Toekomst van Huntelaar is ongewis: 'Hij is altijd welkom, denk ik'
Maandag, 22 oktober 2018 om 23:12

Klaas-Jan Huntelaar lijkt Kasper Dolberg voortaan voor zich te moeten dulden bij Ajax, al heeft hij dit seizoen bewezen dat hij nog altijd van waarde kan zijn. De 35-jarige spits scoorde immers al tien keer in zestien wedstrijden. Toch is het nog onzeker waar Huntelaar volgend seizoen voetbalt.

De voormalig international van het Nederlands elftal heeft een aflopend contract in de Johan Cruijff ArenA. Mocht Ajax niet met hem verdergaan, dan zou sc Heerenveen wellicht een optie kunnen zijn, stelt Gertjan Verbeek. "Hij is altijd welkom, denk ik", aldus Verbeek in een interview met Omrop Fryslân.

"Zijn leeftijd begint nu natuurlijk te spelen, maar we hebben altijd goede ervaringen gehad met oudere spelers. Paul Bosvelt bijvoorbeeld", aldus de 56-jarige Verbeek, die in maart werd ontslagen door FC Twente. Van juli 2004 tot juli 2008 was hij de hoofdtrainer in het Abe Lenstra Stadion en daar werkte hij ook samen met Huntelaar.

"Als we in welk opzicht dan ook dachten dat het een versterking zou zijn... zoals in de kleedkamer. Zo hebben we Gerald Sibon ook eens teruggehaald. Daar hadden we één gedachte mee. Als die binnen de groep en binnen de clubcultuur paste, dan haalden we zo'n speler op en dan geloofden we er ook in. Sibon heeft bij Heerenveen ook een tweede jeugd ervaren."

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
wanneer34e
 
11
22 oktober 2018 om 23:20
Ik hoop o.a dat ajax dit jaar kampioen wordt voor klaas jan. Een icoon voor ons dat een titel in een ajax tenue wel verdient. Daarna via de voordeur afscheid nemen. Volgend jaar Dolberg onze nummer 1 spits en hopelijk heeft ie zich zodanig ontwikkeld dat hij onze onbetwiste aanvalsleider wordt. Achter de hand cassiera, sierhuis en danilo.
 
JaLi71
 
2
22 oktober 2018 om 23:24
Huntelaar maakt dit seizoen af en stopt dan denk ik. Misschien nog 1 jaartje als 2e of 3e spits bij Ajax. Daarna zie ik hem wel jeugdtrainer worden. Als hij het niveau van de 1e 10 wedstrijden volhoud dan gaat hij echt niet naar Heerenveen.
 
OmeHenk
 
19
22 oktober 2018 om 23:31
Huntelaar is nog hard zat nodig dit seizoen. Meer dan Dolberg en Huntelaar hebben we niet in de spits. Hij is nog altijd gretig en gevaarlijk. Maakt het team sterker met zijn ervaring, ongeacht hij basisspeler is of niet. Dolberg kan nog genoeg van hem leren.
 
Blue-WhiteArmy
 
4
23 oktober 2018 om 00:23
Misschien dat hij nog een jaartje terug wil keren bij ons ??
 
STORING
 
4
23 oktober 2018 om 02:17
Pizarro was een spits die op hoge leeftijd nog nuttig was als breekijzer. Waarom zou Huntelaar dat niet kunnen? Je kan veel over hem zeggen maar hij komt gewoon altijd en overal aan zijn goals. Verder heeft hij bij veel grote clubs gespeeld en is het een goede gast in de groep. Ik zou hem als Ajax zijnde zeker nog een seizoen behouden.
 
GJ7300
 
1
23 oktober 2018 om 07:36
Ben bang dat ie stopt maar zou fantastisch zijn als ie nog jaartje Heerenveen deed. Dergelijke spitsen worden enorm gewaardeerd en groeien uit tot cult figuren (Keur, Camataru en in mindere mate Sibon) Maar dan moet Heerenveen goed verhaal hebben en dat is er op dit moment niet heel erg helaas... meteen ‘package deal’ maken met Sinkgraven bijvoorbeeld: weer terug laten komen van hem in betaald voetbal, tijdelijk huren van spelers etc Je moet als club creatiever worden om hofer niveau te bereiken en zelf alleen investeren in potentiële toppers, niet in gemiddelde grauwe middelmaat. Rest vd spelers in een samenwerking gebruiken/opleiden Enfin, meestal komt men daar iets te laat achter
 
falcao
 
0
23 oktober 2018 om 13:05
Verbeek praat in de ‘we-vorm’. Speelt daar wat ofzo?