Toptalent Barcelona beloond na doorbraakseizoen: nieuw contract met megaclausule
Donderdag, 9 mei 2024 om 14:29

Het contract van Pau Cubarsí is opengebroken en met een jaar verlengd, zo communiceert zijn werkgever FC Barcelona via de officiële kanalen. Het zeventienjarige toptalent lag eerder tot medio 2026 vast in Camp Nou en heeft dus bijgetekend tot 30 juni 2027.

Zoals de Spaanse voetbalreglementen verplichten is er ook een afkoopclausule opgenomen in het vernieuwde contract van de centrumverdediger. Die ontsnappingsclausule bedraagt 500 miljoen euro.

Ogenschijnlijk uit het niets werkte Cubarsí zich geruisloos in de basis bij Barcelona. Dit kalenderjaar, halverwege januari, maakte de mandekker pas zijn debuut en dat optreden werd opgevolgd met nog eens negentien duels in de hoofdmacht.

Vooral in de Champions League maakte de jongeling grote indruk. In het tweeluik met Napoli neutraliseerde hij topspits Victor Osimhen volledig en hielp zijn team daarmee door te stoten naar de volgende ronde van het miljardenbal.

Ook in het tweeluik tegen Paris Saint-Germain, in de kwartfinales van het Europese toernooi, mocht Cubarsí twee keer negentig minuten meedoen. In die duels had de stopper het wat lastiger, al werd hij in de return ook in de steek gelaten door collega-verdediger Ronald Araújo.

Bovendien schreef Cubarsí op het internationale podium historie. Hij werd in West Ham's London Stadium, waar de Spaanse nationale ploeg een vriendschappelijke interland met 0-1 verloor van Colombia, de jongste Spaanse verdediger ooit die zijn debuut maakte.

Barça slaat met het verlengen van zijn juweel een belangrijke slag. Eerder in het seizoen werd met de contractverlenging van Lamine Yamal ook al goede zaken gedaan. De zestienjarige aanvaller ligt tot medio 2026 vast in Catalonië. Zijn contract bedraagt de maximale afkoopclausule van één miljard euro.

Meer nieuws
   
09:48
09:48
Voormalig supertalent vertrekt roemloos door de achterdeur bij Tottenham Hotspur
6
   
09:33
09:33
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
09:06
09:06
Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'
18
   
08:06
08:06
'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
29
   
07:18
07:18
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Unbeliebeble
 
14
9 mei 2024 om 14:51
Mooi voor Barca, ondanks dat hij de laatste weken minder is, zit er veel potentie in. En op zijn leeftijd hoef je ook niet elke week de sterren van de hemel te spelen.
 
ModricMagic
 
9
9 mei 2024 om 14:59
Moet ook gewoon rustig ingebracht worden. We zullen zien hoe Cubarsi er fysiek klaar voor staat na een EK, want ga ervan dat die wel geselecteerd gaat worden. Groot talent inderdaad maar de laatste weken inderdaad veel minder. Maar ja hoort bij zijn leeftijd. Alleen zou ik volgend seizoen gewoon weer kiezen voor Araujo en Christensen samen centraal achterin als ik hen was. Lekker rustig ontwikkelen met hier en daar minuten. Ze moeten maar een fatsoenlijke verdedigende middenvelder halen. Maar ja Laporta gaat liever voor Olmo en Bernardo Silva haha
 
messi_123
 
5
9 mei 2024 om 15:06
@ModricMagic Idd Dani Olmo vind ik zo onnodig Barca heeft een echte 6 eerst nodig en dan de rest. Spelers als Zubimendi en Nico Williams zijn veel harder nodig dan Dani Olmo en Bernardo Silva.
 
ModricMagic
 
3
9 mei 2024 om 15:21
Klopt zou niet eens denken aan Olmo of Bernardo Silva voordat je een fatsoenlijke verdedigende middenvelder en linksbuiten heb gehaald. Maar ja Laporta heeft een beetje rare prioriteiten.
 
