Toon Gerbrands wil Eredivisie stilleggen en noemt twee argumenten
Dinsdag, 16 november 2021 om 17:41

PSV wil dat de Eredivisie wordt stilgelegd. Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft via het clubkanaal een statement naar buiten gebracht over de wens om niet verder te voetballen nu fans niet welkom zijn door de huidige coronamaatregelen. Gerbrands roept op om uitstel van de wedstrijden en heeft daar naar eigen zeggen twee argumenten voor.

"Eén: de supporters en de sponsoren", aldus Gerbrands bij PSV TV. "Die hebben ons vorig jaar op een ongelooflijk goede manier geholpen. Wij zullen er alles aan doen om met hen samen op te trekken, zodat ze zo veel mogelijk duels van PSV kunnen bekijken. Het tweede is gewoon financieel. Je gooit elke wedstrijd een miljoen euro weg. We moeten het zelf weer op gaan lossen. Dat is gewoon sneu geld, terwijl je er zelf niet veel aan kunt doen. Het uitstellen van wedstrijden zou betekenen dat de overheid ons ook niets hoeft te compenseren. En het geeft supporters de kans om mooie wedstrijden van PSV te zien. Dát is onze argumentatie."

Ondanks de wens van Gerbrands is het volgens het Algemeen Dagblad zeer aannemelijk dat er komend weekend gewoon gevoetbald gaat worden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Een meerderheid van de clubs, waaronder PSV, gaf afgelopen weekend nog de voorkeur aan het stilleggen van de competitie voor drie weken. Dinsdagochtend heeft een videocall naar verluidt andere inzichten gegeven. Met het spelen voor lege tribunes lopen clubs veel inkomsten mis, maar dankzij compensatieafspraken die er zijn gemaakt met 'Den Haag' lijken wedstrijden in ieder geval aankomend weekend gewoon doorgang te vinden, zo klinkt het.

Naar verwachting neemt de KNVB woensdag een beslissing over het al dan niet uitstellen van de komende twee speelronden in het betaald voetbal. De bond onderzoekt volgens de NOS momenteel de mogelijkheden van een competitiestop. Onder meer Ajax-trainer Erik ten Hag heeft als voorkeur om door te voetballen. "Er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden. In dat licht bezien is het wellicht beter om door te voetballen", zei Ten Hag zondag bij ESPN.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
11
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
16
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
4
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (81)

 
LootvanderLinde
 
68
16 november 2021 om 17:45
Natuurlijk niet vanwege de vele geblesseerden toch???
 
FR010FRDAM
 
25
16 november 2021 om 17:49
Zal zeker ook een reden zijn, maar als Feyenoorder hoop ik ook gewoon dat het stilgelegd wordt. Financieel het beste, voor de supporters het leukste en voor Feyenoord maakt een lege of volle Kuip nogal verschil.
 
MessiBazoer
 
7
16 november 2021 om 17:51
En hoe zie je het dan voor je als dit blijft tot bijvoorbeeld 1 februari? Dat is toch onmogelijk?
 
NothingtopsGrun
 
10
16 november 2021 om 17:54
Financieel maakt het door compensatie niet zoveel uit en ik kan in deze zware tijden wel wat afleiding gebruiken door een wedstrijdje op tv te kijken.
 
Unknown007
 
4
16 november 2021 om 18:03
Messibazoer, als als. Je kan het nu voor 3 weken stilleggen en om daarna alsnog te spelen ongeacht de situatie. Dan heb je er iig alles geprobeerd om ons in het stadion te laten zijn voor de wedstrijden.
 
 
1
16 november 2021 om 18:04
Bij de meeste bedrijven is de compensatie maar een schijntje / gedeelte van het werkelijk misgelopen geld. Dus of jij weet meer dan ik over de nieuwe compensatie of je bent te voorbarig.
 
FR010FRDAM
 
4
16 november 2021 om 18:06
@Messibazoer, niet over nagedacht. Het kan nog wel langer duren, maar als dat bekend wordt kan je altijd nog een andere keuze maken.
 
