'Toekomst van Zinédine Zidane hangt af van resultaat in Istanbul'
Maandag, 21 oktober 2019 om 14:27

Real Madrid neemt het dinsdagavond in Istanbul op tegen Galatasaray en voor trainer Zinédine Zidane lijken niet alleen de drie punten op het spel te staan. Na een nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de eerste wedstrijd van het Champions League-seizoen en een gelijkspel tegen Club Brugge, staat de Koninklijke er bepaald niet goed voor in het miljardenbal en een nederlaag tegen Cim Bom zou weleens het einde van zijn dienstverband in het Santiago Bernabéu kunnen betekenen.

De Madrileense kwaliteitskrant El Mundo pakt uit met het nieuws dat Zidane serieus moet vrezen voor een ontslag als er verloren wordt van Galatasaray. Het schrikbeeld bij de beleidsbepalers van Real Madrid is namelijk dat de recordwinnaar van de Champions League derde zal eindigen in de poule en zodoende na de winterstop verder moet in 'troosttoernooi' de Europa League.

Hoewel Real Madrid afgelopen weekend tegen Real Mallorca pas zijn eerste competitienederlaag van het seizoen incasseerde, heerst er in de Spaanse hoofdstad wel onvrede over de manier waarop de voetbaljaargang tot nu toe verloopt. De grootmacht speelde al drie keer gelijk en heeft nu een punt minder dan koploper Barcelona. Doelman Thibaut Courtois maakt bovendien een onzekere indruk, terwijl het elftal in aanvallend opzicht ook geen indruk weet te maken.

De slechte fysieke staat van het elftal, wat al een flink aantal spierblessures heeft opgeleverd, wordt Zidane eveneens deels aangerekend en een aantal grote zomeraankopen weet zijn meerwaarde nog niet te bewijzen. Luka Jovic kwam voor dit seizoen op voorspraak van de Fransman binnen, maar de spits maakte tegen Mallorca een onmachtige indruk. De manier waarop Zidane afgelopen zomer met Gareth Bale omging, die eerst overbodig werd verklaard en daarna toch weer werd opgesteld, heeft ook voor fronsende wenkbrauwen gezorgd.

Met José Mourinho zou de club inmiddels een topkandidaat op het oog hebben om Zidane te vervangen. De Portugees werkte eerder al drie jaar in Madrid en zou wel oren hebben naar een terugkeer. Bronnen die dicht bij hem staan laten weten dat hij uitkijkt naar de nieuwe uitdaging en zich zelfs minder strijdlustig op wil stellen dan in zijn eerste periode, al is dit laatste geen must voor Real Madrid. Met Massimiliano Allegri staat overigens wel een 'vrediger' alternatief op het lijstje.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
bf1994
 
11
21 oktober 2019 om 14:44
kan je ergens een weddenschap aan gaan waarin je gokt op hoeveel trainers Real madrid dit voetbal seizoen zal hebben? Ik gok op 2, maar ben bereid tot 3 te gaan als het zich veel meer uitbetaald afhankelijk van de verhoudingen
 
SuperBuLi
 
33
21 oktober 2019 om 14:45
Even toch mijn gram komen halen. Bij elke CL winst heb ik vastgehouden dat Zidane helemaal niet zo een goede manager was. Je kon zien dat hij niet helemaal wist wat hij aan het doen was maar toch werd ik gek verklaard. Mourinho is een geweldige vervanger. Ik zie Pochettino ook wel naar Real gaan.
 
THenry_228
 
19
21 oktober 2019 om 14:50
Er zijn weinigen die zeggen dat Zidane in de categorie Guardiola, Ancelotti, Klopp, Mourinho,... hoort. Tactisch gezien dan. Want qua People management durf ik hem wel in dat rijtje zetten want het is ontzettend knap hoe hij, in zijn eerste periode, al die vedetten in lijn heeft kunnen houden. En 3x de CL op rij winnen doe je nu eenmaal niet enkel door de aanwezigheid van Ronaldo of door steeds geluk te hebben.
 