Pedri16
 
5
9 mei 2024 om 15:31
Olmo is ook nog eens vaker geblesseerd dan een Dembele de afgelopen 2 jaar. We zijn helemaal gek als we met onze medische staf denken zo’n blessuregevoelige speler te kunnen “fixen”.
 
messi_123
 
0
9 mei 2024 om 15:37
@modricmagic Ja precies Laporta haalt denk ik Bernardo en Dani Olmo vanwege hun naam terwijl ze absoluut niet nodig zijn vooral Olmo niet.
 
messi_123
 
0
9 mei 2024 om 15:38
@pedri16 Denk je misschien niet dat Barca's medische staf vervangen moet worden? Kijk naar Dembele die is bij Barca elk seizoen altijd superveel geblesseerd geweest. En bij PSG is die dit seizoen 0x geblesseerd geweest
 
Pedri16
 
3
9 mei 2024 om 15:39
Kimmich wordt de laatste weken ook hevig gelinkt. Zou echt een typische Barcelona transfer zijn: grote naam, duur, veel salaris, totaal niet nodig. (Tenzij je Frenkie verkoopt uiteraard) Bij Bayern zijn ze naarstig op zoek naar een defensieve middenvelder omdat Kimmich dat absoluut niet is. Toch denkt Barcelona op een of andere manier een defensieve middenvelder in hem te zien. Ik hoop van harte dat het niet zo ver komt dat men Kimmich haalt als nieuwe 6, want dan zouden we na 3 maanden terug bij af zijn en zoeken naar een nieuwe defensieve middenvelder om Kimmich te kunnen ondersteunen. (Kopie van het probleem dat er nu met Frenkie is)
 
Pedri16
 
1
9 mei 2024 om 15:44
Nou, ik ga niet pretenderen heel veel verstand te hebben van de medische kant van voetbal, maar het valt wel op dat Barcelona constant blessures heeft. Spelers die te snel terugkomen en weer terugvallen, spelers die één maand geblesseerd zouden zijn die ineens na twee maanden nog niet terug zijn. Of elke speler die bij Barcelona komt is ineens blessuregevoelig, of er is iets flink mis met de monitoring van vermoeide/geblesseerde spelers. Je voorbeeld van Dembele is inderdaad opvallend. Hoe kan het dat iemand die 6 jaar lang chronisch geblesseerd raakt ineens bij een andere club een heel jaar fit blijven? Het is op zijn minst opvallend.
 
messi_123
 
0
9 mei 2024 om 15:50
@pedri16 Ik hoop van Harte dat Kimmich niet komt ja hij is beter dan Frenkie maar ook als je Kimmich haalt moet je alsnog opzoek naar een echte 6. Geef mij maar liever Zubimendi dan die vast goedkoper is.
 
messi_123
 
0
9 mei 2024 om 15:53
@pedri16 Ja precies het viel me ook op dat Dembele dit seizoen gewoon 0x geblesseerd is geraakt bij Psg. Ik heb zelf ook weinig verstand van het medische staf maar ik lees veel geruchten dat Laporta wilt dat er een nieuwe medische staf komt. Wie weet dat dat kan helpen waardoor we minder blessures krijgen..
 
Pedri16
 
2
9 mei 2024 om 16:00
Zubimendi vind ik persoonlijk ook niet heel bijzonder, zeker niet voor 60 miljoen. Hij is defensief echt verre van fantastisch, en ook niet bepaald fysiek sterk. Hij kan lekker voetballen dat wel. Probleem is dat er eigenlijk vrijwel geen wereldklasse defensieve middenvelders bestaan die zowel voetballend als defensief goed zijn.
 
messi_123
 
1
9 mei 2024 om 16:05
@pedri16 Ja dat klopt maar Zubimendi is misschien wel de beste optie die Barca kan hebben. Rodri zou een droomaankoop zijn maar die is gewoon onhaalbaar tenzij Rodri zelf graag wegwilt maar dat zie ik niet gebeuren helaas.
 
