Toby Alderweireld verdedigt Ajax na verbazing over muziekkeuze
Donderdag, 9 mei 2019 om 07:36

De sensationele overwinning op Ajax vervult Toby Alderweireld van trots. De verdediger van Tottenham Hotspur merkte in de tweede helft onverzettelijkheid in zijn ploeg, ondanks dat riante uitgangspositie van Ajax. Uiteindelijk slaagde Tottenham erin om een 2-0 achterstand om te draaien, waardoor the Spurs op zaterdag 1 juni in de finale van de Champions League staat.

"We hebben ons hart uitgestort op het veld. Na de eerste wedstrijd zei iedereen dat Ajax een geweldig team heeft, maar wij hebben laten zien dat we het meer wilden", vertelt Alderweireld na afloop van de wedstrijd aan BT. "Natuurlijk was het mentaal lastig na de 2-0 achterstand, maar we gingen steeds beter voetballen." De journalist van de Engelse zender kreeg de indruk dat de supporters van Ajax naast hun schoenen gingen lopen, maar daar wil Alderweireld niet in mee.

Verslaggever Des Kelly was verbaasd om de uitvoering van 'Three Little Birds' van Bob Marley in de pauze en suggereert dat Tottenham extra motivatie haalde uit het feit dat Ajax 'zelfvoldaan' was. "Ik vind dat je ze heel veel respect moet tonen: de club en de supporters", reageert Alderweireld. "Ze hebben een fantastische filosofie en clubgeschiedenis." Ook in gesprek met Voetbal International spreekt hij lovend over Ajax.

Alderweireld geeft toe weleens aan een terugkeer in Amsterdam te denken. "Ik wil niet te populaire uitspraken doen, maar het zit honderd procent in mijn hoofd. Ik heb hier prachtige tijden beleefd met drie kampioenschappen, maar ook dieptepunten. Maar mijn familie was ook gelukkig hier", aldus de Belg. "Het is een heel dubbel gevoel. Ik ben heel dankbaar voor de ontvangst. Nul negatieve reacties, zoveel respect. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor."

Verdediger Danny Rose vertelt dat Tottenham inspiratie haalde uit de stunt van Liverpool tegen Barcelona in de andere halve finale. "We voelden nog steeds de teleurstelling van de eerste wedstrijd en dat was ook te zien aan ons spel. Maar dan spelen we na rust zó... We hebben Liverpool gisteravond (dinsdagavond, red.) zien spelen. Die wedstrijd bewees nog maar eens dat het pas voorbij is als het voorbij is. Met die instelling speelden we in de tweede helft en op die manier kunnen we iedereen verslaan."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
0
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
0
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
5
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
DieGelbeReds
 
10
9 mei 2019 om 07:54
Maar uiteindelijk komt ook alles wel weer goed. De voorspellende gave van het liedje is wel bijzonder treffend gebleken deze avond. De gedachte zal zijn geweest om de 3000 Spurs-fans een hart onder de riem te steken. Maar die gaan begin juni vrolijk naar Madrid.
 
genieterr
 
18
9 mei 2019 om 07:55
Wat een onzin! Ik kan me niet voorstellen dat ajacieden naast hun schoenen gaan lopen, nuchter zoals ze altijd zijn. Oké... Een supporter dan: https://www.dumpert.nl/mediabase/7678923/3ff896dd
 
 
3
9 mei 2019 om 11:01
Ik denk dat dat zeker wel een rol heeft gespeeld na de rust toen het 2-0 stond. Je zit toch al met je koppie bij die finale
 
Ewoud
 
135
9 mei 2019 om 07:57
Eh? Bij Ajax draaien ze altijd Three Little Birds bij rust. Ik heb bij tussenstanden van 0-3 in de Arena gezeten en dan draaien ze dat ook gewoon. Dat heeft niks met naast de schoenen lopen te maken.
 
flokyrs
 
37
9 mei 2019 om 08:03
Die man is duidelijk niet bekend met de Ajax liederen. Tja... Ajax was de 1e die met dat nummer begon er zijn al clubs die het gejat hebben. Het is okntstaan tijdens een oefenwedstrijd tegen Cardiff om de Ajax supporters in toom te houden
 
Gaalmeister
 
10
9 mei 2019 om 08:11
Ze draaien het altijd maar ik vind het ook altijd een rare keuze... Als er 1 mentaliteit is die je nooit moet hebben aan het begin van een tweede helft, dan is het dat het allemaal goed komt. Wat mij betreft schaffen ze dat nummer per direct af.
 
guni_gugu
 
34
9 mei 2019 om 08:50
Ja, voortaan lekker hardcore of death metal ofzo om iedereen scherp te houden.
 