FR_JC
 
19
21 oktober 2019 om 15:00
2 van de 3 keer is er wel de nodige controverse geweest omtrent `geluk`. Velen zeggen ook dat het elftal de nagelaten erfenis van Carlo is geweest en dat Zidane enkel maar people manager hoefde te zijn...
 
MSN10
 
6
21 oktober 2019 om 15:39
Knal hoe hij al die vedettes in lijn heeft kunnen houden. Even serieus is dat denk je echt zo moeilijk als je Zidane ben en de grootste ben geweest. Al die spelers waren fan van hem dan lijkt me dat niet zo een moeilijke taak. Als je dat nou over een Benitez zou zeggen had ik je helemaal gelijk gegeven. Het elftal is gewoon op er moet meer gedaan worden en er zijn nieuwe spelers gekomen die zich moeten aanpassen. Het elftal is bezig met een nieuwe opbouw en dat kost tijd. Iedereen praat heel lelijk nu over Zidane en ik zelf heb ook gezegd dat ik hem tactish niet zo sterk vind maar mensen douwen hem echt de grond in want niet fair is.
 
Almogaver
 
5
21 oktober 2019 om 15:54
Carlo heeft er net anderhalf jaar gezeten. Iedere keer dat gezever over " erfenis" . Dat wordt alleen aangehaald door mensen die na kunnen of willen denken.die erfenis, daar zit je een a twee maanden mee. Zodra je de zomer hebt meegemaakt, is het helemaal jouw team.
 
LeonDH
 
4
21 oktober 2019 om 16:07
Zo ken je bijna alle titels ter discussie stellen. Barça zou er ook 3 kunnen inleveren.
 
CommandPrompt
 
0
21 oktober 2019 om 17:19
Volgens mij is dat People Management voor hem vele malen makkelijker dan voor random andere mensen vanwege z'n geweldige voetbalcarrière.
 
martijnovic
 
2
21 oktober 2019 om 17:44
Juist tactisch is Zidane een koning. Hij heeft in alle drie de CLs echt bewezen een systeem te kunnen hanteren waarmee je heel weinig weggeeft en toch kansen weet te creëeren. Zijn aan en verkoop beleid kun je vraagtekens bij zetten. Hij komt nu bijv middenvelders tekort voor zijn systeem, maar het is de vraag in hoeverre je hem daar mag op aanrekenen.
 
Eydie Cee
 
1
21 oktober 2019 om 18:25
Hij moest niemand anders. Het was Pogba of niks. Dus dat kun je hem wel aanwrijven. Verder begrijp ik hoegenaamd niet dat je durft te schrijven dat hij taktisch een koning is en een systeem heeft. Zie jij eigenlijk wel matchen van Real Madrid?
 
Kaassie
 
3
21 oktober 2019 om 17:07
Ik verklaar je ook voor gek want jij kan vanaf je computer en je tv helemaal niet oordelen of Zidane een goede manager is.
 
SuperBuLi
 
1
21 oktober 2019 om 17:26
Dat kan ik zeker wel. Zidane heeft niet echt een idee en maakt zijn spelers niet bepaald beter. Ronaldo en de discutabele momenten hebben hem geholpen
 
Master D
 
2
21 oktober 2019 om 17:35
Hoezo maakte Zidane in zijn 2e seizoen zijn spelers niet beter ten opzichtte van zijn eerste seizoen? Je zag toch de progressie omdat hij in zijn 2e jaar zowel een a als een b ploeg had die heel soepeltjes door de wedstrijden heenliepen? Je zag toch dat er meer punten werden behaald? Je zag toch dat hij verdiend kampioen werd, terwijl hij het jaar ervoor terecht op plek 2 eindigde in La Liga? Pep leunde bij Barca ook op Messi en had ook veel discutabele momenten nodig voor zijn Champions Leagues. Heeft hij dan ook geen idee? Voorlopig kun je niks behalve onzin verkondigen.
 