riqui8
 
1
9 mei 2024 om 16:44
Voetballend heeft Barcelona genoeg in huis. Daar zou ik bij een defensieve middenvelder even niet de grootste prioriteit leggen. Met Pedri, Gavi, Gündogan en van achteruit Cubarsí, heb je genoeg voetbal. Ik zou vooral kijken naar een defensief sterke speler die duels wint, ballen verovert en in de lucht een precense heeft. Dat is hip in de top. Kijk naar Rodri, Rice, Tchouameni. Onana van Everton lijkt me de droomkandidaat. Die heeft alles wat ik net benoem. Als je toch voor iets meer voetbal wil gaan, zou ik het misschien eens wagen bij Comesaña van Villarreal. Dat vind ik een hele goede speler voor wat Barca hoort te zoeken op ‘zes’ en zou ook nog eens veel goedkoper zijn dan namen als Onana, Zubimendi of Kimmich.
 
FCBCruijffista
 
1
9 mei 2024 om 17:06
Kimmich of Zubimendi zouden een uitstekende pivot zijn voor Barca. Barca hoort te spelen vanuit de Cruijff filosofie, dan heb je positional passing players nodig. Na Rodri is Kimmich degene die enigszins het meest in de buurt komt van technicus en tactisch genie Busquets. Met Gavi er terug bij heb je al direct meer power terug op dat middenveld dus het blijft dan zeker in balans. Een Onana zou zeker ook niet misstaan en hoort op het wensenlijstje, maar enkel als optie indien 1 van die 2 niet haalbaar zou zijn. Je gaat Onana toch niet op nr. 1 plaatsen boven Kimmich of Zubimendi? Verder valt het op hoeveel culers mee gaan in het blinde Laporta bashing. Weten jullie wel wat deze man voor de club heeft betekent en dat hij de beste clubvoorzitter ooit is? Hij voert een geduldig beleid en laat zich door niemand gek maken. Zowel financieel als sportief werkt zijn bestuur methodologisch en vanuit een zeer gerichte visie. Uiteraard zullen we het niet eens zijn met alle beleidskeuzes, maar om er een karikatuur van te maken alsof de beste man een prutser is gaat er bij mij niet in hoor. Voor zover ik weet zijn Olmo en Silva niet allebei al binnengehaald, toch? Dus snap dit soort cynisme niet echt. Deze soort comments tonen ook aan dat er toch een tekort aan inside clubinfo is, want Laporta volgt de Cruijff filosofie en die is heel stellig over de betrokkenheid van een voorzitter bij het sportief beleid: niente. Cruijff liet niet toe dat een voorzitter nog maar een voetstap binnenzette in de kleedkamer of zich bemoeide met het aankoopbeleid. Laporta weet dit en houdt zich hier ook principieel aan. Tijdens zijn eerste ambt werd het sportieve beleid uitsluitend uitgestippeld door respectievelijk Txiki als TD i.s.m. Rijkaard en Pep als coaches. En in zijn huidige ambt is dat niet anders. Alle aankopen werden gerealiseerd door Alemany en Jordi i.s.m Xavi en nu zal het tandem Deco-Xavi dit voortzetten.
 
Pedri16
 
0
9 mei 2024 om 17:55
Leuk dat Kimmich goed kan passen en voetballen. Hij kan alleen niet verdedigen. Dit kon Busquets wel. Je bent nu na een kopie van Busquets aan het zoeken, maar ik kan je vertellen: die is er niet. Jij gaat daarbij ook voorbij aan het feit dat Barcelona simpelweg minder goed is, wat resulteert in meer balverlies, wat weer resulteert in nood aan een defensieve middenvelder die ballen vaak herovert. Je kan wel alleen maar gaan focussen op het spel aan de bal, maar Barcelona heeft geen Xavi Busquets en Iniesta meer die nooit de bal verliezen. Xavi’s vertrek werd opgevangen door Rakitic. Een totaal andere speler. Fysiek sterker, beter schot van afstand en rende zich helemaal rot om de vuile meters voor Messi te lopen. Rakitic was een perfecte vervanging destijds, terwijl het niet hetzelfde type speler is. Met Kimmich heb je exact hetzelfde probleem als met Frenkie. Die heeft hulp nodig. Er is niks mis met moderniseren. We mogen best een afstappen van de zoektocht naar een nieuwe Busquets. De enige die erop lijkt is Rodri, en die is onhaalbaar.
 
