een half jaar lopen breien en van alles uitgeprobeerd. Toen stond er ook een groep supporters vooraan om de man te veroordelen op zijn accent, media optreden, zwakke coaching, afkomst, maat schoenen etc. Jaar Later was het de beste coach in decennia. Dus ook al schreeuwen er een paar supporters nu moord en brand, no way dat het bestuur Schreuder de laan uitstuurt. Die krijgt gewoon de tijd zoals Ten Hag dat ook kreeg.
 
Nation23
 
9
2 oktober 2022 om 08:50
Dit is een zeer goede reactie van Timber. Jammer dat ze punten hebben laten liggen, maar wat wil je als je de halve basis wisselt behalve Tadic die al weken als een krant speelt. Lekker signaal ook naar de andere spelers. Ajax speelde gisteren in een veel te lage versnelling en niet de juiste motivatie.
 
Hendrik123
 
16
2 oktober 2022 om 08:57
De vorige 2 wedstrijden speelden ze met Schreuders basis elftal en speelden ze ook waardeloos. Die man is gewoon totaal ongeschikt als Ajax Trainer. Spelopvatting lijkt nergens op, tactisch zeer matig onderlegd. Niet zelfkritisch en straalt helemaal niks uit. Net zo als die Duitser die naast hem zit.
 
Batouwe
 
4
2 oktober 2022 om 09:59
Ik denk dat naast dat Scheuder wellicht nog zoekende is er redelijk wat spelers in de basis staan die over hun top heen zijn. Blind, Tadic, Klaassen, Berghuis. Daarnaast moet nog blijken of bijvoorbeeld Brobbey, Rensch, Taylor zo goed zijn dat ze elke week kunnen leveren. Het lijkt er niet op tot nu toe. Je hebt toch echt wel aan kwaliteit ingeleverd met het vetrek van Martinez, Anthony Gravenberg en Haller. De vervangers zijn simpelweg minder goed en consistent. Daar kan Scheuder weinig aan veranderen. Die puzzelt naar de beste 11 en tactiek
 
MrKrillin
 
9
2 oktober 2022 om 09:00
Ben ook bang dat verkeerde signalen afgegeven worden. Dan roept Schreuder dat iedereen moet wisselen, maar vervolgens blijft Tadic staan. Of hij zeer slecht of onwijs goed speelt. Hij blijft staan. Dit gaat zoveel irritaties opleveren in de groep en zelfs onder fans.
 
DieGelbeReds
 
12
2 oktober 2022 om 08:53
Uiteindelijk wil je elke wedstrijd gewoon winnen, maar ik kan me best voorstellen dat een nederlaag van een titelconcurrent op een `oppepperige` manier wordt gebruikt. Snap eerlijk gezegd totaal niet wat daar `kinderachtig` aan is. Voetbal is óók een mentale sport en alles wat je mentaal een voordeel kan opleveren moet aangegrepen worden. Een nederlaag van een concurrent kan dan toch prima een stukje extra motivatie geven? Lijn tussen kinderachtig en professioneel is blijkbaar dun. Basseer me overigens volledig op bovenstaande tekst en heb het interview zelf niet gezien.
 
barcalover123
 
6
2 oktober 2022 om 09:13
Ik denk dat hij vooral bedoelt dat je als prof op dat niveau niet een verlies partij nodig hebt om je op te peppen. Het valt me op dat veel voetballers vaak niet goed uit hun woorden komen of de verkeerde woorden gebruiken om zich zelf te uiten. Maarja uiteindelijk zijn het ook niet de meest slimme gasten op een enkele na.
 
oigatinha
 
10
2 oktober 2022 om 09:16
Met kinderachtig bedoelt hij onproffesioneel en daarin heeft hij gelijk. Kijk naar Utrecht dat Ajax van de mat speelt en tegen de rest veel minder presteert. Dat je die wil alleen tegen Ajax kan opbrengen is gewoon onproffesioneel. In de BPL wordt je terecht afgemaakt met zo'n mentaliteit. Dus meer willen winnen omdat psv verloren heeft? Ik hoop het niet. Je moet altijd vol willen winnen ongeacht wat de concurrent gedaan heeft.
 