Kaassie
 
0
22 oktober 2019 om 00:12
Als jij dat echt kan dan wacht je een houden toekomst in de voetballerij en ben je volgend jaar miljonair Welterusten
 
Master D
 
2
21 oktober 2019 om 17:32
Terecht dat je voor gek wordt verklaard als je zulke wartaal uitslaat. Je wint niet 3x op rij de Champions League als je niet helemaal weet wat je aan het doen bent. Het lukt wellicht 1x met een topselectie, maar niet 3x. Zelfs een Pep lukte het bij lange na niet met wellicht het beste team ooit bij Barcelona. Misschien wist die ook niet helemaal wat ie aan het doen was dan? Wellicht dat Zidane niet de beste trainer ooit is en wellicht niet zo goed aan een elftal kan bouwen en sleutelen. In peoplemanagement deed ie het fantastisch, maar schijnbaar vond jij dat ook niks. Iedereen had 3x de CL met Real gewonnen en een landstitel?
 
SuperBuLi
 
1
21 oktober 2019 om 21:17
Zijn people management skills waren fantastisch dat geef ik toe maar, laten we eerlijk zijn met dat alleen red je het niet. Zidane zijn CL winst was meer geluk dan wijsheid bij elke ronde waarbij Real Madrid doorging waren er discutabele momenten.
 
InsideRMadrid
 
4
21 oktober 2019 om 14:48
Nou ja zeg, wat is dit nou weer voor artikel? Lijkt me meer voor iets in de wandelgangen.. Real Madrid heeft pas haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren en Zidane zn baan staat al op het spel? Alsjeblieft geloof dit artikel niet, Zidane krijgt alle tijd om het tijdperk na Cristiano in te luiden, en het klopt dat het nog niet allemaal op rolletjes loopt. Maar de gehele selectie is al geblesseerd geweest en zaterdag kon Zidane geen gebruik maken van Modric, Kroos, Vazquez, Bale. Real Madrid moet er straks staan wanneer de prijzen verdeeld worden, en thank god dat er volgende week geen Clasico is. Ik snap dat 13:00 een vreemde tijd is voor een Clasico maar om daar nou helemaal voor te gaan protesteren??? Just kidding hahah
 
FR_JC
 
11
21 oktober 2019 om 14:56
Gaat niet enkel en alleen om 'winnen of verliezen' bij Real. Dat zou jij toch moeten weten Zidane is niet de juiste coach om een nieuw elftal te bouwen. Geweldige people manager en daarmee is alles eigenlijk mee gezegd.
 
ModricMagic
 
12
21 oktober 2019 om 14:59
Ook al was dit de 1e verlies in La Liga het spel is al het hele seizoen op een paar momenten niet om aan te zien. Door Zidane hebben we middenvelders tekort en talenten worden niet beter. Hij houdt te lang vast aan de oude garde. Marcelo, Modric, Kroos, Isco, Vazquez die moeten allemaal vervangen worden. We hadden een CM moeten halen deze zomer zeker na het vertrek van Kovacic en Ceballos.
 
InsideRMadrid
 
2
21 oktober 2019 om 16:46
Modric/ Zidane wilde juist een CM halen, maar kreeg Pogba helaas niet los bij Manutd. Ik snap wat je bedoelt met dat er spelers vervangen moeten worden, maar Real Madrid heeft veel geld in Hazard, Jovic, Mendy, Militao en Rodrygo geïnvesteerd en kon ook niet echt meer doodrukken. Zidane en Florentino wilde James graag verkopen maar geen enkele club kwam, zelfde geldt voor Bale... Dit zal wss niet het seizoen zijn dat De Koninklijke keihard terugslaat na 3 CL bekers op rij, maar langzaam komt het grote geheel wat Zidane wil echt wel bij elkaar. Mbappe, Pogba aan de selectie toevoegen zou een wereld van verschil maken, tot die tijd blijven we de club vooral steunen. Perez is een hele verstandige president en zijn knaltransfers komen er nog aan. Hazard is slechts een kleine voorbode op wat er gaat komen in de toekomst van Real Madrid, en ook de verhuurde spelers doen het goed en kunnen nog voor kansen gaan in de toekomst. Voor nu was het belangrijk om Ceballos speeltijd te gunnen ergens en Kovacic had ik er graag bij gewild nu! Al bij al zijn het weer spannende tijden in Madrid!
 