Pedri16
 
0
9 mei 2024 om 18:01
Comesaña is een hele goede voetballer, maar of hij het niveau bij Barcelona aankan vind ik lastiger in te schatten. Als out of the box optie vind ik Maxence Caqueret van Lyon erg interessant. Die wordt nooit genoemd voor een stap hogerop, maar dat is best een behoorlijke voetballer. Als ik eventjes naar de Eredivisie kijk vind ik Schouten en Wieffer best interessant. Schouten is aan de bal echt top, maar is defensief ook hartstikke prima. Fysiek wel geen monster ofzo. Wieffer daarentegen vind ik qua fysiek en longinhoud vrij opvallend in de Eredivisie. Of zij het niveau Barcelona aankunnen? Vind ik lastig. Zeker Wieffer lijkt soms moeite te hebben aan de bal bij hoge intensiteit, maar qua ballen veroveren en duels winnen is hij dan weer wel hartstikke goed. Zubimendi is een stuk meer zekerheid dan de bovengenoemde, maar ook dubbel zo duur. Onana kan qua fysiek, snelheid en kopkracht zeker wat toevoegen. Een echte atleet. Iets wat er niet bepaald tussen loopt in de Barcelona selectie.
 
FCBCruijffista
 
1
9 mei 2024 om 18:52
@Pedri: je benoemt enkele zaken die imo toch duiden op zowel een inconsistent betoog alsook een beetje napapegaaien wat anderen zeggen die de Cruijffiaanse Barca filosofie niet in diepte begrijpen. Culers moeten zich echt cultiveren met deze voetbalfilosofie, zoek op en lees wat Cruijff en Pep zeiden over het spelletje en verinnerlijk het. Zo zeg je dat het voetbal "moderner" mag, maar vind je tegelijk wel dat Busquets een betere verdediger is dan Kimmich, dus prime Busquets is dan toch niet ouderwets voor het spel van vandaag? Natuurlijk ga je geen kopie vinden van Busquets e.a. legendes, maar het is zeker wel mogelijk om soortgelijke profielen te zoeken voor je speelwijze. In eerste instantie probeer je ze natuurlijk zelf op te leiden. Maar wat is verdedigen nu precies volgens de Cruijff filosofie? Is dat iemand met fysiek die de meeste km's aflegt en er overal invliegt? Of is dat iemand met een sterk inzichtelijk positiespel die juist staat en juist anticipeert? Heeft Bosz dan geen machine gemaakt van PSV door deze Cruijff principes te implementeren? Het probleem bij dit Barca in opbouw onder Xavi is louter tactisch van aard en niet fysiek of een gebrek aan modernisering. Het positiespel is nog niet op peil, de spelers staan niet altijd goed opgesteld, er wordt niet altijd collectief goed druk gezet en dan krijg je soms dus te grote gaten tussen de linies waardoor je kwetsbaarder bent. Als dit allemaal verbetert, dan zullen een De Jong, Kimmich of Zubimendi de pivot rol veel gemakkelijker en beter kunnen invullen. Verdedigen is een collectieve aangelegenheid die begint bij de voorste drie. Maar bij dit Barca zien we dat Lewa dit geen 90 minuten op een hoog tempo kan volhouden, als Felix erop staat idem, Lamine is nog te jong en een Raphinha loopt vaak verkeerd bij balverlies. De achterste linie zakt dan te vaak in uit onzekerheid en het middenveld daartussen verzuipt dan af en toe. Je mag daar dan Onana en prime Kante samenzetten, ook zij krijgen het dan moeilijk. Is Calhanoglu als pivot verdedigend dan zoveel beter dan Kimmich, De Jong en Zubimendi? Of staat het bij Inter (weliswaar een andere speelstijl en formatie, maar onder Inzaghi wel naar voren en op balbezit gericht) tactisch en qua positiespel gewoon beter dan bij Barca momenteel? Je hebt in essentie gelijk dat dit Barca minder goed is dan het Barca van Pep, maar mijn punt is dat je die zaken die minder goed zijn moet verbeteren ipv een andere speelstijl te hanteren. En niemand claimt dat ze dan het zelfde niveau zullen halen, maar dat is wel het voorbeeld dat je volgt en nastreeft, zoals Pep op zijn beurt zich baseerde op het Dream Team van zijn leermeester en mentor (die hij wel overtrof). De vergelijking met Raktic gaat ook niet op. Dat was ten eerste ook gewoon een uitstekende voetballer die vooral op de 10 speelde voor hij bij Barca kwam. Maar meer nog, hij kwam te spelen in het MSN-era, dan was het wel mooi meegenomen dat iemand het overnam die wat extra verdedigende arbeid verrichtte. Maar als Thiago het jaar ervoor niet naar Bayern Munchen was verkast, dan kwam hij wel het meest in de buurt van Xavi en had hij er ongetwijfeld in gestaan.
 