Alsjemenou
 
3
16 november 2021 om 18:45
Vind het competitie vervalsing ook. Nu mag Ajax 2 x uit spelen zonder publiek bijvoorbeeld
 
Sanderr
 
16
16 november 2021 om 19:13
Nou poeh zeg, uit bij RKC en Sparta nota bene. Zo kun je ook wel stellen dat PSV geluk heeft dat ze de uitwedstrijd bij Heerenveen -waar ze al 8 jaar op rij (!) puntverlies lijden- zonder publiek mag spelen. Kom, dat is toch geen argumentatie voor het wel of niet door laten gaan van deze maatregelen. Er zijn buiten Ajax overigens logischerwijs nog acht clubs die twee keer uitspelen in deze drie duels.
 
Meneer Daniel
 
6
16 november 2021 om 19:34
Alsjemenou Ja en wat te denken van Pec Zwolle!! Ook 2x uit. Competitievervalsing!
 
Dr. Duck
 
0
16 november 2021 om 19:56
als als??? Serieus ...heb je de afgelopen periode niet opgelet. Langer dan 3 weken is geen als als, maar gewoon een feit!
 
Soldierr
 
16
16 november 2021 om 18:02
Nou nou mooie wedstrijden. Zo mooi zijn de wedstrijden van PSV nou ook weer niet Toon
 
gomes1psv
 
18
16 november 2021 om 18:04
Haha daar moest ik ook aan denken inderdaad! Ik ben benieuwd of hij dat ook had gedaan als PSV aan kop stond en half Ajax in de lappenmand lag. Hoewel ik de financiële argumentatie die hij aanvoert begrijp vind ik het - tenminste bekeken vanuit PSV - echt klein bier om nu te wijzen naar de inkomsten die het per speelronde aan recettes en aanvullende verkoop binnen harkt. Als je dan zo op de centen zit en kritisch bent op wat er allemaal uit je handen wegvloeit, wees dan ook eens een leider en kijk eens naar jezelf en de organisatie achter je. Want het wordt misschien een stokpaardje van me, maar wat me mateloos irriteert is de vrijbrief die het technisch kader en de scouting krijgt om naar hartenlust spelers aan te dragen en op te halen die regelrecht floppen. Sinds John de Jong het er voor het zeggen heeft in het transferbeleid zijn de miskopen en veredelde breedteaanwinsten niet van de lucht, moet je een geslaagde transfer (angelino, Dumfries, Boscagli) met een lichtje zoeken en overtuigen ook aangewezen routiniers als Gotze, Van Ginkel, Propper en Ramalho niet om volledig leiding te kunnen geven aan het team, niet in de laatste plaats omdat ze vaak zwak, ziek of misselijk zijn en daar ook op voorhand een aantoonbaar verleden mee hadden. Dat De Jong ook in Zahavi, Vinicius en Mwene vanuit het ervaringsperspectief 'meerwaarde' herkende, geeft wel aan hoe ongeschikt deze man is om de transfermiljoenen aan toe te vertrouwen. Hij en met hem de hele organisatie dekt het structureel falende transferbeleid af door te wijzen op de gezonde balans, maar iedereen kan zien dat het de doorgestroomde beloften zijn en waren die sportief en financieel de lat hoog houden. De hobby die De Jong en Psv's scouting voeren loopt zonder de inkomsten uit verkochte talenten die vanuit Jong doorstro(o)m(d)en lelijk in de papieren. Dus als Gerbrands nu klaagt over misgelopen kleingeld, hoop ik dat hij ook een vent is als Schmidt in februari opnieuw op alle fronten is uitgespeeld. Niet alleen wacht dan een nieuwe trainer in de daaropvolgende zomer - een verlenging zou dan echt onacceptabel zijn - maar zou het hem sieren ook De Jong te ontslaan en zelfs zijn eigen positie eens ter discussie te stellen. De KNVB of groepen hooligans de maat nemen gaat hem prima af, maar kritisch het functioneren van hemzelf en zijn organisatie tegen het licht houden lijkt niet te gebeuren.
 
