Titelkandidaat Frankrijk slaagt niet voor laatste proef voor WK
Zaterdag, 9 juni 2018 om 22:56

Frankrijk heeft de voorbereiding op het WK niet ideaal afgesloten. De verliezend EK-finalist van 2016, die wordt gezien als een van de favorieten voor de eindronde in Rusland, kwam in het Parc Olympique Lyonnais niet voorbij de Verenigde Staten: 1-1. Team USA kwam verrassenderwijs op voorsprong in de eerste helft, waarna Kylian Mbappé de eindstand bepaalde.

Vlak voor de wedstrijd zou Nabil Fekir in huilen zijn uitgebarsten, toen duidelijk werd dat zijn overgang naar Liverpool niet doorging. De aanvallende middenvelder begon op de bank; Frankrijk trad aan met vijf nieuwe spelers ten opzichte van het basiselftal tegen Italië (3-1 zege), ruim een week geleden. Voor de Verenigde Staten vormde het oefenduel met Frankrijk een laatste kans om aan te tonend at Team USA wel degelijk iets te zoeken had op de mondiale eindronde.

Na 45 minuten leek een stunt ook daadwerkelijk in de maak. De Verenigde Staten leidden met 0-1, dankzij een doelpunt van Julian Green vlak voor het rustsignaal. Na knullig balverlies van Djibril Sidibé pikte Green het leer op in het strafschopgebied. Uit de draai verschalkte hij doelman Hugo Lloris in de korte hoek. Het doelpunt vormde geen afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de eerste helft, want Frankrijk had 65 procent balbezit en leek het duel te controleren.

Les Bleus hadden eigenlijk zelf op voorsprong moeten komen. Paul Pogba stuitte op de paal, Olivier Giroud was niet trefzeker uit een kopbal en Antoine Griezmann krulde net naast de paal. Men zocht onder een luid fluitconcert de kleedkamer op in de rust. Aan het begin van de tweede helft ontsnapte Frankrijk. Een tweede doelpunt van Green werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor een grotere achterstand de thuisploeg bespaard bleef.

Frankrijk maakte geen indruk in de tweede helft. De aanvallen liepen niet vloeiend en de Verenigde Staten hielden hun voorsprong lange tijd zonder al te veel moeite vast. Beide ploegen kregen te maken met een tegenvaller: na een heftige hoofdbotsing tussen Matt Miazga en Olivier Giroud moesten beide spelers het veld verlaten. Frankrijk, dat vanaf minuut zeventig met Fekir in de ploeg speelde, kwam twaalf minuten voor het eindsignaal toch langszij: Mbappé werd in het strafschopgebied bereikt door Benjamin Pavard en haalde in een keer doeltreffend uit.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
Medalofhonor
 
62
9 juni 2018 om 23:01
Deschamp heeft het niet voor elkaar gekregen en dit zeg ik nu al, de jonge jongens gaan het niet maken in Rusland voor les bleus en dat is dankzij hun coach. Er zit totaal geen idee wat ze doen, het lijkt alsof ze met 11 vrienden op het pleintje spelen, iedereen doet maar wat iedereen probeert maar wat. Het is een gouden generatie maar wat ze tot nu toe laten zien is gewoon somber en vergelijkbaar met België.
 
LeonDH
 
21
9 juni 2018 om 23:08
Is maar een oefenwedstrijd. Spelers gaan niet voluit omdat ze geen blessures willen oplopen. Op wk knallen ze wel.
 
Jonas15
 
5
10 juni 2018 om 00:33
Denk dat alleen de spelers met transferbedoelingen niet voluit gaan.
 
Giodinho7
 
22
9 juni 2018 om 23:17
Ik vind het ook onbegrijpelijk dat de Franse bond dit niet inziet. Deschamps haalt totaal niet de potentie die in dit elftal zit eruit. Er wordt vaak genoeg waardeloos gevoetbald waarbij individuele klasse het er nog leuk uit doet zien. Heeft in mijn optiek in de jaren dat hij er zit alleen maar vreemde keuzes gemaakt.
 
bahaboy
 
13
9 juni 2018 om 23:18
Die eerdere oefenwedstrijden (tegen Ierland en Italie) hebben ze anders moeiteloos gewonnen met dominant voetbal. Wat dat betreft kent Frankrijk, vergeleken met bijvoorbeeld Duitsland of Belgie, een prima voorbereiding.
 
