'Toekomstige topmanager' Pepijn Lijnders volgt voorbeeld Klopp
Vrijdag, 13 december 2019 om 14:13

Jürgen Klopp verbond vrijdag zijn toekomst aan Liverpool en ook zijn assistenten hebben nieuwe contracten getekend bij de koploper van de Premier League. Peter Krawietz en Pepijn Lijnders liggen nu, tot grote vreugde van Klopp zelf, tot medio 2024 vast bij de Champions League-houder. "Het was enorm belangrijk voor mij dat mijn staf ook tot een akkoord zou komen met de club", laat de Duitse manager weten via de officiële kanalen van the Reds.

"Als zij niet bereid waren geweest om zich langer aan de club te verbinden, was ik eerlijk gezegd ook niet in staat geweest om dit te doen. Het is een zegen geweest dat ik omringd ben met zo'n geweldige staf, op dit gebied voel ik me echt de gelukkigste manager in de wereld", gaat Klopp verder. "Peter en Pep hebben net zoveel als ik bijgedragen aan de ontwikkeling van dit team en hoewel ik als de manager door velen wordt gezien als het gezicht van de club, is hun expertise en input van onschatbare waarde geweest."

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

Krawietz werkte al bij FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund samen met Klopp en volgde de Duitse oefenmeester in oktober 2015 naar Anfield. Lijnders was toen al werkzaam bij Liverpool, dat hem in 2014 oppikte bij FC Porto. Nadat de trainer even op eigen benen had gestaan als hoofdcoach van NEC, keerde hij vorig jaar weer terug naar Engeland: "Wat kan ik over hem zeggen? Wat hij niet over voetbal weet, is het ook niet waard om te leren! Ik heb nog nooit iemand ontmoet die meer toegewijd of gepassioneerder is over deze sport."

"Ik leerde hem pas kennen toen ik hier bij Liverpool kwam werken, maar ik werd meteen verliefd op zijn aanstekelijke inzet en zijn kennis van het spel. Hij ging daarna even weg en keerde vervolgens terug in een meer leidinggevende rol, daarna is hij helemaal opgebloeid. Hij zal in de toekomst een topmanager worden, maar in de tussentijd ben ik dankbaar dat hij bij ons zit", is Klopp lovend over de 36-jarige Nederlander.

Meer nieuws
   
17:13
17:13
Bologna lijdt duur puntenverlies in strijd om CL-ticket, mede door rood Beukema
1
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
14
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
7
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
10
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
foeballuh
 
35
13 december 2019 om 14:35
Lijnders moet ook gewoon lekker tweede man achter Klopp blijven. Stippelt hier het voetbaltechnische plan mede uit, maar kan verder redelijk in de luwte werken achter de grote persoonlijkheid Klopp. En als ik zou moeten kiezen tussen wekelijk Premier League en Champions League spelen en meedoen voor de prijzen als assistent of trainer bij een zwalkende Kkdivisie club met bestuurlijke chaos dan zou ik het wel weten.
 
Emile Hesky G
 
11
13 december 2019 om 14:42
En waarom heeft hij dan hopeloos gefaald bij NEC? Mooi weer assistent is hij. Lekker gedijen op de positiviteit van Klopp
 
Quillinho
 
50
13 december 2019 om 14:45
NEC is toch al jaren aan het kloten? Denk niet dat alles aan de coach ligt hoor, in zulke competities ben je afhankelijk van je spelers. Denk ook niet dat de spelers van NEC erg tactisch onderlegd zijn.
 
pprins
 
9
13 december 2019 om 14:54
Ze stonden wel bovenaan toen hij kwam en daalden daarna als een racket . Met zijn geouwehoer over looplijnen en driehoekjes en zo , die spelers van NEC snapten er geen hout van en raakten helemaal van slag. Nou kwam hij natuurlijk halverwege het seizoen. Wellicht als hij meer tijd krijgt om een team te vormen. Maar als ik hem was zou ik lekker achter de schermen blijven werken . Beter salaris dan als coach van NEC pf zo, en niet de stress.
 
jaokdan
 
15
13 december 2019 om 15:45
Sommige mensen zijn niet zo goed in het werken met minder natuurlijk begaafde mensen. Misschien kan Lijnders pas floreren in een excellente omgeving. Het is makkelijk om te zeggen dat in zo'n context iedereen die rol zou kunnen vervullen, maar dat is echt niet zo.
 
