'Torrado heeft met Ajax gesproken over Álvarez en het ziet er goed uit'
Vrijdag, 23 april 2021 om 10:39

Mexico hoopt tijdens de Olympische Spelen over Edson Álvarez te kunnen beschikken. Gerardo Torrado, de sportief directeur van de Mexicaanse voetbalbond, is na gesprekken met Ajax hoopvol over de deelname van de middenvelder. In een interview met TV Azteca vertelt trainer Jaime Lozano dat hij Diego Lainez van Real Betis en Álvarez van Ajax hoopt te kunnen inzetten en dat hij tevens overweegt Javier Hernández op te roepen voor Mexico Onder-23.

"Gerardo Torrado heeft al met de clubs gesproken en het ziet er goed uit", verzekert Lozano. "Het is nog niet honderd procent bevestigd, maar het lijkt erop dat de clubs ze willen afstaan en dat ze deel kunnen nemen aan de Spelen. Ik moet herhalen dat het nog niet zeker is, maar de kans is groot dat alle spelers die de juiste leeftijd hebben, zich bij ons kunnen voegen." Lainez en Álvarez zijn respectievelijk 20 en 23 jaar oud en hoeven geen dispensatie te krijgen om te kunnen deelnemen. Dat geldt wel voor de 32-jarige Hernández van LA Galaxy.

Chicharito scoorde zondagavond nog twee keer tijdens de gewonnen seizoensouverture tegen Inter Miami (2-3). De spits worstelde vorig seizoen met blessures en heeft zijn vrije tijd aangegrepen om fysiek sterker te worden aan de hand van persoonlijke training. "Hij heeft zich goed voorbereid en is weer wie hij altijd was: een goede doelpuntmaker, een ster. Dit is het resultaat. We hebben nog ongeveer een maand om de lijst op te stellen en je moet Chicharito natuurlijk altijd volgen, want hij is een exceptionele leider en heeft ervaring."

Mexico speelt op de Olympische Spelen tegen Japan, Zuid-Afrika en Frankrijk in de groepsfase. Het toernooi wordt tussen 21 juli en 7 augustus afgewerkt in Tokio. Tussen 10 juli en 1 augustus vindt ook de Gold Cup plaats en om die reden staan Lozano en Gerardo Martino, respectievelijk de bondscoaches van Mexico Onder-23 en de nationale A-ploeg, 'constant' in contact met elkaar om de mogelijkheden te bespreken.

Neymar
Brazilië hoopt Neymar te overtuigen van deelname aan de Spelen. De aanvaller van Paris Saint-Germain, die in 2016 ook meespeelde met de Olympische ploeg, speelt eerst met de A-selectie op de Copa América van 13 juni tot en met 11 juli. Anderhalve week later beginnen de Spelen, waarop Brazilië uitkomt tegen Duitsland, Saudi-Arabië en Ivoorkust. Bondscoach André Jardine hoopt dat Neymar als een van de drie 'dispensatiespelers' van ouder dan 23 jaar mee wil. "We willen een zo sterk mogelijke ploeg hebben. Neymar zou onze belangrijkste speler zijn."

Meer nieuws
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
SuperNico31
 
45
23 april 2021 om 10:46
Heeft echt een metamorfose ondergaan nadat hij eindelijk echt een kans kreeg en met zijn gezin is herenigd. Zo zie je maar wat een beetje zelfvertrouwen met iemand kan doen. Voetbalt misschien niet zo soepel als je van een Ajax middenvelder mag verwachten, maar is als breekijzer voor de verdediging toch belangrijk door de angel uit de aanval van de tegenstander te halen. Erg belangrijk geweest voor de succesvolle periode die we hebben gehad.
 
Soccerfan_1
 
6
23 april 2021 om 11:30
Het was niet alleen dat maar ook dat hij eindelijk eens een serie wedstrijden achter elkaar mocht spelen in plaats van elke keer maar 1 wedstrijd en dan weer 5 op de bank en dan ook nog steeds heen en weer van het middenveld naar verdediging. Of af en toe eens invallen. Dan krijg je ook geen ritme.
 