Pedri16
 
0
9 mei 2024 om 19:24
Busquets is niet ouderwets, of achterhaald. Hij is een uitzondering op de regel. Busquets was voetballend buitenaards, en buiten dat ook nog een ongelofelijk slim in positie kiezen en gevaar op die manier verijdelen. Alleen de voetballer Busquets is niet te dupliceren. Rodri is ook veel meer power dan hij. Toch komt hij nog het meest in de buurt bij Busquets qua tempo bepalen en tegelijkertijd letten op balverlies. Wat betreft het drukzetten en verdedigen heb je 100% gelijk. Dat verloopt zo slecht terwijl tegelijkertijd het aanvalsspel ook niet vloeiend verloopt. Dit resulteert dus in vaak dom balverlies, dat niet kan worden opgevangen doordat er bij balverlies geen goed uitgevoerd plan is. Hierdoor word je weggeblazen door menig tegenstander die gewoon wacht tot Barcelona een foutje maakt aan de bal, en dan kan je heerlijk je gang gaan in de omschakeling. Ik pleit niet persé voor een fysiek monster die weinig met een bal kan. In de ideale wereld koop je Zubimendi en Onana. Dan kan je Onana in de Keita-rol gebruiken mocht er in een wedstrijd om meer pure power gevraagd worden. Zubimendi kan dan als regisseur spelen. Alleen vraag ik me ten zeerste af of Zubimendi de stap kan zetten naar de wereldtop. Ik denk persoonlijk van niet. Dat het druk zetten beter moet lijkt me duidelijk. Al zou je zeggen dat iemand als Xavi dit als een van de besten zou kunnen overbrengen op een selectie. Dus of 1: de selectie mist het inzicht om het uit te voeren. Dan moet je dus je aanpassen en een ander type voetbal gaan spelen. Uiteraard totdat je de selectie hebt om dit wel uit te voeren of 2: Xavi is als trainer te min en kan zijn team niet naar zijn hand zetten. De selectie heeft het dus in zich maar het komt er nu niet uit. Dan zou een nieuwe trainer het verschil moeten maken hierin.
 
