Toekomst Cocu hangt na prachtgoal Babel nog altijd aan zijden draadje
Maandag, 24 september 2018 om 21:55

Fenerbahçe heeft maandagavond gelijk weten te spelen tegen Besiktas. De Gele Kanaries kwamen in de eerste helft op achterstand door een prachtige treffer van Ryan Babel en na de thee kon de thuisploeg het tij enigszins keren: 1-1. Door de remise is het nog altijd mogelijk dat de wegen van Cocu en Fenerbahçe binnenkort gaan scheiden.

Voorafgaand aan het treffen met Besiktas deden de verhalen de ronde dat Cocu maandag zijn laatste kans had om zijn baan te redden. Fenerbahçe had tot het duel met Besiktas slechts twee competitiewedstrijden gewonnen, de andere vier duels werden verloren. Daarnaast kon de ploeg uit Istanbul zich niet kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, waardoor Cocu op de schopstoel zit.

Besiktas, met Babel, Oguzhan Ozyakup en Jeremain Lens in de basis, kwam maandag vlak voor rust op voorsprong via eerstgenoemde Nederlander. De aanvaller scoorde vanaf bijna dertig meter fabuleus raak, waardoor de manschappen van Cocu na rust uit een ander vaatje moesten tappen. In de tweede helft leek de thuisploeg lange tijd op de volgende nederlaag af te koersen.

André Ayew wist zijn ploeg echter op gelijke hoogte te brengen. De aanvaller kopte op knappe wijze raak na een strakke voorzet van Hasan Ali Kaldirim, waardoor beide ploegen weer gelijk stonden: 1-1. Verder kwam Fenerbahçe echter niet, waardoor men op de dertiende plaats blijft steken. Besiktas is op de vierde plek belandt en heeft na zes wedstrijden elf punten.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
BJK-Q7
 
4
24 september 2018 om 21:59
Babel met een geweldige doelpunt! Wij waren 1ste helft niet zo goed, maar 2de helft hadden we de controle over de wedstrijd. Babel en lens waren de beste voor besiktas en voor fener was dat hasan ali ??Senol en zijn quaresma liefde gaat nog lang duren. Hoe is het mogelijk dat je lens eruit haalt ipv quaresma! Nu gewoon focussen op de volgende wedstrijd! En caner als je terug wilt gaan naar fener. Bye bye. Hij heeft niks ingebracht voor besiktas en hielp fener gewoon vandaag. Meerdere keren heeft hij de bal weggeven, nonchalant gespeeld, laatste minuut een rode kaart gepakt en bij de doelpunt van fener niet gesprongen.
 
Emre42
 
11
24 september 2018 om 22:09
Beste man bij Fener was overduidelijk Benzia en nummer twee Hasan Ali. Besiktas had hier de kans om Fener makkelijk te verslaan en dit hebben ze nagelaten mede dankzij Senol Gunes.
 
BJK-Q7
 
5
24 september 2018 om 22:10
Benzia speelde ook een goede wedstrijd, maar voor mij was hasan ali overduidelijk de beste speler van fenerbahce! Hij heeft verdedigend zijn taken gedaan en aanvallend veel gedaan. Hij heeft nota bene een assist gegeven. Ja, senol en zijn wisselbeleid... meer moet ik niet zeggen. Ik ben al 1,5 jaar hierover aan het klagen.
 
Emre42
 
12
24 september 2018 om 22:12
*en hoogste tijd dat Cocu zijn koffers pakt, want dit kan echt niet meer! Dit slechter dan de Fenerbahce onder Aragones in 2008/2009 zo hopeloos gewoon. Gewoon een Turkse trainer (Ersun Yanal) aanstellen en niet meer op avontuur gaan met een buitenlandse trainer. Het was Advocaat niet eens gelukt die een veel betere en grotere trainer is dan Cocu om dit team te laten draaien.
 