Zytto34
 
2
16 november 2021 om 18:20
Daar heb je inderdaad een punt. Via de NOW-regeling kreeg psv 10 miljoen geloof ik afgelopen seizoen en dat is al verdampt aan de contracten van de dure en oude gotze en zahavi voordat het seizoen begon. Dit is in dat opzicht best scheef. Bezuinig die 10 miljoen dan en had ihattaren lekker laten staan. Al snap ik psv zeker wel dat ze de selectie op pijl houden, maar goed een mwene, vinicius, zahavi, drommel, etc. kan je ook allemaal zelf wel opleiden. In de toekomst kan je beter bezuinigen op overbodige spelers. Al had ik ook niet verwacht dat we van volle naar 0 capaciteit zouden gaan. 60% capaciteit had makkelijk gekund.
 
Straight to th
 
5
16 november 2021 om 18:27
Je mist een miljoen per wedstrijd. En jij hebt het over geblesseerde spelers...
 
gomes1psv
 
2
16 november 2021 om 19:39
Bekijk het eens andersom: PSV verdampt eigenhandig zijn winsten op uitgaande miljoenentransfers met falend (inkomend) transferbeleid en Gerbrands mekkert over die ene miljoen per wedstrijd? Bovendien, denk je werkelijk dat Gerbrands met een statement naar buiten komt als PSV gerieflijk bovenaan staat en Ajax in de kreukels ligt?
 
Straight to th
 
2
16 november 2021 om 22:08
Haha. 'die ene miljoen per wedstrijd'. In de voetbalwereld gaat veel geld in om, maar een kostenpost van minimaal een miljoen per wedstrijd is ook voor Psv veel. Dit gaat over de toekomst en de Knvb kan nu alle Nederlandse clubs helpen, want iedereen lijdt forse verliezen. Het is een mysterie waarom de Knvb en Ajax niet willen meewerken aan dit verzoek.
 
Dr. Duck
 
1
16 november 2021 om 19:52
Eigenbelang en dubbele agenda zal geen enkele club vreemd zijn denk ik. Dit wordt door clubs dan idd vaak verpakt als 'we doen het voor de supporters'. Voetbal hoort met publiek en het kost geld zijn idd goede argumenten, daar niet van. Maar ook Toon Gerbrands weet dat dit niet bij 3 weken blijft, dus is het wat mij betreft gewoon voor de buhne. Dubbele agenda zou best kunnen zijn dat psv er baat bij heeft als er een meer complete selecte is, en voor ajax is het dan weer niet gunstig als er meer in januari gespeeld gaat worden i.v.m. Afrika cup en vooral met het oog op de cl campagne na de winterstop. Uiteindelijk is let elke club vooral, en soms alleen maar, naar hun eigen belang.
 
Heista
 
21
16 november 2021 om 17:47
Hij heeft vast geen motieven zoals: 'Dat is handig met het oog op alle blessures.'
 
snellesnickel
 
6
16 november 2021 om 17:47
Tja lastig. Ik vind doorgaan. Klote dat je inkomsten mist maar je wilt ook je ritme houden lijkt me. Feyenoord moet PEC en Heracles kunnen winnen thuis. Plus wat ga je doen tussen Praag en Maccabi thuis? Twente uit voordeel zonder thuispubliek. Aangezien dit langer dan 3 weken gaat duren zou ik zeggen doorgaan. Je kan wel 3 wedstrijden uitstellen en daarna?
 
Suarez 7
 
7
16 november 2021 om 17:51
Het is gewoon onhandig voor de clubs die Europees spelen. Ajax is als enige echt zeker van een plek in de volgende ronde, Feyenoord en AZ moeten nog aan de bak, terwijl PSV en Vitesse nog een hele kluif staat te wachten. Je zou dan toch juist als club in het ritme willen blijven. Vooral PSV: voor hen wordt het uitduel in Baskenland bij Real Sociedad waarschijnlijk cruciaal.
 
MessiBazoer
 
2
16 november 2021 om 17:47
Alle redenen zijn duidelijk, voetbal zonder supporters is geen zak aan en het kost veel geld. Probleem is alleen dat het niet bij 3 week gaat blijven, en al blijft het bij 3 week, wanneer ga je die 3 wedstrijden inplannen? Voor alle Europees spelende teams is dat bijna onmogelijk. Ik ben het op zich wel met hem eens, maar het is qua speelschema niet te doen, en wie zegt dat het niet 8/9 week gaat duren?
 
Youngblood16
 
17
16 november 2021 om 17:49
Als het echt bij 3 weken blijft ( wat ik overigens niet denk) kan je het makkelijk inplannen. Winterstop met een week verkorten en 2 keer doordeweeks spelen.
 