DavitDavtyan
 
14
10 juni 2018 om 00:11
Mee eens. Deschamp snapt wederom niet dat Giroud zo slecht is. Begrijp me niet verkeerd, hij scoort wel, maar je voetbalt ook met 9 man, excl. keeper en Giroud. Die man kan alleen maar koppen. Ik erger me ook aan Pogba. Hij wil de grote ster zijn en laat soms ook mooie dingen zien, maar forceert ook veel te veel. Soms moet je het gewoon simpel houden! Ik denk dat Duitsland of Brazilië wereldkampioen wordt. Volgens schema treffen DU en BRA elkaar in de finale als ze groepswinnaar worden. Ik weet niet hoe het dan gaat eindigen, maar ik zie geen teams die disciplinair en kwalitatief in staat zijn om DU of BRA onderweg uit te schakelen. Ja, DU draait momenteel niet zo goed, maar hun discipline kennende, is het maar een schijn.
 
Koekoek!
 
1
10 juni 2018 om 04:44
Vind je Spanje dan geen team die Duitsland en Brazilië kan verslaan? Spanje is wel minder t.o.v.hun goude jaren van 2008 t/m 2012 maar als ze de motivatie kunnen opbrengen na twee minder toernooien horen ze gewoon bij de kanshebbers. Ik vind ze bij vlagen nog altijd de beste voetbal spelen.
 
Jackieboy10
 
1
10 juni 2018 om 09:30
DavidDavtyan. Giroud kan wel meer dan alleen die dingen.. Qua hold up play en kaatswerk vind je weinig betere spitsen dan Giroud (die vergelijkbaar met hem zijn qua fysiek dan hé). Dat hij niet de meest getalenteerde speler is klopt, maar hij is wel belangrijk voor dit Frankrijk. Ik persoonlijk zou anders spelen, en dan had Giroud geen basisplaats, maar Deschamps wil nou eenmaal zo spelen.. Ik denk persoonlijk eigenlijk dat een Wenger veel meer uit dit nationale elftal kan halen dan Deschamps.
 
DavitDavtyan
 
0
10 juni 2018 om 12:58
@koekoek!: Spanje heeft heel veel creativiteit en “echte voetballers”, maar ze hebben dan ook teveel van zelfde vind ik. Ze missen buitenspelers onder andere die met snelheid en acties uit niets dingen creëren. Begrijp me niet verkeerd; een Isco kan ook een mannetje passeren bijvoorbeeld, maar Isco/asensio/iniesta/silva doen dat op techniek en lopen zich vaak vast. Als het korte en vontrole voetbal lukt, is Spanje zeker een kanshebber, maar dat zie ik niet echt gebeuren. Ik verwacht dat Spanje niet ver gaat schoppen. Om maar een voorbeeld te geven, ik zie Spanje echt niet van Brazilie winnen.
 
DavitDavtyan
 
1
10 juni 2018 om 13:05
@jackieboy10 Ik ben het eigenlijk helemaal met je eens. Mijn eerdere reactie was meer uit woede. Giroud is eigenlijk essentieel in deze soort voetbal dat Deschamps speelt. En dat vind ik jammer. Frankrijk kan het mooiste voetbal laten zien, maar ik heb het gevoel dat de spelers soms hun rol niet eens weten; ze doen maar wat. Ik had graag Mbappe in sipts gezien, Dembele rechts, Griezmann links, maar Griezmann eerder in een vrije rol, waarbij hij ook vaak genoeg als schaduwspits fungeert. Dan Lemar(of Matuidi) als linker CM, wie dan naar links trekt zodra Griezmann naar midden gaat.
 