Bobiku29
 
3
25 september 2018 om 02:40
Ik snap dat je, wanneer het niet draait, graag een Turkse trainer als alternatief wil. Meer kennis van de cultuur van Fener en de ongeschreven regels binnen het Turkse voetbal. Echter, denk je dat de trainer de voornaamste reden is dat het niet draait? Het beleid loopt in mijn ogen niet. Veelal worden er dure buitenlanders aangetrokken die niet voor Fener kiezen om de mooie en grote club die het is, maar voor het geld. Er zit naar mijn mening te weinig beleving in de selectie, en niet op een manier waar Cocu direct invloed op heeft. De oorsprong van de problemen ligt in het aankoopbeleid. Dit vind ik overigens een breder probleem binnen de Turkse top, want bij Galatasaray en Besiktas gebeurt vaak hetzelfde. Ik zou graag zien dat ze zich iets meer oriënteren op Turkse jongens dan op oudere vedettes uit de grote competities. Die ontberen vaak de honger om het nog waar te maken, waar Turken juist met passie en beleving voor de club kunnen spelen. Natuurlijk kun je niet alleen met Turks talent spelen, want ze moeten wel het niveau van Fener hebben. Het is ook niet dat alle buitenlandse spelers weg zouden moeten, maar de huidige balans vind ik scheef en daar heeft Cocu geen invloed op
 
Arnavut1
 
9
24 september 2018 om 22:00
Wat een slechte wedstrijd zeg. Fener verdiende het mijns inzien meer dan Besiktas. Al kon Fener niet meer dan wat ze hebben gegeven. Senol is en blijft iemand die mij een hartverzakking gaat veroorzaken. Al met zijn basiself? Waarom geen Ljajic? Oguzhan heeft precies een goede bak gegeven. Caner wederom 40 verkeerde ballen. En wat doet hij bij de goal? Zijn lichaam wegdraaien.. en alsnog Necip erin he? Ik miste Medel en Adriano en zeker ljajic (de eerste helft).. en dan wachten met zijn wisseln tot de 70ste minuut. Kan nog een uur doorgaan met opsommen van wat verkeerd ging. Kon nog niet eens juichen bij de prachtgoal, zo bedroevend vond ik het voetbal.
 
Seykhgoogle
 
5
24 september 2018 om 22:17
Als Ljajic speelde, had BJK wellicht te veel duels verloren op het middenveld. Dat zou ze geheid de nek omdraaien. Uiteindelijk pak je hier 1 punt bij Fener. Bovendien kan je je dat ook nog permitteren. Als Fener meer naar voren had gedrukt, had het anders kunnen lopen. Dus is jouw kritiek op Gunes niet iets te makkelijk?
 
Arnavut1
 
1
24 september 2018 om 22:32
Pardon? Heb je de wedstrijd wel gezien? Is Oguzhan nou fysiek zo veel sterker of verdedigend zo veel beter dan Ljajic? Een Ljajic die de gaten tussen de verdediging en het middenveld beter had kunnen benutten. Verder beter is aanse bal en beter kan voorgeven? Wat heeft Oguzhan gedaan, waardoor hij moest staan bv? Precies een goede bal? Je hebt een Fener tegenover je die geen zelfvertrouwen heeft. Dan moet je juist de aanval opzoeken. Maar zoals boven vermeld kan ik nog vele argumenten verzinnen waarom ik kritiek heb op Senol Gunes. Niet alleen deze wedstrijd maar al sinds vorig seizoen.
 
Seykhgoogle
 
3
24 september 2018 om 22:41
Ik vraag me nu serieus af of jij wel de wedstrijd hebt gezien. Oguzhan heeft het meeste aantal kilometers gemaakt op het veld en gevochten voor de bal. Overigens geldt voor Tolgay hetzelfde. Je begint bovendien met 3 pure voetballers voorin, die ook nog eens niet te beroerd waren om terug te zakken.
 
Arnavut1
 
2
24 september 2018 om 22:50
Ik heb de wedstrijd gezien idd en daarin heb ik een hoop gezien. Als je als tien speelt en maar een goede bal (steekbal op Lens) kan geven, dan vind ik je gewoon slecht. De hoeveelheid km wil niet zeggen dat iemand goed heeft gespeeld? Of wij hebben hele andere maatstaven, betreft goed voetbal.
 