gilau
 
32
13 december 2019 om 14:55
Omdat hij daar geen tijd heeft gekregen. Na minder dan een half jaar al weer op straat gezet, terwijl hij met een compleet andere werkwijze en systeem echt langer de tijd had moeten krijgen. Jij noemt hem een 'mooi weer assistent' noemt, terwijl Klopp hem zo ongeveer als het brein achter de successen beschouwt. In deze ga ik ervan uit dat Klopp toch ietsjes meer verstand ervan heeft dan Emile Hesky.
 
MGMV
 
11
13 december 2019 om 14:57
Omdat hij nu waarschijnlijk gewoon een veel betere assistent is dan hoofdcoach.
 
Miccoli
 
7
13 december 2019 om 15:19
Omdat niet elke trainer bij elke club past. Het kan dus zijn dat NEC gewoon niet de juiste club was voor Lijnders. We hebben toch wel vaker gezien dat een trainer bij één club faalt om dan bij zijn volgende club het weer goed te doen? Ik geloof wel in deze Pepijn. Het zal niet voor niets zijn dat Klopp zo blij met hem is.
 
TILBURG013
 
5
13 december 2019 om 15:22
Omdat de spelers misschien niet goed genoeg zijn om zijn tactiek te gebruiken? Je zit echt niet als gewaardeerd assistent bij Liverpool omdat je er niks van kan hoor. Pepijn zal vast en zeker belangrijk zijn voor dit Liverpool. En een goede assistent is natuurlijk niet automatisch een goede hoofdtrainer..
 
PorQue
 
13
13 december 2019 om 14:42
Rene Meulensteen zou ook het genie zijn geweest achter Sir Alex Ferguson. Althans, dat werd gesuggereerd in de Nederlandse media. Net zoals met Alfred Schreuder bijvoorbeeld. Dat blijkt in de praktijk toch enorm mee te vallen. Goede assistenten zijn niet altijd goede managers. Hun impact/invloed/inbreng wordt ook altijd enorm overdreven.
 
Sirius
 
15
13 december 2019 om 14:52
Het verschil is wel dat bij Meulensteen en Lijnders anderen hen complimenteren. In het geval van Schreuder is het Schreuder zelf die Schreuder complimenteert. Bijna iedere coach heeft wel een smet op het CV en vooral als je niet in de wereldtop actief bent. Dat Lijnders gefaald heeft bij Nec, wil niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk een slechte hoofdcoach is. Pusic was bijvoorbeeld een slechte coach op tactisch gebied, maar werd wel kampioen met FC Twente vorig seizoen op het tweede niveau. Soms ben je gewoon afhankelijk van de spelers.
 
Kakadu
 
2
13 december 2019 om 15:18
Je zegt het zelf al, het genie ACHTER Ferguson. Dus dat kan gewoon kloppen; echter als hoofdverantwoordelijke zijn ze niet goed genoeg, maar dan kunnen ze prima het genie achter de hoofdverantwoordlijke zijn
 
gloryUnited
 
1
13 december 2019 om 15:21
Meulensteen was bij united verandwoordelijk voor de veldtrainingen. Meulensteen kon goed de visie overbrengen van Saf. Alleen een eigen visie implementeren schijnt moeilijker te zijn. Meulensteen is wss geen goede people manager
 
Walle
 
3
13 december 2019 om 15:52
Er zijn maar weinig club/coach combinaties die zo goed bij elkaar passen als Klopp en Liverpool. Mooi dat hij verlengt heeft. Leuk dat hij nu zo de loftrompet uit over zijn assistenten, maar het is toch vooral Klopp zelf die perfect past bij die club. Heeft precies het type voetbal gebracht dat bij de club hoort.
 
Frenkie111
 
0
13 december 2019 om 17:17
Ben het helemaal met je eens. Geloof dat vanaf het begin dat klopp daar kwam lopen hij ook het team heeft samengesteld met spelers die nou niet bepaalt bij topploegen vandaan kwamen en nu wel zijn uitgegroeid tot absolute wereldtoppers. Klopp ziet in mijn optiek kwaliteiten bij spelers die door anderen niet gezien worden.