NJfromVOL
 
9
2 oktober 2022 om 09:26
Het ligt ook aan de interview technieken -voor zover je van techniek kunt spreken- die Hans Kraay hanteert. Een open, neutrale vraag kan de man niet stellen en legt je bij zijn vraagstelling de woorden in de mond. Het begint me hoe langer hoe meer te irriteren, die popie jopie, kantine - oude jongens krentenbrood stijl. Jammer, want Kraaij heeft best kijk op het spelletje ondanks zijn clowneske optreden bij tijd en wijle. Timber trapte er niet in. Zeer volwassen binnen en buiten het veld. De term kinderachtig kwam van Kraay en Timber verwierp dat juist.
 
Hendrik123
 
16
2 oktober 2022 om 08:59
Gooi aub die schreuder eruit. Die heeft echt helemaal niks wat een Ajax trainer zou moeten hebben. Hij doet maar wat. Zit totaal geen idee achter. Tactisch onbenul. Beter nu eruit gooien en hopen dat we het tij voor de overige wedstrijden in de champions league nog kunnen keren.
 
Pietjuh6
 
4
2 oktober 2022 om 09:11
Ik mis het gif, de beleving binnen het veld. Bij balverlies zie je niet gelijk een aantal spelers drukzetten om zo snel mogelijk de bal te veroveren, het is achteruit sjokken en vandaaruit proberen de bal te veroveren. Ook de aanvallers en middenvelders worden allemaal aangespeeld met het rug naar het goal toe en dan gaat de bal weer terug of breed. Tempo is ontzettend traag. Hiermee ga je het geen een club lastig maken. Weet niet of dit komt door de tactiek of door de spelers zelf. Komende wedstrijden zullen we het zien. Ik zie in ieder geval patronen ontstaan of aanknopingspunten.
 
dreetje888
 
2
2 oktober 2022 om 10:24
Je ziet dat zowel PSV als Ajax op deze avonden een paar dagen voor een belangrijke Europese wedstrijd gewoon niet gefocust zijn tegen een met alle respect, Cambuur en kowet en denken dat ze het wel even op 80 procent kunnen afmaken, nee dus ! Wanneer leert men hier nu eens van dat dat niet meer kan , altijd knallen,ook tegen dit soort clubjes
 
mhda
 
1
2 oktober 2022 om 11:09
Kan Timber met zijn status Rensch niet tot de orde roepen ? Lijkt mij naast een absurd goede verdediger te lief. Rensch laat Timber in de steek op rechts zoals Blind Bassey in de steek laat als het er op aan komt. Mocht Schreuder er op gokken dat de backs een extra kracht vormen op het middenveld en aanval zijn..... Rensch zeker niet, afschuwelijk slechte passing en Blind te slak om terug te vechten. Of je blijft op je plek of je mag op de bank. Geven we vader Danny een spreekverbod als de naam Daley valt. Rap over naar Sanchez als ie fit is, heeft laten zien liever te strijden dan te shinen.
 
J.J.Okocha
 
0
2 oktober 2022 om 11:52
Ajax gaat vast wel weer swingen aankome week in de Champions League maar in denk dat Ajax grote problemen gaat krijgen met deze trainer aan het roer.
 
Ajaciedje02
 
1
2 oktober 2022 om 13:02
Opvallend trouwens (of ja, eigenlijk niet) dat er nergens meer kritische stukjes zijn te lezen over de trainer vanuit de hoek van Driessen en co! Wat een laffe vriendjespolitiek van die gasten
 
COCO5314
 
0
2 oktober 2022 om 13:15
Schreuder dit schreuder dat ach hou toch eens op Collectieve faling van bestuur tot aan de reserve bank Van mijn mag Cambuur of Fortuna wel kampioen worden