DavinhoBuurtje
 
0
10 juni 2018 om 08:44
Ja Dechamps heeft bij voorbaat gefaald, behalve als ze de titel halen niet. Met deze selectie heb je geen keuze, je hebt een selectie die drie klasses beter is dan elke andere, met genoeg spelers in de breedte. Er zit dus aardig wat druk op.
 
barryballs
 
1
10 juni 2018 om 09:11
Wat kan je er over zeggen... wacht het wk eerst maar eens af! Frankrijk speelt gelijk, Duitsland speelt niet best, Mexico verloren, Argentinië niet in goede doen, Spanje met maar een nipte zege tegen Tunesië en zo kan ik nog wel even doorgaan. Straks als het toernooi begint en langzamerhand de druk erop komt, zullen ze vast allemaal ineens ene flink stuk beter spelen.
 
Chicago
 
6
9 juni 2018 om 23:05
Die Steffen keepte echt niet verkeerd zeg. Mocht Onana vertrekken, mag ie van mij naar Ajax komen (wellicht nog ff goed scouten..). Maar was echt blij verrast. Is ook 23 jaar pas.
 
Rugu
 
19
9 juni 2018 om 23:10
Toevallig moest ik daar ook aan denken toen ik hem zag keepen. Past qua stijl ook wel bij Ajax, kan volgens mij ook redelijk meevoetballen. Ik moet dan ook wel gelijk eerlijk bekennen dat dit de eerste keer is dat ik hem zie spelen, dus weet niet of dit zijn normale niveau is. Keept gewoon in de MLS dus zal denk ik niet meer dan een miljoen of 3 kosten. ON: Wel heel armoedig dat een ploeg als Frankrijk het gewoon niet redt tegen het 2e team van Amerika. Puur qua individuele kwaliteit mag er geen twijfel over bestaan, dan is Frankrijk gewoon het beste team van de wereld. Echter is het allemaal nog jong en onervaren en hebben ze Deschamps als trainer. Dat gegeven gaat ervoor zorgen dat ze geen wereldkampioen zullen worden. Lloris is op zich natuurlijk een fantastische keeper maar als je naar al zijn tegendoelpunten kijkt zitten er toch altijd opmerkelijk veel tussen die houdbaar lijken. Sidibe en Mendy zijn echte moderne backs en aanvallend ijzersterk. Verdedigend geen wereldtop, wat niet erg is als je centrum als een huis staat. Dat doet het niet, Varane vind ik erg kwetsbaar met veel ruimte in zijn rug en Umtiti betrap ik ook elke wedstrijd als ik hem zie spelen op fouten. Tot slot merk je dat Frankrijk zijn spel heel erg afstemt op Giroud (grote sterke spits). Zodra hij wegvalt lijkt het elftal besluiteloos te worden.
 
Chicago
 
1
9 juni 2018 om 23:15
Was voor mij ook de eerste keer, maar deed me met z'n katachtige reflexen wel aan Onana denken. Toch zijn dit wel de soort wedstrijden waar onbekende spelers zich in de kijker kunnen spelen. En om zo te presteren in én tegen Frankrijk, dat is best wel knap.
 
Cholo10
 
4
9 juni 2018 om 23:27
Dit is volgens mij vanaf nu de eerste ploeg van Amerika. De oudere ervaren MLS-spelers zijn verleden tijd. Men gaat vanaf nu met deze groep blijven spelen in de hoop dat dat ze op elkaar ingespeeld zijn tegen het eerst volgende toernooi. De VS mistte wel haar smaakmaker Pulisic, maar die zou volgens mij sowieso niet veel impact hebben gehad op deze wedstrijd.
 
Rugu
 
4
9 juni 2018 om 23:39
Ok, dat wist ik niet. Man, ondanks dat de resultaten meer dan goed zijn vind ik dit team van Amerika toch niet al te best. Dat zo'n Miazga daar dan gewoon basisspeler is.
 
