Topkandidaat Jurgen Streppel staat voor terugkeer als trainer in Nederland
Donderdag, 28 mei 2020 om 19:23

Jurgen Streppel staat mogelijk voor een rentree als trainer in Nederland. De Limburger weet donderdagavond namelijk te melden dat de vijftigjarige oefenmeester de topkandidaat is om aan de slag te gaan bij Keuken Kampioen Divisie-club MVV Maastricht. Streppel zit sinds oktober 2019 zonder club.

De coach werd toen namelijk op straat gezet door Al-Jazira. Streppel stond pas drie wedstrijden aan het roer bij de club uit Abu Dhabi, alvorens hij zijn congé ontving. Hij blikte in november bij FOX Sports terug het moment waarop de clubleiding hem zijn ontslag aanzegde. "Het gesprek duurde uiteindelijk drie minuten en het kwam erop neer dat ik bedankt werd voor drie mooie maanden."

Streppel moet bij MVV de opvolger worden van Fuat Usta. Laatstgenoemde werd in maart ontslagen door de club, nadat de Maastrichtenaren teleurstellend vijftiende stonden in de Keuken Kampioen Divisie. Streppel is een goede bekende van Ron Elsen, die bij MVV als technisch directeur over het sportieve beleid gaat.

Streppel was eerder in Nederland als trainer werkzaam bij Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen. Hij werkte verder een korte tijd op Cyprus bij Anorthosis Famagusta. Al-Jazira was zoals gezegd zijn voorlopig laatste werkgever als coach.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
   
16:52
16:52
Onmisbare kracht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
DieGelbeReds
 
27
28 mei 2020 om 19:28
Toch wel enigszins verrassend vind ik dit. Of het moet de ambitie tekenen van MVV. Streppel lijkt me, gezien zijn eerdere prestaties, namelijk een prima trainer voor het rechter rijtje van de Eredivisie.
 
PerPSV
 
6
28 mei 2020 om 20:17
Wat mij betreft kan hij prima in het linker rijtje terecht. De enige reden waarom ik hem niet aandraag bij PSV (zoals messibarca hier onder) is omdat hij zich nog niet op dat niveau bewezen heeft. Bij een Utrecht of AZ zou hij het goed doen lijkt me
 
jan1980
 
6
28 mei 2020 om 21:21
Op een niveau AZ of Utrecht heeft hij zich ook niet bewezen. Heerenveen matig en Willem 2 redelijk maar geen schokken goede resultaten...
 
PieterPrins773
 
9
28 mei 2020 om 21:23
Zelfs bij Willem II maar 1 van zijn 4 jaren goed en de rest matig tot zeer slecht
 
Robby
 
10
28 mei 2020 om 23:07
Nou bij Willem II was ie veel meer dan een trainer. Club was gedegradeerd en nagenoeg failliet toen hij instapte. De boel op orde gekregen en 2x achter elkaar gepromoveerd en daarna een 9e plek in de ED. Eb dat met een hele kleine portomonee. Het enige wat ie niet goed heeft gedaan is Frenkie de Jong nauwelijks gebruiken. Maar hij heeft het fundament gelegd van het Willem II van nu. Waar Joris het huis op heeft gebouwd...nog steeds aan het bouwen is. Dus MVV supporters kunnen in hun handen wrijven als hij het wordt alleen moet ie dan wel de vrije hand krijgen en dat had ie bij Heerenveen niet. Trainer plus TD en de leukste spelers worden aangetrokken.
 
PieterPrins773
 
1
29 mei 2020 om 00:24
Nee joh. In zijn eerste jaar werd hij 6e in de KKD met de 2e hoogste begroting. Miraculous via de nacompwtie promoveerde WII. Om meteen kansloos te degraderen. Dàarna ok kampioen Maar Dan ook met verruit de grootste begroting. Dàarna dat prima jaar 9e, gevolgd door het jaar Erna 14e. Zo Klein was de portemonnee niet, ja geen top 5 budgetten of zo. Al bii Al Maar 1 seizoen boven verwachting en budget gepresteerd. Wat me.vooral aan streppel tegen stond was dat hij in goede tijden heel hard op de.borst sloeg maar in slechte tijden Maar bleef zeuren over de kleine portemonnee; ook bii Heerenveen later.
 
Kowalski
 
1
29 mei 2020 om 00:52
Je kan het hem niet kwalijk nemen dat hij Frenkie niet vaker gebruikte. Er moesten punten gepakt worden, dan snap ik best dat je geen risico's neemt met een achttienjarige jeugdspeler.
 