Seykhgoogle
 
0
24 september 2018 om 22:58
Oguzhan stond op papier op 10 ja en dat is ook zijn rugnummer. Echter heeft hij geen seconde als 10 gespeeld. En voor een 8 speelde hij een degelijke wedstrijd. Met Ljajic heb je het risico dat je met 1 man speelt op het middenveld bij de omschakeling. Ljajic is een pure 10 en Tolgay (of Oguzhan) moest dan het gat vullen, dat Ljajic in de diepte zou veroorzaken. Dus geef je de gevaarlijkste man van Fener (Benzia) alle rust en ruimte van de wereld. Dus zou Senol weer kritiek van jou krijgen, omdat hij het spel niet aan heeft gepast aan Fener uit.
 
Arnavut1
 
2
24 september 2018 om 23:13
Het klopt dat Senol zijn krediet bij mij al heeft verspeeld maar dat neemt niet weg dat ik Oguzhan een overschatte voetballer vind en dat hij naar mijn mening weinig goeds heeft gedaan vandaag. Als hij niet op tien heeft gespeeld wat klopt. Dan heb je toch zelf gecreeerd dat hij het gat tussen het middenveld en de aanvallers heeft vergroot, waardoor de tegenstander juist meer op jou helft komt te spelen? En aangezien een Fener vier doelpunten tegen krijgt van een Zagreb, die ik kwalitatief niet beter vind dan Besiktas. Dan kan Besiktas toch beter vooruit spelen, om juist doelpunten te maken? Ipv angsthazig te gaan verdedigen of het middenveld druk bezet te hebben, zonder een voetballer die een fatsoenlijk cross bal kan geven? Benzia is de gevaarlijke man bij Fener, klopt en hoe vaak heb jij Oguzhan vandaag in de buurt van Benzia gezien?
 
Seykhgoogle
 
1
24 september 2018 om 23:18
Fener had heel de wedstrijd (zoals verwacht) balbezit. Misschien moet je dat meenemen in je strijdplan.
 
Arnavut1
 
1
24 september 2018 om 23:53
Zowel voetballend en als team heeft Besiktas meer kwaliteit en eenheid (op elkaar ingespeeld)in het team. Het is juist de kracht van Besiktas om op balbezit te spelen. En als je dat aan fener over laat, dan begin je toch met een verkeerde instelling?
 
Gtore7
 
5
24 september 2018 om 22:02
Vooraf zat ik te zeuren over onze 11, nu na afloop zeur ik over zijn wisselbeleid mede mogelijk gemaakt door oguzhan en tolgay die achter elkaar geel weten te pakken. Je hele plan werkt, hoewel de eerste helft niet goed was sta je 1-0 voor heb je in de tweede helft bijna alleen maar de bal en dan wissel je 2x waarvan 1 larin voor lens is?? Je weet dat FB moet gaan komen en dat je gigantich veel ruimte gaat krijgen lekker senol! Tot slot nog 1 ding, vandaag is niet alleen Senol de schuldige, de gemakzucht waar onze spelers mee speelden heeft ons de 3 punten gekost. Af en toe in wandeltempo en ontzettend veel balverlies. Jammer
 
DarkEagle
 
6
24 september 2018 om 22:05
Beide goals vielen totaal uit het niets. Wat dat betreft is het een terechte gelijkspel. Vooraf dacht ik dat Senol Gunes gek was geworden om Ljajic wissel te zetten en Atiba basis. Atiba heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gespeeld, maar stond in deze wedstrijd gelijk basis. Hoewel hij hard gestreden heeft, zie je gewoon dat hij balhandelingssnelheid te kort komt. Niet gek voor een man van 35 jaar. Achteraf kan je moeilijk voorspellen hoe het was gelopen als Ljajic wel basis was gestart. Dus ik bespaar Senol Gunes de kritiek. Als je tegen zo een zwak Fener speelt met een trainer die er geen zin meer in heeft dan moet je eigenlijk winnen. Maar ik heb het gevoel dat als je de spelers van Barcelona nu in een Galatasaray of Besiktas shirt uit in Kadikoy laat spelen dat ze dan ook niet winnen. Er rust gewoon een vloek in dat stadion dat kan niet anders.
 