Cholo10
 
5
10 juni 2018 om 00:52
De Amerikanen hebben gewoon een fysiek ploegje met matige voetballende kwaliteiten. Amper creativiteit en techniek aanwezig in dat elftal, zijn altijd min of meer zo geweest. Denk dat ze daar in de jeugdploegen/opleidingen meer oog hebben voor fysieke kwaliteiten dan echt voetbaltechnische vaardigheden. Tja, Miazga vind ik nog een uitstekende verdediger hoor, zal wellicht geen wereldtop worden maar kan zeker een stapje hoger op.
 
Jackieboy10
 
0
10 juni 2018 om 09:33
Dat is ook het probleem Rugu. Deschamps is een inspiratieloze coach. Die gooit Giroud erin en hoopt dan dat hij de bal genoeg bij zich kan houden zodat de creatievelingen en wereldspelers als Griezmann, Lemar, Pogba en Mbappe hun ding doen.. Als je een coach voor de groep zet met een aanvallend idee dan krijg je veel beter voetbal. Velen zullen mij misschien uitlachen, maar ik denk echt dat Wenger heel goed kan presteren met die Franse nationale elftal en dat hij ze veel mooier voetbal kan laten spelen
 
nestoo22
 
3
9 juni 2018 om 23:05
Frankrijk was de hele wetstrijd beter maar de 2de helft werd de VS echt totaal terug gedrongen. Wat mij betreft bestaat de basis van Frankrijk altijd uit mbappe en Dembele.
 
yann82
 
0
10 juni 2018 om 01:03
Ben ik mee eens maar dan zonder Pogba, wat een drama zeg. Oke bal op de paal en paar actie's, nee het hoeft voor mij niet meer. Tolisso en beter maar in.
 
yann82
 
5
9 juni 2018 om 23:07
Dit was wel heel slecht. Pffff. France had meer balbezit maar zo redden ze het niet hoor. Maar bijv. Spanje is ook niet veel bijzonders. Tegen Tunesie 1-0 winnen. Die gaan het ook niet makkelijk krijgen.
 
bertdebloem
 
9
9 juni 2018 om 23:10
1-1 is nu echt wel geflatteerd vind ik. Frankrijk had er minimaal 3-4 moeten maken. De VS heeft niets gedaan behalve kamperen in de eigen 16, anti-voetbal ten top. In een vriendschappelijke wedstrijd alles naar voren rammen en hopen dat het bij een teamgenoot komen, zeker de laatste 30 minuten stond iedereen gewoon vlak voor de 16. Denk dat Mbappã© meer voetbal in zijn kleinste teen heeft dan heel de VS bij elkaar. Iedereen leek daar wel de baltoets te hebben van Lukaku, ze wisten de bal maximaal 4 passen in de ploeg te houden en het was weer balverlies ter hoogte van de middellijn. Daarnaast konden zij dat niveau gewoon niet bijbenen, verloren bijna alle duels op het middenveld, en wisten niet zo goed wat het concept `drukzetten` juist inhoudt. Toch opmerkelijk hoe kwetsbaar Frankrijk is in de omschakeling, het was daar vanachter echt een gatenkaas. Over het algemeen was het een erg saaie wedstrijd, éã©nrichtingsverkeer met heel veel slordigheden langs beide kanten en voornamelijk kleine technische foutjes bij Frankrijk. Heerlijke combinaties tot aan de 16 om dan vervolgens dom balverlies te lijden door een slechte pass. Dit Frankrijk gaat echt geen wereldkampioen worden denk ik, ze kunnen geen 90 minuten lang gefocust en gedisciplineerd spelen. Toch bizar hoeveel talent dat ze hebben en niet weten hoe ze dat moeten omzetten in prijzen of gewoon een hecht team.
 
wisselspeler12
 
8
9 juni 2018 om 23:14
Ik vind het heel logisch dat de VS op deze manier voor de dag komt. Wanneer ze druk naar voren zetten en met de laatste linie op de middellijn gaan staan worden ze aan alle kanten voorbij gelopen, verlies je met 4-0. Dan ga je minder lekker naar het WK dan wanneer je favoriet Frankrijk op 1-1 hebt gehouden.
 