JeroenB93
 
0
16 november 2021 om 18:19
Het inplannen is nu iig wel wat makkelijker ten opzichte van vorig seizoen, want toen zaten we met een EK waarvoor de (na)competities op tijd klaar moesten zijn en niet opgeschoven konden worden. Maar als Ajax, PSV en Feyenoord ineens Europese (halve) finales gaan spelen wordt het wel weer lastig haha
 
Sir Paul
 
2
16 november 2021 om 17:50
Dat is denk ik ook het probleem. Het blijft niet bij 3 weken. Straks een lege Kuip. Geen fijn vooruitzicht als voetballer en supporter.
 
Lierse1997
 
2
16 november 2021 om 18:02
Ja als er een WK gehouden wordt in de winter dan is iedereen boos op de FIFA omdat daardoor de spelers veel wedstrijden op korte termijn moeten spelen. Vreemd genoeg wordt dat argument nergens aangedragen in deze discussie, terwijl het eenzelfde soort casus is.
 
MessiBazoer
 
1
16 november 2021 om 18:17
@Lierse, Misschien lees ik het verkeerd, maar ik snap even niet precies wat je bedoelt.
 
Lierse1997
 
2
16 november 2021 om 18:27
Er was een tijdje geleden een topic over het feit dat 7 dagen na de wk-finale de premier league al terug start. Toen was er heel wat te doen over de belasting die spelers daardoor moesten ondergaan en dat er nooit aan het welzijn van de spelers wordt gedacht. Maar nu zou er gewoon een gelijkaardige situatie gecreëerd worden in de eredivisie (zomaar drie speelrondes opschuiven in een al overvolle kalender zou ook voor een veel hogere belasting zorgen). Maar dan zit er schijnbaar niemand in met het welzijn van de spelers. Wat ik opvallend vind.
 
MessiBazoer
 
1
16 november 2021 om 18:37
Ja ben ik met je eens. Dat zal ook wel één van de redenen zijn dat het gewoon doorgaat.
 
Weef
 
0
16 november 2021 om 19:19
Als het echt bij die drie weken blijft, wat ik overigens betwijfel, dan gaat dat toch niet echt op? Dan haal je simpelweg de winterstop wat naar voren. Ik kan me niet voorstellen dat dat echt hele grote verschillen gaat maken. Een WK zijn daarentegen extra wedstrijden tussendoor. En ook dat vond ik nou ook niet echt het sterkste argument. Er zijn zat betere redenen waarom dat toernooi in Qatar nooit plaats zou moeten vinden.
 
Sta plaats
 
9
16 november 2021 om 17:47
Ik zou gewoon doorspelen, ik dacht namelijk dat de kalender al overvol was.
 
arepa
 
0
16 november 2021 om 20:08
Is ook de beste optie. Corona gaat toch nooit meer weg. Volend jaar met mooi weer gaat het wat beter en einde van volgend jaar weer alles op slot. Etc etc!!
 
Suarez 7
 
2
16 november 2021 om 17:47
Ik snap Toon Gerbrands slechts ten dele. PSV speelt in de komende maand twee zeer belangrijke wedstrijden in de Europa League: eerst thuis tegen Sturm Graz en daarna uit bij Real Sociedad. Die wedstrijden zijn voor een club van het kaliber PSV erg belangrijk: afstromen naar de Conference League zou de status van de club een grote knauw geven. Dan zou je toch juist willen dat je blijft doorspelen om in het ritme te blijven voor die belangrijke duels. Ook daar komt een financieel kader bij kijken: overwinteren in de Europa League is lucratiever dan wedstrijden spelen tegen de Randers en Lincoln Red Imps van deze wereld.
 
BoemBoemTheo
 
4
16 november 2021 om 17:55
Het een sluit het ander niet uit hè, je kan natuurlijk oefenwedstrijdjes plannen tegen andere eredivisieclubs om in je ritme te blijven. Feit is dat buiten Ajax (dat tot 4 december toevallig 3 keer uit speelt) geen enkele ED- club de inkomsten kunnen missen. Zeker voor clubs als PSV en Feyenoord, met een groter stadion, betekend dit een omzetverlies van meerdere miljoenen. Je kan weer bij de samenleving/overheid je handje ophouden als voetbalclubs, maar snap dat vanuit de maatschappij ook minder steun voor is. Al met al ben ik met Gerbrands eens dat het het beste is om de Eredivisie voorlopig te stil te leggen.
 