SuperNico31
 
5
23 april 2021 om 11:42
Dat bedoel ik ook met eindelijk echt een kans krijgen. Hij moest het altijd met invalbeurten en kleinere wedstrijden doen. Speelde die een aantal wedstrijden achter elkaar, dan wijzigde Ten Hag de samenstelling opeens weer. Zelfde met Martinez, wat ik onbegrijpelijk vond maar goed. Nu beiden echt een reeks spelen, zie je wat voor invloed ze kunnen hebben in deze ploeg.
 
MessiBazoer
 
12
23 april 2021 om 11:31
Vind ik echt heel overdreven. Voor een aankoop van 15 miljoen kan hij lachwekkend slecht voetballen. Dat er met hem meer balans is dan met Klaassen op die positie ben ik met je eens. Maar ik hoop van harte dat we een iets betere 6 aan kunnen trekken. Hij heeft het leuk gedaan, maar mag van mij vertrekken bij een goed bod. Het is nou ook niet zo dat hij verdedigend ijzersterk is. Maakt vaak ook domme overtredingen.
 
SuperNico31
 
36
23 april 2021 om 11:40
Hoezo overdreven? Bijvoorbeeld in de bekerfinale had hij Tannane in zijn broekzak. Die rol zie ik een andere Ajacied niet even beter invullen. Zolang hij zijn taak verricht en de bal naar de juiste kleur speelt, vind ik het prima. Je hebt nou eenmaal werkpaarden nodig die het vuile werk van anderen op kunnen vangen.
 
Kyle66
 
16
23 april 2021 om 12:03
Lachwekkend slecht voetballen? Hij doet wat hij moet doen op het veld: de verdediging ondersteunen. Hij staat er niet om creatieve passes te geven of te strooien met doelpunten (hoewel hij wel een paar leuke doelpunten heeft gemaakt). Ergo: hij doet zijn werk goed.
 
Joshp
 
13
23 april 2021 om 13:28
Ik denk dat je rol van Alvarez echt zwaar onderschat. Hoeveel tegen aanvallen hij wel niet voorkomt en hoe vaak hij wel niet zorgt dat Ajax in de aanval kan blijven. Daarnaast gaat hij altijd voorop in de strijd of het nou tegen Sparta of Barcelona is. Juist door dat soort spelers wint Ajax nu vaak de slechte wedstrijden die ze voorgaande jaren vaak gelijkspeelde of verloren. Niet al je spelers hoeven waanzinnig te zijn met de bal aan de voet. Als er maar een goede balans is in je team en dat is met Gravenberch ernaast en Klaassen ervoor prima in orde. Zeker met prima opbouwers als Blind of Martinez er achter
 
M.Pjanic
 
6
23 april 2021 om 13:34
@messibazoer. Wat een lachwekkende reactie. Met wat voor spelers vergelijk jij Edson Alvarez in godsnaam? Het is geen type frenkie of busquets maar een type fabinho of casemiro. Het feit dat die op een positie staat betekent niet dat zijn rol is om als een spelmaker voor de defensie te spelen. Als je na 2 jaar nu nog steeds niet zijn waarde en rol kan appreciëren dan ligt dat eerder aan jou dan aan Alvarez. Want in zijn rol op die positie is die de beste van de Eredivisie in mijn optiek.
 
Lunny
 
3
23 april 2021 om 15:01
Alvarez hoeft niet op te bouwen. Niet voor niets zakt hij vaak in wanneer Ajax in balbezit is, daardoor krijgen Martinez, Timber (en Blind) meer ruimte daarvoor. Daarnaast krijgt Ajax 2 keer minder goals tegen met Alvarez in het veld. Aan de bal doet hij weinig spannends en daarom juist zo goed. Hij heeft/had de meeste succesvolle balveroveringen van de eredivisie en geeft de bal vervolgens af aan een teamgenoot naast hem die kan opbouwen. Dus indirect gaat Ajax juist beter voetballen door hem.
 