Cholo10
 
4
9 juni 2018 om 23:34
Maar wat leer je daar dan uit? Ik vind dat je in een betekenisloze vriendschappelijk interland altijd uit eigen kracht moet gaan en moet proberen voetballen i.p.v. zo defensief te spelen. Als het een belangrijke wedstrijd zou ik het hebben begrepen, maar wat heeft de VS juist geleerd in deze wedstrijd? Dat ze goed met zijn 11 kunnen hangen voor het strafschopgebied? Ik snap je punt enigzins wel, maar dat is eerder iets voor de fans en de media om mee te gaan lopen pronken dat ze het o zo grote en getalenteerde Frankrijk tot een gelijkspel hebben gedwongen. Wat een tijdverspilling moet dit wel niet zijn geweest voor de fans in het stadion. Een ploeg die wou voetballen tegen een ploeg die niks te maken wou hebben met de bal.
 
Vegitosan
 
3
9 juni 2018 om 23:40
Wisselspeler .. Vs neemt niet deel aan het Wk. Als ik het me hoed herinner heeft Pannama zich geplaatst ten koste van de Vs.
 
USofDude
 
1
10 juni 2018 om 01:15
Klopt, de VS zal niet op het WK te zien zijn. Ook al is de uitschakeling terecht, denk ik wel dat ze meer hadden kunnen toevoegen dan Panama, net zoals Italië en zelfs Nederland meer zouden toevoegen dan Zweden. Maar nogmaals, terecht uitgeschakeld.
 
bertdebloem
 
4
10 juni 2018 om 01:45
Nee dank je wel, dat zou betekenen dat we nog 270 minuten zouden opgescheept zitten met dit radeloos afbraakvoetbal. Ik zie liever een ploeg als Panama dan een groepje rugby-spelers die weigeren te voetballen.
 
wisselspeler12
 
1
10 juni 2018 om 11:04
Excuus mannen. Ik was in de veronderstelling dat ook de VS zich geplaatst had. In dat geval begrijp ik dat jullie liever een aanvallend team zien spelen. Anderzijds denk ik toch dat je liever als coach en speler een resultaat haalt met afbraakvoetbal dan de boot in gaat wanneer je probeert aan te vallen tegen de snelle voorhoede van de Fransen.
 
Arnout108
 
1
9 juni 2018 om 23:12
Verdedigend was Frankrijk op die grote blunder na prima, aanvallend zijn er ondanks een hoop redelijke momenten nog een hoop verbeterpunten. Normaal gesproken win je die wedstrijd gewoon met deze kansenverhouding. Met dit niveau moet het opzich wel lukken om door de poulefase te komen maar om het WK te winnen moet het aanvallend echt nog wel een paar klasse beter. Zack Steffen is trouwens ook een naam om te onthouden. Goeie en redelijk jonge keeper.
 
THE_MATRIX
 
2
9 juni 2018 om 23:29
Sorry hoor, maar ik hoop niet dat hij serieus in tranen is uitgebarst omdat zijn transfer niet doorging. Ik snap dat je heel erg teleurgesteld kan zijn maar kom op man. Hij heeft een WK voor zich... En ik vind het al helemaal schandalig als je het vergelijkt met waar sommige andere mensen doorheen gaan. In Duitsland in deze week weer een lijk gevonden van een meisje... en zo gebeuren er nog meer erge dingen. Ik zou het echt walgelijk vinden als hij hierdoor echt in tranen is uitgebarst.
 
real8madrid
 
21
9 juni 2018 om 23:59
Dus als ik morgen hoor dat mijn rechterarm er af gaat en mijn hond ingeslapen moet worden mag ik niet huilen omdat er in Duitsland een dood meisje is gevonden en in Afrika kindjes sterven van de honger? Wat een domme redenatie. Er is altijd wel iemand die het zwaarder heeft dan jij. Betekend niet dat iemand niet ontgoocheld en verdrietig mag reageren op bepaalde dingen. Walgelijk dan nog... Empathie is je vreemd of niet?
 