Suarez 7
 
4
16 november 2021 om 18:46
Je kan toch niet spreken van echt ritme houden als competitief voetbal wegvalt? Zo kan je als club nooit in een bepaalde flow komen.
 
Cas1
 
4
16 november 2021 om 17:59
Misschien is hij bang dat Psv twee keer verliest en hij Schmidt moet ontslaan terwijl hij zijn contract wil verlengen. Bovendien is het voor hem dan ook geen leuke kerst, omdat hij zelf ook moet opstappen. De redenen die hij noemt zijn voorspelbaar en niets nieuws. Zet hier tegenover dat we straks een langere lockdown kunnen krijgen met een nog vollere agenda. Zou hij dit echt niet inzien? Kan haast niet. Je bent bestiurder,
 
BoemBoemTheo
 
3
16 november 2021 om 18:05
Aaah Cas1 is van de complottheorien en aannames, laat me raden, je bent toevallig ook een Wappie? Feit is dat de meeste clubs simpelweg de inkomsten kunnen missen. Ook vind ik dat voetbal uiteindelijk voor de supporters is, dus als er een mogelijkheid is om met de winterstop te schuiven, moet je er alles aan doen om dat te realiseren.
 
droadnagel
 
3
16 november 2021 om 17:48
En 3 wij hebben veel geblesseerden maar dat durft hij niet te zeggen. Denk zelf dat ze Europees laten schieten om op deze wijze een gooi naar het kampioenschap te doen en daar COVID-19 voor gebruiken.
 
Fossen
 
13
16 november 2021 om 17:56
Het grootste gedeelte van alle clubs wil hetzelfde als PSV, hebben die ook veel geblesseerden dan? Lekker makkelijk scoren dit.
 
droadnagel
 
2
16 november 2021 om 18:32
Welke clubs ? Je hoort alleen Gerbrands
 
Meneer Daniel
 
1
16 november 2021 om 19:45
Fossen Makkelijk scoren of niet, het zit natuurlijk wel in het achterhoofd. Ik geef Psv overigens groot gelijk daarin, ze hebben natuurlijk veel pech gehad met blessures. Zo'n gelukje (ook al kan je dat niet noemen) zou weleens fijn voor ze zijn. Dat andere clubs er ook zo over denken doet daar natuurlijk niks aan af.
 
Fossen
 
0
17 november 2021 om 13:44
Ja zo lust ik er ook wel een paar. Dus het gros van de clubs is voor uitstellen, waaronder PSV. Maar omdat PSV geblesseerden heeft wordt daar de nadruk op gelegd, terwijl andere clubs zonder geblesseerden hetzelfde willen om de redenen die PSV noemt. Zo kun je alles negatief draaien zoals het uitkomt he.
 
Sir Paul
 
13
16 november 2021 om 17:57
Droad, hoe de waard is ..Ben je bang ? Vrijwel alle clubs willen dit alleen wordt steeds PSV naar voren geschoven om reacties als die van jou uit te lokken.
 
AjaxWestham
 
4
16 november 2021 om 18:04
Altijd maar hoe de waard is, terwijl het ook gewoon een reden is om te benoemen, maar dat laat hij buiten beschouwing terwijl ik denk dat deze reden weleens hoger op zijn lijstje staat dan een andere reden.
 
Sir Paul
 
17
16 november 2021 om 17:49
Grappig dat vrijwel elke club dat wil maar PSV telkens naar voren wordt geschoven. Simpele 'dat zal wel met de blessures te maken ' reacties uitlokkende .
 
Taxidriver213
 
0
16 november 2021 om 18:17
Geen club is voor. Na deze 3 weken gaan we lekker door met publiekloze wedstrijden, dus wat heeft het voor zin. Of dacht je dat even klaar was in zo'n korte tijd? Daarnaast, alle clubs die Europees spelen ondervinden hoge druk met zo'n overvolle kalender. Ajax, PSV, Feyenoord en misschien AZ en Vitesse zitten inde zelfde shit, dus vrijwel elke club wil niet wat meneer Gerbrand wil
 
Sir Paul
 
0
16 november 2021 om 19:23
Winterstop naar voren halen zou kunnen als t zeker was dat deze `lockdown` maximaal 3 weken duren gaat.
 
