Tottenham Hotspur vindt geen bewijs voor aantijgingen van Rüdiger
Maandag, 6 januari 2020 om 18:45

Tottenham Hotspur heeft het uitgebreide onderzoek, dat in samenwerking met de politie werd uitgevoerd, naar de vermeende racistische geluiden aan het adres van Antonio Rüdiger afgerond. In een statement op de officiële website laten the Spurs weten dat er geen bewijs is gevonden voor de aantijgingen van de verdediger van Chelsea. De politie heeft om die reden het onderzoek naar de vermeende racistische geluiden gesloten.

Na de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Chelsea (0-2) op 22 december ging het voornamelijk over de racistische geluiden aan het adres van Rüdiger, mede doordat hij dit tijdens de wedstrijd al liet blijken. "Het is echt triest om weer racisme te zien bij een voetbalwedstrijd, maar ik vind het erg belangrijk om erover te blijven praten met elkaar. Zo niet, dan wordt het over een paar dagen (zoals altijd) weer vergeten. Het is gewoon zo jammer dat racisme nog steeds bestaat in 2019. Wanneer stopt deze onzin?", schreef Rüdiger op Twitter. Tottenham schrijft nu dat men met liplezers uitgebreid alle camerabeelden heeft teruggekeken.

Daarnaast zijn alle beelden en rapporten ook door de politie bekeken, maar men heeft geen bewijs gevonden voor de racistische geluiden aan het adres van Rüdiger. "We steunen Rüdiger in de actie die hij heeft ondernomen, maar wij of de politie hebben geen bewijs gevonden om zijn aantijgingen te kunnen bewijzen. Daarom zijn we niet in een positie om verdere actie te kunnen ondernemen", zo schrijft Tottenham in een statement. Rüdiger en Chelsea-aanvoerder César Azpilicueta gaven tijdens de wedstrijd bij de scheidsrechter aan dat er sprake was van racisme.

"We zijn trots op ons werk tegen racisme en hanteren op het gebied van discriminatie een zero tolerance-beleid. Dat is de reden dat we zoveel tijd en moeite hebben gestoken in het onderzoek naar deze zaak. Als we iemand schuldig hadden bevonden, had deze een levenslang stadionverbod gekregen. Want we hebben in onze fanbase geen plaats voor zulke mensen", benadrukt de Engelse club. Men belooft overigens een nieuw onderzoek in te stellen als er nieuwe informatie boven water komt.

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
0
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
21
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
levski1
 
7
6 januari 2020 om 19:04
De VAR kan ook niets goed doen in Engeland.
 
THenry_228
 
4
6 januari 2020 om 19:09
Tja wat kan je meer doen als club dan alles grondig onderzoeken? Al blijft het natuurlijk jammer dat er in het zowat modernste stadion ter wereld blijkbaar niets geregistreerd werd. Het was toch gedurende een deel van de wedstrijd dat ze Rudiger toeschreeuwden dus is het vrij opmerkelijk dat er geen bewijs te vinden was.
 
MoTheSpur
 
0
6 januari 2020 om 20:29
Het probleem is niet toeschreeuwen, maar wat ze schreeuwden. De technologische snufjes die ze hebben registreren dat makkelijk, ik denk niet dat Tottenham noch de politie meer konden doen.
 
YoeriCFC
 
5
6 januari 2020 om 19:35
Tijdens de wedstrijd was duidelijk een “Oeh”-geluid te horen. Ik heb dat zelf meer opgevangen als een boe geroep dan echte apengeluiden richting Rudiger. Het begon ook pas nadat Son die rode kaart had gekregen. Rusiger moet wel uitkijken hoe hij zich profileert in dit soort zaken. Tijdens de wedstrijden die Chelsea in 2018 tegen Roma speelde dacht hij ook apengeluiden te horen, waarna de UEFA op zoek ging naar bewijs en dat niet kon vinden. Het is heel belangrijk dat het grote publiek hem niet gaan zien als de jongen die wolf roept, want dan is het voor hem einde verhaal en zal niemand hem meer geloven hoe vuil het publiek hem ook behandelt!
 
MoTheSpur
 
1
6 januari 2020 om 20:27
Ik ben absoluut tegen racisme (heb het zelf ook vaak meegemaakt). Maar als het zo duidelijk is dan hadden Tottenham en de politie het echt wel gezien met alle technologische snufjes in het stadion. Je moet niet vergeten dat er ook gewoon misverstanden kunnen ontstaan. De spleetogen gestures richting Son van sommige fans waren daarentegen duidelijk te zien op beeld. En ik ben trots op de club dat zij hard willen optreden tegen zulke malloten en dat ze direct afstand nemen van deze personen. levenslang stadionverbod en de politie neemt het daarna over.
 
YoeriCFC
 
2
6 januari 2020 om 21:41
Daar was zo duidelijk sprake van dat ze eigenlijk meteen na de wedstrijd al beelden hadden! Tottenham heeft echt goed gehandeld en alle protocollen nageleefd voor zover dat bekend is. Ik merkte aan Lampard ook al dat hij de geluiden richting Rudiger niet gehoord had, maar dat liever niet wilde zeggen, omdat hij het steeds maar had over “alleged chanting”. Het is fijn om te zien hoe de clubs toch meteen actie ondernemen en niet zoals in Italie doen alsof er niets gebeuren kan! Niet om Chelsea een veer in de reet te duwen (maar daar kan ik nu eenmaal uit ervaring over meepraten), maar na de incidenten tegenover Raheem Sterling zijn er ook fans levenslang verbannen. Dat is de enige juiste oplossing in dit soort gevallen
 
MoTheSpur
 
0
6 januari 2020 om 22:49
Inderdaad, volledig mee eens!
 
D-Bergkamp
 
0
7 januari 2020 om 02:00
@YouriCFC, de grote vraag is wanneer mensen zichzelf precies racistisch bejegend voelen en dat verschilt per persoon heel erg denk ik. Er is geen vaste omlijning en daarom blijft het altijd onderhevig aan perceptie. Daarnaast is het belangrijk dat er genoeg aandacht aan besteed word en alle mogelijke middelen toegepast worden en er tegelijkertijd ook ruimte is voor relativeren wanneer benodigd. Sterk van Tottenham dit onderzoek!