FlackoGS
 
11
24 september 2018 om 22:26
Mwua, terechte gelijkspel? Fenerbahce was 90 minuten lang toch aan het domineren, met uitzondering van een paar minuten dat Besiktas met een overtalsituatie naar voren kwam.
 
ML_dragon
 
8
24 september 2018 om 22:32
Domineren? Je bedoelt vast dat ze beter en gemotiveerd waren. Fener heeft helemaal niet gedomineerd.
 
Big Brother
 
22
24 september 2018 om 22:06
Wanneer gaan de BJK supporters begrijpen dat het niet uit maakt met welke 11 spelers je uit bij Fener speelt? Ze doen het allemaal in hun broek en vergeten hoe ze tegen een bal moeten trappen
 
BJK2911
 
2
24 september 2018 om 23:46
Haha je hebt me wel hard aan het lachen gemaakt..was idd ook zo met 10 man en zonder keeper..door zulke uitspraken komen jullie als fenev nergens..je hebt van de week nog pak slaag gehad in Zagreb en vandaag was het, weliswaar van beide kanten, niet om aan te zien..
 
Clutch
 
5
24 september 2018 om 22:16
Ik feliciteer Senol Gunes met die punt waar hij zo erg naar verlangde, want dat was waarvoor die was gekomen. Je kan Fener de genadeslag uitdelen en 3 punten inlopen op Gala, maar je hangt weer de angsthaas uit. Voor de rest heb ik weinig meer te zeggen. Het is iedere week hetzelfde verhaal met zijn spelerkeuzes en wisselbeleid, we blijven onszelf herhalen.
 
Seykhgoogle
 
3
24 september 2018 om 22:19
BJK heeft afgewacht, omdat Fener moest doordrukken. Geloof mij, dit punt is gewoon mooi meegenomen.
 
Aguero_
 
27
24 september 2018 om 22:23
Voor alle Fenerbahce fans doe ff normaal dat we Cocu moeten ontslaan zo kom je nergens. Ik hoop dat hij sowieso nog 1 jaar de kans krijgt om zichzelf te bewijzen. Ben zelf ook een Fenerbahce fan btw
 
Sirius
 
2
24 september 2018 om 22:24
Die zie ik het jaar niet afmaken. Wederom een Nederlandse coach die zich gek laat maken door een geschetst plaatje dat in werkelijkheid helemaal niet zo rooskleurig is. Leuk dat er een nieuwe voorzitter is die het beleid wil omgooien, maar iedereen wist dat de druk bij Fenerbahce erg hoog is na een aantal mislukte seizoenen en dat de club moeite heeft met de Ffp.
 
Seykhgoogle
 
17
24 september 2018 om 22:30
Dat hebben we al gehoord. De volgende keer ook s.v.p. opnoemen welke specifieke beloften (a) zijn gedaan en (b) niet zijn nagekomen. Succes ermee!
 
Sirius
 
4
24 september 2018 om 22:36
Ten eerste heet ik geen Johan, ten tweede: Ik heb het niet over het wel of niet nakomen van bepaalde afspraken. Sterker nog, ik heb het woord 'afspraken' en 'beloftes' helemaal niet gebruikt. Niet zomaar iets in het wilde weg typen. Het is gewoon een feit dat Fenerbahce voor een coach een lastige club is op dit moment. De selectie is niet bijzonder goed, de druk is er enorm en echte versterkingen kan de club niet halen vanwege de Ffp. Vertel me dan even welk argument niet klopt en kom dan met feiten.
 
noppa
 
5
24 september 2018 om 22:36
Tja, veel mensen herhalen letterlijk wat in dat programma vertelt wordt. Word je gewoon moedeloos van.
 
Seykhgoogle
 
4
24 september 2018 om 22:44
Dat lees ik overduidelijk tussen de regels door. Je kon die circa 50 woorden ook gebruiken voor een uitleg. Waarschijnlijk heb je die niet, dus ga je over een nietszeggend detail een lulverhaal houden.
 