 
2
16 november 2021 om 17:50
Vooral eens met het 1e punt: voetbal is voor de supporters.
 
blaugrana11
 
0
16 november 2021 om 17:51
We kunnen wel verplaatsen maar we zitten toch weer tot minimaal maart binnen verwacht ik. Zie geen enkele aanleiding dat het kabinet de lockdown niet gaat verlengen.
 
LittleLebowski
 
2
16 november 2021 om 17:51
Over 3 weken is deze situatie nog niet over. Lijkt mij zeer onverstandig
 
VijfMeterLijn
 
0
16 november 2021 om 17:56
Werd er vandaag niet besluit genomen of iig gedebatteerd of er wel supporters bij mochten zijn komende speelronden? Weet iemand hier meer van?
 
MessiBazoer
 
0
16 november 2021 om 18:19
Morgen via een video call dacht ik vandaag te lezen. Blijkbaar heeft dat dan vanmiddag al plaats gevonden.
 
VijfMeterLijn
 
0
16 november 2021 om 23:10
Ja dit is mooi balen. Mijn tickets voor PSV - Sturm Graz kunnen de prullenbak in.
 
4Ever4Ajax
 
0
16 november 2021 om 18:01
Als het echt bij 3 weken zou blijven, zou het met piepen en kraken kunnen lukken (moeten spelers met de kerstdagen ook spelen en geen winterstop hebben). De vraag alleen is of het bij deze 3 weken blijft. Dat maakt het zeer onverstandig om nu uit te gaan stellen.
 
MrKrillin
 
0
16 november 2021 om 18:11
4ever4ajax 3 weken geen wedstrijden zou Europees killing zijn! Rest gaat gewoon door. Weg alle resultaten door onnodige verliespartijen rest van programma. PSV is gewoon bang. Dat het veel gaat verliezen en daardoor plek 2 misloopt aan Feyenoord.
 
4Ever4Ajax
 
0
16 november 2021 om 18:14
Alleen het Europese argument zou wat mij betreft al voldoende zijn geweest inderdaad. Maar lees net dat het ook gewoon doorgaat, lijkt me sportief gezien de beste beslissing. Is wel weer een financiele strop voor clubs wat gewoon alles behalve van fijn is natuurlijk (en dat is nogal een understatement).
 
MohamedHaddou
 
1
16 november 2021 om 18:01
Gewoon stoppen en pas in februari beginnen ivm ook bij ons vele blessures (amateurs)????
 
Soccerfan_1
 
3
16 november 2021 om 18:03
Maar niet vanwege alle geblesseerden natuurlijk. Staat hij er wel bij stil dat dit niet na 3 weken klaar is. Dat die spelers straks nog meer wedstrijd in kortere tijd moeten spelen. Dat ze dan nog meer geblesseerden krijgen? Nee, gewoon door spelen. Dat is voor de spelers zelf ook het beste. Maar die schijnen toch altijd het minst belangrijk te zijn lijkt het wel.
 
BoemBoemTheo
 
11
16 november 2021 om 18:14
Grappig dat jij als Ajacied iets durft te zeggen over het mogelijk motief van de PSV voorzitter. Het stopzetten van de Eredivisie op het “advies” van Overmars is een van de meest schandalige hoofdstukken in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Preken voor eigen parochie om de competitie te stoppen terwijl AZ, dat net Ajax van de mat had gespeeld, Ajax leek in te halen. Vervolgens het niet delen met de CL inkomsten met AZ, dat qua punten gelijk stond met “kampioen” Ajax. Dus ajb, ga jij als Ajacied maar niet gissen naar andere “motieven”
 
Dabor
 
5
16 november 2021 om 19:04
En gelukkig is daar superheld Boemboem Theo, als een echte Robin Hood, om het op te nemen voor het leed wat Ajacieden brengen bij iedereen. Al je reacties zijn hetzelfde, en het begint aardig op te vallen. Je hebt het er maar zwaar mee.
 