MSN10
 
2
21 oktober 2019 om 15:46
Je hebt gelijk maar champions League loopt het ook niet. 2-2 tegen Brugge mag gewoon nooit en nog wel thuis
 
InsideRMadrid
 
2
21 oktober 2019 om 16:48
Helemaal mee eens Msg10! Ik ga overigens naar de return toe in het Jan Breydel stadion in het uitvak bij de Madridistas! Ik kijk daar ontzettend naar uit
 
MSN10
 
0
21 oktober 2019 om 18:17
Prachtige ervaring. Ik hoop voor je dat ze je een mooie wedstrijd gunnen
 
ElPhenomeno
 
7
21 oktober 2019 om 14:49
Ik denk dat Mourinho een stuk relaxter is dan in zijn eerste periode. Als je hem de laatste tijd ziet analyseren dan vind ik toch dat hij een unieke kijk heeft op het spelletje. Ik denk dat Mourinho in staat is om Real weer op de rails te krijgen.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
25
21 oktober 2019 om 14:56
Mourinho praat altijd met verstand van voetbal wanneer hij zonder club zit, dan hoeft hij geen psychologisch oorlog te voeren. I.m.o. is hij met afstand de beste analist. Rustig, sterke onderbouwing en duidelijk verstand van voetbal. Denk dat hij voorlopig ook als analist actief zal blijven, Real heeft pas een wedstrijd verloren dan gaan ze echt niet Mourinho ontslaan. Perez kijkt alleen naar resultaat en feit is dat ze nog om elke prijs meedoen, zolang dat niet veranderd blijft Zidane.
 
Viscaa
 
4
21 oktober 2019 om 15:25
Als je de statistieken van Zidane ziet, die zijn echt niet beter dan die van Lopetegui of Solari, sterker nog, ze zijn slechter dan die van zijn voorgangers. Daarbij loopt het ook niet geweldig bij Real. Hazard komt nog niet echt los, het spel oogt stroperig en eigenlijk vertrouwd Zidane nog steeds op de oude garde. De zogenaamde verjonging heeft zich in de basis nog niet echt doorgevoerd (uiteraard wel met Rodrygo, Vinicius en Jovic die vaak invallen en Fede Valverde die als enige doorgebroken is). Ik denk dat inderdaad bij een verlies er een grote kans is dat Zidane voor zijn baan moet vrezen. 2 punten uit 3 wedstrijden in de CL is gewoon slecht, zeker voor een club als Rma.
 
R.madridista
 
2
21 oktober 2019 om 16:36
Als ze verliezen is het zelfs slechts 1 punt uit 3 wedstrijden, Viscaa.
 
FikretÇelik
 
7
21 oktober 2019 om 14:50
Ik zie Galatasaray wel een punt pakken. Kom maar op Mourinho.
 
DimaMadrid26
 
4
21 oktober 2019 om 14:55
Mocht Real hier verliezen en later niet meer in aanmerking komen heb ik echt liever dat we eindigen als vierde dan als derde. Totaal geen zin in Europa League, word je er wekelijks aan herinnerd, en je laat je de fans gewoon lijden aan schaamte na mijn smaak.
 
Frankentime
 
34
21 oktober 2019 om 15:14
Elke club die zich te groot voelt de Europa League te winnen is te klein om de Championsleague te winnen......
 
wandering
 
6
21 oktober 2019 om 15:30
Dat vind ik een heel mooie zin ??
 