Xemu
 
11
24 september 2018 om 23:22
"ten tweede: Ik heb het niet over het wel of niet nakomen van bepaalde afspraken." "Wederom een Nederlandse coach die zich gek laat maken door een geschetst plaatje dat in werkelijkheid helemaal niet zo rooskleurig is." Wat wordt er volgens jou gedaan als er een plaatje wordt geschetst? Of denk jij dat dat gezegde letterlijk betekent dat iemand aan het tekenen is?
 
k@rt@l1903
 
4
24 september 2018 om 22:31
Het heeft niet zo zeer met de nieuwe voorzitter te maken, maar meer met de achterban die de druk op de trainer legt. Voorzitter kan wel elke wedstrijd blijven herhalen dat ze vertrouwen hebbben in de coach, maar de fans bepalen het uiteindelijk die scanderen om ontslag en dat is niet gek na een bizar slechte start. En als je als voorzitter daar niet aan meewerkt is dat geen handige zet.
 
C.Marchisio8
 
5
24 september 2018 om 22:35
Is dat niet allemaal heel erg normaal bij een topclub?
 
Sirius
 
1
24 september 2018 om 22:39
Een topclub die geen spelers kan halen vanwege de Ffp, die in verval is de laatste jaren en waar de druk enorm is, is voor een trainer natuurlijk niet bijster fijn werken. Nederlandse coaches lijken zichzelf daarin de laatste jaren te overschatten.
 
C.Marchisio8
 
4
24 september 2018 om 22:45
Ffp of niet het blijven topclubs. Ik begrijp wat je bedoelt maar de druk in Turkije is eenmaal nou een stuk hoger dan bij ons hier. En dat weten we toch allemaal al van te voren? (Cocu) . Ook milan heeft sportief hetzelfde probleem als Fenerbache maar het blijft natuurlijk een topclub.
 
Seykhgoogle
 
10
24 september 2018 om 22:47
Fener heeft dit jaar 10 spelers gehaald. Alweer een niet met de werkelijkheid strokende uitspraak. Dat komt er van als je maar één bron hebt, en dat een zure man is. Boos op het wereldje, omdat hij er niet bijhoort.
 
k@rt@l1903
 
4
24 september 2018 om 22:26
Naja wat zal ik zeggen. Moet ik nou blij of verdrietig zijn over deze wedstrijd. Fener in deze huidige vorm, ondanks nog een enorme domper gekregen in Zagreb, je staat na ruim een uur spelen nog steeds met 1-0 voor, maar je blijft maar de score verdedigen en gaat niet door tot de 2-0 door de laffe speelwijze van de trainer. Al was het de 90ste minuut, die 1-1 zou hoe dan ook vallen. Ik snap het echt niet. Maak die 2-0 en het is over en uit. Ik was eerder bang voor de 2-1 van Fener eerlijk gezegd maar godzijdank is het bij een gelijkspel gebleven.
 
C.Marchisio8
 
1
24 september 2018 om 22:28
Met alle respect voor de neder-turkse supporters hier maar zeker geen leuke wedstrijd om maar te kijken! Ik heb wel veel betere gezien sinds ik het turkse voetbal volg.
 
Seykhgoogle
 
1
24 september 2018 om 22:32
Dat klopt zeker. Het was vooral angstig en daardoor werden juist veel fouten gemaakt. Uiteindelijk is het tempo laag gebleven en zijn er nauwelijks kansen gevallen. Wel twee mooie doelpunten gezien.
 
C.Marchisio8
 
10
24 september 2018 om 22:40
2 hele mooie doelpunten inderdaad. Alleen heb ik het gevoel dat er bij de wedstrijden tussen Galatasaray en Fenerbachce meer op het spel staat voor beide teams. Alsof besiktas meer het kleine broertje speelt? Alle 3 wel fantastische clubs natuurlijk.
 
Seykhgoogle
 
1
24 september 2018 om 22:50
Haha, dat is het van oudsher ook. Al heeft BJK de laatste jaren wel meer kwaliteit in de selectie.
 
Teddy55
 
5
24 september 2018 om 22:34
Benzia was de beste speler bij Fener en verrassend genoeg vond ik Hasan Ali echt goed spelen.