DavidDein
 
23
23 april 2021 om 10:48
Toch grappig hoe men in eigen land altijd anders tegen spelers aankijkt dan internationaal. "je moet Chicharito natuurlijk altijd volgen, want hij is een exceptionele leider" Ik heb nooit ook maar één stukje leiderschap gezien in het clubvoetbal bij deze jongen, eerder iemand die fysiek en mentaal tekort kwam, maar bij de nationale ploeg is hij een ster en daardoor ook in een leidersrol gegroeid. In het clubvoetbal is zijn rol bij zijn clubs misschien ook wel te klein geweest om een leider te kunnen worden.
 
Mowgli
 
15
23 april 2021 om 10:51
Hij heeft natuurlijk wel in de glorietijden van United ook gewoon zijn aandeel gehad. Daarnaast bij real gespeeld. Hij was vaak bankzitter maar ik denk dat hij een mooie carrière heeft gehad. Hoe kom je erop dat hij mentaal te kort kwam? Ik denk dat het vooral kwalitatief was.
 
DavidDein
 
2
23 april 2021 om 10:56
Ja klopt, achter van Persie en Rooney liepen Chicarito en Welbeck die allebei veelbelovende spelers leken. Beide uiteindelijk geen toppers geworden. Ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk, maar als ik hem bij Man Utd zag en als je ziet waar hij nu op zijn 32e staat, dan kan je niet concluderen dat hij het maximale er uit heeft uitgehaald. Of dat kwalitatief of mentaal is valt inderdaad moeilijk te zeggen, maar ik had wel verwacht dat hij de goals aan een zou gaan rijgen, een echte goalgetter, supersub. Wel 109 interlands en 52 goals, dan ben je nationaal gezien gewoon legende.
 
EA Guingamp
 
13
23 april 2021 om 10:58
Vond het altijd wel een aardige spits , zat gewoon altijd bij de clubs waar hij iemand voor zich had die net iets beter was. Heeft inderdaad zoals je zegt wel een mooie carrière gehad.
 
misseva88
 
2
23 april 2021 om 11:15
Nederland nam naar de Spelen van 2008 Gerald Sibon, Kew Jaliens en Roy Makaay mee. Sibon en Makaay zouden ook zogenaamd leiders zijn volgens De Haan destijds. Kennelijk gebeuren er binnen kleedkamermuren andere dingen dan we van buiten kunnen beoordelen.
 
Joost18
 
3
23 april 2021 om 10:53
Word weer een drukke zomer voor alle spelers, ieder groot land speelt wel op een toernooi, en sommige spelers die ook nog mee doen aan de olympische spelen. Als Alvarez mee doet zal hij een groot deel van de voorbereiding met Ajax missen, en hij zal uitgeput zijn als die terugkomt, is te hopen dat hij fit blijft want het is een belangrijke schakel op het middenveld
 
Zytto34
 
4
23 april 2021 om 12:00
Scheelt dat we geen voorrondes hoeven te spelen als we kampioen worden. Voor psv of az gaat dat pas echt vervelend. Die beginnen in de 2de voorronde van de CL geloof ik. Dan moet je half juli al klaar zijn met de voorbereiding voor de belangrijkste fase van het seizoen. Dan zijn veel internationals pas 2 weken terug van vakantie. Toen we in 2010 voorrondes moesten spelen speelde Suarez, De Zeeuw, Stekelenburg, Van der Wiel en Lodeiro zowat nog op het WK. Hadden geloof ik ook maar 3 dagen vakantie allemaal.
 
Primetime
 
0
23 april 2021 om 13:51
@zytto34 + de luxe positie dat Ajax wss al eerder kampioen is. Je kan dan best een paar jongens op vakantie sturen en dan met Kudus spelen bv of Quinten Timber kansen geven