BoemBoemTheo
 
3
16 november 2021 om 19:41
Valt toch niet te ontkennen dat de afwenteling van het kampioenschap van 19/20 uitermate sluw en onregelmatig is afgehandeld door Ajax en de Eredivisie tov AZ. En inderdaad, ik kan over die Mokumse club nog wel even doorgaan, de afhandeling van de zaak Nouri, het doen van een recordaankoop na het aanvragen van staatssteun, de zogenaamde ode aan Bob Marley, de constante zoek naar bevestiging van supporters “dat ze de beste zijn”.(hebben jullie allemaal een klein pieleke ofzo?) Respect voor de Europese prestaties de laatste 5 jaar, maar voor de rest is Ajax kut
 
BoemBoemTheo
 
1
16 november 2021 om 19:42
Valt toch niet te ontkennen dat de afwenteling van het kampioenschap van 19/20 uitermate sluw en onregelmatig is afgehandeld door Ajax en de Eredivisie tov AZ. En inderdaad, ik kan over die Mokumse club nog wel even doorgaan, de afhandeling van de zaak Nouri, het doen van een recordaankoop na het aanvragen van staatssteun, de zogenaamde ode aan Bob Marley, de constante zoek naar bevestiging van supporters “dat ze de beste zijn”.(hebben jullie allemaal een klein pieleke ofzo?) Respect voor de Europese prestaties de laatste 5 jaar, maar voor de rest is Ajax kut
 
Dabor
 
1
16 november 2021 om 20:56
Ga je echt die kant op? Volgens mij is er niemand kampioen geworden in 19/20. Ajax stond op doelsaldo bovenaan en mocht daarom de Championsleague in. Je weet wel dat doelsaldo wat al sinds het begin van de eredivisie leidinggevend is geweest bij een gelijke stand. Daarbij is het ook nog eens dankzij jawel daar is ie weer, Ajax, dat de nr 1 rechtstreeks geplaatst is en de nummer 2 voorronde kan spelen. Graag gedaan. Wat er mis is met de ode aan Bob Marley en waarom je dat überhaupt dwars zit ontgaat me volledig. Ajax heeft dit omarmd na die wedstrijd tegen Cardiff en is gewoon uitgegroeid tot een mooi iets. Is toch gewoon leuk hoe zoiets kan ontstaan, tenzij je nogal zuur in het leven staat. De afhandeling van de zaak Nouri had wat mij persoonlijk betreft ook beter en/of anders gekund, maar dat zal juridisch gezien allemaal vast niet zo makkelijk gekund hebben als wij denken. We zoeken niet constant naar een bevestiging dat we de beste zijn, dat is allemaal al bevestigd, deal with it. En ja ik heb een klein pikkie. Nog meer te klagen? Of hou je het gewoon liever bij de club aan te moedigen die je support ipv een andere club af te zeiken?
 
BoemBoemTheo
 
0
17 november 2021 om 01:24
@Dabor Goed om te weten dat het dus aan die kleine piellekes ligt
 
Dabor
 
0
17 november 2021 om 10:16
Verder niks meer in te brengen zoals verwacht..
 
 
1
16 november 2021 om 18:07
Ik snap de KNVB niet. Dit is het moment om een statement te maken door het stil te leggen en te laten zien dat je er niet mee eens bent. Nee, eerst een grote mond, en dadelijk wel gewoon doen wat er gevraagd wordt. Angsthazen.
 
4Ever4Ajax
 
3
16 november 2021 om 18:09
Maar Europees loopt wel door. Dat maakt het toch op sportief vlak zeer onverstandig om de competitie nu stil te leggen?
 
 
2
16 november 2021 om 18:16
Toen Ajax een paar jaar geleden een belangrijke europese wedstrijd had werd het weekend ervoor niet gevoetbald om zich goed voor te kunnen bereiden. Waarom werd toen de wedstrijd dan uitgesteld als het beter is om in ritme te blijven ? Over beide opties valt op dit gebied iets te zeggen. Je kunt je nu vol richten op de europese wesdstrijden. Je kunt vol trainen, en spelers krijgen tijd om te herstellen.
 