Robby
 
0
29 mei 2020 om 08:36
@kowalski, in dat jaar werd Willem II 9e en was er genoeg mogelijkheid om Frenkie in te laten vallen. Dat is toen alleen tegen ADO gebeurt en in die ene wedstrijd heeft Frenkie al laten zien geweldige voorzetten te kunnen geven. hij had in de jaar makkelijk de laatste 20min kunnen invallen. we zaten toen niet in degradatiezorgen.@pieterprins773, 2e hoogste begroting maar wel een zware schuld die afgelost moest worden en een heel team dat vertrok terwijl die zomer Streppel pas instapte. Er moest een heel nieuw team incl trainersstaf gehaald worden en op elkaar ingespeeld raken. Dat ging, zoals je kon verwachten, moeizaam maar tegen het einde van de competitie begon dat te lopen waardoor we toen veel punten haalden en door de playoffs denderen. Echter was het team kwalitatief nog niet goed genoeg voor de ED en er was geen geld om betere spelers te halen. Het 2e jaar in de JL stond alles al en hoefde er alleen op een aantal punten betere spelers gehaald te worden. vooral in de as van het veld kwamen toen erg goede voetballers zoals Boymans, gebr. Wuytens en Messaoud. Toen dat ging lopen (na de eerste periode) waren we ook onverslaanbaar en werden we kampioen terwijl FC Dordrecht 12punten voorsprong had in de winter. Jaar erop 9e wat gewoon een uitstekende prestatie was voor Willem II. Toen waren we ook schulden vrij en konden we meer geld in spelers steken. Jaar daarna 14e wat gewoon een normale positie is voor willem II gezien de begroting. Weet niet waar jij vandaan haalt dat Willem II niet zo'n kleine portemonnee heeft maar willem II werkt nu nog met een 13de begroting hoor. Streppel is ingestapt toen het een grote bende was in Tilburg, zowel financieel als organisatorisch. Financieel hebben andere moeten oplossen maar Organisatorisch heeft hij het fundament gelegd waar we verder op gebouwd hebben. Hij heeft de eerste jaren hier een dubbele functie gehad (trainer/td) en zeer leuke en goede spelers gehaald. goede wisselwerking tussen spelers en publiek neergezet (vaak feestjes na de wedstrijd met spelers en fans bij tankstations) Als je stabiel in de eredivisie wil meedraaien zou ik voor beter gaan dan een Streppel maar voor MVV een zeer goede trainer.
 
mestreech2
 
0
29 mei 2020 om 11:24
@robby, zolang Ron Elsen blijft, krijgt streppel sws geen volledige zeggenschap. En Elsen heeft helaas een contract voor t leven. Ik zie streppel graag komen. Maar ik verwacht er weinig van.
 
Ajax/barca2014
 
0
29 mei 2020 om 11:25
Tja, Nec heeft toch ook al jaren de grootste begroting van de keuken kanpioen divisie. Toch slaagt geen enkele trainer erin om het team te laten promoveren. Geld zegt ook niet alles, en toch was Streppel ondanks de zesde plaats gepromoveerd. Hoe je het wendt of keert uiteindelijk had hij wel zijn doelstelling bereikt.
 
JK1993
 
16
28 mei 2020 om 20:27
Kon bij Heerenveen niks presteren, waarom denk jij dat PSV dan wel een match is?
 
Hatsikideee
 
6
28 mei 2020 om 21:37
Zou toch wel een kleine stunt zijn van MVV als de club Streppel weet aan te trekken. Lijkt mij, zeker voor Keukenkampioen begrippen, een hele goede trainer.
 
Kalou2005
 
6
28 mei 2020 om 23:15
Ondanks dat je een trainer als Streppel wel in de eredivisie verwacht, betwijfel ik het zeer of hij in een club als MVV stapt. Daar valt opzich niet zoveel eer te behalen. MVV is an sich een hele fatsoenlijke club die geen onnodige risico's neemt, maar ook een club die mede daardoor niet echt hoge ogen kan gooien in de JL. Het budget om bovenin mee te draaien is er simpelweg niet en of je dan een Guardiola, Klopp of Jurgen Streppel voor de groep zet, maakt geen reet uit.
 
mestreech2
 
1
29 mei 2020 om 11:27
Ondanks het budget halen we normaal gesproken wel de playoffs. De afgelopen 2 jaar waren helaas dramatisch. Daarvoor zijn we voor onze begrippen redelijk 'verwend' geworden. Enigste wat je in de kkd nodig hebt is een team wat goed past. Dat hebben we met ons budget al diverse keren laten zien. Promotie is enkele keren dichtbij gekomen, al heb ik er persoonlijk een hard hoofd in dat we ooit nog uit de kkd komen, maar zeg nooit nooit.
 
DNSDKR
 
1
29 mei 2020 om 11:39
MVV draait normaliter wel mee om de play off plaatsen, met uitzondering van de laatste 2 (anderhalve) seizoenen. En dat doen ze vaak met fris voetbal en veel eigen jeugd. Hopen dat Streppel daar komt en de stabiliteit weer weet terug te krijgen. Zal ie wel creatief voor moeten zijn, want MVV heeft weinig geld en neemt - zoals je terecht opmerkt - niet veel financieel risico.
 
Kalou2005
 
0
29 mei 2020 om 14:01
Dat is zeker waar. Echter is er sinds een jaar of twee best veel veranderd in de tweede divisie. In een competitie met clubs als NEC, Excelsior, NAC, Roda JC, de Graafschap en Cambuur is het voor een MVV een vrijwel kansloze missie ben ik bang. Al dacht ik ook dat we met Fortuna kansloos zouden zijn en zie waar we nu staan. Oké, een onvergelijkbare situatie sinds de komst van Gün en de huidige clubs in de tweede divisie. Punt is echter hetzelfde; het wordt dringen voor de play-off plekken!
 
PhilippeMolenaar
 
0
29 mei 2020 om 08:43
Zag deze gast tijdens carnaval bezopen in een Van der Valk-hotel in Venlo haha.
 
Japie_Krekel
 
2
29 mei 2020 om 09:22
Gelijk aanstellen die man. Die brengt sfeer in een groep