Chi7
 
0
9 mei 2024 om 19:53
@fcbcruiffista "barca hoort te spelen vanuit de Cruijff filosofie" Waarom? Het lijkt alsof je hier een denkfout maakt en de wereld als statisch ervaart. Het tiki-taka is dood en begraven in 2013, met de groeten van Jupp Heynckes. Het heeft een nieuw tijdperk ingeleid (wellicht het `moderne voetbal`, waar Pedri aan refereert), waarin andere kwaliteiten relatief belangrijker zijn geworden dan de kwaliteiten die volgens Cruijff van belang waren. Jij zou als econoom ook moeten weten dat bepaalde principes worden achterhaald door evolutionaire bewegingen en nieuwe inzichten. Natuurlijk zijn sommige principes van Smith, Ricardo, Keynes, Marx, en wie dan ook nog belangrijk, maar zeker niet meer exact. En Barcelona zou dus ook niet meer exact moeten willen voetballen volgens dat Cruijff principe. Bewaar de principes die wel nog van relevant zijn, creã«er nieuwe principes, en ontwikkel een nieuwe eigen stijl die past of zelfs vooruitloopt op het huidige voetbal - dat is wat Barcelona zou moeten doen. Dat is ook wat Guardiola bijvoorbeeld cosntant doet. Die voetbalt allang niet meer zoals hij deed in zijn periode bij Barcelona.
 
barcalover123
 
0
9 mei 2024 om 20:43
“Het tiki-taka is dood en begraven in 2013, met de groeten van Jupp Heynckes“ heel makkelijke opmerking. Ja Bayeren was heel goed maar dat Barca was kapot en mentaal niet op de juiste plek. De coach (en voor sommige goede vriend) was dat jaar ernstig ziek en overleed later. En volgens mij was die periode ook de periode dat Abidal voor 2e keer tegen k*** vocht. Dat Barca leek niet op een team dat zin had om die wedstrijden te spelen. Het feit dat ze nog kampioen zijn geworden vond ik al erg knap met alles wat er speelde. Hoe had dat Bayeren het gedaan tegen het Barca van 2011? Dat Barca speelde tiki taka in pure vorm.
 
FCBCruijffista
 
0
9 mei 2024 om 23:29
@Pedri: We zijn het erover eens dat Busquets uniek was, Messi zelfs nog meer als Goat. Maar toch kan je wel soortgelijke profielen ontdekken/scouten en opleiden/aankopen. Je kan een profielschets maken en bv. vooropstellen dat je vleugelaanvallers technisch sterk, creatief en dribbelvaardig moeten zijn in de korte ruimtes. Je zal idd nooit een nieuwe Messi vinden, maar bij een juiste talentscouting zou je eigenlijk ook niet bij een Raphinha mogen uitkomen omdat hij niet voldoet aan die 3 eigenschappen. Voor de pivot rol geldt hetzelfde: we hebben onze collectieve speelstijl en de individuele profielschets: we weten dat een pivot bij Barca een tactisch intelligente speler moet zijn met inzicht in het positiespel, opbouwverzorging en met een technisch verfijnde one touch passing play. En hoewel je nooit Busquets met een identieke speler als hem zal kunnen opvolgen, zullen er zeker opties zijn die voldoen aan de genoemde eigenschappen en die zich dan nog verder moeten ontwikkelen daarin. Maar we zijn het eens over de essentie: Kimmich of Zubimendi doet er niet zoveel toe, maar de basis moet kloppen. Het positiespel en drukzetten, de linies veel korter op elkaar waardoor je als team makkelijker kan verdedigen, i.e. zou er maximaal 35-40 meter moet zijn tussen de laatste en de voorste linie. Zolang deze principes niet kloppen, zal zelfs Rodri verzuipen in dit team. En als het wel klopt, dan heeft Zubimendi imo wel de potentie om een wereldtopper te worden binnen een dergelijke structuur. Je laatste alinea omvat en interessante bedenking. Ik ben van mening dat de selectie meer dan genoeg kwaliteiten herbergt om deze speelstijl te hanteren. Als Feyenoord en PSV met hun materiaal deze principes kunnen toepassen, dan ligt het niet daaraan bij dit Barca. Het is dus idd Xavi die zich nog moet verder ontwikkelen als tactische coach. Idealiter had hij een meer ervaren assistent-veldtrainer die dit voor zijn rekening kon nemen i.pv. zijn onwetende broer. Maar normaliter zou Xavi zelf als geen ander ook over deze inzichten moeten beschikken. Die heeft hij ook, maar ergens loopt het momenteel soms mis en dat moet hoe dan ook verbeteren. Dat is de sleutel imo, niet zozeer een andere manier van spelen. Dat druist ook gewoon in tegen de clubfilosofie.
 