JoshuaK_
 
2
21 oktober 2019 om 15:28
Persoonlijk denk ik dat Zidane op z'n minst dit hele seizoen krijgt om de situatie te verbeteren, maar het is niet meer dan terecht dat de druk er vol op staat. Afgelopen weekend tegen Mallorca was gewoon een wanvertoning die je aan de hand van de opstelling al kon voorspellen. Als clublegende gun ik het Zidane niet om ontslagen te worden, maar we moeten wel eerlijk blijven en de realiteit is dat hij er tot nu toe helemaal niets van heeft gebakken. Dat ligt ook voor een groot deel aan de spelersgroep, maar Zidane heeft er zelf voor gekozen om niet door te selecteren dus hij zal daar nu de consequenties van onder ogen moeten zien.
 
Oelie Wapper
 
2
21 oktober 2019 om 15:47
Makkelijk voorspellen, gezien de druk waar hij onder staat. Als je gelijk hebt, dan kun je daar mee pronken, verliest Real en wordt hij toch niet ontslagen, dan wurm je je daar vast wel weer onderuit. Kranten hebben het maar makkelijk met nieuws verzinnen.geloof me, dit is net zo goed speculeren als ieder ander hier ook kan. Geen official van Real zal dit vertellen naar de krant en er is ook geen enkele club waarbij dit zo rechtstreeks naar de trainer wordt gecommuniceerd. Want wat volgt als hij niet verliest, volgende wedstrijd weer? Niemand die onder een dergelijke situatie optimaal presteert.
 
Schams1
 
1
21 oktober 2019 om 16:08
Toen Zidane kwam was iedereen blij omdat hij diegene was die ons naar 3 CL titels heeft geleden. Ook zou hij de kans krijgen om zijn spelers te halen en de oude garde te vervangen. Hij heeft zijn spelers gekregen die hij wou en er is heel veel gekocht, ook heeft hij spelers als Kovacic en Llorente verkocht en Ceballos verhuurd omdat ze niet in zijn systeem pasten en omdat hij zo graag Pogba wou. Nou Pogba is niet gekomen en we hebben geen andere middenvelders gehaald en dus moesten we weer met Kroos en Modric spelen die weer verzadigd zijn. Dan probeert hij James en Bale richting de uitgang te duwen en praat hij slecht over de spelers maar toch blijven ze bij de club. Dan begint het seizoen en dan hebben we opeens zoveel geblesseerde spelers maar nog steeds blijven we ongeslagen en winnen we belangrijke wedstrijden. Veel kan je hem dus niet kwalijk nemen met al die geblesseerden die we hebben maar er moet nog steeds punten gepakt worden anders word de achterstand met Barca te groot en gaan we geen eens Europa League halen. Het is nog te vroeg om te om hem te ontslaan maar als de resultaten niet komen en hij blijft verkeerde beslissingen te maken moet hij ontslagen worden.
 
Hombre_Guapo
 
0
21 oktober 2019 om 17:50
Is dit artikel ergens onderbouwd want geloof er niet zo veel van.het loopt gewoon even niet en dat kan bij ieder team wel eens gebeuren.
 
Millonario
 
0
21 oktober 2019 om 17:58
Het is eigenlijk een mirakel dat Real 1e heeft gestaan in Spanje, want het is echt een heel zwak team helaas. Je kan echt niet zien welke spelers over een jaar of twee dat team gaat dragen. Zo weinig karakter en enkel individuen, dat is wat ik zie als ik naar dit Real kijk.
 
Dr.Jero
 
0
21 oktober 2019 om 19:12
Onze Zizou gaat nergens heen. Hij blijft minimaal tot t einde van dit seizoen en terecht. Hij staat 2e!! Okkeee t spel kan beter en de cl is erg slecht dit jaar. Ik heb er al het vertrouwen in. Hopelijk kan James hem overtuigen en met kubo erbij volgend jaar zie ik het creatieve gedeelte wel goed komen. 3 cl's op rij.. over 30 jaar is er misschien een andere club die m ook back to back wint, 3x op rij is historisch.