Scepticus38
 
3
9 mei 2019 om 10:56
@ewoud Quote: "eh? Bij Ajax draaien ze altijd Three Little Birds bij rust. Ik heb bij tussenstanden van 0-3 in de Arena gezeten en dan draaien ze dat ook gewoon. Dat heeft niks met naast de schoenen lopen te maken". Vooroordelen worden heel vaak gebaard door onwetendheid. In de jaren 90 werd "we Are The Champions" gespeeld. Ook dat leverde in het verleden dergelijke commentaren op. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Zelfs als Ajax `dikkertje Dap" zou draaien, zou dat waarschijnlijk worden uitgelegd als disrespect voor de tegenstander. Een vooroordeel is net als een wijnvlek en krijg je heel moeilijk weg.
 
SuperNico31
 
54
9 mei 2019 om 07:58
Of we nou achter of voor staan. Three Little Birds wordt bijna altijd gedraaid in de rust. Snap de verontwaardigde reactie dan ook niet.
 
007
 
15
9 mei 2019 om 08:10
Des Kelly moet gewoon eens wat vaker naar de JC Arena komen. Had hij die opmerking niet over het liedje gemaakt...Dit is gewoon een standaard iets van de rust. En is het arrogant als je zingt "every little thing gonna be alright"? Gewoon borst naar voren, ook bij pijnlijke momenten als gisteren. Ajax blijft voor mij de mooiste club die er is. Bij mooie en pijnlijke momenten!
 
Diego_Forlan
 
19
9 mei 2019 om 08:21
Ach, dezelfde man zat op het WK waarschijnlijk vrolijk mee te zingen met het 'Football is coming home' toen ze net de kwartfinale hadden bereikt na strafschoppen. Maar dan zal het wel betitelt worden 'ludiek' ipv 'zelfvoldaan'.
 
michiel2424
 
9
9 mei 2019 om 08:23
Dit zegt wel een beetje hoe ajax (en laat staan de andere nederlandse clubs, voordat ik dat gezeik weer krijg) erop staat in europa.Iedereen gunde ze het, maar niemand uit de grote voetballanden heeft zich echt in de club verdiept. Anders hadden ze dit wel geweten.
 
leeuw1975
 
3
9 mei 2019 om 08:36
het maakt allemaal ook niet uit. Ajax heeft het zelf verkloot. daar bij is het ook een beetje de arrogantie van Ajax. 2 nul weggeven hebben ze aan zichzelf te danken. als he bij 2 nul voor nog steeds als jonge honden naar voren gaat lopen zie je wat er gwbeurd
 
Sanderr
 
11
9 mei 2019 om 11:45
Bij elke andere club heet dit `de onervarenheid van een jonge verdediger` of `over-enthousiasme om meer goals te maken`, behalve bij Ajax: dan is het arrogantie. Echt, sommige mensen zijn de betekenis van dat woord echt volledig kwijt.
 
Tukkertje91
 
3
9 mei 2019 om 13:00
Ben ik met je eens Sander. Tuurlijk is het niet handig dat De Ligt schaduwspits speelt voor de 2-1, of om vlak voor de 2-3 nog vol door te willen drukken (2-2 wil ik liever niet over praten...). Maar dat is voor mij gewoon het over-enthousiasme wat je al benoemd.
 
genieterr
 
6
9 mei 2019 om 09:17
Heeft er toch niks mee te maken? Elke club heeft vreemde gewoontes die amper uit te leggen zijn. Bij Ajax noemen ze zich joden en hebben ze een vreemde muziekkeuze. Bij Feyenoord gooien ze graag bananen. En bij Vitesse hebben ze 1 of andere vogel voor de wedstrijd.
 
veldkampj
 
0
9 mei 2019 om 11:11
Ik hoorde hetzelfde nummer in de warming up van Liverpool. Wat was dat dan?
 
FrVatosLocos
 
0
9 mei 2019 om 11:27
Kan het me wel voorstellen dat het bij de Engelsen in het verkeerde keelgat schoot en dat ze daar motivatie uit haalden.
 
Sanderr
 
4
9 mei 2019 om 11:40
Want? Waarom zou een nummer wat verbonden is aan de club Ajax, wat elke week gedraaid wordt in de rust, nu ineens 'in het verkeerde keelgat schieten'..? Aanstellerij van de bovenste plank van deze Des Kelly. Je gaat er toch ook geen punt van maken als Liverpool Ynwa zingt voor de wedstrijd? Waarom hiervan ineens wel? Deze tune draait men elke wedstrijd, al jaren.