FCBCruijffista
 
0
9 mei 2024 om 23:52
Chi7: Ik maak geen denkfout hoor, imo doet jij dit. Tactieken en spelprincipes zijn tijdloos. Het tiki taka is dus helemaal niet dood. Dit zijn van die oppervlakkige dooddoeners lol. Is het catenaccio gedateerd? Want Real heeft zich via die methode doorheen City geworsteld, Dortmund idem tegen PSG, maar tegelijk krijgt Mourinho de kritiek dat die parkeer de bus tactiek outdated is. Is gegenpressing passé, want Klopp heeft alweer 4 jaar geen grote prijs meer gewonnen? Is een 4-4-2- met ruit op het middenveld achterhaald? Jouw club speelt dit hele seizoen al zo namelijk. Niets van al dat natuurlijk. Tactieken en spelopvattingen zijn tijdloos. Het gaat echter om kwaliteit, tactische volharding en correcte uitvoering. De Cruijff filosofie kent haar oorsprong in het totaalvoetbal van de jaren 70. Men riep dat die speelstijl passé was in de jaren 80, 90, 00,...maar telkens hebben we in elk era gezien dat dit onzin is. Het Milan van Sacchi, het Dream Team van Cruijff, het Ajax van Van Gaal (fundamenten ook van JC), het Arsenal van Wenger, het Barca van Rijkaard en Pep en het City van Pep vandaag. Dit zijn allemaal ploegen die gestoeld zijn op de Cruijff filosofie en specifiek bij Barca is dit zelfs de clubcultuur waar niet van mag afgeweken worden. In een match heb je altijd een winnaar en een verliezer. Het is te simplistisch om te stellen dat de tactiek van de verliezer achterhaald is. In 2010 schakelde Mourinho met Inter het Barca van Pep uit in de halve finale van de CL. Men riep toen al dat tiki taka van Pep was uitgewerkt en dat Mourinho's tactiek de sleutel was. 1 jaar later opnieuw die 2 tegen elkaar in de halve finale van de CL, ditmaal Barca tegen Real. Weer tiki taka tegen een behoudend laag blok. Deze keer trok Pep aan het langste eind en wie plots was tiki taka terug "in"... ik hoop dat je mijn punt begrijpt. Natuurlijk vinden er altijd (fysieke) evoluties plaats in het voetbal, maar alle mogelijke tactieken blijven inpasbaar in die nieuwe evoluties.
 
messi_123
 
1
9 mei 2024 om 15:03
Geweldig nieuws voor Barca deze jonge heeft zoveel potentie maar er moet ook rustig aan met hem worden gedaan.
 
SergioRamosHM
 
1
9 mei 2024 om 15:30
Goed nieuws voor Barcelona. Groot talent deze jongen. Laatste weken gaat het wat minder maar dat hoort ook bij een talent, daar leren ze van. Hopelijk gaat hij niet door de vele wedstrijden geblesseerd raken. Er komt ook een EK aan. Hopelijk houdt Barcelona daar rekening mee. Plek 2 of 3 is zeker. Lekker rust geven de aankomende wedstrijden.
 
Jackieboy10
 
0
9 mei 2024 om 18:10
@Voetbalzone Dit is niet de juiste plek ervoor, maar waarom is er geen artikel over de contractverlenging van Jorginho bij Arsenal? Dat is een gelouterd Italiaans international die bij een grote Engelse club verlengd. Dat is m.i. wel een artikel waard. Zeker als een verlenging van een 17 jarig talent bij Barcelona dat ook is. Ps: het zou handig zijn als in de app een knop was voor een melding aan jullie hierover bijvoorbeeld, in plaats van alleen via de mail. Dat is namelijk een heel stuk omslachtiger.