4Ever4Ajax
 
3
16 november 2021 om 18:19
Een paar jaar geleden? Dit heeft niet met een club te maken, maar met de hele competitie he? En daar zijn nog 5 Nederlandse clubs Europees actief. Je ziet het aan Scandinavische en Russische clubs die Europees moeten spelen terwijl hun competitie stil ligt ivm winter, die zitten zo minder in een ritme dan de andere clubs. Je moet gewoon in het ritme blijven zitten en trainen is echt een andere belasting. Als het om 1 weekend was gegaan en je wist dat het bij 1 weekend zou blijven, zou iedereen willen verzetten. Nu is het alleen al 3 weken, waarbij je niet weet wat er daarna gaat gebeuren.
 
Voetballer 2
 
1
16 november 2021 om 18:08
Het klinkt het beetje tegenstrijdig. Je hebt nog Champions League, Europa League en Conference League voor Nederlandse clubs. Die zul je toch moeten spelen . Je zit nu in een bepaald ritme. Maar is het bij Gerbrands niet het aantal blessures dat meespeelt. ? De positie van Schmidt en Gerbrands zelf?
 
MrKrillin
 
1
16 november 2021 om 18:13
denk vreest mislopen plek 2. Veel blessures dus kans op punten verspelen is groot. Nu uitstellen, winterstop aantal aankopen en dan weer tegenaan
 
BoemBoemTheo
 
0
16 november 2021 om 18:18
Aah, net als de vrees van Overmars bij het stopzetten van de Eredivisie in 2020, dat AZ ze zou inhalen
 
MrKrillin
 
3
16 november 2021 om 18:36
@boemboemtheo Situatie is toch niet te vergelijken.... Toen was kennis van Covid niet zo ver als nu. We kunnen nu wel redelijk inschatten, dat dit langer gaat duren dan 3 weken. Toen was het gewoon drama en vooral veel onbekend. Ongetwijfeld had Overmars vrees, maar je zag ook dat hij er wel klaar mee was op dat moment.
 
Atletico99
 
0
16 november 2021 om 18:12
Ik wil niet de zuurpruim uithangen, maar je bent echt heel naief als je denkt dat dit maar 3 weken gaat duren. Hoe klote dit ook mag zijn, het lijkt mij beter om door te voetballen en in het ritme te blijven.
 
kenno
 
1
16 november 2021 om 18:14
Er is maar een reden en het zou je sieren om dat ook zo te brengen: je geblesseerde spelers. Logisch natuurlijk dat je dat wilt, maar neem een voorbeeld aan Overmars die juist heel direct communiceert.
 
FCkorsou
 
1
16 november 2021 om 18:22
Iedereen neemt een besluit op basis van hun eigen situatie. Ajax wilt alleen maar doorspelen vanwege de Africa cup en ik kan me niet herinneren dat PSV de afgelopen jaren dezelfde medewerking heeft gekregen ten opzichte van andere clubs. Maargoed, los van de blessures speelt PSV de komende weken 3x thuis, wat neer komt op een verlies van 3 mil. Dan mag je toch onderzoeken wat de mogelijkheden zijn? Wat ik verder had begrepen is dat het OMT helemaal niet heeft geadviseerd om geen publiek toe te laten in de stadions. Of het nou goed/slecht is, dan is dit gewoon een heel vreemd en raar besluit en kan je dit na 3 weken gewoon weer terugdraaien. Hoe kan je van een 100% bezetting naar 0% gaan, terwijl het andersom “opgebouwd” moest worden. Daarnaast Zeker gezien je de supporters in hun portemonnee raakt vind ik het best wel logisch als hier gewoon een duidelijke uitleg voor komt.
 
442of443
 
3
16 november 2021 om 19:22
Toon Gerbrands wil Eredivisie stilleggen en noemt drie argumenten - we hebben veel geblesseerden die willen bijkomen - we draaien voor geen meter dus willen de boel op orde krijgen - Ajax draait internationaal als een tierelier en dreigen definitief uit zicht te raken Dat je na het ‘verkopen van de grond onder je stadion aan de gemeente’ nog met zulke onzin durft aan te komen.. zielig voor iemand die ‘een topsport klimaat’ prententeerd te willen bewerkstelligen
 
Janta
 
0
16 november 2021 om 20:21
Er is maar 1 argument van Gerbranbs, zijn ziekenboeg is vol.