THE_MATRIX
 
1
10 juni 2018 om 09:05
Euh... je rechterarm eraf en je hond dood vind ik ook wel wat erger dan een transfer niet maken. Dit vind ik een hele domme reactie!
 
FeyR010
 
0
10 juni 2018 om 11:17
Ook nog nooit liefdesverdriet gehad zeker? Want dat kan ook niet he...
 
real8madrid
 
0
10 juni 2018 om 14:26
Jij vind het erger om je hond te verliezen dan het mislopen van een droomtransfer naar een prachtige club waar je 3x meer kunt gaan verdienen. Dat is prima maar jij bepaalt niet wat voor Fekir erger is. Noch bepaal jij voor iemand anders wanneer een tegenslag groot genoeg is om te huilen en wanneer niet
 
Rhynocerys
 
0
9 juni 2018 om 23:56
Ik zie Frankrijk niet echt als titelkandidaat, ze hebben een uitstekend elftal en qua talent staan ze wat mij betreft ver boven de rest. Ze missen alleen ervaring. Umtiti en Varane zijn beiden volgens mij nog geen eens 25 en dan ben je als centrale verdediger nog lang niet op je piek. De supertalenten als Dembele, Mbappe en Lemar zijn ook nog ontzettend jong en ik zie Frankrijk dus vooral als dé titelfavoriet van het WK in 2022, tegen die tijd zijn de verdedigers en middenvelders op hun top en hebben de jonkies voorin iets meer ervaring. Brazilië en Spanje lijken mij de grootste kanshebbers.
 
AdilTaarabt
 
0
10 juni 2018 om 01:47
Frankrijk gaat hem niet pakken er zijn twee Kandidaten voor mij Brazilie en Duitsland. Het word het toernooit van Neymar hij gaat het laten zien dit toernooi ook Coutinho zal schitteren. Finale word sowieso Duitsland VS Brazilie en denk dat Brazilie hem pakt.
 
ModricMagic
 
0
10 juni 2018 om 01:56
Vind Frankrijk sowieso niet overtuigen ook als ze winnen. Ik zeg het al tig keer maar die Deschamps kan niet de volle potentie halen uit deze geweldige generatie. Zie geen lijn in het spel en krijgen wel wat tegendoelpunten hoor.
 
Millonario
 
0
10 juni 2018 om 02:38
Ik zou Frankrijk heus geen titelkandidaat willen noemen. Ze hebben een paar heel goeie spelers, maar er scheelt iets aan dat elftal. Ze geven nooit alles, zowel vriendschappelijk als echte duels met inzet. Het zou me alleszins verbazen moesten ze de kwartfinale halen.
 
bertdebloem
 
0
10 juni 2018 om 03:12
Kwartfinale gaan ze sowieso halen hoor, daar hebben ze te veel talent voor. Bij Frankrijk heb ik het gevoel dat het geen echt team is, meer een verzameling van 11 topspelers dat gewoon wat doet. Ze zijn te afhankelijk van individuele bevliegingen en hebben ook geen echt game-plan, was vandaag tegen de VS toch schrijnend duidelijk. Daarnaast stort Frankrijk meestal in op de momenten dat het er toe doet, ze zijn dan opeens niet meer gefocust en totaal niet gedisciplineerd. Een beetje zoals België, alleen heeft Frankrijk veel meer talent.
 
DennisHartkoorn
 
0
10 juni 2018 om 08:06
Ik zie Frankrijk geen wereldkampioen worden. Deschamps had ook Rebiot mee moeten nemen. Verder ben ik geen fan van Giroud als basisspeler. Ook rare situatie met Benzema. Is toch soort speler die de Fransen nodig hebben. De Fransen hebben topspelers en slechte trainer.
 
RamonDiaz
 
0
10 juni 2018 om 13:16
@dennishartkoor... Wat kan Deschamps nou doen aan de situatie van Benzema...? Rabiot niet mee is erg jammer en had ik persoonlijk er ook graag bij gezien maar dan had je gezien al die toppers weer een discussie gehad wie je er dan uit haalt.